• Afgiv ordrer hurtigt og nemt
  • Se ordrer og spor status for din forsendelse
  • Opret og få adgang til en liste med dine produkter
  • Administrer dine Dell EMC-websteder, -produkter og -kontaktpersoner på produktniveau ved hjælp af Company Administration (Virksomhedsadministration).

Pegefelt

Banner for pegefelt

Et pegefelt eller en trackpad på bærbare computere er et pegeredskab med en taktil sensor, der giver dig mulighed for at styre markøren for at vælge tekst, ikoner, filer og meget mere. Hvis du oplever nogen af følgende symptomer, kan de foreslåede lyntrin måske hjælpe.

• Markøren bevæger sig langsomt eller uregelmæssigt.
  • Markøren bevæger sig ikke eller reagerer ikke, når du klikker på pegefeltets knapper.
  • Markøren forsvinder.

Følg disse lyntrin for at løse dit problem med pegefeltet

Prøv hvert trin, og se, om det løser problemet med pegefeltet. Hvis det ikke løser problemet, skal du gå videre til næste trin.

Løsning 1: Sørg for, at pegefeltet er slået til

Der kan være tidspunkter, hvor pegefeltet er slået fra på grund af indstillingerne på computeren, f.eks. når en ekstern mus er tilsluttet.
  1. Tryk på og hold Windows-tasten (Windows-knappen) nede, og tryk derefter på Q-tasten.
  2. Indtast Pegefelt i feltet Søg.
  3. Tryk eller klik på Indstillinger for pegefelt (Systemindstillinger).
  4. Kig efter en til/fra-indstilling for pegefeltet.
  5. Tryk eller klik på til/fra-indstillingen for at slå pegefeltet til eller fra.
    BEMÆRK: De foregående trin gælder for Windows 11 og 10. For andre operativsystemer henvises til vidensartikelen Deaktivering eller aktivering af pegefeltet på en bærbar Dell-pc i Dells Knowledge Base.

Løsning 2: Sørg for, at pegefeltet er rent

Hvis der er snavs, fedt, væske eller madrester på pegefeltet, kan pegefeltet forhindres i at genkende din finger (pegefeltet skal have god kontakt med din finger for at fungere korrekt).

Du kan få flere oplysninger i vidensartiklen Vejledning i at holde dit Dell Technologies-udstyr rent i Dells Knowledge Base.

Løsning 3: Gem eventuelle data, luk alle åbne programmer, og genstart computeren

Genstart af computeren rydder computerens hukommelse og nulstiller forbindelsen mellem computeren og pegefeltet.

1. Gem ændringer i alle åbne dokumenter.
  2. Luk alle åbne programmer.
  3. Vælg ikonet Start.
  4. Vælg ikonet Tænd/sluk.
  5. Vælg Genstart.
Kontrollér, at pegefeltet fungerer korrekt, når computeren er helt færdig med opstarten.

Løsning 4: Optimer din Dell-computer ved hjælp af SupportAssist-programmet

Dette program sikrer, at din computer har de nyeste Dell-driveropdateringer og kontrollerer indstillinger for at holde din computer effektiv og pålidelig.

1. Tryk på og hold Windows-tasten (Windows-knappen) nede, og tryk derefter på Q-tasten.
  2. Indtast SupportAssist i søgefeltet.
  3. Vælg SupportAssist (App) på resultatlisten i figur 3
    BEMÆRK: Hvis SupportAssist ikke vises i søgeresultaterne, skal du gå til siden SupportAssist for Home PCs for at downloade og installere SupportAssist. Figur 3: SupportAssist-søgeresultater
  4. Klik på Start nu for at køre testene, figur 4.
    BEMÆRK: Du kan trykke eller klikke på pil ned og derefter køre en individuel test. Dell anbefaler, at du kører en komplet computertest. Figur 4: SupportAssist-hovedskærm
  5. SupportAssist kører testene én efter én og leverer resultaterne samt forslag til handlinger.

Løsning 5: Download og installer de nyeste opdateringer til Windows-operativsystemet

At installere de nyeste opdateringer til operativsystemet på din Windows-computer sikrer, at computeren forbliver effektiv og pålidelig.

Se Microsoft-vidensartiklen Hent den nyeste Windows-opdatering for at få oplysninger om, hvordan du får de nyeste Windows-opdateringer på din computer.

Løsning 6: Kør diagnosticering af pegefeltet

Kørsel af diagnosticering af pegefeltet sikrer, at dit pegefelt og den hardware, der understøtter det, fungerer korrekt.

For at køre diagnosticeringen skal du gå til siden for SupportAssist-test af pegefelthardware (testen starter automatisk).

Hvis testen mislykkes, skal du kontakte Dells tekniske support.

Hvis disse lyntrin ikke løste dit problem, kan du finde mere detaljerede oplysninger i afsnittet Yderligere ressourcer. Du kan også søge efter indhold, der er relateret til problemet, ved hjælp af søgelinjen øverst på denne side.

Videoressourcer (på engelsk)

Test touchpad in ePSA

To perform a full system scan on your computer, tap the F12 key at startup and navigate to Diagnostics using the arrow keys. Press Enter to begin the scan, and use the touchpad to check if the pointer moves erratically. To exit out of default tests, press the Escape key.
How to Fix Touchpad on Dell Laptop Windows 10

This video will demonstrate the how to fix touchpad on a Dell laptop in Windows 10 to resolve touchpad issues.
How to Reset Touchpad Settings to Default in Windows 10

This video will demonstrate the resetting procedure of a Touchpad Settings to Default in Windows 10.

Andre ressourcer

Reparation af pegefeltet på din bærbare pc fungerer ikke i Windows
Reparer pegefeltet på din bærbare pc
Få mere at vide om, hvordan du opretter forbindelse, anvender og løser problemer, når dit Dell-tastatur ikke fungerer, som det skal.
Deaktivering eller aktivering af pegefeltet på en bærbar Dell-pc
Deaktiver eller aktivér pegefelt
Få mere at vide om, hvordan du deaktiverer eller aktiverer pegefeltet på en bærbar Dell-computer
Pegefeltbevægelser for Windows
Pegefeltbevægelser for Windows
Prøv disse bevægelser på pegefeltet på din bærbare Windows 11-pc.
Sådan bruger du Precision-pegefeltfunktionerne i Windows
Funktioner for Precision-pegefelt
Få mere at vide om, hvordan du opretter pardannelse med (opretter forbindelse til) Bluetooth-kompatible Dell-computere med Bluetooth-tilbehør fra Dell og foretager fejlfinding af Bluetooth-problemer, du kan opleve.