Start a Conversation

Unsolved

R

1 Rookie

 • 

6 Posts

35

February 19th, 2024 15:52

ME5012 Performance Graph

Good day,

Our ME5012 has 2 volumes configured. When we add a performance graph by volume, only the first volume does show data. For the second volume each graph by Volume shows 0. Is that a known behaviour? The second volume has a "-" in its name (Volume-2) - is that maybe a problem?

Thanks for any suggestions.

Best regards

Michael

Moderator

 • 

8.4K Posts

February 19th, 2024 20:20

Rs_tech,
 
Would you do me a favor and confirm if your volume names have either spaces or dashes in them, and if so, if removing them resolves the issue? 
I ask as they can cause this issue, which we are currently working on resolving. 
 
Let me know what you see and if this helps.
 
 

1 Rookie

 • 

6 Posts

February 20th, 2024 08:28

Hi Chris,

Thanks for your response. Yes, the volume has a dash in its name. Does a rename of the volume has any impact on the host connections?

Best regards

Michael

Moderator

 • 

2.1K Posts

February 20th, 2024 10:08

Hi Michael, as i know renaming a volume typically does not impact the host connections. Because as the connections are usually on unique identifiers of the volumes. I think you may need rescan disks after renaming. 

 

The name or serial number of the volume to change. A name that includes a space must be enclosed
in double quotes. Page 174 Dell PowerVault ME5 Series Storage System CLI Reference Guide
Examples Rename volume Vol1 to Vol2.
# set volume name Vol2 Vol1

1 Rookie

 • 

6 Posts

February 22nd, 2024 16:20

Hi Erman, Thank you. We have renamed the volume (now called SSD) but it doesn't change anything. When we add a performance graph for this volume all values are always 0. Any more suggestions?

Thanks.

Michael

Moderator

 • 

8.4K Posts

February 22nd, 2024 17:04

Rs_tech,
 
Thank you for the details. What I would recommend is that you pull a support bundle, as described here. Then upload it to your service request, which I will Private Message you the sr# for , as described here. After that we can see if we can determine the cause. 
 
 
 

1 Rookie

 • 

6 Posts

February 23rd, 2024 11:49

@DELL-Chris H​ 

Hi Chris,

Thank you. I have uploaded the support bundle to the service request.

Best regards

Michael

Moderator

 • 

8.4K Posts

February 26th, 2024 17:10

Thank you. Let me review the logs for you and get back to you. In the meantime I did come across this document, which could explain the issue you are seeing. 

 

 

1 Rookie

 • 

6 Posts

February 27th, 2024 10:28

Hi Chris,

This is not the issue we are seeing. We are not using LDAP login and we are not seeing  "failed to load graph data".

As explained only volume performance graph is not working for one of the 2 volumes.

1 Rookie

 • 

6 Posts

April 3rd, 2024 15:44

Hi Chris,

Did you checked the logs and maybe find the issue?

Best regards

Michael

Moderator

 • 

3.3K Posts

April 3rd, 2024 20:52

Hello,

 

I'm sorry Chris is not online. I will try to assist you.

I'll need some time to review the log and update you.

Moderator

 • 

3.3K Posts

April 4th, 2024 17:38

Hello,

 

Is the issue the same if you are logging into either controller?

 

Could you get a maintenance window and update the firmware?

Dell PowerVault ME5 Series Storage Controller Firmware ME5.1.2.0.3 | Driver Details | Dell US

https://dell.to/43L1BPD

No Events found!

Top