• Lägg beställningar snabbt och enkelt
  • Visa beställningar och kontrollera leveransstatus
  • Skapa och kom åt en lista över dina produkter
  • Hantera dina webbplatser, produkter och kontakter på produktnivå från Dell EMC med hjälp av företagsadministration.

Konfigurera kringutrustning

Windows plug-and-play-funktion gör det enklare att konfigurera externa enheter med den nya datorn som använder Windows.

Låt oss hjälpa dig med en snabb översikt av hur du ansluter en bildskärm, parkopplar Bluetooth-aktiverade enheter, parkopplar din telefon, ansluter en USB-webbkamera eller konfigurerar en dockningsstation.

Ansluta en extern bildskärm

Behöver du en till bildskärm för din bärbara eller stationära dator? Med en extra bildskärm kan du få en större arbetsyta, vilket gör det enklare att göra fler saker på en gång och se flera fönster samtidigt. Dessutom kan det förbättra den övergripande produktiviteten och din visningsupplevelse.

1. Anslut strömkabeln till bildskärmen och eluttaget.
  2. Anslut videokabeln till bildskärmen och datorn med HDMI-, DisplayPort-, USB-C- eller Thunderbolt-kabeln.
  3. Slå på skärmen och välj rätt bildkälla. Om skärmen till exempel är ansluten med DisplayPort ställer du in bildkällan på DP eller DisplayPort.
  4. Starta datorn och ange bildskärmsinställningar.

Ljusstyrka, nattläge, skala, bildskärmupplösning, bildskärmsorientering, inställningar för flera bildskärmar i Windows

Ansluta en videokabel från skärmen till en stationär och bärbar dator

Behöver du mer hjälp med monitorer eller bildskärmar? Gå till vår supportsida för monitorer eller bildskärmar.

Anslut till Bluetooth-aktiverade enheter

Anslut din Bluetooth-aktiverade enhet i Windows. Oavsett om du ansluter till en Bluetooth-högtalare, hörlurar, tangentbord eller mus parkopplas en Bluetooth-aktiverad enhet på liknande sätt.

1. Först aktiverar du identifieringsläget på din Bluetooth-enhet. Se dokumentationen för Bluetooth-enheten för att lära dig hur du aktiverar identifieringsläget.
  2. Gå till Start > Inställningar > Bluetooth och enheter > Lägg till enhet > Bluetooth.
  3. Välj enheten som du vill ansluta till. När parkopplingen är klar väljer du Klar.

Öppna Bluetooth-inställningar

Knappen Lägg till enhet och aktivera/avaktivera Bluetooth under Bluetooth-inställningarna i Windows

Parkoppling av bärbara och stationära datorer med Bluetooth-enheter som tangentbord, mus, headset eller en penna

Har du problem med Bluetooth? Läs vår snabbguide för att åtgärda Bluetooth-problem.

Ansluta din telefon

Synkronisera din telefon för att hålla dig ansluten till Windows.

1. Starta Telefonlänk eller sök efter och öppna appen Telefonlänk.
  2. Välj Android eller iPhone och skanna QR-koden för att slutföra konfigureringen.
  3. Anpassa meddelandeinställningar.

Om du vill felsöka problem och lära dig hur du får ut mesta möjliga av enhetssynkroniseringen går du till Hjälp och utbildning för Telefonlänk.

Välj Android eller iPhone-knappen i Windows-appen Telefonlänk

Ansluta din skrivare

Om skrivaren ansluts med en USB-kabel ansluter du den till enheten och slår på skrivaren. Den ansluts automatiskt och Windows laddar ner och installerar rätt drivrutiner. Windows 11 och Windows 10 har stöd för de flesta skrivare, så du behöver förmodligen inte installera speciell skrivarmjukvara. Det kan finnas ytterligare skrivardrivrutiner och support om du uppdaterar Windows.

Följ dessa steg för att ansluta en trådlös skrivare.

1. Gå till Start > Inställningar > Bluetooth och enheter > Skrivare och skannrar
  2. Bredvid Lägg till en skrivare eller skanner väljer du Lägg till enhet.
  3. Vänta på att Windows ska hitta skrivare i närheten, hitta den du vill använda och välj Lägg till enhet. Om du vill ta bort skrivaren väljer du den och väljer sedan Ta bort.
  4. Om du inte hittar skrivaren kan du försöka åtgärda problemet genom att följa dessa snabba steg för att lösa skrivarproblem.

Lägg till ett skrivaralternativ under skrivarinställningarna i Windows

Ansluta en USB-kabel från skrivaren till en stationär och bärbar dator

Ansluta webbkameran

En webbkamera eller kamera som är integrerad på en bärbar dator medföljer inte. Ingen ytterligare konfigurering krävs. Om du konfigurerar en extern USB-webbkamera med din stationära eller bärbara dator ansluter du USB-kabeln till datorn. Windows laddar ner och installerar automatiskt rätt drivrutiner.

Om du vill testa webbkameran går du till Start > Alla appar > Kamera.

Om du upptäcker att webbkameran inte fungerar i specifika program ser du till att du tillåter åtkomst till kameran. Fortsätt att felsöka om webbkameran inte fungerar i Windows.

Växling av kameraåtkomst under sekretessinställningarna för kamera i Windows

Ansluta en USB-webbkamera till en stationär och bärbar dator

Konfigurera en dockningsstation

Om du använder en dockningsstation, som också kallas portreplikator, kan du ansluta flera enheter för att få fördelarna med en stationär dator utan att behöva offra den flexibilitet som din bärbara dator ger dig.

1. Innan du konfigurerar dockningsstationen måste du uppdatera drivrutinerna och BIOS för den bärbara datorn.
  2. Anslut strömkabeln till dockningsstationen.
  3. Anslut dockningsstationen till den bärbara datorn med hjälp av USB-C- eller Thunderbolt-kabeln.
  4. Ladda ner och installera de senaste drivrutinerna med Dell Update eller Dell Command Update.
  5. Anslut externa enheter som bildskärm, tangentbord och mus till dockningsstationen.

Få hjälp med att lösa problem med Dell-dockningsstationen oavsett om du använder en Dell universell docka eller en Thunderbolt-docka.

Ansluta dockningsstationen till den bärbara datorn

Låt oss sedan hjälpa dig anpassa Windows på din nya dator.

Videoresurser (på engelska)