Gå til hovedindhold
 • Afgiv ordrer hurtigt og nemt
 • Se ordrer og spor status for din forsendelse
 • Opret og få adgang til en liste med dine produkter
 • Administrer dine Dell EMC-websteder, -produkter og -kontaktpersoner på produktniveau ved hjælp af Company Administration (Virksomhedsadministration).

Beskyt din computer, eller fjern virus, spyware eller anden malware i Microsoft Windows

Oversigt: Denne artikel beskriver virus, spyware og malware. Sådan fjerner du en malwareinfektion fra computeren og beskytter din computer mod et malwareangreb.

Denne artikel er muligvis automatisk blevet oversat. Hvis du gerne vil give feedback om dens kvalitet, så giv os besked ved hjælp af formularen nederst på denne side.

Artikelindhold


Instruktioner

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad er malware, og hvordan kan jeg vide, om min computer er inficeret?
 2. Afgør, om der er sikkerhedssoftware på din Dell-computer, og få support
 3. Registrer din fabriksinstallerede sikkerhedssoftware fra Dell
 4. Kør Microsoft Windows Værktøj til fjernelse af skadelig software (MSRT)
 5. Kontrollér, at Microsoft-sikkerhedsfunktionerne er aktiverede
 6. Installer den nyeste anti-malware-software for at beskytte computeren

Hvad er malware, og hvordan kan jeg vide, om min computer er inficeret?

Malware er blevet navnet på enhver form for skadelig software som f.eks . spyware, adware eller virusser , der skader din computers ydeevne eller sikkerhed. De fleste malwareinfektioner stammer fra internetaktivitet, der omfatter download af filer eller måske visning af websteder. Hovedparten af beskyttelsesmetoderne mod malware fokuserer på at gøre internetsøgning mere sikkert. Forskellige symptomer kan være forbundet med malware, så et eller flere af følgende symptomer kan være tegn på en malware-infektion.

 • Browseromdirigeringer, pop op-kommandoer, ændringer af hjemmeside: Browseren bliver pludselig omdirigeret til et ukendt websted, eller en tidligere indstillet startside kan ændres uden advarsel eller input.
 • Langsom computerrespons: Computeren "låser" tilsyneladende eller kører langsomt under almindelig brug. Det er heller ikke ualmindeligt at opleve forsinkelser i indlæsningen af operativsystemets skrivebord ved opstart.
 • Processorudnyttelse ved 100 % i Jobliste: Processoren ser ud til at arbejde på overtid og/eller langsomt. Tryk på CTRL + ALT + DEL samtidigt for at kontrollere status for processorudnyttelse eller kernehukommelse. Klik derefter på fanen Ydeevne. Processorudnyttelse vises af måleren CPU-brug.
 • Meddelelse om lav virtuel hukommelse: Denne meddelelse bliver ved med at blive vist, uanset hvilke ændringer der foretages for at løse problemet.

Du kan finde flere oplysninger om computere og indikatorer på en inficeret computer i artiklen Sådan identificerer og reparerer du malware- eller virusinficerede computere.

Du kan finde detaljerede oplysninger om malware på Wikipedia på:

En malware-infektion kan forårsage problemer med computerens ydeevne, beskadige filer på computeren, kompromittere sikkerheden af personlige oplysninger og filer, der gemmes i computeren, osv.


Afgør, om der er sikkerhedssoftware på din Dell-computer, og få support

Afgør, om der allerede er installeret sikkerhedssoftware på din computer. Hvis det er tilfældet, skal du kontakte leverandøren for at få oplysninger om fjernelse af malware.

Du kan nemt undersøge, om du har sikkerhedssoftware installeret, ved at se, om der er et sikkerhedsikon på proceslinjen i skærmens nederste højre hjørne. McAfee-ikoner er typisk røde med et stort ”M” i midten.

