Gå til hovedindhold
 • Afgiv ordrer hurtigt og nemt
 • Se ordrer og spor status for din forsendelse
 • Opret og få adgang til en liste med dine produkter
 • Administrer dine Dell EMC-websteder, -produkter og -kontaktpersoner på produktniveau ved hjælp af Company Administration (Virksomhedsadministration).

Sådan diagnosticeres og løses almindelige hukommelsesproblemer på en bærbar Dell-pc

Oversigt: Følgende artikel indeholder oplysninger om, hvilke hukommelsesproblemer man kan opleve, og hvordan man udfører fejlfinding af dem på en bærbar pc fra Dell.

Denne artikel er muligvis automatisk blevet oversat. Hvis du gerne vil give feedback om dens kvalitet, så giv os besked ved hjælp af formularen nederst på denne side.

Artikelindhold


Symptomer

Årsag

Årsagsoplysninger er ikke tilgængelige.

Løsning

Fejlfinding af hukommelse på bærbar

Denne artikel indeholder oplysninger om hukommelsesproblemer på bærbare Dell-pc er, og hvordan du foretager fejlfinding og løser hukommelsesproblemer. Fejlfinding af hukommelse kan typisk opdeles i tre områder:

 • Diagnosticering
 • Hardware
 • Software

De almindelige typer hukommelsesproblemer, du kan opleve, er.

 • Startproblemer med hukommelsesfejlkoder
 • Systemet starter ikke på grund af hukommelsesfejl
 • Systemet kører langsomt på grund af hukommelsesproblem

SLN284387_en_US__11381136142451.1366966165505.D2

(Fig. 1.1 LED-indikatorer for status)

SLN284387_en_US__21381136167296.1372679222.led

(Fig. 1.2 LED-indikatorer for status)

 • Systemet er langsomt, holder op med at reagere eller reagerer ikke, f.eks. fejl med blå skærm

SLN284387_en_US__31381136186047.20090530213015

(Fig. 2 NMI-paritetsfejl med blå skærm)

 • Fejlmeddelelser på skærmen om hukommelsesstop, overløb, størrelse eller læseproblemer

SLN284387_en_US__41381136321989.svchost-application-error

(Fig. 3.1: Applikationsfejl)

SLN284387_en_US__51381136342647.out_of_memory

(Fig. 3.2: Internfejl)

SLN284387_en_US__61381136362710.VMemory_error

(Fig. 3.3: Applet-fejl)

 • Problemer med installation af software eller operativsystemer (operativsystem)

Det meste af denne fejlfinding udføres som en del af en specifik fejlfindingsvejledning til en bestemt fejl. Denne artikel er en generel oversigt, der kan blive lidt mere detaljeret, end hvad man normalt vil se.

Tilbage til toppen


Diagnosticering

Denne artikel fører dig gennem diagnosticering af LED'er og koder for de forskellige modeller.

 1. Det første du skal gøre, er at kontrollere, om (pre-boot-systemdiagnosticeringen (PSA) kan køre.

  Når computeren er slukket, skal du holde Fn-tasten og tænd/sluk-knappen nede samtidigt. Alternativt kan du trykke hurtigt på F12-tasten , når computeren starter, og vælge Diagnosticering fra den hukommelse, der vises. Meddelelsen "Diagnostic boot selected" (Diagnostisk start valgt) bør vises i det øverste højre hjørne på skærmen.

  BEMÆRKNINGER:
  • Når du er online, kan du køre en hukommelsesspecifik diagnosticering ved at gå til siden Online Memory Diagnostics (onlinediagnosticering af hukommelse).
   BEMÆRKNINGER:
   • Testen starter automatisk.
   • Du kan blive bedt om at installere eller opdatere SupportAssist-programmet. Hvis det er tilfældet, skal du følge vejledningen på skærmen.
   • Testen kan tage 10-15 minutter afhængigt af systemets hardware.
  • Du kan også køre diagnosticeringen fra vores supportwebsted.
   • "Hurtigtest" – Denne test kan tage 10-15 minutter afhængigt af computerens hardware.
   • "Fuld test" – Dette er en dybdegående test. Den kan tage 40 minutter eller længere afhængigt af computerens hardware.
   • Brugerdefineret komponenttest – Vælg en eller flere specifikke hardwaretest, som du vil køre.

