Hvordan opprette og bruke Dell-gjenopprettingsavbildningen for Windows

• Trenger du å installere Microsoft Windows på en Dell-PC på nytt grunn av en systemkrasj, utskifting av harddisken eller lignende?
  • Dell OS Recovery Tool hjelper deg med å laste ned et tilpasset Dell-gjenopprettingsimage av Microsoft Windows.
  • Følg trinnene nedenfor for å laste ned verktøyet, opprette et USB-gjenopprettingsmedium og installere Microsoft Windows på din Dell-PC-en på nytt.

Hva du trenger

• Service-ID-en til Dell-PC-en du ønsker å installere Microsoft Windows på.
  • Laste ned og installere Dell OS Recovery Tool.
  • En tom USB-flash-enhet med minst 8 GB ledig plass
  • Microsoft .NET Framework 4.5.2 eller nyere
  • Administratorrettigheter og minst 8 GB ledig lagringsplass for å laste ned ISO-gjenopprettingsavbildningen fra Dell

Bruke Dell OS Recovery Tool

Dell OS Recovery Tool hjelper deg med å opprette et USB-gjenopprettingsmedium ved hjelp av et Dell ISO-gjenopprettingsimage som er tilpasset Dell-PC-en din. Slik oppretter du et USB-gjenopprettingsmedium ved hjelp av en Windows-PC:

Merk: Du kan ikke laste ned eller bruke Dell OS Recovery Tool på en PC som kjører Windows 10 S. Hvis du vil opprette et gjenopprettingsmedium for en PC som kjører Microsoft Windows 10 S, må du følge instruksjonene for å opprette dette mediet fra en Windows-PC og velge Other Device (Annen enhet) i skjermbildet Select Device to Recover (Velg enhet for gjenoppretting).
  1. Dobbeltklikk på ikonet for Dell OS Recovery Tool på skrivebordet for å åpne verktøyet.
    Merk: Klikk på Ja i dialogboksen Brukerkontokontroll.

2. Koble en USB-flash-enhet med minst 8 GB tilgjengelig lagringsplass til PC-en.

3. Velg This Device (Denne enheten) (Figur 1) i skjermbildet Select Device to Recover (Velg enhet for gjenoppretting) for å finne PC-en du ønsker å opprette et gjenopprettingsmedium for.
    Hvis du oppretter et gjenopprettingsmedium for en annen PC, velger du Other Device (Annen enhet) (Figur 2) og skriver inn service-ID-en for denne Dell-PC-en.
    Dell OS Recovery Tool – Velg enheten du vil gjenopprette
    Figur 1: Velg This Device (Denne enheten) når du bruker samme PC. (Bare tilgjengelig på engelsk)

Dell OS Recovery Tool – Velg enheten du vil gjenopprette
    Figur 2: Velg Other Device (Annen enhet) når du bruker en annen PC. (Bare tilgjengelig på engelsk)

4. Dell OS Recovery Tool viser deg operativsystemavbildningen som er tilgjengelig for denne spesifikke service-ID-en.
    Klikk på Download (Last ned) (Figur 3) for å starte nedlastingen. Når nedlastingen er fullført, klikker du på Next (Neste).
    Dell OS Recovery Tool – Velg operativsystem
    Figur 3: Klikk på Download (Last ned) for å starte nedlastingen av gjenopprettingsimaget. (Bare tilgjengelig på engelsk)

5. Velg USB-flash-enheten du vil bruke til å opprette USB-gjenopprettingsmedier (Figur 4 og 5), og klikk på Burn OS (Brenn operativsystem).
    Dell OS Recovery Tool – Velg USB-flash-enhet
    Figur 4: Velg USB-flash-enhet. (Bare tilgjengelig på engelsk)

Dell OS Recovery Tool – Advarsel om USB-format
    Figur 5: USB-flash-enheten formateres. (Bare tilgjengelig på engelsk)
    Advarsel: ALLE data på USB-stasjonen går TAPT. Sørg for å sikkerhetskopiere alle eksisterende data på USB-stasjonen, og klikk på Ja for å fortsette.

6. Dell OS Recovery Tool begynner å bygge gjenopprettingsmediet for operativsystemet

7. Så snart prosessen er fullført, ser du et skjermbilde med et sammendrag og muligheten til å skrive ut gjenopprettingsinstruksjonene for å bruke USB-gjenopprettingsmedium til å installere Microsoft Windows på nytt (figur 6).
    Dell OS Recovery Tool – Velg enheten du vil gjenopprette
    Figur 6: Skjermbilde med sammendrag (Bare tilgjengelig på engelsk)

