Gå til hovedindhold
  • Afgiv ordrer hurtigt og nemt
  • Se ordrer og spor status for din forsendelse
  • Opret og få adgang til en liste med dine produkter
  • Administrer dine Dell EMC-websteder, -produkter og -kontaktpersoner på produktniveau ved hjælp af Company Administration (Virksomhedsadministration).

Tryk på bevægelser for ALPS-berøringspladen

Oversigt: Denne artikel indeholder oplysninger om de funktioner, der er tilgængelige på ALPS-berøringspladen på din bærbare Dell-computer, og hvordan du bruger dem.

Denne artikel er muligvis automatisk blevet oversat. Hvis du gerne vil give feedback om dens kvalitet, så giv os besked ved hjælp af formularen nederst på denne side.

Artikelindhold


Instruktioner

I tabellen finder du en beskrivelse af de funktioner, der kan være tilgængelige på ALPS-berøringspladen, og hvordan du bruger dem.

BEMÆRK: Ikke alle bærbare pc'er fra Dell bruger ALPS-berøringspladen. Se afsnittet Sådan finder du ud af, om din computer har et ALPS-berøringsplade for at få flere oplysninger.

Rulning med én finger

Du kan rulle lodret og vandret.

Klik på det vindue eller element, du vil rulle i, og skub fingeren opad eller nedad langs berøringspladens højre kant for at rulle lodret. Skub fingeren til venstre eller højre langs berøringspladens nederste kant for at rulle vandret.

Hvis rulning ikke reagerer, skal du kontrollere, at det pågældende afkrydsningsfelt er markeret, og at det vindue eller element, du har klikket på, kan rulles. Hvis du stadig har problemer, skal du kontrollere indstillingerne i Rulningsområde.

SLN238042_en_US__2I_Alps_Touchpad_Scroll_Vertical_Gesture_BD_V1
SLN238042_en_US__3I_Alps_Touchpad_Scroll_Horizontal_Gesture_BD_V1

Rulning med to fingre

Med bevægelsen for rulning med to fingre kan du rulle lodret eller vandret og starte rulning fra et sted på berøringspladens overflade. Placer to fingre på berøringspladen, og skub dem i den ønskede retning. Du behøver ikke at være inden for rulleområdet for at rulle.

Sådan bruger du rulning med to fingre:

  1. Placer to fingre på berøringspladens overflade. Fingrene skal være let adskilt.
  2. Skub begge fingre i den ønskede retning i en lige kontinuerlig bevægelse.
  3. Løft begge fingre fra berøringspladens overflade for at holde op med at rulle.
SLN238042_en_US__4I_Alps_Touchpad_Two_Finger_Scroll_Gesture_BD_V1

Knibezoom

Knibezoom-bevægelsen er en zoomfunktion i mange programmer. Du kan bruge knibezoom-bevægelsen til at udføre de samme funktioner, som et rullehjul udfører i almindelige Windows-programmer, der understøtter zoomfunktionen CTRL + rullehjul.

For at aktivere funktionen skal du markere afkrydsningsfeltet Aktiver knibezoom. Sådan bruger du en knibezoom-bevægelse:

  1. Placer to fingre på berøringspladens overflade.
  2. Skub fingrene længere fra hinanden for at zoome ind eller skub fingrene tættere sammen for at zoome ud. Brug fingerspidserne for at opnå den bedste zoomoplevelse.
SLN238042_en_US__5I_Alps_Touchpad_Pinch_Zoom_Gesture_BD_V1

Roter

Rotationsfunktionen gør brugeren i stand til at rotere fotos og andre elementer i 90-graders trin med en jævn og cirkulær bevægelse. Understøttelse af både højre- og venstrehåndsbetjening. Sådan bruger du rotationsbevægelsen:

  1. Placer to adskilte fingre på berøringspladen. Hold den ene finger i en fast position, og flyt den anden finger i en buet bevægelse, mens du bevarer en ensartet fingerseparation.
  2. En venstrebuet bevægelse starter en rotation til venstre. En højrebuet bevægelse starter en rotation til højre. Bevægelsen slutter, når begge fingre løftes fra berøringspladen.
SLN238042_en_US__6I_Alps_Touchpad_Rotate_Gesture_BD_V1

Programmet Foretrukne

Programmet Foretrukne indeholder en genvej til at starte et bestemt program.

