gido_g
1 Copper

XPS-8700 Chipset_Driver_V2D47 installation error

Hi,

Huh, just realized I landed in the english section...

So here it is in english:

I'm setting up this DELL XPS-8700 with Win 8.1 (clean install). I succesfully istalled all drivers from the support-page except this one:

XPS-8700_Chipset_Driver_V2D47_WN_9.4.0.1021_A00.EXE

Error-code:

Error during copying of files.

Setup aborted.

I already extracted the files and tried using the setup.exe in there but still no success.

Unfortunately I don't even know what Motherboard exactly I'm dealing with...

Please, where do I find a known-to-work and up-to-date driver?

The issue is the SM-Bus-Controller is not recognized.

I can provide an error log if it helps.

Original (german version):

Setze gerade einen DELL XPS-8700 mit Win 8.1 neu auf (clean install). Habe alle Treiber von der Support-Seite erfolgreich installiert, bis auf den hier:

XPS-8700_Chipset_Driver_V2D47_WN_9.4.0.1021_A00.EXE

Meldung:

Fehler beim Kopieren der Dateien.

Setup wird abgebrochen.

Nun habe ich die Dateien schon extrahiert und die darin enthaltene Setup.exe ausgeführt, aber auch hier selber Fehler.

Leider weiß ich nichtmal, mit was für einem Motherboard genau ich es hier zu tun habe...

Wo bitte finde ich einen aktuellen, funktionierenden Treiber?

0 Kudos
5 Replies
gido_g
1 Copper

RE: XPS-8700 Chipset_Driver_V2D47 installation error

Please help, I need this SM-Bus driver.

0 Kudos
7- Thorium

RE: XPS-8700 Chipset_Driver_V2D47 installation error

There are 2 required chipsets for the XPS 8700 with Win 8.1. They should have been the first 2 drivers installed after the clean Win 8.1 install.

 These are the 2 you need:

Intel Z87 Chipset Driver

Intel AMT HECI Driver

Install in order listed. If you still have problems, try disabling your anti-viral software first and/or booting in Safe Mode and try installing again.

If that still doesn't work, and you can get the PC connected to the internet, go to the Intel download site and install their driver update utility. Let it scan your system and recommend the latest Win 8.1 drivers for your hardware.

Ron

   Forum Member since 2004
   I am not a Dell employee

0 Kudos
gido_g
1 Copper

RE: XPS-8700 Chipset_Driver_V2D47 installation error

Many thanks RoHe.

I downloaded the Intel Z87 Chipset Driver you linked.
It has the exact same name and size and unsurprisingly, installation failed too.

The HECI driver installed without issues.

No anti-virus or firewall running on this machine.

Here's an excerpt from the installation log:

[04/29/16 21:24:12]    Update Package Execution Started
[04/29/16 21:24:12]    Original command line: "C:\Backup\Treiber\XPS-8700_Chipset_Driver_V2D47_WN_9.4.0.1021_A00.EXE"
[04/29/16 21:24:12]    DUP Framework EXE Version: 3.0.93.1
[04/29/16 21:24:12]    DUP Release: V2D47X02-00
[04/29/16 21:24:12]    Intializing framework...
[04/29/16 21:24:14]    logo.png
[04/29/16 21:24:18]    User Command: attended
[04/29/16 21:24:18]    DUP Capabilities Value: 8388607 (0x7FFFFF)
[04/29/16 21:24:18]    DUP Vendor Software Version: 9.4.0.1021
[04/29/16 21:24:18]    Local System/Model Compatible with this Package? Yes
[04/29/16 21:24:18]    Local System OS Version: 6.2.0.0
[04/29/16 21:24:18]    OS Compatible with this Package? Unknown
[04/29/16 21:24:18]    Local System OS Language: Unknown
[04/29/16 21:24:18]    Language Compatible with this Package? Unknown
[04/29/16 21:24:20]    Identified Behavior : attended
[04/29/16 21:24:20]    Temporary payload log file name: C:\ProgramData\dell\drivers\XPS-8700_Chipset_Driver_V2D47_WN_9.4.0.1021_A00\DUP517.tmp
[04/29/16 21:24:20]    Translated Command Line : setup.exe /f2"C:\ProgramData\dell\drivers\XPS-8700_Chipset_Driver_V2D47_WN_9.4.0.1021_A00\DUP517.tmp"
[04/29/16 21:24:20]    Path : C:\ProgramData\dell\drivers\XPS-8700_Chipset_Driver_V2D47_WN_9.4.0.1021_A00
[04/29/16 21:24:20]    Identified Behavior : attended
[04/29/16 21:25:43]    Append Vendor Software Log: C:\ProgramData\dell\drivers\XPS-8700_Chipset_Driver_V2D47_WN_9.4.0.1021_A00\DUP517.tmp
[04/29/16 21:25:43]    
--- Start of Vendor Software Log ---


...[snip]...

[CopyDir]
          [CopyFiles]
            New Uninstall Key = copyfile0
            Copy File Source = C:\ProgramData\Dell\drivers\XPS-8700_Chipset_Driver_V2D47_WN_9.4.0.1021_A00\CSVer.dll
            Copy File Destination = C:\Windows\SysWOW64\CSVer.dll
            Copy file error (87) on source = C:\ProgramData\Dell\drivers\XPS-8700_Chipset_Driver_V2D47_WN_9.4.0.1021_A00\CSVer.dll. Trying again.
            Copy file error (87) on source = C:\ProgramData\Dell\drivers\XPS-8700_Chipset_Driver_V2D47_WN_9.4.0.1021_A00\CSVer.dll. Trying again.
            Copy file error (87) on source = C:\ProgramData\Dell\drivers\XPS-8700_Chipset_Driver_V2D47_WN_9.4.0.1021_A00\CSVer.dll. Trying again.
            Copy file error (87) on source = C:\ProgramData\Dell\drivers\XPS-8700_Chipset_Driver_V2D47_WN_9.4.0.1021_A00\CSVer.dll. Trying again.
!!!         ERROR 0x57: CopyFile generated an unexpected error.
[ResponseResult]
ResultCode = 87
<<< 5/02/2016 15:31:16:517

[05/02/16 15:31:16]    
--- End of Vendor Software Log ---

[05/02/16 15:31:16]    Vendor Software Return Code: 1
[05/02/16 15:31:16]    logo.png
[05/02/16 15:31:16]    Name of Exit Code: UNKNOWN_OPTION
[05/02/16 15:31:16]    Exit Code set to: 11 (0xB)
[05/02/16 15:31:16]    Result: FAILURE
[05/02/16 15:31:26]    Open file: C:\ProgramData\Dell\UpdatePackage\Log\XPS-8700_Chipset_Driver_V2D47_WN_9.4.0.1021_A00.txt

I would like to avoid the driver update utility. I have installed the DellSystemDetectLauncher and let it search for over 1/2 hour with no result.

Please advise.

0 Kudos
gido_g
1 Copper

RE: XPS-8700 Chipset_Driver_V2D47 installation error

Chipset_Intel_Win8.1_A00_V2D47_Setup_ZPE (from the link provided above) also failed to install. 😞

0 Kudos
7- Thorium

RE: XPS-8700 Chipset_Driver_V2D47 installation error

Have you run chkdsk /f on the hard drive?

Have you tried disabling "Secure Boot" in BIOS setup? Is BIOS set for Legacy or UEFI?

Something went wrong with your clean install? Did you wipe the drive and reformat it, or did you attempt to install "on top"?

Ron

   Forum Member since 2004
   I am not a Dell employee

0 Kudos