Highlighted
ewornick
1 Nickel

Precision 3630 Workstation cannot boot after imaging

Jump to solution

Hello,

Recently our school purchased Precision 3630 workstations for a CAD lab.  I successfully created, captured and deployed a reference image, however when rebooting after imaging there is a message that there are no boot devices.  I'm thinking this is because I used legacy boot to PXE to our WDS server.  I'm not sure how to get around this short of capturing and deploying the image via Ghost, but that means I would have to do each machine individually.  Does anyone have any suggestions?

Thank you - Erin

0 Kudos
6 Replies

Re: Precision 3630 Workstation cannot boot after imaging

Jump to solution

A couple of articles that may help:  Can't Image New Dell

Can't Image New Dell #2

In those articles, one is an Optiplex and another a Precision, but the problem was the same. - The images didn't have the newest NIC drivers.

- Please consider giving posts you like a thumbs up.
- Please "Accept as Solution" posts that are a solution.

I'm a big fan of Dell, a Dell user, and not an employee. This forum is mainly user to user with occasional moderation or additional knowledge by a Rockstar or Dell employee.
0 Kudos
ewornick
1 Nickel

Re: Precision 3630 Workstation cannot boot after imaging

Jump to solution

Thank you for your reply, but this does not help.  First, both links point to the same article about the Optiplex system.  Second, the problem is not the same.  I am able to PXE boot to WDS to both capture and deploy successfully.  It is after the system is imaged that I am having problems.  Once the system reboots to begin sysprep, it says there are no boot devices.

0 Kudos

Re: Precision 3630 Workstation cannot boot after imaging

Jump to solution

I changed the "#2" link to reflect the intended article.  It's more about the problem as the answer wasn't the best.  Found a closer related article below:

No Boot Device After Imaging

Sorry my answer didn't work out. Somebody like @bmcowboy might have the better expertise in this case.

- Please consider giving posts you like a thumbs up.
- Please "Accept as Solution" posts that are a solution.

I'm a big fan of Dell, a Dell user, and not an employee. This forum is mainly user to user with occasional moderation or additional knowledge by a Rockstar or Dell employee.
0 Kudos
bmcowboy
3 Silver

Re: Precision 3630 Workstation cannot boot after imaging

Jump to solution

Hi all,

Sounds like UEFI/Legacy boot issue after MDT deployment. Check out discussion on this thread in Microsoft Technet Forum with more or less the same problem happened and see if any help.

“May the Force be with Dell.”
0 Kudos

Re: Precision 3630 Workstation cannot boot after imaging

Jump to solution

In case it helps, I ran across another thread and didn't want to hold back any possibilities.

- Please consider giving posts you like a thumbs up.
- Please "Accept as Solution" posts that are a solution.

I'm a big fan of Dell, a Dell user, and not an employee. This forum is mainly user to user with occasional moderation or additional knowledge by a Rockstar or Dell employee.
0 Kudos
ewornick
1 Nickel

Re: Precision 3630 Workstation cannot boot after imaging

Jump to solution

I figured out what the issue was.  I did not have the UEFI Network stack enabled in the BIOS.  Once I checked that I was able to use WDS as usual.  Thanks to all who participated in this discussion!