Ga naar hoofdinhoud
  • Snel en eenvoudig bestellen
  • Bestellingen en de verzendstatus bekijken
  • Een lijst met producten maken en openen
  • Beheer uw Dell EMC locaties, producten en contactpersonen op productniveau met Company Administration.

Download en installeer de nieuwste draadloze Bluetooth-driver

Samenvatting: Raadpleeg de informatie over het downloaden en installeren van de Bluetooth-driver op uw computer met Windows 11, Windows 10 of Windows 8 (8.1).

Dit artikel is mogelijk automatisch vertaald. Als u feedback hebt over de kwaliteit, laat het ons dan weten via het formulier onderaan deze pagina.

Article content


Instructies

Een Bluetooth-driver is een softwareprogramma waarmee uw besturingssysteem kan communiceren met een Bluetooth-apparaat. Bluetooth-drivers zijn specifiek voor het besturingssysteem en het apparaat. Een Bluetooth-adapter vereist bijvoorbeeld specifieke drivers op basis van het besturingssysteem dat op de computer is geïnstalleerd.

Bluetooth-drivers, ook wel een Bluetooth-stack genoemd, zijn essentieel voor de Bluetooth-adapter op een computer om te communiceren met Bluetooth-apparaten, zoals mobiele telefoons, Bluetooth-printers, toetsenbord, muizen, enzovoort.

Een onjuist, beschadigd of ontbrekend stuurprogramma kan van invloed zijn op de prestaties van de Bluetooth-apparaten, zoals het niet herkennen of identificeren, niet kunnen koppelen, onderbroken connectiviteit met Bluetooth-apparaten.

Dell Technologies raadt u aan de drivers voor uw Dell computer, printer, tablet en andere Dell apparaten te downloaden van de Dell website Drivers en downloads .

WAARSCHUWING: Het downloaden en installeren van door Dell ontwikkelde drivers of software van derden of onbekende bronnen kan ertoe leiden dat de computer of het apparaat niet meer naar behoren functioneert, waardoor uw computer kan vastlopen of het besturingssysteem niet meer kan opstarten, of zelfs dat in sommige zeldzame gevallen de computer besmet raakt met virussen, Trojaanse paarden of andere schadelijke software.
OPMERKING: Drivers voor producten van derden of producten die niet van Dell zijn, zoals printers, dockingstations, webcams, scanners, monitoren, enzovoort, moeten worden gedownload van de website van de fabrikant van het apparaat.

Volg de onderstaande stappen om de Bluetooth-drivers te downloaden en te installeren op een Dell computer.

  1. Ga naar de Dell website Drivers en downloads.
  2. U krijgt drie opties om uw Dell product te identificeren.
    • Tik of klik op de vermelding van uw computer onder DEZE PC.
      OPMERKING: Als uw computer niet wordt vermeld onder DEZE pc, kunt u SupportAssist downloaden en installeren, waarmee uw computer automatisch wordt geïdentificeerd, aanraken of klikken. Volg de aanwijzingen om SupportAssist te downloaden en te installeren. Ga voor meer informatie naar de pagina Dell SupportAssist .

    • Voer de Dell servicetag, Dell EMC product-ID of het model in, tik of klik op de knop Zoeken en selecteer uw computer in de lijst.
    • Tik of klik op Alle producten bekijken: U moet het type apparaat, de merknaam en vervolgens het productmodel selecteren.

  3. Klik op Controleren op updates om Dell toe te staan automatisch driverupdates voor u te vinden.
  4. U kunt de drivers ook handmatig zoeken en downloaden.
    1. Klik op Drivers zoeken.
    2. Gebruik de vervolgkeuzelijst onder Besturingssysteem en selecteer het besturingssysteem dat op uw Dell computer is geïnstalleerd.
    3. Gebruik de vervolgkeuzelijst onder Categorie en selecteer de categorie Netwerk. De Bluetooth-drivers worden vermeld onder de categorie Netwerk.
    OPMERKING: Als u drivers voor uw Dell computer wilt bekijken, selecteert u Dit apparaat: (Uw servicetag.)

  5. Klik op de knop Downloaden naast het Bluetooth-stuurprogramma en sla het bestand op.
  6. Blader met Verkenner (ook wel Windows Verkenner genoemd) naar de locatie waar u het gedownloade bestand hebt opgeslagen.
  7. Dubbelklik op de .exe driverinstallatiebestanden die u hebt gedownload en volg de instructies op het scherm om het installatieproces te voltooien.
  8. Nadat de installatie van de driver is voltooid, start u de computer opnieuw op.

Driverserie Bluetooth

Duur: 01:32
Ondertiteling: Alleen Engelstalig

OPMERKING: Op bepaalde Dell computers kunnen de Bluetooth-drivers deel uitmaken van het WiFi-driverpakket (draadloos of WLAN). De verwijzing naar driver serie #5 draadloze driver die in de bovenstaande video wordt genoemd, is voor het downloaden en installeren van de WiFi-drivers (draadloos of WLAN).

Extra informatie

Een Bluetooth-apparaat verbinden met uw pc in Windows 11

Duur: 02:09
Indien beschikbaar kunnen de taalinstellingen voor ondertiteling (ondertiteling) worden gekozen met behulp van het pictogram Instellingen of CC in deze videospeler.

Hoe Bluetooth-probleemoplosser uit te voeren

Duur: 00:35
Indien beschikbaar kunnen de taalinstellingen voor ondertiteling (ondertiteling) worden gekozen met behulp van het pictogram Instellingen of CC in deze videospeler.


Aanbevolen artikelen

Hier zijn enkele aanbevolen artikelen met betrekking tot dit onderwerp die voor u interessant kunnen zijn.


Bluetooth Ga voor meer informatie en ondersteuning voor Bluetooth naar onze speciale Bluetooth-supportpagina.

Support buiten de garantie Buiten de garantie? Geen probleem. Ga naar de website Dell.com/support, voer uw Dell servicetag in en bekijk onze aanbiedingen.

OPMERKING: Aanbiedingen zijn alleen beschikbaar voor pc-klanten uit de VS, Canada, het VK, Frankrijk, Duitsland, China en Japan. Server en storage zijn niet van toepassing.

Artikeleigenschappen


Getroffen product
Software & Drivers, Dell AD211 Bluetooth Portable Speaker, Dell BH200 Bluetooth 2.0 EDR Stereo Headset, Dell Bluetooth Keyboard Folio WK415, Dell Bluetooth Mouse WM615, Dell Bluetooth Travel Mouse MS700 , Dell Wireless 355 Module with Bluetooth 2.0 + EDR Technology User Guide, Dell Wireless 365 Bluetooth Users Guide, Dell Wireless 370 Bluetooth Users Guide, Dell Wireless 375 Bluetooth - Windows 7 Users Guide ...
Datum laatst gepubliceerd

16 apr. 2024

Versie

28

Artikeltype

How To