• Tee tilauksia nopeasti ja helposti
  • Tarkastele tilauksia ja seuraa lähetyksen tilaa
  • Luo tuoteluettelo ja käytä sitä
  • Hallitse Dell EMC-sivustoja, tuotteita ja tuote-tason yhteystietoja yrityksen hallinnan avulla.

Web-kamera ei toimi Windowsissa

Web-kameran avulla voit pitää yhteyttä esimerkiksi Microsoft Teamsin, Skypen, Zoomin ja muiden sovellusten kautta kasvokkain (virtuaalisesti) videopuheluilla, vaikka et olisi samassa huoneessa keskustelukumppanin kanssa. Jos kamera ei toimi Windowsissa, ajurit saattavat puuttua viimeisimmän päivityksen, virustentorjunnan tai tietosuoja-asetusten vuoksi, mikä estää sovellusta käyttämästä kameraa, tai käyttämässäsi sovelluksessa on ongelma.

Web-kamerat on yleensä integroitu kannettaviin tietokoneisiin ja All-in-One-laitteisiin sekä tiettyihin Dell-näyttöihin. Pöytätietokoneissa ja kannettavissa tietokoneissa voidaan käyttää ulkoisia web-kameroita USB-kaapelin avulla.

Jos havaitset jonkin seuraavista oireista, voit testata web-kameran toiminnan seuraavien ohjeiden avulla.

• Muut käyttäjät eivät näe minua videopuhelussa.
  • Web-kameran kuva on musta, tyhjä tai tumma
  • Kameran tuottama videokuva on himmeä, rakeinen tai sumea.
  • En voi soittaa videopuhelua Microsoft Teamsin, Skypen tai Zoomin avulla.

Voit korjata web-kameran ongelmat näiden pikaohjeiden avulla

Korjaus 1: Käynnistä tietokone uudelleen.

Yksinkertainen uudelleenkäynnistys voi ratkaista monia ongelmia lähes välittömästi. Tietokoneen uudelleenkäynnistäminen tyhjentää RAM-muistin ja varmistaa, että mahdolliset ylimääräiset prosessit ja palvelut sulkeutuvat.

Tietokoneen uudelleenkäynnistäminen sulkee kaikki käynnissä olevat sovellukset ja ohjelmat. Tämä koskee tehtäväpalkissa käynnissä olevia sovelluksia ja taustalla käynnissä olevia palveluja.

VAROITUS: Varmista ennen tietokoneen uudelleenkäynnistystä, että olet lisännyt avoimet verkkosivut kirjanmerkeiksi sekä tallentanut avoimet asiakirjat, laskentataulukot ja muut tallentamattomat työt.

Korjaus 2: Tarkista kameran asetukset.

Windows 11:ssä tai Windows 10:ssä tietosuoja-asetukset saattavat estää sovelluksia käyttämästä web-kameraa. Varmista, että olet antanut sovelluksillesi web-kameran käyttöoikeuden.

HUOMAUTUS: Varmista, että olet hyvin valaistussa huoneessa. Hämärässä huoneessa web-kamerankuva on rakeinen tai himmeä.

HUOMAUTUS: Jos laitteessasi on kameraan sisäänrakennettu liukusuljin, vedä suljin avoimeen asentoon, jotta kameran edessä ei ole esteitä.

HUOMAUTUS: Joissakin kannettavissa tietokoneissa on fyysinen kytkin tai näppäimistön painike, jolla kamera käynnistyy tai sammuu. Kun tietokone on sammutettuna, se ei tunnista, että kamera on asennettu, tai se saattaa aiheuttaa kameran kuvan, jonka läpi kulkee vinoviiva. Lisätietoja näppäimistön asettelusta ja pikanäppäimistä on Dell-kannettavan käyttöoppaassa .

1. Valitse Käynnistä ja avaa Windowsin Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Asetukset-sovelluksessa Tietosuoja (Windows 11:ssä) tai Tietosuoja (Windows 10:ssä).
  3. Valitse Sovelluksen käyttöoikeudet -kohdasta Kamera ja varmista, että Anna sovellusten käyttää kameraa -asetus on käytössä. Valitse Windows 10:ssä Salli kameran käyttö tällä laitteella -kohdasta asetus Kameran käyttö tälle laitteelle.