Bemærk: Hvis du ikke er i eller ikke vil købe software til internetsikkerhed, indeholder Windows 10 og Windows 11 omfattende sikkerhedssoftware. Gå til Windows-sikkerhedshubben Dette hyperlink fører dig til et websted uden for Dell Technologies. for at få forhåndsvisning og få support.

Registrer din McAfee LiveSafe-sikkerhedssoftware

Dell-computere kan leveres med enten McAfee Security Center eller McAfee LiveSafe – enten som en 30 dages prøveversion eller abonnementer på op til 36 måneder. Registrering af produktet er en del af Windows førstegangsstartsprocessen for din personlige computer. Accepter slutbrugerlicensaftalen (EULA), og indtast din e-mailadresse til registrering. Der er ikke brug for yderligere handlinger.

Tilbage til toppen


Kør Microsoft Windows Værktøj til fjernelse af skadelig software (MSRT)

Microsoft Værktøj til fjernelse af skadelig software registrerer og fjerner ca. 80 % af kendte vira og spyware fra din computer.

 1. Gå til downloadsiden for Microsoft Windows Malicious Software Removal ToolDette hyperlink fører dig til et websted uden for Dell Technologies..
 2. Klik på Download for at starte download-processen.
 3. Klik på Kør for at downloade og køre programmet.

5: Kontrollér, at Microsoft-sikkerhedsfunktionerne er aktiverede

Få mere at vide om Windows Defender-firewallindstillinger med Microsoft-artikel, slå Microsoft Defender Firewall til eller fraDette hyperlink fører dig til et websted uden for Dell Technologies..


6: Installer den nyeste anti-malware-software for at beskytte computeren

Du kan finde mange hjemmesikkerhedsprodukter, som kan downloades, på vores primære Dell-websted. Vælg Produkter, og vælg derefter Software ->Antivirus og sikkerhed.

Hvis du ikke er i eller ikke vil købe software til internetsikkerhed, så indeholder Windows 10 omfattende sikkerhedssoftware. Gå til Windows-sikkerhedshubbenDette hyperlink fører dig til et websted uden for Dell Technologies. for at få forhåndsvisning og få support.

Der er bedste praksis og retningslinjer, der kan minimere risikoen for infektion. Se artiklerne nedenfor for at få flere oplysninger om disse.


Hvis denne artikel ikke har besvaret dine spørgsmål, kan du se videoen eller artiklen nedenfor for at få flere artikler om dette emne:

Sådan fjerner du en virus fra computeren (Dells officielle tekniske support på YouTube)

Varighed: 03:27
Når de tilgængelige indstillinger for undertekster (undertekster) er tilgængelige, kan du vælge indstillinger for sprog ved hjælp af ikonet Indstillinger eller CC på denne videoafspiller.


Flere oplysninger

Anbefalede artikler

Her er nogle anbefalede artikler relateret til dette emne, der kan have din interesse.


SLN128053_en_US__1SecureFå generelle oplysninger og vejledning til at sikre dit system/dine data på vores side for sikkerhed og antivirus .

Support uden for garantien Er garantien udløbet? Intet problem. Gå til websitet Dell.com/support, og indtast din Dell-servicekode for at se vores tilbud.

Bemærk: Tilbud er kun tilgængelige for pc-kunder i USA, Canada, Storbritannien og Nordirland, Frankrig, Tyskland, Kina og Japan. Server og storage er ikke omfattet.

Egenskaber for artikel


Berørt produkt
Chromebox, Alienware, Inspiron, Legacy Desktop Models, OptiPlex, Vostro, XPS, G Series, Chromebook, G Series, Alienware, Inspiron, Latitude, Vostro, XPS, Legacy Laptop Models, Mobile Devices, Latitude Tablets, Mobile Streak, Surface, Venue , XPS Tablets, Fixed Workstations, Mobile Workstations ...
Sidste udgivelsesdato

29 nov. 2023

Version

12

Artikeltype

How To