• Legg inn bestillinger raskt og enkelt
  • Vis bestillinger og spor forsendelsesstatus
  • Opprett og få tilgang til en liste over produktene dine
  • Administrer Dell EMC-områder, produkter og kontakter for produktnivå ved hjelp av virksomhetsadministrering.

Webkameraet fungerer ikke i Windows

Webkameraer gjør det mulig å kommunisere ansikt til ansikt (praktisk talt) selv når du ikke er i samme rom, via videoanrop på Microsoft Teams, Skype, Zoom med mer. Når kameraet ikke fungerer i Windows, kan det mangle drivere etter en ny oppdatering, antivirus eller personverninnstillinger som hindrer en app i å bruke kameraet, eller det er et problem med appen du vil bruke.

Webkameraer er vanligvis integrert på bærbare PC-er, alt-i-ett-enheter og utvalgte Dell-skjermer. Eksterne webkameraer brukes på stasjonære og bærbare PC-er ved hjelp av en USB-kabel.

Hvis du oppdager noen av følgende symptomer, kan trinnene nedenfor hjelpe deg med å teste webkameraet.

• Andre brukere kan ikke se meg i et videoanrop.
  • Webkameraskjermen er svart, tom eller mørk.
  • Kameravideoen min er mørk, kornete eller uklar.
  • Jeg kan ikke foreta et videoanrop med Microsoft Teams, Skype eller Zoom.

Følg de foreslåtte hurtigtrinnene for å løse problemer med webkameraet.

Løsning 1: Start datamaskinen på nytt

En enkel omstart kan løse mange problemer nesten umiddelbart. Når du starter datamaskinen på nytt, tømmes minnet (RAM) effektivt, og sikrer at mislykkede prosesser og tjenester blir slått av.

Når du starter datamaskinen på nytt, lukkes alle applikasjoner og programvarer som kjører på datamaskinen. Dette inkluderer applikasjoner som kjører på oppgavelinjen, samt tjenester som kjører i bakgrunnen.

ADVARSEL: Før du starter datamaskinen på nytt, må du sørge for å bokmerke åpne nettsider, lagre åpne dokumenter, regneark eller annet ulagret arbeid.

Løsning 2: Kontroller kamerainnstillingene

I Windows 11 eller Windows 10 kan personverninnstillinger hindre apper i å bruke webkameraet. Sørg for at du gir appene tillatelse til å bruke webkameraet.

MERK: Kontroller at du befinner deg i et rom med god belysning. Et svakt opplyst rom vil føre til at webkamerabildet er kornet eller mørkt.

MERK: Hvis enheten har en innebygd glidebryter som lukker kameraet for personvernhensyn, skyver du den til åpen posisjon for å sikre at kameraet ikke er blokkert.

MERK: Enkelte bærbare PC-er har en fysisk bryter eller knapp på tastaturet som slår kameraet av eller på. Når den er slått av, gjenkjenner ikke den bærbare PC-en at det er installert et kamera, eller forårsaker at kameraet viser et bilde av et kamera med skråstrek gjennom det. Se brukerhåndboken for den bærbare Dell-PC-en for å lære mer om tastaturoppsettet og hurtigtastene.

1. Klikk på Start, og åpne Innstillinger-appen i Windows.
  2. I Innstillinger-appen klikker du på Personvern og sikkerhet (i Windows 11) eller Personvern (i Windows 10).
  3. Under Apptillatelser klikker du på Kamera og kontrollerer at Gi apper tilgang til kameraet er slått på. I Windows 10 under Tillat tilgang til kameraet på denne enheten slår du på Kameratilgang for denne enheten.

Personverninnstillinger for mikrofon i Windows 11
    Personverninnstillinger for webkamera for å gi apper tilgang til kameraet ditt i Windows 11
  4. Velg hvilke apper som skal ha tilgang til kameraet. I Windows 10 slår du på Gi skrivebordsapper tilgang til mikrofonen. Du kan også velge hvilke apper som skal ha tilgang til mikrofonen.

