• Legg inn bestillinger raskt og enkelt
  • Vis bestillinger og spor forsendelsesstatus
  • Opprett og få tilgang til en liste over produktene dine
  • Administrer Dell EMC-områder, produkter og kontakter for produktnivå ved hjelp av virksomhetsadministrering.

Konfigurere eksterne enheter

Plug-and-play-funksjonen i Windows gjør det enklere å konfigurere eksterne enheter med den nye datamaskinen som kjører på Windows.

La oss hjelpe deg med en rask oversikt over hvordan du kobler til en skjerm, sammenkobler Bluetooth-aktiverte enheter, sammenkobler telefonen, kobler til et USB-webkamera eller konfigurerer en dokkingstasjon.

Koble til en ekstern skjerm

Trenger du en ekstra skjerm til den bærbare eller stasjonære PC-en din? En ekstra skjerm gjør det mulig å ha et større arbeidsområde, noe som gjør det enklere å utføre fleroppgavekjøring og vise flere vinduer samtidig. I tillegg kan den forbedre den generelle produktiviteten og forbedre seeropplevelsen.

1. Koble strømkabelen direkte til skjermen og stikkontakten.
  2. Koble videokabelen til skjermen og datamaskinen ved hjelp av HDMI-, DisplayPort-, USB-C- eller Thunderbolt-kabelen.
  3. Slå på skjermen, og velg den relevante videokilden. Hvis for eksempel skjermen er koblet til ved hjelp av DisplayPort, angir du videokilden til DP eller DisplayPort.
  4. Slå på datamaskinen, og angi skjerminnstillinger.

Lysstyrke, kveldsbelysning, skalering, skjermoppløsning, skjermretning, flere skjerminnstillinger i Windows

Koble en videokabel fra skjermen til en stasjonær og bærbar PC

Trenger du ekstra hjelp med skjermer? Gå til vår kundestøtteside for skjerm eller display.

Koble til Bluetooth-aktiverte enheter

Koble til den Bluetooth-aktiverte enheten i Windows. Trinnene for å sammenkoble Bluetooth-aktiverte enheter er like uansett om du kobler til en Bluetooth-høyttaler, -hodetelefon, -tastatur eller -mus.

1. Aktiver først oppdagelsesmodus på Bluetooth-enheten. Se dokumentasjonen for Bluetooth-enheten for å finne ut hvordan du aktiverer oppdagelsesmodus.
  2. Gå til Start > Innstillinger > Bluetooth og enheter > Legg til enhet > Bluetooth.
  3. Velg enheten du vil koble til. Når sammenkoblingen er fullført, velger du Fullført.

Åpne Bluetooth-innstillinger

Legg til enhetsknapp og av/på-glidebryter for Bluetooth under Bluetooth-innstillinger i Windows

Sammenkobling av bærbare og stasjonære PC-er med Bluetooth-enheter som tastatur, mus, hodetelefoner eller penn

Har du problemer med Bluetooth? Se hurtigveiledningen vår for å løse Bluetooth-problemer.

Koble til telefonen

Synkroniser telefonen for å holde kontakten med Windows.

1. Start Phone Link, eller søk etter og åpne Phone Link-appen.
  2. Velg Android eller iPhone, og skann QR-koden for å fullføre oppsettet.
  3. Tilpass innstillinger for varsling.

Hvis du vil feilsøke problemer og finne ut hvordan du får mest mulig ut av enhetssynkronisering, kan du gå til Phone Link – hjelp og opplæring.

Velg Android for iPhone-knappen i Windows Phone link-appen

Koble til skriver

Hvis skriveren kobles til ved hjelp av en USB-kabel, kobler du den til enheten og slår på skriveren. Den kobles til automatisk, og Windows laster ned og installerer de rette driverne. Windows 11 og Windows 10 støtter de fleste skrivere, så du trenger sannsynligvis ikke å installere spesiell skriverprogramvare. Flere skriverdrivere og støtte kan være tilgjengelige hvis du oppdaterer Windows.

Følg disse trinnene for å koble til en trådløs skriver.

1. Gå til Start > Innstillinger > Bluetooth og enheter > Skrivere og skannere)
  2. Velg Legg til enhet ved siden av Legg til en skriver og skanner.
  3. Vent til Windows finner skrivere i nærheten, finn den du vil bruke, og velg Legg til enhet. Hvis du vil fjerne skriveren, velger du den og velger Fjern.
  4. Hvis du ikke ser skriveren din, kan du prøve å løse problemet ved å følge disse hurtigtrinnene for å løse skriverproblemer.

Legg til et skriveralternativ under Skriverinnstillinger i Windows

Koble en USB-kabel fra skriveren til en stasjonær og bærbar PC

Koble til webkameraet

Et webkamera eller kamera som er integrert på en bærbar PC, fungerer rett fra esken. Det er ingen ekstra konfigurasjon nødvendig. Hvis du konfigurerer et eksternt USB-webkamera med en stasjonær eller bærbar PC, kobler du USB-kabelen til datamaskinen. Windows laster automatisk ned og installerer de rette driverne.

Hvis du vil teste webkameraet, går du til Start > Alle apper > Kamera.

Hvis du oppdager at webkameraet ikke fungerer i bestemte applikasjoner, må du kontrollere at du gir tilgang til kameraet. Fortsett å feilsøke hvis webkameraet ikke fungerer i Windows.

Kameratilgang veksler under personverninnstillingene for kameraet i Windows

Koble et USB-webkamera til en stasjonær og bærbar PC

Konfigurere en dokkingstasjon

Dokkingstasjon, også kalt portreplikator, hjelper til med å koble sammen flere enheter for å få fordelene til en stasjonær datamaskin uten å ofre mobiliteten til en bærbar datamaskin.

1. Før du konfigurerer dokkingstasjonen, må du sørge for å oppdatere driverne og BIOS på den bærbare PC-en.
  2. Koble strømkabelen til dokkingstasjonen.
  3. Koble dokkingstasjonen til den bærbare PC-en ved hjelp av USB-C- eller Thunderbolt-kabelen.
  4. Last ned og installer de nyeste driverne ved hjelp av Dell Update eller Dell Command Update.
  5. Koble eksterne enheter som skjerm, tastatur og mus til dokkingstasjonen.

Enten du bruker en Dell Universal-dokkingstasjon eller Thunderbolt-dokkingstasjon, kan du få hjelp til å løse problemer med Dell-dokkingstasjonen.

Koble dokkingstasjonen til den bærbare PC-en

La oss deretter hjelpe deg med å tilpasse Windows på den nye PC-en.

Videoressurser (på engelsk)

Getting Started: Set Up External Peripherals

Let us give you a quick overview of how to connect external devices such as displays, printers, and webcam to your new Windows PC.
After you set up your external devices, go to our personalize your Windows page to learn how to customize display settings, change the wallpaper, add users, enhance user account security, and more.

Helpful links (Show/Hide):
If you need additional help to set up a monitor, go to our monitors or displays page
If you need help to fix Bluetooth issues, go to our Bluetooth support page
Want to learn more about Phone Link or having trouble with the Phone Link app? Go to the Phone Link app help & learning page on Microsoft Support.
If you are having issues with webcam not working, go to our webcam support page. You can also watch our webcam troubleshooting video on YouTube
Need help with a Dell universal or thunderbolt docking station? Go to our Dell Docking Station support page.