• Tee tilauksia nopeasti ja helposti
  • Tarkastele tilauksia ja seuraa lähetyksen tilaa
  • Luo tuoteluettelo ja käytä sitä
  • Hallitse Dell EMC-sivustoja, tuotteita ja tuote-tason yhteystietoja yrityksen hallinnan avulla.

Akku

Kannettavissa tietokoneissa ja muissa laitteissa käytetään useimmiten litiumioniakkuja. Dellin kannettavien tietokoneiden akut on suunniteltu varta vasten kullekin kannettavalle Dell-tietokoneelle. Katso alla olevat pikaohjeet, jos havaitset seuraavia oireita.

HUOMIO: Dell suosittelee, että käytät Delliltä hankittua akkua, joka on suunniteltu varta vasten kannettavalle Dell-tietokoneellesi. Kolmannen osapuolen akun, muun kuin Dell-akun tai yhteensopimattoman akun käyttö voi lisätä tulipalon tai räjähdyksen vaaraa. Älä käytä toisen tietokoneen akkua omassa tietokoneessasi.

HUOMAUTUS: Jos huomaat, että akku on turvonnut, Dell suosittelee akun käytön lopettamista ja akun vaihtamista Dellin hyväksymään akkuun. Katso artikkeli turvonneita akkuja koskevat tiedot ja ohjeet.

• Kannettavan tietokoneen akku ei lataudu tai lataus purkautuu itsestään.
  • Vaihtovirtasovitin on kytketty, mutta se ei lataa akkua.
  • Kannettava tietokone ei tunnista akkua.
  • Akun varaus purkautuu nopeasti.
  • Akun lataus pysähtyy, kun tietty prosenttiosuus on saavutettu.
  • Akun merkkivalo ei pala, se vilkkuu tietyllä kuviolla tai vilkkuu jatkuvasti.

Voit ratkaista vaihtovirtasovittimen ongelmia näiden pikaohjeiden avulla.

Korjaus 1: Tarkista vaihtovirtasovitin ja kannettavan virtaliitäntä vikojen varalta.

Jos vaihtovirtasovittimen johdot ovat vioittuneet, se voi aiheuttaa oikosulkuja, jotka voivat vahingoittaa tietokonetta tai aiheuttaa sen vikaantumisen, jolloin et pysty lataamaan akkua. Katso, ovatko kaapelit kuluneet (kuva 1), paljaat (kuva 2), repeytyneet (kuva 3) tai ovatko niiden liittimet taipuneet tai katkenneet (kuva 4).

Lisätietoja on Dellin tietokanta-artikkelissa Vaihtovirtasovittimen vikojen tunnistaminen Dell-järjestelmissä.

kulunut kaapeli

Kuva 1: Esimerkki vaihtovirtasovittimen kuluneesta kaapelista

paljaat kaapelit

Kuva 2: Esimerkki vaihtovirtasovittimen paljaasta kaapelista

repeytynyt kaapeli

Kuva 3: Esimerkki kaapelin repeytymästä

taipunut tai katkennut liitin

Kuva 4: Esimerkki vaihtovirtasovittimen liittimen sisällä olevasta taipuneesta tai katkenneesta nastasta

Korjaus 2: Varmista, että vaihtovirtasovitin toimii oikein.

Dellin vaihtovirtasovittimissa on merkkivalo, joka osoittaa, saako vaihtovirtasovitin virtaa ja onko se päällä. LED-valo voi olla joko vaihtovirtasovittimen pääyksikössä tai sovittimen (DC) pistokkeessa.

Jos merkkivalo ei pala, korjaa ongelma seuraavasti.

1. Irrota vaihtovirtasovitin pistorasiasta tai ylijännitesuojasta.
  2. Irrota virtajohto tietokoneesta.
  3. Irrota virtajohto vaihtovirtasovittimesta ja odota kaksi minuuttia.
  4. Liitä virtajohto uudelleen vaihtovirtasovittimeen (varmista, että se menee kokonaan sisään).
  5. Liitä virtajohto tunnetusti toimivaan pistorasiaan (ei ylijännitesuojaan tätä testiä varten).
  6. Tarkista, syttyykö merkkivalo.

Lisätietoja on vaihtovirtasovittimien ohje- ja tukisivustossa.

Korjaus 3: Varmista, että käytät tietokoneessa oikeanlaista Dell-vaihtovirtasovitinta.

Tietokoneen mukana toimitettu vaihtovirtasovitin takaa tietokoneen toiminnalle sopivan jännitteen ja tehon. Varmista, että käytät tietokoneen mukana toimitettua vaihtovirtasovitinta tai muuta saman tietokonemallin vaihtovirtasovitinta.

Dell ei suosittele yhteensopimattomien tai kolmansien osapuolten vaihtovirtasovittimien käyttöä kannettavien Dell-tietokoneiden kanssa.

Korjaus 4: Kokeile toista pistorasiaa.

Jos akun lataaminen näyttää olevan tavallista hitaampaa, ongelma saattaa johtua huonosta liitännästä.