Personverninnstillinger for webkamera for å gi skrivebordsapper tilgang til kameraet ditt i Windows 11

Løsning 3: Aktiver webkameraet i BIOS eller UEFI

På enkelte bærbare Dell-PC-er, i BIOS eller UEFI, finnes det et alternativ for å deaktivere webkameraet. Hvis webkameraet er deaktivert i BIOS eller UEFI, kan ikke Windows eller andre operativsystemer registrere webkameraet. Dette alternativet gjør det mulig for systemadministratorer å deaktivere webkameratilgang av sikkerhetshensyn.

Tilbakestilling av BIOS eller UEFI til fabrikkinnstillingene kan bidra til å løse eventuelle BIOS- eller UEFI-problemer som kan hindre at kameraet fungerer. Se denne videoen for å finne ut hvordan du tilbakestiller BIOS eller UEFI til standard fabrikkinnstillinger.

MERK: BIOS-grensesnittet på Dell-datamaskinen kan variere. Sjekk brukerveiledningen for Dell-datamaskinen for å få produktspesifikk informasjon.

1. Slå på datamaskinen eller start den på nytt.
  2. Når skjermbildet med Dell-logoen vises, trykker du på F2-tasten flere ganger før du kommer inn i BIOS eller System Setup (Systemoppsett). Du kan også trykke på F12-tasten flere ganger til du ser menyen for engangsoppstart og deretter velge BIOS Setup (BIOS-oppsett) eller System Setup (Systemoppsett) fra menyen og trykke på Enter.
  3. Finn alternativet for å slå webkameraet av eller på i BIOS eller UEFI, og kontroller at det er aktivert.

MERK: BIOS-grensesnittet på Dell-datamaskinen kan variere. Sjekk brukerveiledningen for Dell-datamaskinen for å få produktspesifikk informasjon.

Løsning 4: Optimer datamaskinen ved hjelp av SupportAssist

SupportAssist-applikasjonen gir en rask og enkel måte å optimere datamaskinen på (inkludert installering av de nyeste Dell-driverne og å kjøre en maskinvaretest). SupportAssist kjører også en maskinvaretest og gir resultatene og foreslåtte handlinger.

1. Trykk på og hold nede Windows-tasten (Windows-knapp), og trykk deretter på Q-tasten.
  2. Skriv inn SupportAssist i søkeboksen.
  3. Velg SupportAssist (App) i resultatlisten.

MERK: Hvis SupportAssist ikke vises i søkeresultatene, kan du gå til siden SupportAssist for Home PCs for å laste ned og installere SupportAssist.
  4. Klikk på Start nå for å la SupportAssist skanne og optimere Dell-datamaskinen.

Optimer datamaskinen ved hjelp av SupportAssist-appvideo
    Se denne videoen for å lære hvordan du optimerer Dell-datamaskinen ved hjelp av SupportAssist.

Løsning 5: Kontroller driverne til webkameraet

Prøv en annen USB-port.

Hvis du bruker et eksternt USB-kamera, kan du prøve å koble det til en annen USB-port på datamaskinen. Hvis dette ikke løste problemet, eller hvis kameraet er innebygd, kan du prøve disse trinnene:

MERK: Drivere for innebygde kameraer for bærbare Dell-PC-er installeres automatisk i Windows 11, Windows 10 eller Windows 8 (8.1).

1. Klikk på Start, og skriv inn enhetsbehandling. Klikk på Enhetsbehandling i søkeresultatene.
  2. Finn kameraet under Kameraer, Bildeenheter eller Lyd-, video- og spillkontrollere.
  3. Hvis kameraet ikke oppdages, klikker du på Handling-menyen øverst og velger Søk etter maskinvareendringer.
  4. Vent til Windows skanner og installerer oppdaterte drivere på nytt.
  5. Start datamaskinen på nytt, og åpne deretter Kamera-appen for å teste webkameraet.
  6. Hvis dette ikke løser problemet med webkameraet, kan du prøve de neste trinnene.
Avinstaller kameradriveren, og søk etter maskinvareendringer
  1. Klikk på Start, og skriv inn enhetsbehandling. Klikk på Enhetsbehandling i søkeresultatene.
  2. Finn kameraet under Kameraer, Bildeenheter eller Lyd-, video- og spillkontrollere.
  3. Høyreklikk på kameraet, og velg deretter Egenskaper.
  4. Gå til Driver-fanen, og velg deretter Avinstaller enhet.
  5. Merk av i avmerkingsboksen for Prøv å fjerne driveren for denne enheten, og klikk deretter på OK.
  6. I Enhetsbehandling klikker du på Handling-menyen øverst og velger Søk etter maskinvareendringer.
  7. Vent til Windows skanner og installerer oppdaterte drivere på nytt.
  8. Start datamaskinen på nytt, og åpne deretter Kamera-appen for å teste webkameraet.