    Udfør følgende trin for at køre en specifik test:

    1. Gå til webstedet "Dell Support".
    2. Du har tre muligheder for at finde din computer.

     Du kan:

     • Tryk eller klik på listen for din computer under DENNE PC.
      BEMÆRK: Hvis der ikke er nogen liste for din computer under DENNE pc, kan du trykke eller klikke på Download og installer SupportAssist. Det identificerer automatisk din computer for dig. Følg anvisningerne for at downloade og installere SupportAssist.
     • Indtast servicekoden, Dell-produkt-id eller modellen, og tryk eller klik derefter på knappen Søg , og vælg din computer på listen.
     • Tryk eller klik på Gennemse alle produkter: Du skal vælge den type enhed, du har, mærkenavnet og derefter produktmodellen.
      BEMÆRK: Du kan finde flere oplysninger i dell Knowledge Base-artiklen Sådan finder du produktmodellen på din Dell-computer.
    3. Tryk eller klik på fanen DIAGNOSTICERING.
    4. Under Brugerdefineret komponenttest skal du trykke eller klikke på Vælg individuelle komponenter.
    5. Tryk eller klik for at markere afkrydsningsfeltet ved siden af den eller de komponenter, som du vil teste.
    6. Tryk eller klik på Kør test, og følg vejledningen.
 2. Computeren kører gennem ca. 15-20 minutters hardware selvkontrol. Når disse er færdige, bliver du spurgt, om du vil køre de yderligere hukommelsestests, hvilket kan tage yderligere 30 minutter+. Hvis PSAs består denne kørsel, skal du køre de yderligere hukommelsestest.

  1. Hvis alle tests er bestået, skal du gå til softwarefejlfinding.

  2. Hvis de ikke er bestået, skal du notere fejlkoden og gå videre til næste trin.

 3. Hvis du har en fejlkode, vil du tjekke vejledningen nedenfor. Den fortæller dig, om du kan køre den nyere avancerede diagnosticering på din computer. Denne diagnosticering identificerer fejlen i en hukommelses-DIMM- eller hukommelsesslot på din computer.

  1. Hvis diagnosticeringen er mulig, og du har opdateret til dem på din computer. Kontakt din support med resultaterne af diagnosticeringen for at gå videre med dette.

  2. Hvis diagnosticeringen ikke er mulig for din computer, eller du ikke kan opdatere til dem. Du vil gå til hardwarefejlfinding.

  BEMÆRK: Du kan indsende servicekoden, ePSA-fejlen og valideringskoden på siden SupportAssist-tjek af systemperformance inden start, hvis du vil vide, hvordan du kommer videre.
Bemærk: Ejer du en bærbar Dell-computer? Send din bærbare computer til reparation, der er dækket af garantien, og så diagnosticerer og løser vi opstartsproblemet. Denne tjeneste er tilgængelig i Canada, Frankrig, Tyskland, Italien, Holland, Polen, Storbritannien og USA.

Tilbage til toppen


Fejlfinding af hardware

Konceptet bag fejlfinding af hardwarehukommelse er enkelt. Det drejer sig om en del udskiftninger og adgang til de dele, som fungerer efter dit kendskab.

Alle bærbare computere med flytbar hukommelse har adgang til hukommelsen gennem enhedens bund. Enten kommer bundpanelet af, eller der er et aftageligt lugedæksel. Du kan finde de specifikke metoder til din computer i servicemanualerne og brugervejledningerne til dit Dell-system.

 1. Hvis du oplever en No Post-situation, er første trin at fjerne hele hukommelsen fra computeren. Ændrer det fejlen?

  1. Hvis ja, skal du gå til trin 2.

  2. Hvis det ikke gør det, vil du følge No Post Guide nedenfor.

 2. Har du en lignende computer eller arbejdshukommelse, som fungerer efter dit kendskab, som du kan indsætte i computeren?

  1. Hvis ja, kan du udskifte den fungerende hukommelse med hukommelsen fra denne enhed, og se om fejlen fortsætter. Kontakt din supportrepræsentant, og gå videre med vedkommende.

  2. Ellers skal du gå til næste trin.

 3. De fleste bærbare computere leveres i øjeblikket med et eller to hukommelsesmoduler. Typisk er det to, fordi det meste hukommelse er designet til at fungere bedre i matchede par. Uanset hvor mange moduler du har, er næste trin det samme. Tag et DIMM-modul, og test det i begge hukommelsessokler. Bemærk resultaterne, og gør det samme med det andet DIMM-modul, hvis du har et. Ændrer problemet sig, afhængigt af hvilket DIMM-modul eller hvilken port der er i brug?

  1. Ja. Hvis fejlen følger et DIMM-modul eller forbliver med en bestemt port på bundkortet, har du identificeret fejlen. Den gode nyhed er, at du kan køre maskinen med reduceret hukommelse, indtil du er kommet i kontakt med din support for at rapportere fejlen.

  2. Nej. Er fejlen den samme, uanset hvilket DIMM-modul eller hvilken slot hukommelsen er monteret på? Så er fejlen enten ikke med hukommelsen, eller både hukommelsen og slottene er defekte. Derfor anbefaler vi at udføre trin 2. Jeg anbefaler at kontakte support for at foretage yderligere fejlfinding.

