Hvordan opprette og bruke Dell-gjenopprettingsavbildningen for Windows

I denne artikkelen finner du informasjon om hvordan du laster ned filen med ISO-gjenopprettingsavbildningen fra Dell, hvordan du laster ned og installerer Dell-verktøyet for operativsystemgjenoppretting, og hvordan du oppretter et USB-gjenopprettingsmedium for å installere Microsoft Windows på nytt på Dell-PC-en din. Hvis du må installere Microsoft Windows eller installere det på nytt på Dell-PC-en din, kan du laste ned en tilpasset Dell-gjenopprettingsavbildning og opprette ditt eget USB-gjenopprettingsmedium.

Innholdsfortegnelse

1. Hva du trenger
  2. Opprette USB-gjenopprettingsmediet
  3. Bruke USB-gjenopprettingsmediet til å installere Microsoft Windows
  4. Vanlige spørsmål

Du trenger følgende:

Advarsel: Du må sikkerhetskopiere alle eksisterende data på USB-flash-enheten. Dell-verktøyet for operativsystemgjenoppretting sletter alle data på USB-flash-enheten.
  • Service-ID-en til Dell-PC-en du ønsker å installere Microsoft Windows på.
  • Laste ned og lagre filen med ISO-gjenopprettingsavbildningen fra Dell.
  • Laste ned og installere Dell OS Recovery Tool.
  • En tom USB-flash-enhet på minst 8 GB.
  • .NET Framework 4.5.2 eller nyere
  • En fungerende PC med en brukerkonto med administratorrettigheter og minst 8 GB ledig lagringsplass, slik at ISO-gjenopprettingsavbildningen fra Dell kan lastes ned.
Tilbake til toppen

Opprette USB-gjenopprettingsmediet

Dell-verktøyet for operativsystemgjenoppretting hjelper deg med å opprette et oppstartbart USB-gjenopprettingsmedium med Dell-ISO-gjenopprettingsavbildningen som er tilpasset til Dell-PC-en din. Slik oppretter du et USB-gjenopprettingsmedium:

1. Dobbeltklikk på ikonet for Dell-verktøyet for operativsystemgjenoppretting på skrivebordet for å åpne verktøyet.
    Klikk på Ja i dialogboksen Brukerkontokontroll.
  2. Koble USB-flash-enheten til PC-en.
  3. Klikk på Bla gjennom, og finn frem til plasseringen der filen med ISO-gjenopprettingsavbildningen fra Dell ble lagret.
  4. Velg filen med Dell-ISO-gjenopprettingsavbildningen, og klikk på Åpne.
  5. Klikk på Start for å begynne å opprette det oppstartbare USB-gjenopprettingsmediet.
    Advarsel: ALLE data på USB-stasjonen går TAPT. Sørg for å sikkerhetskopiere alle eksisterende data på USB-stasjonen, og klikk på Ja for å fortsette.
  6. Klikk på OK for å fullføre prosessen.
Tilbake til toppen

Bruke USB-gjenopprettingsmediet til å installere Microsoft Windows

Installere Microsoft Windows 10

1. Koble USB-gjenopprettingsmediet du har opprettet, til Dell-PC-en der du vil installere Microsoft Windows.
  2. Start PC-en på nytt. Når skjermbildet med Dell-logoen vises, trykker du på F12-tasten til Preparing one time boot menu (Forberede menyen for engangsoppstart) vises øverst til høyre på skjermen.
  3. På oppstartsmenyen velger du USB-stasjonen og trykker på Enter.
  4. Velg språk og tastaturoppsett.
  5. På skjermbildet Velg et alternativ klikker du på Feilsøk og deretter Gjenopprett fra en stasjon.
  6. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre installeringen av Microsoft Windows. Installasjonsprosessen kan ta en stund, og PC-en kan starte på nytt flere ganger.

Installere Microsoft Windows 8.1 eller Windows 7

1. Koble USB-stasjonen til Dell-PC-en der du vil installere Microsoft Windows.
  2. Start PC-en på nytt. Når skjermbildet med Dell-logoen vises, trykker du på F12-tasten til Preparing one time boot menu (Forberede menyen for engangsoppstart) vises øverst til høyre på skjermen.
  3. På oppstartsmenyen, under UEFI boot (UEFI-oppstart), velger du USB-stasjonen og trykker på Enter.
  4. Når installasjonsprogrammet for Windows vises, velger du ønskede innstillinger.
  5. I dialogboksen for Windows-installasjon klikker du på Installer nå.
  6. Les lisensavtalen, og klikk på Jeg godtar lisensvilkårene.
  7. Klikk på Egendefinert (avansert) i vinduet Hvilken installasjonstype vil du bruke?.
  8. I vinduet der du blir spurt om hvor du vil installere Windows, velger du den største interne disken som primærpartisjon og klikker deretter på Neste. Hvis primærpartisjonen viser 0 GB ledig, velger du Ledig plass og klikker på Neste.
  9. Installasjonsprogrammet for Windows oppretter automatisk den nye Windows-partisjonen, formaterer den og begynner deretter å installere Windows.
  10. Installasjonsprosessen kan ta en stund, og PC-en kan starte på nytt flere ganger.
Tilbake til toppen