For at aktivere funktionen skal du markere afkrydsningsfeltet Aktiver foretrukne. For at tilpasse de programmer, der starter, skal du klikke på knappen Konfigurer. Sådan bruger du denne bevægelse:

  1. Placer tre fingre på berøringspladens overflade. Sørg for, at der er en lille afstand mellem fingrene.
  2. Hold fingrene i ro, indtil programmet begynder at starte.
  3. Løft fingrene fra berøringspladens overflade.
SLN238042_en_US__7I_Alps_Touchpad_My_Favorites_Gesture_BD_V1

Svip

Svipbevægelsen forbedrer navigationen i en lang række programmer. Du kan bruge svipbevægelsen til at surfe på internettet eller rulle gennem fotos i et fotofremviservindue. Du kan også bruge svipbevægelsen til at åbne eller afslutte diasshowtilstand.

For at aktivere funktionen skal du markere afkrydsningsfeltet Aktiver svip. Sådan bruger du svipbevægelsen til navigering:

  1. Placer tre fingre på berøringspladens overflade. Sørg for, at der er en lille afstand mellem fingrene.
  2. Svip fingrene i en lineær, kontinuerlig bevægelse i den ønskede retning ved at bevæge dem fra den ene side af berøringsfeltet til den modsatte side.
  3. Hvis du skubber fingrene i en vandret fingerbevægelse til højre eller venstre, flyttes siden fremad eller bagud i en fotofremviser eller i et internetbrowservindue.

Sådan bruger du svipbevægelsen i diasshowtilstand:

  1. Skub fingrene opad for at starte diasshowtilstand.
  2. Skub fingrene nedad for at afslutte diasshowtilstand.
SLN238042_en_US__8I_Alps_Touchpad_Flick_Gesture_BD_V1

Rulleområde

Diagrammet til venstre viser berøringsfeltets overflade. Det skraverede område i diagrammerne viser rulleområderne på berøringspladens overflade.

Når du placerer fingeren på berøringspladen, kommer der pile frem langs kanterne af berøringsfeltdiagrammet, som viser fingrenes position. Hvis fingeren befinder sig i et aktivt rulleområde på berøringspladen, bliver det pågældende rulleområde i diagrammet ensfarvet. Du kan gøre rulleområderne større eller mindre ved at trække i en af de små sorte firkanter på kanten af det skraverede område.

Hvis du har problemer med at rulle, kan du prøve at gøre rulleområdet større ved at flytte kanterne på det skraverede område indad. Hvis du synes, at rulningen udløses for nemt, kan du prøve at gøre rulleområdet mindre.

Hvis rulleområderne er gråtonede og ikke kan justeres, skal du sørge for, at rullefunktionen er aktiveret. Sådan aktiverer du rulning:

  1. Vælg Rulning i menutræet til venstre.
  2. Vælg den ønskede rullemetode, og aktiver lodret eller vandret rulning.
SLN238042_en_US__9I_Alps_Touchpad_Scroll_Region_Diagram_BD_V1

Sådan afgør du, om din computer har en ALPS-berøringsplade

Udfør følgende trin for at finde ud af, om din computer har en ALPS-berøringsplade eller ej.

  1. Gå til fanen DRIVERE OG DOWNLOADS på computerens Dell-produktsupportside for at se, om ALPS er angivet under Mus, tastatur og enheder. Hvis ALPS ikke er angivet i filnavnet, Beskrivelse: eller Gælder for afsnit på siden Vis alle driveroplysninger, har computeren ikke en ALPS-berøringsplade.
    BEMÆRK: Du kan finde flere oplysninger om, hvordan du går til computerens Dell-produktsupportside og downloader drivere, i Dell Knowledge Base-artiklen Ofte stillede spørgsmål - Drivere og downloads.

Flere oplysninger

Egenskaber for artikel


Berørt produkt

Inspiron, Latitude, Vostro, XPS, Legacy Laptop Models

Sidste udgivelsesdato

22 dec. 2023

Version

5

Artikeltype

How To