Mikrofonin tietosuoja-asetukset Windows 11:ssä
    Web-kameran tietosuoja-asetukset, joilla sovellukset voivat käyttää kameraasi Windows 11:ssä
  4. Valitse, mitkä sovellukset voivat käyttää kameraa. Ota Windows 10:ssä käyttöön asetus Salli työpöytäsovellusten käyttää mikrofonia. Voit myös valita, mitkä sovellukset käyttävät mikrofonia.

Web-kameran tietosuoja-asetukset, joilla työpöytäsovellukset voivat käyttää kameraa Windows 11:ssä

Korjaus 3: Web-kameran ottaminen käyttöön BIOSissa tai UEFIssa

Joissakin Dellin kannettavissa tietokoneissa web-kamera voidaan poistaa käytöstä BIOSissa tai UEFIssa. Jos web-kamera on poistettu käytöstä BIOSissa tai UEFIssa, Windows tai muu käyttöjärjestelmä ei tunnista web-kameraa. Tämän asetuksen avulla järjestelmänvalvojat voivat estää web-kameran käytön tietoturvasyistä.

BIOSin tai UEFIn tehdasasetusten palauttaminen voi auttaa ratkaisemaan BIOS- tai UEFI-ongelmia, jotka saattavat estää kameran toiminnan. Katso tästä videosta, miten BIOS tai UEFI palautetaan oletusasetuksiin.

HUOMAUTUS: Dell-tietokoneen BIOS-käyttöliittymä saattaa vaihdella. Katso tuotekohtaiset tiedot Dell-tietokoneesi käyttöoppaasta.

1. Käynnistä tietokone tai käynnistä se uudelleen.
  2. Paina F2-näppäintä Dell-logonäytössä useita kertoja, kunnes BIOS Setup (BIOS-määritys) tai System Setup (Järjestelmän määritys) avautuu. Voit myös painella F12-näppäintä, kunnes näet kertakäynnistysvalikon. Valitse sitten BIOS Setup (BIOS-määritys) tai System Setup (Järjestelmän määritys) valikosta ja paina Enter.
  3. Etsi web-kameran asetus BIOSista tai UEFIsta ja varmista, että asetus on käytössä.

HUOMAUTUS: Dell-tietokoneen BIOS-käyttöliittymä saattaa vaihdella. Katso tuotekohtaiset tiedot Dell-tietokoneesi käyttöoppaasta.

Korjaus 4: Optimoi tietokone SupportAssistin avulla.

SupportAssist-sovellus on nopea ja helppo tapa optimoida tietokone (mukaan lukien asentamalla uusimmat Dell-ajurit ja suorittamalla laitteistotesti). Lisäksi SupportAssist tekee laitteistotestin, näyttää tulokset ja ehdotetut toimenpiteet.

1. Pidä Windows-näppäintä painettuna ja paina sitten Q-näppäintä.
  2. Kirjoita hakukenttään SupportAssist.
  3. Valitse hakutuloksista SupportAssist (App).

HUOMAUTUS: Jos SupportAssist ei näy hakutuloksissa, mene SupportAssist for home PCs -sivulle, jotta voit ladata ja asentaa SupportAssistin.
  4. Valitsemalla Käynnistä nyt voit antaa SupportAssistin tarkistaa ja optimoida Dell-tietokoneesi.

Video tietokoneen optimoinnista SupportAssist-sovelluksen avulla
    Katso tästä videosta, miten voit optimoida Dell-tietokoneesi SupportAssistin avulla.

Korjaus 5: Tarkista web-kameran ajurit

Kokeile toista USB-porttia.

Jos käytät ulkoista USB-kameraa, kokeile kytkeä se saman tietokoneen eri USB-porttiin. Jos ongelma ei ratkea tai kamera on sisäänrakennettu, kokeile seuraavia toimia:

HUOMAUTUS: Dellin kannettavien tietokoneiden sisäisen kameran ajurit asennetaan automaattisesti Windows 11:een, Windows 10:een tai Windows 8:aan (8.1).