Vanlige spørsmål

Du kan opprette en gjenopprettings-DVD-plate når du har lastet ned ISO-gjenopprettingsavbildningen fra Dell. Slik oppretter du en gjenopprettings-DVD-plate:

1. Sett inn DVD-en i platestasjonen på PC-en du skal bruke til å kopiere gjenopprettingsavbildningen til DVD. Kontroller at platestasjonen har brennefunksjon.
  2. Naviger til mappen der du har lagret gjenopprettingsavbildningen, og dobbeltklikk på ISO-filen.
  3. Verktøyet for opprettelse av ISO-medier for Windows eller installert tredjepartsprogramvare for platebrenning åpnes.
  4. Følg instruksjonene på skjermen for å brenne ISO-en til DVD-en. Når prosessen er fullført, har du opprettet et oppstartbart installasjonsmedium.

Slik laster du ned ISO-gjenopprettingsavbildningen fra Dell på en PC som ikke er fra Dell:

1. Gå til nettstedet for Dell gjenopprettingsavbildning for Windows.
  2. Skriv inn Service-ID-en for Dell-PC-en.
  3. Skriv inn kontrollkoden, og klikk på Send inn.
  4. Merk av i boksen for det samsvarende Microsoft Windows-operativsystemet.
  5. Klikk på knappen Last ned valgte filer, og velg en plassering der du vil lagre filen.
Merk: Du kan bli bedt om å installere Dell System Detect-applikasjonen for å fullføre nedlastingen.
Merk: Det kan ta flere timer å laste ned gjenopprettingsavbildningen. Dette avhenger av hastigheten på Internett-tilkoblingen din.

Dell-gjenopprettingsavbildningen for Windows er tilgjengelig for 64-biters Microsoft Windows-operativsystemer.

ISO-gjenopprettingsavbildningen fra Dell er ganske stor. Vær tålmodig, og la nedlastingen fullføre før du prøver å åpne filen. Hvis filene ikke er lastet ned fullstendig, kan du kanskje ikke opprette et USB- eller DVD-gjenopprettingsmedium. Hvis Dell OS Recovery Tool rapporterer at filen er skadet eller mangler data, laster du ganske enkelt ned filen på nytt.

Slik starter du opp til USB- eller DVD-gjenopprettingsmediet for å installere Microsoft Windows 7 på Dell-PC-en:

1. Start PC-en på nytt.
  2. Trykk på F2-tasten mens PC-en starter opp på nytt, og start opp til BIOS eller systemoppsett.
  3. Deaktiver Secure Boot (Sikker oppstart).
  4. Aktiver Legacy Boot (Eldre oppstart) i BIOS.
  5. Lagre BIOS-innstillingene, og start opp PC-en på nytt.
Note: Hvis du vil ha spesifikk informasjon om hvordan du aktiverer/deaktiverer Secure Boot (Sikker oppstart) eller Legacy Boot (Eldre oppstart) på Dell-PC-en din, kan du gå til nettstedet for Dell-håndbøker og se i brukerhåndboken for PC-en din.

Hvis du laster ned en stor fil via et Dell-nettprogram (for eksempel nettstedet for Dell-gjenopprettingsavbildning for Windows), oppstår kanskje feilen Not enough space on drive (Ikke nok plass på disken). Dette skjer vanligvis fordi det for lite plass på disken som filene blir lagret på. Noen bilder som lastes ned via Dell-gjenopprettingsavbildning for Windows, kan ha en størrelse på opptil 8 GB.

Hvis du vil rette opp denne feilen, må du frigjøre mer diskplass på harddisken.
Du finner informasjon om hvordan du kan frigjøre diskplass i ulike operativsystemer i følgende artikler i Microsofts kunnskapsbase:

Hvis du har en ekstern eller sekundær harddisk med mer diskplass, velger du ganske enkelt å lagre filene på denne disken.

Tilbake til toppen

Artikkel-ID: SLN299044

Dato sist endret: 04/07/2017 02:35 PM