• Legg inn bestillinger raskt og enkelt
  • Vis bestillinger og spor forsendelsesstatus
  • Opprett og få tilgang til en liste over produktene dine
  • Administrer Dell EMC-områder, produkter og kontakter for produktnivå ved hjelp av virksomhetsadministrering.

Slik åpner, navigerer eller oppdaterer du BIOS eller UEFI

Basic Input or Output System (BIOS) eller Unified Extensible Firmware Interface (UEFI) er fastvare som er innebygd på datamaskinens systemkort eller hovedkort. Moderne Dell-datamaskiner leveres med UEFI (Unified Extensible Firmware Interface). BIOS eller UEFI fungerer som et grensesnitt mellom datamaskinens maskinvare og operativsystemet.

Slik oppdaterer du BIOS

Se denne videoen for å lære hvordan du oppdaterer BIOS eller UEFI på en Dell-datamaskin (på engelsk).

Slik får du tilgang til BIOS eller UEFI

1. Slå på datamaskinen.
  2. Når skjermbildet med Dell-logoen vises, trykker du på F2-tasten flere ganger før du kommer inn i BIOS eller System Setup (Systemoppsett).

Skjermbilde med Dell-logo under oppstart.
  3. Du kan også trykke på F12-tasten flere ganger til du ser menyen for engangsoppstart og deretter velge BIOS Setup (BIOS-oppsett) eller System Setup (Systemoppsett) fra menyen.

4. Alternativ for BIOS-oppsett i menyen for engangsoppstart.

Slik navigerer du i BIOS eller UEFI

BIOS- eller UEFI-grensesnittet kan variere på Dell-datamaskinen. Hvis du vil finne ut hvordan du navigerer i BIOS eller UEFI, kan du gå til Dell.com/support/manuals, identifisere Dell-datamaskinen din og se brukerveiledningen.

BIOS- eller UEFI-grensesnitt på en OptiPlex 7050.
Eksempel på BIOS- eller UEFI-grensesnitt på en OptiPlex 7050.

BIOS- eller UEFI-grensesnitt på en Precision Mobile Workstation 5550.
Eksempel på BIOS- eller UEFI-grensesnitt på en Precision Mobile Workstation 5550.

Slik oppdaterer du BIOS eller UEFI

Oppdatering av BIOS eller UEFI, også kjent som «flashing the BIOS», erstatter BIOS- eller UEFI-fastvaren med den nyeste versjonen. Når oppdateringen er gjort, kan en BIOS- eller UEFI-oppdatering reparere eller forbedre datamaskinens ytelse eller støtte for nylig installert maskinvare.

Dell tilbyr en brukervennlig, kjørbar fil (.exe) for å oppdatere BIOS eller UEFI til den nyeste versjonen. Hvis du ønsker mer informasjon, kan du se Dell BIOS Updates for trinnvise instruksjoner for å laste ned og installere nyeste BIOS eller UEFI, eller se denne videoen for å oppdatere BIOS eller UEFI (på engelsk).

Videoer (på engelsk)

Load BIOS to defaults

To reset BIOS to its default settings on a Dell computer, restart the computer and press the "F2" key repeatedly at the Dell logo screen to enter BIOS. Then, click on "Restore Settings", select "OK", and follow the on-screen instructions.
Access UEFI (BIOS) System Setup from Windows

Having trouble accessing the UEFI BIOS on your computer? In just a few clicks, Windows will restart and boot directly to the BIOS.

Andre ressurser

BIOS-passord
Tilbakestill eller slett BIOS-passord
Finn ut hvordan du tilbakestiller eller sletter passordene i BIOS eller UEFI på Dell-datamaskinen.
Gjenopprett BIOS
Gjenopprett BIOS på en Dell-datamaskin eller et Dell-nettbrett
Finn ut hvordan du bruker BIOS-gjenoppretting på støttede Dell-datamaskiner eller -nettbrett.
støttevideoer
Støttevideoer (på engelsk)
Gå til videobiblioteket vårt for å finne nyttige videoer.
Støttebibliotek
Få tilgang til alle artiklene i kunnskapsbasen vår