• Legg inn bestillinger raskt og enkelt
  • Vis bestillinger og spor forsendelsesstatus
  • Opprett og få tilgang til en liste over produktene dine
  • Administrer Dell EMC-områder, produkter og kontakter for produktnivå ved hjelp av virksomhetsadministrering.

Strømadapter

Vekselsstrømadapteren, også kalt strømadapter eller lader for bærbar PC, brukes til å gi tilstrekkelig strøm for å drive den bærbare PC-en i lengre perioder, og for å lade batteriet på den bærbare PC-en på nytt. Se de foreslåtte hurtigtrinnene nedenfor hvis du opplever noen av følgende symptomer.

• Strømadapteren slår ikke på den bærbare PC-en.
  • Du får en feilmelding som for eksempel "Kan ikke bestemme strømadaptertypen".
  • Den bærbare PC-en slås på, men lader ikke batteriet.
  • Summelyd fra strømadapteren.

Følg disse hurtigtrinnene for å hjelpe deg med å løse problemet med strømadapteren.

Løsning 1: Kontroller strømadapteren og strømporten på den bærbare PC-en for skade.

Hvis det er skade på ledningene til strømadapteren, kan det føre til en kortslutning på datamaskinen, slik at du ikke har mulighet til å lade batteriet. Se etter frynsete kabler (figur 1), synlige ledninger (figur 2), et kutt i kabelen (figur 3) eller en pinne som er bøyd eller ødelagt (figur 4).

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se følgende artikkel i Dells kunnskapsbase Slik identifiserer du skade på strømadapteren på Dell-systemer.

Figur 1: Eksempel på en frynsete kabel på en strømadapter

Figur 1: Eksempel på en frynsete kabel på en strømadapter

Figur 2: Eksempel på en synlig ledning på strømadapterpluggen

Figur 2: Eksempel på en synlig ledning på strømadapterpluggen

Figur 3: Eksempel på at kabelen har kutt

Figur 3: Eksempel på at kabelen har kutt

Figur 4: Eksempel på en pinne som er bøyd eller brukket inne i strømadapterpluggen

Figur 4: Eksempel på en pinne som er bøyd eller brukket inne i strømadapterpluggen

Løsning 2: Kontroller at strømadapteren fungerer som den skal.

Dell-strømadaptere har en LED-lampe som indikerer om strømadapteren får strøm og er på. LED-lampen kan være plassert enten på strømadapteren eller adapterpluggen (DC).

Hvis LED-lampen ikke lyser, utfører du følgende trinn for å løse problemet.

1. Ta ut strømadapteren fra stikkontakten eller støtbeskytteren.
  2. Fjern likestrømledningen fra datamaskinen.
  3. Ta ut strømledningen fra strømadapterklossen, og vent i to minutter.
  4. Sett strømledningen inn i strømadapterklossen på nytt (kontroller at den går helt inn).
  5. Sett strømledningen inn i en stikkontakt som du vet fungerer (ikke i en støtbeskytter for denne testen).
  6. Kontroller om LED-lampen lyser.

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du gå til nettstedet Hjelp og støtte for strømadapteren.

Løsning 3: Kontroller at du bruker riktig Dell-strømadapter for datamaskinen.

Strømadapteren som fulgte med datamaskinen, gir riktig spenning og strømstyrke som kreves for å fungere på riktig måte. Kontroller at du bruker strømadapteren som leveres med datamaskinen eller en annen av samme modell.

Dell anbefaler ikke bruk av inkompatible strømadaptere eller tredjeparts strømadaptere med bærbare Dell-PC-er.

Løsning 4: Bruk Dell-strømadapteren som fulgte med Dell-dokkingstasjonen.

Følgende informasjon gjelder bare når du bruker en dokkingstasjon.

Strømadapteren som fulgte med dokkingstasjonen, gir riktig spenning og strømstyrke som kreves for å gi strøm til datamaskinen og dokkingstasjonen. Kontroller at du bruker strømadapteren som leveres med dokkingen eller en annen av samme modell.

Dell anbefaler ikke bruk av inkompatible strømadaptere eller tredjeparts strømadaptere med bærbare Dell-PC-er eller dokkingstasjoner.

Hvis du vil ha mer informasjon om strømkravene når du bruker Dell-dokkingstasjonen, kan du se brukerhåndboken for dokkingstasjonen.

Løsning 5: Test med en annen stikkontakt.

Når det ser ut til at datamaskinen bruker lengre tid enn normalt på å lade batteriet, kan det skyldes en dårlig tilkobling.

Utfør følgende trinn for å løse problemet.

