Ga naar hoofdinhoud
 • Snel en eenvoudig bestellen
 • Bestellingen en de verzendstatus bekijken
 • Een lijst met producten maken en openen
 • Beheer uw Dell EMC locaties, producten en contactpersonen op productniveau met Company Administration.

Veelgestelde vragen over drivers en downloads

Samenvatting: Dit artikel bevat antwoorden op veelgestelde vragen over Dell drivers en het gebruik van de Dell.com/support/drivers website. Ontdek welke Dell drivers beschikbaar zijn, hoe u een DellMeer informatie

Dit artikel is mogelijk automatisch vertaald. Als u feedback hebt over de kwaliteit, laat het ons dan weten via het formulier onderaan deze pagina.

Article content


Symptomen

Apparaatdrivers zoeken voor uw Dell

Duur: 02:23
Ondertiteling: Video is in het Engels. Vertaalde ondertiteling is beschikbaar voor sommige talen.

De Dell website Drivers en downloads helpt u bij het downloaden van drivers, firmware en sommige softwareapplicaties voor Dell producten. U kunt drivers downloaden voor Dell desktops, laptops, alles-in-één computers, tablets, mobiele apparaten, printers, monitoren, projectoren, servers, storage- en netwerkapparaten, enzovoort.

WAARSCHUWING: Dell raadt u aan de drivers voor uw Dell computer, printer, tablet en andere Dell apparaten te downloaden van de Dell website Drivers en downloads.
WAARSCHUWING: Het downloaden en installeren van door Dell ontwikkelde drivers of software van derden of onbekende bronnen kan ertoe leiden dat de computer of het apparaat niet meer naar behoren functioneert, waardoor uw computer kan vastlopen of het besturingssysteem niet meer kan opstarten, of zelfs dat in sommige zeldzame gevallen de computer besmet raakt met virussen, Trojaanse paarden of andere schadelijke software.

Oorzaak

Klik om de onderstaande gedeelten uit te vouwen voor meer informatie.

Oplossing

Algemene informatie

Een driver is een klein maar essentieel stukje software dat is geschreven voor een specifiek besturingssysteem zoals Microsoft Windows 10, 8 (8.1) of 7. Het besturingssysteem gebruikt de driver voor communicatie met een hardwareapparaat, zoals een printer, videokaart, geluidskaart, Wi-Fi- of netwerkadapter, enzovoort. Het Microsoft Windows besturingssysteem bevat drivers voor de meeste apparaten. Apparaatspecifieke drivers moeten echter worden gedownload en geïnstalleerd vanaf de website van de fabrikant van het apparaat.

Zonder drivers werkt het apparaat dat u aansluit op de computer mogelijk niet goed. Dell ontwikkelt drivers waarmee het besturingssysteem op uw Dell computer met uw Dell apparaten en applicaties kan werken.

Terug naar boven

Dell publiceert regelmatig bijgewerkte drivers om ervoor te zorgen dat de Dell computer de nieuwste beveiligingspatches, fixes en functionaliteit heeft. Het updaten van de drivers is een preventieve maatregel om de computer te beschermen en ervoor te zorgen dat de hardwareonderdelen en apparaten correct werken.

Terug naar boven

Drivers moeten worden bijgewerkt wanneer het besturingssysteem opnieuw wordt geïnstalleerd met behulp van een cd, dvd of een USB-station. U moet de drivers ook bijwerken wanneer u problemen ondervindt, zoals Wi-Fi- of andere netwerkproblemen, video- of weergaveproblemen, problemen bij het afspelen of opnemen van audio of geluid, enz.

Dell raadt aan de nieuwste drivers te downloaden en te installeren als de Dell computer wordt hersteld naar de standaardfabrieksinstellingen via Dell Backup and Recovery of een andere methode voor het herstellen van de fabrieksinstellingen. Dit zorgt ervoor dat de computer beschikt over de nieuwste drivers voor optimale computerprestaties.

Als de computer echter goed werkt en de download niet wordt vermeld als Dringend of Aanbevolen, is er misschien geen reden om uw drivers te updaten. Bekijk de kritieke informatie die wordt vermeld op de downloadpagina van de driver voor meer informatie.

Het installeren of updaten van de driver helpt:

 • Verhoog de prestaties van de computer
 • Beveiligingsrisico's te verhelpen
 • De compatibiliteit uit te breiden of te verbeteren
 • Problemen op te lossen
 • Extra functionaliteit toe te voegen
OPMERKING: Dell raadt aan de drivers te downloaden van de Dell website Drivers en downloads en deze vervolgens te installeren. Het downloaden en installeren van door Dell ontwikkelde drivers of software van derden of onbekende bronnen kan ertoe leiden dat de computer of het apparaat niet meer naar behoren functioneert, waardoor uw computer kan vastlopen of het besturingssysteem niet meer kan opstarten, of zelfs dat in sommige zeldzame gevallen de computer besmet raakt met virussen, Trojaanse paarden of andere schadelijke software.

