• Legg inn bestillinger raskt og enkelt
  • Vis bestillinger og spor forsendelsesstatus
  • Opprett og få tilgang til en liste over produktene dine
  • Administrer Dell EMC-områder, produkter og kontakter for produktnivå ved hjelp av virksomhetsadministrering.

Batteri

Bannerbatteri

Litium-ion-batterier eller li-ion-batterier er de mest brukte batteriene i bærbare PC-er og andre enheter. Batterier til bærbare Dell-PC-er er laget spesielt for hver bærbare Dell-PC. Hvis du opplever noen av følgende symptomer, kan de foreslåtte hurtigtrinnene hjelpe.

ADVARSEL: Dell anbefaler at du bruker et kompatibelt batteri som er kjøpt fra Dell, og som er utviklet for å fungere med den bærbare Dell-PC-en. Hvis du bruker et tredjepartsbatteri, et batteri fra andre produsenter enn Dell, eller et inkompatibelt batteri, kan det øke risikoen for brann eller eksplosjon. Ikke bruk batterier fra andre datamaskiner i Dell-datamaskinen din.

MERK: Hvis du ser at batteripakken svulmer opp, anbefaler Dell at du slutter å bruke batteriet, og bytter den ut med et batteri som er godkjent av Dell. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se informasjon og veiledning om oppsvulmet batteri.

• Batteriet på den bærbare PC-en lader ikke eller holder ikke lading.
  • Strømadapteren er koblet til, men lader ikke batteriet.
  • Batteriet gjenkjennes ikke av den bærbare PC-en.
  • Batteriet lades ut raskt eller varer ikke.
  • Batteriladingen står fast på en viss prosentandel.
  • Led-lampen for batteriindikatoren lyser ikke, blinker i et bestemt mønster eller blinker alltid.

Her er noen få hurtigtrinn som du kan prøve for å løse problemet med batteriet

Prøv hvert trinn, og kontroller om problemet med batteriet er løst. Fortsett til neste trinn hvis problemet ikke er løst.

1. Bekreft at strømadapteren, kablene eller strømporten (DC) ikke er skadet på den bærbare PC-en. Finn ut hvordan du identifiserer skade på strømadapteren på bærbare Dell-PC-er.
  2. Bekreft at strømadapteren fungerer som den skal (LED-lampen på adapteren eller pluggen må være slått på). Hvis strømadapteren ikke fungerer, kan du lære hvordan du feilsøker problemer med strømadapteren på en bærbar Dell-PC.
  3. Bruk alltid strømadapteren som ble levert med den bærbare PC-en. Dell anbefaler ikke bruk av inkompatible strømadaptere eller tredjeparts strømadaptere med bærbare Dell-PC-er.
  4. Koble strømadapteren til en annen stikkontakt (omgå eventuelle overspenningsvern eller grenuttak).
  5. Koble strømadapteren til den bærbare PC-en. Forbikoble dokkingstasjonen for å kontrollere om problemet er forårsaket av dokkingstasjonen.
  6. Prøv å lade batteriet når den bærbare PC-en er slått av. Flere innstillinger i operativsystemet, for eksempel innstillinger for strømadministrasjon og drivere, kan påvirke ytelsen til batteriet.
  7. Kontroller batteritilstanden. Batteritilstanden bestemmer om batteriet må byttes ut. Finn ut hvordan du forbedrer ytelsen for batteriet på en bærbar Dell-PC.
  8. Gå til Dell.com/support/drivers, og last ned og installer nyeste BIOS for Dell-datamaskinen. Finn ut om oppdateringer av Dell BIOS.
  9. Kjør SupportAssist-diagnostikk på batteriet. Kontakt Dell teknisk støtte hvis testen mislykkes.

Du finner mer detaljert informasjon i tilleggsressursene hvis disse hurtigtrinnene ikke løser problemet. Du kan også søke etter innhold relatert til problemet ved hjelp av søkefeltet øverst på denne siden.

Andre ressurser

Videoer

Check Your Laptop Battery Health

Check your laptop battery health
Utilize power saving features to extend battery life

Utilize power saving features to extend battery life
Maximize Battery Life

Learn how to prolong notebook battery life. Closed captions available in many languages.

Andre ressurser

Drivere og nedlastinger
Drivere og nedlastinger
Trenger du å installere eller oppdatere Dell-drivere? Gå til Dell.com/support/drivers.
Strømadapter
Strømadapter
Finn ut hvordan du feilsøker problemer med strømadapteren på en bærbar Dell-PC
Støttevideoer
Støttevideoer
Gå til Dell-videobiblioteket vårt for å få flere støttevideoer.