1. Ta ut strømadapteren fra stikkontakten eller støtbeskytteren.
  2. Sett strømledningen inn i en annen stikkontakt som du vet fungerer (ikke i en støtbeskytter for denne testen).
    MERK: Når det er en forskjell i ladingen, kan det være støtbeskytteren eller noe som forstyrrer stikkontakten.

Løsning 6: Koble strømledningen direkte til den bærbare PC-en.

En annen dårlig tilkobling kan skyldes dokkingstasjonen hvis du bruker en.

Koble strømledningen direkte til den bærbare PC-en, og forbikoble dokkingstasjonen for å se om batteriet lades raskere, og datamaskinen fungerer bedre.

Løsning 7: Kontroller at du bruker riktig ladeport.

På enkelte nyere datamaskiner brukes USB-C-porten til å slå på datamaskinen og lade batteriet. På disse nyere datamaskinene kan det være mer enn én USB-C-port. Ikke alle USB-C-porter kan brukes til å slå på datamaskinen. Kontroller at USB-C-strømadapteren er koblet til riktig USB-C-port på den bærbare PC-en som støtter lading. Se brukerhåndboken for den bærbare Dell-PC-en for å finne ut hvilken USB-C-port som støtter lading.

Løsning 8: Optimer Dell-datamaskinen ved hjelp av SupportAssist-applikasjonen.

Denne applikasjonen sikrer at datamaskinen har de nyeste driver- og BIOS-oppdateringene fra Dell og kontrollerer innstillingene for å holde datamaskinen effektiv og pålitelig.

1. Trykk på og hold nede Windows-tasten (Windows-knapp), og trykk deretter på Q-tasten.
  2. Skriv inn SupportAssist i søkeboksen.
  3. Velg SupportAssist (App) i resultatlisten i figur 5.
    MERK: Hvis SupportAssist ikke vises i søkeresultatene, kan du gå til siden SupportAssist for PC-er og nettbrett for å laste ned og installere SupportAssist.
    Figur 5: Søkeresultater for SupportAssist
    Figur 5: Søkeresultater for SupportAssist

4. Klikk på Start nå for å kjøre testene, figur 6.
    MERK: Du kan trykke eller klikke på pil ned og deretter kjøre den individuelle testen. Dell anbefaler at du kjører en full datamaskintest.
    Figur 6: Hovedskjermbilde for SupportAssist
    Figur 6: Hovedskjermbilde for SupportAssist
  5. SupportAssist kjører testene én etter én og gir resultatene og foreslåtte handlinger.

Løsning 9: Kjør strømadapterdiagnostikken.

Hvis du kjører strømadapterdiagnostikken, må du kontrollere at strømadapteren og maskinvaren som støtter den, fungerer som de skal.
Hvis du vil kjøre diagnostikken, går du til testsiden for maskinvare for SupportAssist-strømadapteren (testen starter automatisk).

Kontakt Dell teknisk støtte hvis testen mislykkes.

Du finner mer detaljert informasjon i avsnittet Andre ressurser hvis disse hurtigtrinnene ikke løser problemet. Du kan også bruke søkefeltet øverst på denne siden til å søke etter innhold relatert til problemet.

Videoressurser

How to check if system will power on AC adapter alone

To check if the system can power on with just the AC adapter, remove the battery and disconnect it carefully. Connect the AC adapter and power on the system. If it works, inform the technical expert. To reconnect the battery, plug the cable onto the motherboard and secure the bottom panel with screws before attempting to power on the computer again.
Care for Your AC Adapter

This video provides tips on how to keep your AC adaptor in good condition. It suggests avoiding repeatedly bending the cable strain relief, wrapping the cable loosely, being careful when placing the adaptor on the floor, and plugging in the centre pin on barrel connectors correctly.

Andre ressurser

strømforsyning
Feilsøk problemer med strømadapteren
Finn ut hvordan du feilsøker og løser problemer med strømadapteren på en bærbar Dell-PC. Finn informasjon om hvordan du bruker og feilsøker problemer relatert til strømadapteren.
batteri
Feilsøk batteriproblemer
Finn ut hvordan du feilsøker og løser batteriproblemer på en bærbar Dell-PC. Finn informasjon om hvordan du bruker og feilsøker problemer tilknyttet batteriet.
minne
Feil ved at batteriet ikke lades med dokkingstasjon eller strømadapter
Informasjon
strømforsyning
Bruk av Dell-strømadapteren mens du er på reise
Finn informasjon om hvordan du bruker strømadapteren med en bærbar Dell-PC når du er på reise.