SupportAssist for PCs

Last reply by 09-28-2022 Solved
Start a Discussion
2 Bronze
2 Bronze
14846

Fail Support Assists PCI Bus - Functional Tests - D0701

Hi Everyone, 

My Alienware R12 desktop gave a few beeps this morning so ran a Support Assist hardware scan. The following failure was detected: 

Screenshot 2022-06-28 202746.jpg

Is this a major issue? Everything seems to be working ok otherwise. The machine is only 6 months old and is running latest BIOS supplied by support assist.

Thanks for you help

Replies (58)
Community Manager
1080

For customers with the Aurora R12, the latest BIOS update located here seems to resolve the SupportAssist error. Please note you might need to update/reinstall SupportAssist, but Dell-Cares received confirmation this seemed to fix this. If it does not fix it or you have a different system, please let us know. 

 

The post from Chris is still is correct though, that ePSA should be run to confirm that this is not an actual error hardware error. 

If still under warranty, click the "Get help now" icon on the right to start a live chat session.
Find your Service Tag

1139

I have the Aurora R12. I updated BIOS, uninstalled and reinstalled SupportAssist but still getting the error. 

1125

Can you private message me your Service Tag? I will be out until Monday but would like to look into this.

If still under warranty, click the "Get help now" icon on the right to start a live chat session.
Find your Service Tag

842

My Aroura R12 has the latest BIOS that you referenced. Support Assist has been reinstalled. I am still getting the error 

If you're not having fun, you're doing it wrong!
6376

Issue Resolved by uninstalling and reinstalling drivers,

If still under warranty, click the "Get help now" icon on the right to start a live chat session.
Find your Service Tag

782

Which drivers specifically?
2 Bronze
2 Bronze
755

These community accepted solutions are not solutions. People are clicking on things they don't understand.

If you're not having fun, you're doing it wrong!
700

I have  the latest Aurora R12 BIOS update (v1.1.16) and it does not "resolve the SupportAssist error." The PCI Bus - Functional Tests - D0701 error has occurred since June 29, shortly after I installed the following:

       Alienware Aurora R12 System BIOS - 1.1.14 - 9.19 MB

       Killer PCIe Ethernet Controller Driver - A39 - 54.05 MB

Before this, I had received no SupportAssist errors. So maybe the cause of the error can be traced back to at least one of these two installs.

I hope this helps resolve the issue.

513

yep same G15 5511.

510

On top of the PCI bus error, for the last 3 weeks I have not been getting updates via SA. It gives me an error. Has anyone else had this additional problem?

Latest Solutions
Top Contributor