Korjaa ongelma seuraavasti.

1. Irrota vaihtovirtasovitin pistorasiasta tai ylijännitesuojasta.
  2. Liitä virtajohto tunnetusti toimivaan toiseen pistorasiaan (ei ylijännitesuojaan tätä testiä varten).

HUOMAUTUS: Kun latauksen toiminnassa on eroa, syynä voi olla ylijännitesuoja tai jokin, joka häiritsee pistorasian toimintaa ja estää hyvän kosketuksen.

Korjaus 5: Kytke tasavirtajohto suoraan kannettavaan tietokoneeseen.

Mahdollisesti käyttämäsi telakointiasema voi aiheuttaa myös heikon liitännän.

Liitä virtajohto suoraan kannettavaan tietokoneeseen (ei telakointiasemaan), jotta näet, latautuuko akku nopeammin ja toimiiko tietokone paremmin.

Korjaus 6: Lataa akku kannettavan tietokoneen ollessa sammutettuna.

Useat eri käyttöjärjestelmän asetukset, kuten virranhallinta-asetukset ja ajurit, voivat vaikuttaa akun suorituskykyyn.

Korjaus 7: Tarkista akun kunto.

Tarkistamalla akun kunnon näet, toimiiko akku oikein. Tarkistus auttaa myös selvittämään, tarvitseeko vanhentunut akku vaihtaa.

Katso yksityiskohtaiset ohjeet Dellin tietokanta-artikkelista Dell-kannettavan akun kunnon tarkistaminen .

Lisätietoja akun suorituskyvyn parantamisesta on Dellin tietokanta-artikkelissa Dell-kannettavan akun suorituskyvyn parantaminen.

Korjaus 8: Optimoi Dell-tietokoneesi SupportAssist-sovelluksella.

Sovellus varmistaa, että tietokoneeseen on asennettu uusimmat Dell-ajuripäivitykset ja BIOS-päivitykset. Lisäksi se tarkistaa asetukset ja varmistaa näin tietokoneen suorituskyvyn ja luotettavuuden.

1. Pidä Windows-näppäintä painettuna ja paina sitten Q-näppäintä.
  2. Kirjoita hakukenttään SupportAssist.
  3. Valitse hakutuloksista SupportAssist (sovellus) kuvan 5 luettelon mukaisesti.
  4. HUOMAUTUS: Jos SupportAssist ei näy hakutuloksissa, lataa ja asenna SupportAssist SupportAssist for Home PCs -sivulta.

SupportAssist-hakutulokset

Kuva 5: SupportAssist-haun tulokset

5. Suorita testit valitsemalla Käynnistä nyt, Kuva 6.
  6. HUOMAUTUS: Voit koskettaa tai napsauttaa alanuolta ja suorittaa sitten yksittäisen testin. Dell suosittelee tietokoneen täydellisen testin suorittamista.

SupportAssistin päänäyttö

Kuva 6: SupportAssistin päänäyttö

7. SupportAssist suorittaa testit yksi kerrallaan ja näyttää tulokset ja ehdotetut toimenpiteet.

Korjaus 9: Tee akun vianmääritys.

Akun diagnostiikka varmistaa, että akku ja sitä tukeva laitteisto toimivat oikein.

Siirry SupportAssistin akkulaitteistotesti -sivulle diagnostiikan suorittamiseksi (testi käynnistyy automaattisesti).

Jos testi epäonnistuu, ota yhteys Dellin tekniseen tukeen.

Jos nämä pikaohjeet eivät ratkaisseet ongelmaa, Lisäresursseissa on lisätietoja. Voit myös hakea ongelmaan liittyvää sisältöä tämän sivun yläreunan hakupalkista.

Videoresurssit

Muut resurssit

Kannettavan Dell-tietokoneen akun ongelmien vianmääritys
Lue lisää Dellin kannettavan tietokoneen akkuongelmien vianmäärityksestä ja ratkaisemisesta. Lisätietoja Dellin kannettavan tietokoneen akun käytöstä ja ylläpidosta ja akkuun liittyvän ongelman vianmäärityksestä. Kannettavan Dell-tietokoneen akun ongelmien vianmääritys
Kannettavan Dell-tietokoneen akun kunnon tarkistaminen
Lue, miten voit tarkistaa Dell-kannettavan akun kunnon. Katso tietoja Dell-kannettavan akun kunnon tarkistamisesta eri menetelmillä. Kannettavan Dell-tietokoneen akun kunnon tarkistaminen
Turvonnutta akkua koskevat tiedot ja ohjeet
Litiumpolymeeriakut on pakattu joustavaan monikerroksiseen pussiin, joka voi joskus turvota monista syistä. Turvonnutta akkua koskevat tiedot ja ohjeet
Kannettavan Dell-tietokoneen akku – Usein kysytyt kysymykset
Saat tietoja asennuksesta, huollosta ja akun käyttöiän pidentämisestä. Mitä saa tehdä ja mitä ei Dell-kannettavan akulle. Kannettavan Dell-tietokoneen akku – Usein kysytyt kysymykset