1. Klikkaa Käynnistä ja kirjoita laitehallinta. Valitse hakutuloksista Laitehallinta.
  2. Etsi kamera Kamerat-, Kuvankäsittelylaitteet- tai Ääni-, video- ja peliohjaimet -kohdasta.
  3. Jos kameraa ei tunnisteta, napsauta yläreunan Toiminto-valikkoa ja valitse Etsi laitteistoon tehdyt muutokset.
  4. Odota, kun Windows tarkistaa päivitetyt ajurit ja asentaa ne uudelleen.
  5. Käynnistä tietokone uudelleen ja testaa web-kamera avaamalla Kamera-sovellus.
  6. Jos tämä ei korjaa web-kameran ongelmaa, kokeile seuraavia toimia.
Kameran ajurin asennuksen poistaminen ja laitteistomuutosten tarkistaminen
  1. Klikkaa Käynnistä ja kirjoita laitehallinta. Valitse hakutuloksista Laitehallinta.
  2. Etsi kamera Kamerat-, Kuvankäsittelylaitteet- tai Ääni-, video- ja peliohjaimet -kohdasta.
  3. Napsauta kameraa hiiren kakkospainikkeella ja valitse Ominaisuudet.
  4. Siirry Ohjain-välilehteen ja valitse Poista laitteen asennus.
  5. Valitse valintaruutu Yritä poistaa tämän laitteen ohjain ja valitse sitten OK.
  6. Valitse Laitehallinnassa ylhäältä Toiminto-valikko ja valitse Etsi laitteistoon tehdyt muutokset.
  7. Odota, kun Windows tarkistaa päivitetyt ajurit ja asentaa ne uudelleen.
  8. Käynnistä tietokone uudelleen ja testaa web-kamera avaamalla Kamera-sovellus.

Korjaus 6: Päivitä Windows.

Varmista, että Windows on ajan tasalla. Uusimpien päivitysten lataaminen saattaa ratkaista kameran ongelman.

1. Valitse Käynnistä ja avaa Asetukset-sovellus. Vaihtoehtoisesti voit avata Asetukset-sovelluksen nopeasti näppäinyhdistelmällä Windows + I.
  2. Valitse Asetukset-sovelluksessa Windows Update (Windows 11:ssä). Windows 10:ssä valitse Päivitys ja suojaus ja vasemmasta reunasta Windows Update .
  3. Valitse oikealta Tarkista päivitykset -painike. Jos päivityksiä on saatavilla, lataa ja asenna ne.
  4. Kun päivitykset on asennettu, käynnistä tietokone uudelleen ja testaa web-kamera Kamera-sovelluksella.

Korjaus 7: Tarkista virustorjuntaohjelmisto.

Joissakin virustentorjuntaohjelmistoissa ja kolmannen osapuolen tietoturvaohjelmistoissa on tietosuoja-asetukset, jotka voivat estää sovelluksia käyttämästä web-kameraa.

Tarkista, estävätkö virustentorjunta- tai suojausohjelmiston asetukset kameran käytön. Lisätietoja on virustorjuntaohjelmiston kehittäjän verkkosivustolla.

Mitä jos web-kamera ei vieläkään toimi?

Edellä mainitut vianmääritystoimet kattavat yleisimmät web-kameraan liittyvät ongelmat. Jos ongelma jatkuu, yritä korjata web-kameran ongelmat näillä vianmäärityksen lisätoimilla.

Videoresurssit

Muut resurssit

Mikrofoni käytössä
Mikrofoni- ja kuulokefonituki
katso ohjeet äänitulon tai äänen tallennuksen ongelmien korjaamiseen integroituja tai ulkoisia mikrofoneja tai kuulokkeita käytettäessä. Mikrofoni- ja kuulokefonituki
kirja auki
Bluetooth-tuki
Hae tukea Bluetooth-ongelmiin käytettäessä Bluetooth-kaiuttimia tai -kuulokkeita. Bluetooth-tuki
Ajurituki
Ajurituki
Lue lisää eri tavoista ladata ja asentaa Dell-tuotteiden Dell-ajureita. Ajurituki
SupportAssist for Home PCs
SupportAssist for Home PCs
Katso lisätietoja esimerkiksi SupportAssistin lataamisesta, asentamisesta ja käyttämisestä Dell-tietokoneen laitteiston tarkistamiseen sekä ajurien päivittämiseen. SupportAssist for Home PCs