Přeskočit na hlavní obsah
  • Vkládejte objednávky snadno a rychle
  • Zobrazit objednávky a sledovat stav expedice
  • Vytvořte a přistupujte k seznamu svých produktů
  • Spravujte své profily, produkty a kontakty na úrovni produktů na stránkách Dell EMC pomocí správy společnosti.

V systému BIOS počítačů Latitude, Precision nebo XPS chybí možnost TPM

Shrnutí: V nastavení systému BIOS nebo operačním systému Windows může na systému Dell Latitude, Precision nebo XPS scházet možnost Trusted Platform Module (TPM). Problém vyřešíte pomocí pokynů uvedených v tomto článku. ...

Tento článek byl zřejmě přeložen automaticky. Máte-li připomínky k jeho kvalitě, informujte nás pomocí formuláře ve spodní části stránky.

Obsah článku


Příznaky

Může se vám stát, že na obrazovce nastavení systému BIOS či v možnostech zabezpečení schází možnost Trusted Platform Module (TPM) 2.0, případně že při spuštění konzole pro správu Trusted Platform Module Microsoft (TPM.msc) v systému Windows není možnost TPM přítomna.

Tento problém se může projevit jako důsledek zprávy o obnovení nástroje BitLocker.

POZNÁMKA: Platí to pouze pro platformy, které možnost TPM 2.0 podporují nebo které je možné na ni přepnout. (Systémy Skylake a novější.)

Na počítačích s nainstalovaným zašifrovaným pevným diskem může také docházet k situacím, kdy se počítač nespustí, pokud možnost TPM schází. Zkontrolujte nastavení systému BIOS a ujistěte se, že možnost TPM nechybí. Jestliže nedojde ke spuštění počítače na zašifrovaném pevném disku, při řešení problému s chybějící možností TPM pokračujte níže uvedeným postupem.

Příčina

Žádné informace o příčině.

Řešení

POZNÁMKA: Společnost Dell Technologies doporučuje aktualizovat celou instalační bázi příslušných systémů, nejen systémů, které vykazují problémy s čipem TPM.

Jestliže používáte režim spouštění UEFI, doporučujeme na příslušné systémy stáhnout a nainstalovat nejnovější verzi firmwaru čipu TPM 2.0 z webu podpory Dell. Firmware se nachází na seznamu ovladačů v kategorii Zabezpečení. Nový firmware TPM 2.0 by měl zabránit výskytu tohoto problému v budoucnosti.

Jestliže používáte režim spouštění Legacy, doporučujeme na příslušné systémy stáhnout a nainstalovat nejnovější verzi firmwaru čipu TPM 1.2 z webu Ovladače a soubory Dell ke stažení. Firmware se nachází na seznamu ovladačů v kategorii Zabezpečení.

POZNÁMKA: Přečtěte si náš článek: Jak úspěšně aktualizovat firmware čipu TPM v počítači Dell.
POZNÁMKA: Při hledání ovladačů na webu podpory Dell hledejte podle modelu systému, nikoli podle výrobního čísla. Při použití výrobního čísla se nemusí soubory firmwaru čipu TPM zobrazit.

Jestliže čip TPM není přítomen, vyzkoušejte následující postup odstraňování problémů:

  1. Aktualizujte systém BIOS na nejnovější verzi dostupnou na webu Ovladače a soubory Dell ke stažení.
  2. Vypněte počítač, poté odpojte napájecí kabel a ponechte počítač odpojený po dobu asi 30 sekund.
  3. Znovu k počítači připojte napájecí adaptér a pomocí jednorázové spouštěcí nabídky F12 spusťte nastavení systému BIOS.
    POZNÁMKA: Abyste se mohli přesvědčit, že je možnost TPM zapnutá, musíte přejít do nastavení systému stisknutím klávesy F2. Poté přejděte do části Security (Zabezpečení) a zkontrolujte, jestli je položka TPM v nastaveních zabezpečení TPM nastavena na možnost On (Zapnuto).
  4. Jestliže je možnost TPM obnovena, pokračujte v normálním provozu systému.
  5. Jestliže možnost TPM v nastavení systému BIOS stále chybí, požádejte o další pomoc technickou podporu Dell.

Další informace

Vlastnosti článku


Dotčený produkt

Latitude

Produkt

XPS, Mobile Workstations

Datum posledního vydání

26 úno 2024

Verze

12

Typ článku

Solution