Latitude

Last reply by 11-12-2022 Unsolved
Start a Discussion
2 Bronze
2 Bronze
5705

Windows 11 & issues with network connection on a dock

Checking to see if anyone else has seen this problem.  Latitude 5520 on a docking station, running Windows 11.  The network connection keeps flaking out.  I'll have the ethernet connection symbol, then it will go to Wi-Fi then it goes to the World (disconnected) symbol. 

Here's the thing, my network connection is still working.  I can still chat on Teams, still get to websites, still receive email.  But it blips in and out while I have the world symbol.

I've rebuilt my machine, I've updated firmware on everything including the dock.  I'm on a different computer entirely with a fresh build, even tried a different docking station and it still happens.

At this point, I don't know if it's a Windows 11 bug or a Dell driver issue, but it's beyond annoying.

For now, I've unplugged the ethernet port of the dock so I can keep going without interruption, but would love to get this fixed permanently.  

Anyone else see this?

Replies (54)
2 Bronze
2 Bronze
2277

Hi,

that's the same for me, Latitude 5500 and docking WD19. The workaround is unplug/plug USB C.

So I suppose could be something on USB.

 

2418

Are you running Windows 11 as well?

2372

Hi,

we had the same Problem here with Latitude 3520. 

We found out that the Problem occures when the old OpenVPN client from Sophos is installed.

2 Bronze
2 Bronze
2362

Sadly, that doesn't work for me...I generally get stuck shutting down the laptop, unplugging it from the dock and resetting the power on the dock as well before plugging it all back in and rebooting.  That might work anywhere from hours to minutes and I'm stuck again.

 

Are you also running Windows 11?

2361

I have an AT&T VPN software installed...but don't know that is the issue.  Are you running Windows 11 as well?

2336

Hi,

we had the same Problem here with Latitude 3520. 

We found out that the Problem occures when the old OpenVPN client from Sophos is installed.

2333

We use Windows 11 too. 

2 Bronze
2 Bronze
2274

Same here.  We have several laptops and docking stations. WD15 and WD19.  All seem to have the issue at the same time.  Disconnecting the ethernet cable and using wireless fixes the issue.  All these users are on Windows 11.  Any setup with Win10 and these docking stations don't have a problem.  I believe it's Win11 update issue as I don't have auto updates for Dell docking station configured.  However, I haven't tried updating the docking station drivers, but looking at the WD15 drivers at Dell, there's no support for Win11. 

2273

Someone suggest a VPN client could be causing an issue.  Are you running an VPN clients?

I have one installed from AT&T, however, the network connection blips whether I have the software running or not.

Latest Solutions
Top Contributor