Highlighted
rbaraldi
1 Copper

Dead my vostro 3300 after install http://ftp.us.dell.com/bios/3300_A10.EXE

Jump to solution

After download and install the 3300_A10.EXE the fan start to run fast and keep hours without and other sign . Them restart by hand but continue DEAD !!! PLS ADVICE !!! Thanks Ricardo 

0 Kudos
2 Solutions

Accepted Solutions
LSUFAN51
4 Ruthenium

RE: Dead my vostro 3300 after install http://ftp.us.dell.com/bios/3300_A10.EXE

Jump to solution

emoticon.BigSmile.title

I'd suggest removing all peripherals, AC adapter and battery from system. Press "Power On" button for about 20 seconds to release Static Flea Power. Replace battery, adapter, and then power on system. Hopefully computer starts normally. Please click Service Manual in the link below.

Support for Vostro 3300 | Manuals & documents | Dell US

LSUFAN51
4 Ruthenium

RE: Dead my vostro 3300 after install http://ftp.us.dell.com/bios/3300_A10.EXE

Jump to solution

Lastly, if you see any lights blinking on the system, I suggest you view the LED Error Codes under the Device Status Lights in the service manual:  

9 Replies
LSUFAN51
4 Ruthenium

RE: Dead my vostro 3300 after install http://ftp.us.dell.com/bios/3300_A10.EXE

Jump to solution

emoticon.BigSmile.title

I'd suggest removing all peripherals, AC adapter and battery from system. Press "Power On" button for about 20 seconds to release Static Flea Power. Replace battery, adapter, and then power on system. Hopefully computer starts normally. Please click Service Manual in the link below.

Support for Vostro 3300 | Manuals & documents | Dell US

LSUFAN51
4 Ruthenium

RE: Dead my vostro 3300 after install http://ftp.us.dell.com/bios/3300_A10.EXE

Jump to solution

If removing the battery doesn't work, I suggest reseating the motherboard (Coin-Cell battery) battery in the system:

1. Remove adapter and battery from system.

2. Open case and remove motherboard (Coin-Cell) battery.

3. Press the "Power On" for 15 seconds and then wait for about 1 hour or more....

4. Replace motherboard battery, battery, adapter, and then power on system.

Hopefully this will reset BIOS to all default settings...


LSUFAN51
4 Ruthenium

RE: Dead my vostro 3300 after install http://ftp.us.dell.com/bios/3300_A10.EXE

Jump to solution

Lastly, if you see any lights blinking on the system, I suggest you view the LED Error Codes under the Device Status Lights in the service manual:  

rbaraldi
1 Copper

RE: Dead my vostro 3300 after install http://ftp.us.dell.com/bios/3300_A10.EXE

Jump to solution

Dear  LSUFAN51

Thanks so much I will follow your steps and let you know. I will also thinking to download the A33xx.exe and try to boot from USB.

Thanks SO much !

0 Kudos
rbaraldi
1 Copper

RE: Dead my vostro 3300 after install http://ftp.us.dell.com/bios/3300_A10.EXE

Jump to solution

I tried the above procedure for the first time. Nothing happen, I will wait longer next time.

There is no lights blinking on the system, When Just start them all the control for the DVD (up the keyboard) blick in serie, the DVD driver light blick too and them just turn off. I also take off the coin battery but still happen. There was no LED Error Codes as you mention. Just turn on as usually (with all the cycle of turn on the light and off in serie) and them all the machine turn off. Before execute the A33xx.EXE mentioned the system running well under W10. PLEASE ADVICE!!!!!!!

0 Kudos
rbaraldi
1 Copper

RE: Dead my vostro 3300 after install http://ftp.us.dell.com/bios/3300_A10.EXE

Jump to solution

Dear Dellvisors

Plese give me an advice !!!! I need that computer !!! Regards

0 Kudos
rbaraldi
1 Copper

RE: Dead my vostro 3300 after install http://ftp.us.dell.com/bios/3300_A10.EXE

Jump to solution

Dear Dellvisors

Plese give me an advice !!!! I need that computer !!! Regards

0 Kudos
rbaraldi
1 Copper

RE: Dead my vostro 3300 after install http://ftp.us.dell.com/bios/3300_A10.EXE

Jump to solution

Dear Dellvisors

Plese give me an advice !!!! I need that computer !!! Regards

0 Kudos
LSUFAN51
4 Ruthenium

RE: Dead my vostro 3300 after install http://ftp.us.dell.com/bios/3300_A10.EXE

Jump to solution

I suspect the BIOS is corrupt and most likely, you will need a new replacement motherboard. You can check out the information in the link below to see it that will help recovery the BIOS.

Vostro 3500 BIOS Update Failed - Recovery Procedure ... - Dell

0 Kudos