Přeskočit na hlavní obsah
  • Vkládejte objednávky snadno a rychle
  • Zobrazit objednávky a sledovat stav expedice
  • Vytvořte a přistupujte k seznamu svých produktů
  • Spravujte své profily, produkty a kontakty na úrovni produktů na stránkách Dell EMC pomocí správy společnosti.

Můj notebook vydává vysokofrekvenční bzučení

Shrnutí: Kroky ke snížení bzučení v notebooku Dell

Tento článek byl zřejmě přeložen automaticky. Máte-li připomínky k jeho kvalitě, informujte nás pomocí formuláře ve spodní části stránky.

Obsah článku


Pokyny

V některých situacích se z vašeho systému může ozývat přerušované vysokofrekvenční bzučení. Zdá se, že se mění s aktivitou procesoru, a pokud jsou připojena zařízení USB, může se frekvence zvýšit. Toto bzučení je do určité míry přítomné ve všech noteboocích, nicméně je vnímáno jako abnormální, protože se liší od ostatních známých zvuků, které počítač vydává.

Zvuk vychází z napájecího obvodu procesoru a je slyšet pouze v případě, že se procesor nachází ve stavu C3 (nulová taktovací rychlost). V tomto stavu se počítač nachází v režimu snížené spotřeby, který snižuje teplotu šasi a prodlužuje životnost baterie. Změny komponent v obvodu napájení procesoru jsou způsobeny jevem označným jako piezoelektrický efektTento hypertextový odkaz vás zavede na webové stránky mimo společnost Dell Technologies.. Pokud na tyto součásti působí určité napětí, začnou rezonovat a vytvářet zvuky, které spadají do rozsahu lidského sluchu (15–20 kHz).

Tento zvuk je normální a patří k akustickým specifikacím počítače.

Výměna dílů neukončí bzučení. V případě, že je bzučení nepříjemné, existuje alternativní řešení, které zabrání počítači v přechodu do stavu C3, čímž se hluk minimalizuje.

Povolení zařízení pro mastering sběrnic, aby se procesor nemohl přepnout do stavu napájení C3

Povolte zařízení pro mastering sběrnic, například integrovaný vysílač Bluetooth, aby se procesor nemohl přepnout do stavu napájení C3. Tím se zabrání výskytu přerušovaného vysokofrekvenčního bzučení. Pokud je však systém napájen pouze z baterie, sníží se provozní doba baterie.

Zapnutí vysílače Bluetooth:

  1. Pravým tlačítkem myši klikněte na ikonu SLN84348_en_US__3bluetooth Bluetooth na hlavním panelu systému.
  2. Po zobrazení nabídky Bluetooth Settings (Nastavení Bluetooth ) klikněte levým tlačítkem myši na možnost Power On (Zapnout ), pokud je zobrazena v nabídce. Pokud se zobrazí možnost Vypnout, je vysílač Bluetooth již zapnutý.

Další informace

Vlastnosti článku


Dotčený produkt

Laptops

Datum posledního vydání

30 led 2024

Verze

4

Typ článku

How To