Tilbage til toppen


Fejlfinding i forbindelse med software

Trinene til fejlfinding af software i forbindelse med hukommelsesproblemer er kortfattede og beskæftiger sig hovedsagelig med virtuel hukommelse i stedet for fysisk hukommelse.

 1. Du kan køre yderligere diagnosticering af hukommelsen i Windows. Der findes adskillige velkendte test at vælge imellem, f.eks. memtest. Men vi vil højst sandsynligt fortsætte med resultaterne, der allerede kører i PSA-diagnosticering. Især fordi PSA'erne indarbejder Memtest-diagnosticering i egne test. Hvis du får en fejl fra tredjepartsdiagnosticering, kontrollerer vi, at de er kompatible. Vi har også brug for nøglen til tredjeparts fejlkoder. Det ville være bedre at springe over dette og gå videre til næste trin.

 2. For at udelukke en virtuel hukommelsesfejl, anbefaler jeg hurtigt at kontrollere nogle få ting på din personlige computer. Det første er at bekræfte, om Windows håndterer din virtuelle hukommelse? Gå til kontrolpanelet og ydeevnen i hardwarevinduet, og kontroller dine indstillinger. Nulstil, hvis det er nødvendigt. Bekræft, hvilken partition den virtuelle hukommelse tildeles fra Computeren tildeler plads på harddisken for at bytte hukommelse fra din fysiske hukommelse. Oplysningerne er på samme sted, hvor du bekræfter, at pc'en håndterer hukommelsen. Kontroller partitionen, og sørg for, at mindst 6-10 Gb er ledig på partitionen. De fleste sidefiler er kun 2-4 GB, men hvis den personlige computer håndterer dette, kan den ændre størrelsen efter behov. Når du har indstillet dette, skal du teste computeren for at se, om fejlen vender tilbage. Hvis det er tilfældet, skal du fortsætte til næste trin.

  Virtuel hukommelse

  Hvis computeren mangler RAM (Random Access Memory), der kræves for at køre et program eller en handling, bruger Windows virtuel hukommelse til at kompensere.

  Virtuel hukommelse kombinerer den fysiske RAM med den midlertidige plads på din harddisk. Når RAM er ved at være brugt op, bevæger data fra den virtuelle hukommelse sig fra RAM til et sted kaldet en sidefil. Flytning af data til og fra denne sidefil frigør RAM, så den kan afslutte sit arbejde.

  Jo mere RAM computeren har, jo hurtigere kører programmerne. Hvis der en mangel på RAM, sænkes hastigheden på computeren, og du kan blive fristet til at øge den virtuelle hukommelse for at kompensere. Din computer kan dog læse data fra RAM hurtigere end fra en harddisk, så tilføjelse af RAM er en bedre løsning.

 3. Du kan overvåge hukommelsesforbruget gennem Jobliste og undtagelser for hændelseslog. Dette giver dig mulig for at spore, om der er et bestemt program, en proces eller en enhed, der falder sammen med fejlen. Alternativt, er dit hukommelsesforbrug højt? Hvis du kan komme ind i Windows-miljøet for at overvåge disse, vil det skære ned på antallet af problemer, du skal kontrollere. Jeg har indsat et link nedenfor til en side med vejledninger til disse metoder for hver af de forskellige operativsystemer.

  1. Hvis Task Manager viser højt hukommelsesforbrug, har du muligvis brug for mere hukommelse, da der ikke er installeret nok til at udføre alt det arbejde, du vil gøre på din computer. Det betyder, at du skal udskifte den originale hukommelse med DIMM-moduler i større størrelse, som du har købt.

  2. Hvis Task Manager viser, at problemet er med operativsystemet, et program eller med en proces. Du kan bruge en gratis tredjeparts malware-kontrol som malwarebytes. Hvis problemet fortsætter, skal du gendanne eller geninstallere din version af operativsystemet for at løse problemet. 

Tilbage til toppen

Flere oplysninger

Anbefalede artikler

Her er nogle anbefalede artikler relateret til dette emne, der kan være af interesse for dig.


Support uden for garantien Er garantien udløbet? Det er ikke noget problem, gennemse det Dell.com/support websted, indtast din Dell-servicekode og se vores tilbud.

BEMÆRK: Tilbud er kun tilgængelige for pc-kunder i USA, Canada, Storbritannien og Nordirland, Frankrig, Tyskland og Kina. Server og storage er ikke omfattet.

Egenskaber for artikel


Berørt produkt

Chromebook, G Series, Alienware, Inspiron, Latitude, Vostro, XPS, Legacy Laptop Models, Mobile Workstations

Sidste udgivelsesdato

25 mar. 2024

Version

17

Artikeltype

Solution