Løsning 6: Oppdater Windows

Kontroller at Windows er oppdatert. Nedlasting av de nyeste oppdateringene kan løse problemet med kameraet.

1. Klikk på Start og åpne Innstillinger-appen. Du kan også trykke på Windows-tasten + I-snarveien for å åpne Innstillinger-appen raskt.
  2. I Innstillinger-appen klikker du på Windows Update (i Windows 11). I Windows 10 går du til Oppdatering og sikkerhet, og deretter velger du Windows Update på venstre side.
  3. Klikk på knappen Se etter oppdateringer på høyre side. Hvis oppdateringer er tilgjengelige, laster du ned og installerer dem.
  4. Når oppdateringene er installert, starter du datamaskinen på nytt og tester webkameraet ved hjelp av Kamera-appen.

Løsning 7: Kontroller antivirusprogramvaren

Enkelte antivirusprogramvarer og tredjeparts sikkerhetsprogramvarer har personverninnstillinger som kan hindre apper i å få tilgang til webkameraet.

Se etter innstillinger i antivirus- eller sikkerhetsprogramvarer som blokkerer tilgangen til kameraet eller tillatelsen til å bruke kameraet. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du gå til nettstedet til antivirusprogramvaren.

Hva om webkameraet fremdeles ikke fungerer?

Feilsøkingstrinnene ovenfor dekker de vanligste problemene knyttet til webkameraet. Hvis problemet vedvarer, kan du prøve disse ytterligere feilsøkingstrinnene for å løse problemer med webkameraet.

Videoressurser

How to Troubleshoot Webcam Issue

To troubleshoot webcam issues, run SupportAssist diagnostics by selecting "SupportAssist" in Windows Search, navigating to the "Troubleshooting" tab, and choosing "Camera Devices". If an issue is detected, contact support. To give apps access to the camera, go to "Settings" and enable "Allow apps to access your camera". If the webcam is not working, try using it on a different application or enable it within BIOS by pressing F2 during startup and navigating to "Miscellaneous Devices". If the issue persists, update the system BIOS through SupportAssist. Contact support if further assistance is needed.
How To Unbox and Set Up your Dell UltraSharp Webcam

This video describes about how to Unbox and Set Up Dell UltraSharp Webcam.
How to Use Dell Drivers and Downloads Website

To download Dell drivers, go to Dell Support Drivers and select your Dell computer or enter the Service Tag. Click "Check for Updates" and then "Show drivers" to review the list. Click "Download And Install" and restart the computer. Dell drivers are only available for tested operating systems. You can also manually download drivers by selecting the operating system, driver category, and clicking "Download". Follow the onscreen instructions to install.

Andre ressurser

Mikrofon er på
Støtte for mikrofon eller hodetelefoner
Få hjelp til å løse problemer med lydinndata eller -opptak med integrerte eller eksterne mikrofoner eller hodetelefoner.
bok åpen
Bluetooth-støtte
Få hjelp med Bluetooth-relaterte problemer når du bruker Bluetooth-aktiverte høyttalere eller hodetelefoner.
Driverstøtte
Driverstøtte
Finn ut mer om ulike måter du kan laste ned og installere Dell-drivere for Dell-produktene dine på.
SupportAssist for Home PCs
SupportAssist for Home PCs
Finn ut hvordan du laster ned, installerer og bruker SupportAssist på Dell-datamaskinen til å skanne maskinvare, oppdatere drivere med mer.