Bruke USB-gjenopprettingsmediet til å installere Microsoft Windows

1. Koble USB-gjenopprettingsmediet du har opprettet, til Dell-PC-en der du vil installere Microsoft Windows.
  2. Start PC-en på nytt. Når skjermbildet med Dell-logoen vises, trykker du på F12-tasten til Preparing one time boot menu (Forberede menyen for engangsoppstart) vises øverst til høyre på skjermen.
  3. På oppstartsmenyen velger du USB-stasjonen og trykker på Enter.
  4. På skjermbildet Velg et alternativ klikker du på Feilsøk og deretter Gjenopprett fra en stasjon.
  5. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre installeringen av Microsoft Windows.
    Installasjonsprosessen kan ta en stund, og PC-en kan starte på nytt flere ganger.
  1. Koble USB-stasjonen til Dell-PC-en der du vil installere Microsoft Windows.
  2. Start PC-en på nytt. Når skjermbildet med Dell-logoen vises, trykker du på F12-tasten til Preparing one time boot menu (Forberede menyen for engangsoppstart) vises øverst til høyre på skjermen.
  3. På oppstartsmenyen, under UEFI boot (UEFI-oppstart), velger du USB-stasjonen og trykker på Enter.
  4. Når installasjonsprogrammet for Windows vises, velger du ønskede innstillinger.
  5. I dialogboksen for Windows-installasjon klikker du på Installer nå.
  6. Les lisensavtalen, og klikk på Jeg godtar lisensvilkårene.
  7. Klikk på Egendefinert (avansert) i vinduet Hvilken installasjonstype vil du bruke?
  8. I vinduet Hvor vil du installere Windows? velger du den største interne disken som primærpartisjon og klikker deretter på Neste.
    Hvis primærpartisjonen viser 0 GB ledig, velger du Ledig plass og klikker på Neste.
  9. Installasjonsprogrammet for Windows oppretter automatisk den nye Windows-partisjonen, formaterer den og begynner deretter å installere Windows.
    Installasjonsprosessen kan ta en stund, og PC-en kan starte på nytt flere ganger.
Hvis du vil ha instruksjoner om hvordan du bruker mediet for gjenoppretting av operativsystemet til å installere Linux OS på nytt, kan du se følgende artikkel i Dells kunnskapsbase: Slik bruker du en Dell-drevet gjenopprettingsavbildning av Linux (på engelsk).

Vanlige spørsmål

Verktøyet Dell OS Recovery Tool fungerer på alle Windows-baserte PC-er.

Verktøyet Dell OS Recovery Tool fungerer bare på Windows-baserte PC-er. Slik laster du ned Windows ISO-filen på en PC uten Windows:

1. Gå til nettstedet for Dell gjenopprettingsavbildning for Windows.
  2. Skriv inn service-ID-en og kontrollkoden til Dell-PC-en, og klikk på Check Availability (Sjekk tilgjengelighet).
  3. Velg Windows-operativsystemet, og klikk på Download Selected Files (Last ned valgte filer).
  4. Gå gjennom og godta vilkårene og betingelsene, og klikk på Continue (Fortsett) for å starte nedlastingen.
  5. I vinduet Browse for Folder (Søk etter mappe) velger du en eksisterende mappe eller oppretter en som du lett kan finne. Deretter klikker du på OK.

Dell-gjenopprettingsavbildningen for Windows er tilgjengelig for 64-biters Microsoft Windows-operativsystemer.

Dell OS Recovery Tool kan sette seg på pause og gjenoppta nedlastingen senere hvis det er et problem med nettverkstilkoblingen. Nedlastingen fortsetter så snart nettverkstilkoblingen er gjenopprettet.

ISO-gjenopprettingsavbildningen fra Dell er ganske stor. Det kan ta en stund å laste ned filen, avhengig av Internett-hastigheten.

Slik starter du opp til USB- eller DVD-gjenopprettingsmediet for å installere Microsoft Windows 7 på Dell-PC-en:

1. Start PC-en på nytt.
  2. Trykk på F12-tasten mens PC-en starter opp på nytt, og start opp til BIOS eller systemoppsettet.
  3. Deaktiver Secure Boot (Sikker oppstart).
  4. Aktiver Legacy Boot (Eldre oppstart) i BIOS.
  5. Lagre BIOS-innstillingene, og start opp PC-en på nytt.
Merk: Hvis du vil ha spesifikk informasjon om hvordan du aktiverer/deaktiverer Secure Boot (Sikker oppstart) eller Legacy Boot (Eldre oppstart) på Dell-PC-en din, kan du gå til nettstedet for Dell-håndbøker og se i brukerhåndboken for PC-en din.

Hvis du laster ned en stor fil via et Dell-nettprogram (for eksempel nettstedet for Dell-gjenopprettingsavbildning for Windows), oppstår kanskje feilen Not enough space on drive (Ikke nok plass på disken). Dette skjer vanligvis fordi det for lite plass på disken som filene blir lagret på. Noen bilder som lastes ned via Dell-gjenopprettingsavbildning for Windows, kan ha en størrelse på opptil 8 GB.

Hvis du vil rette opp denne feilen, må du frigjøre mer diskplass på harddisken. Du finner informasjon om hvordan du kan frigjøre diskplass i ulike operativsystemer i følgende artikler i Microsofts kunnskapsbase:

Hvis du har en ekstern eller sekundær harddisk med mer diskplass, velger du ganske enkelt å lagre filene på denne disken.

Du kan prøve å løse dette problemet ved å bruke en USB-stasjon fra et annet merke.

Det er ikke sikkert at gjenopprettingsimaget inneholder de nyeste enhetsdriverne for Dell-PC-en din. De nyeste driverne er tilgjengelige på Dells nettsted for drivere og nedlastinger. Det anbefales at du laster ned og installerer de nyeste enhetsdriverne når Windows-operativsystemet er installert på PC-en.

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se følgende artikkel i Dells kunnskapsbase: Vanlige spørsmål – drivere og nedlastinger.

Artikkel-ID: SLN299044

Dato sist endret: 19/09/2017 09:15 AM