• Legg inn bestillinger raskt og enkelt
  • Vis bestillinger og spor forsendelsesstatus
  • Opprett og få tilgang til en liste over produktene dine
  • Administrer Dell EMC-områder, produkter og kontakter for produktnivå ved hjelp av virksomhetsadministrering.

Strømadapter

strømadapter for banner
Vekselsstrømadapteren, også kalt strømadapterer eller lader for bærbar PC, brukes til å gi tilstrekkelig strøm for å drive den bærbare PC-en i lengre perioder, og for å lade batteriet på den bærbare PC-en på nytt. Hvis du opplever noen av følgende symptomer, kan de foreslåtte hurtigtrinnene hjelpe.

• Strømadapteren slår ikke på den bærbare PC-en.
  • Du får en feilmelding som for eksempel"Kan ikke bestemme strømadaptertypen".
  • Den bærbare PC-en slås på, men lader ikke batteriet.
  • Summelyd fra strømadapteren.

Her er en noen få hurtigtrinn som du kan prøve for å løse problemet med strømadapteren

Prøv hvert trinn, og kontroller om problemet med strømadapteren er løst. Fortsett til neste trinn hvis problemet ikke er løst.

1. Bekreft at strømadapteren, kablene eller strømporten (DC) på den bærbare PC-en ikke er skadet. Finn ut hvordan du identifiserer skade på strømadapteren på bærbare Dell-PC-er.
  2. Koble strømadapteren til en annen stikkontakt (omgå eventuelle overspenningsvern eller grenuttak).
  3. Bruk alltid strømadapteren som ble levert med den bærbare PC-en. Dell anbefaler ikke bruk av inkompatible strømadaptere eller tredjeparts strømadaptere med bærbare Dell-PC-er.
  4. Hvis den bærbare PC-en er koblet til og drevet av en Dell-dokkingstasjon, bruker du strømadapteren som ble levert med Dell-dokkingstasjonen. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se brukerhåndboken for dokkingstasjonen.
  5. Koble strømadapteren til den bærbare PC-en. Forbikoble dokkingstasjonen for å kontrollere om problemet er forårsaket av dokkingstasjonen.
  6. Kontroller at LED-lampen på strømadapteren er slått på. LED-indikatoren kan være plassert enten på strømadapteren eller adapterpluggen (DC).
    1. Hvis LED-lampen er av, kobler du strømadapteren fra stikkontakten, og setter inn strømledningen på strømadapteren nytt og prøver igjen. Hvis LED-lampen forblir av eller slås av etter at du har koblet til den bærbare PC-en, kontakter du Dell teknisk støtte for å få reparasjonsalternativer for ditt område.
  7. Hvis den bærbare PC-en støtter en USB-C-strømadapter, må du kontrollere at USB-C-strømadapteren er koblet til riktig USB-C-port på den bærbare PC-en som støtter lading. Se brukerhåndboken for den bærbare Dell-PC-en for å finne ut hvilken USB-C-port som støtter lading.
  8. Gå til Dell.com/support/drivers, og last ned og installer nyeste BIOS for Dell-datamaskinen. Finn ut om oppdateringer av Dell BIOS.
  9. Kjør diagnostikktesten for oppstart på den bærbare PC-en. Hvis testen mislykkes, noterer du feilkoden og valideringskoden og kontakter Dell teknisk støtte.

Du finner du mer detaljert informasjon i tilleggsressursene hvis disse hurtigtrinnene ikke løste problemet med adapteren. Du kan også søke etter innhold relatert til problemet ved hjelp av søkefeltet øverst på denne siden.

Andre ressurser

Grafikkort

Check if system will power on AC adapter alone

Check if system will power on AC adapter alone

Andre ressurser

Drivere og nedlastinger
Drivere og nedlastinger
Trenger du å installere eller oppdatere Dell-drivere? Gå til Dell.com/support/drivers.
Batteri
Batteri
Finn ut hvordan du feilsøker batteriproblemer på en Dell-datamaskin.
Støttevideoer
Støttevideoer
Gå til Dell-videobiblioteket vårt for å få flere støttevideoer.