Přeskočit na hlavní obsah
  • Vkládejte objednávky snadno a rychle
  • Zobrazit objednávky a sledovat stav expedice
  • Vytvořte a přistupujte k seznamu svých produktů
  • Spravujte své profily, produkty a kontakty na úrovni produktů na stránkách Dell EMC pomocí správy společnosti.

Procesy odstranění dat pro pevný disk SSD

Tento článek byl zřejmě přeložen automaticky. Máte-li připomínky k jeho kvalitě, informujte nás pomocí formuláře ve spodní části stránky.

Obsah článku


Příznaky


Souhrn článku: Tento článek popisuje oborové standardní metody vymazání disku pro pevné disky SSD (Solid State Drive).


Metody mazání disku pro pevné disky SSD

V tomto článku se pojem "vymazání disku" týká procesu odstranění veškerých dat na paměťovém zařízení, takže je nemožné ji obnovit.

V současné době existují tři konvenční metody vymazání diskových prostorů SSD. Tyto tři způsoby se vztahují na vymazání celého fyzického disku, nikoli však určitých souborů či složek.

  • ATA Secure – mazání – firmware disku SSD má vloženou sadu příkazů, která přepíše všechna data na disku SSD. Tento příkaz lze spravovat softwarem, který se spouští ve spustitelném prostředí.
  • Kryptografická mazání – na disku SSD s vlastním šifrováním je možné šifrovací klíč změnit nebo vymazat, což ponechává všechna šifrovaná data nečitelné, a proto je nenapravitelná.
  • Zničení médií – ministerstvo norem obrany schválí tuto metodu, pokud splňují konkrétní pokyny.

Je třeba poznamenat, že metody mazání pevných disků SSD neplatí pro.


Použití nástroje ATA Secure vymazání pro pevné disky SSD 

Toto je společná metoda mazání pro nešifrovaná diskové disky SSD. Je navržen tak, aby disk uvedl do nezpracovaného stavu tak, že přepíší každý bit dat nulovou hodnotou. Sada příkazů existuje v rámci firmwaru disku SSD a Správa procesu je prováděna softwarem, který funguje v rámci spustitelného prostředí na klíči USB.

Společnost Dell nedoporučuje žádný software, který by mohl tento proces používat, ale na jeho základě naleznete některé užitečné informace na adrese https://en.wikipedia.org/wiki/Data_erasureSLN285340_en_US__1iC_External_Link_BD_v1


Použití kryptografického vymazání na disk s automatickým šifrováním

Na pevném disku s automatickým šifrováním (SED) je šifrovací klíč uložen v malém úložném prostoru na disku a je interní hardware SEDně šifrován a dešifrován v pořadí příchozích a odchozích dat. Přístup k jednotce se objevuje buď při ověření před spuštěním softwaru, nebo v hesle systému BIOS.

Software pro správu šifrování umožňuje správci systému odstranit a znovu vygenerovat šifrovací klíč, který je umístěn v SED, který ponechává dříve zapsaná data nečitelné, a proto je bezpečně nenapravitelná. Stejně jako v případě zabezpečeného mazání ATA je disk ponechán v nezpracovaném stavu a v rámci disku je generován nový klíč.


Použití pece nebo programu Shredder ke zničení disku

Jsou k dispozici produkty, které zničí médium z disku SSD prostřednictvím Smelting nebo skartace. Toto je jediný způsob vymazání diskové karty SSD, který schválil Ministerstvo obrany USA a národní bezpečnostní úřad. Standard DOD/VNITROSTÁTNÍho držáku pro disk SSD Smelting vyžaduje licencovanou pec ve 1 600 stupních Celsia. Standard DOD/VNITROSTÁTNÍho příplatku pro skartaci disku SSD vyžaduje, aby byly úlomky menší než 2 milimetry v okrajové délce pomocí vyhodnoceného programu pro skartaci BEZPEČNOSTNÍho standardu/CSS.

Další informace týkající se mazání podle společnosti DOD/BEZPEČNOSTNÍho standardu pro disk SSD naleznete na pracovišti pro bezpečnostní karty: Pokyny k likvidaci médiíSLN285340_en_US__1iC_External_Link_BD_v1 .


Vlastnosti článku


Datum posledního vydání

21 úno 2021

Verze

3

Typ článku

Solution