Raadpleeg het gedeelte Informatievideo's in dit Knowledge Base-artikel voor een videohandleiding over het downloaden en installeren van drivers via de Dell website Drivers en downloads .

Terug naar boven

Zie voor meer informatie over het downloaden en installeren van de nieuwste drivers en hulpprogramma's voor een Dell printer het Dell Knowledge Base-artikel Dell printer verwijderen, printerdrivers downloaden en installeren, software, handleidingen en firmware.

Dell printerdrivers zijn mogelijk niet beschikbaar voor alle besturingssystemen, zoals Windows 10, 8 of 7. Sommige of alle functies van de printer zijn misschien nog steeds beschikbaar bij gebruik van de compatibiliteitsmodus als manier om printerdrivers van een oudere versie van Windows te installeren. Raadpleeg voor meer informatie het volgende Dell Knowledge Base-artikel Printerdrivers installeren vanaf een eerdere versie van Windows.

Als een Dell toetsenbord en muis met de computer zijn meegeleverd, kunt u de drivers vinden met behulp van een trefwoord of de categoriefilter op de website Dell Drivers en downloads. De meeste toetsenborden en muizen gebruiken generieke drivers die zijn geïntegreerd in het besturingssysteem.

Voor apparaten van derden of andere leveranciers, zoals een niet-Dell printer, webcam, scanner, touchscreen, digitale pen, raadpleegt u de website van de fabrikant van het apparaat voor drivers en andere supportdocumentatie.

Terug naar boven

De in de fabriek geïnstalleerde Dell software kan worden gedownload via:

 • Dell Digital Delivery - Biedt een nieuwe manier om software te kopen wanneer u een Dell computer aanschaft. U kunt op bepaalde computers automatisch beschikbare softwaretitels downloaden en installeren. U hebt alleen een internetverbinding en een paar minuten tijd nodig. Zonder te hoeven wachten profiteert u direct van de aanpassingsmogelijkheden waar Dell voor staat; daarna kunt u direct weer aan het werk. Raadpleeg voor meer informatie het volgende Dell Knowledge Base-artikel: Hoe gebruik ik Dell Digital Delivery?
 • Dell Digital Locker - Met Dell Digital Locker kunt u uw producten, software en licentiegegevens op één locatie bekijken en beheren. Met Dell Digital Locker kunt u aangeschafte software downloaden, toegang tot gelicentieerde softwareproducten krijgen, softwarelicenties bekijken en meer. Voor meer informatie raadpleegt u de snelstartgids Dell Digital Digital Locker.

Terug naar boven

Drivers zijn onderverdeeld in 'Categorieën' op de Dell website Drivers en downloads. Zo kunt u gemakkelijk specifieke drivertypen identificeren en downloaden op basis van de functionaliteit van het apparaat. De categorieën van beschikbare drivers verschillen tussen verschillende Dell producten. Enkele van de algemene categorieën zijn:

Applicaties

De categorie Applicaties geeft een overzicht van softwaredownloads voor een Dell computer, inclusief maar niet beperkt tot:

 • Dell QuickSet Utility
 • Dell Webcam Manager
 • Vingerafdruklezer-applicatie
 • Dell Digital Delivery
 • Dell Update
 • Dell Help en Support

Andere in de fabriek geïnstalleerde software of digitale aankopen, zoals Adobe Acrobat, McAfee, enzovoort, zijn mogelijk beschikbaar op een van de volgende locaties:

 • Dell Digital Delivery - Biedt een nieuwe manier om software te kopen wanneer u een computer aanschaft. U kunt op bepaalde computers automatisch beschikbare softwaretitels downloaden en installeren. U hebt alleen een internetverbinding en een paar minuten tijd nodig. Zonder te hoeven wachten profiteert u direct van de aanpassingsmogelijkheden waar Dell voor staat; daarna kunt u direct weer aan het werk. Raadpleeg voor meer informatie het volgende Dell Knowledge Base-artikel: Hoe gebruik ik Dell Digital Delivery?
 • Dell Digital Locker - Met Dell Digital Locker kunt u uw producten, software en licentiegegevens op één locatie bekijken en beheren. Met Dell Digital Locker kunt u aangeschafte software downloaden, toegang tot gelicentieerde softwareproducten krijgen, softwarelicenties bekijken en meer. Voor meer informatie raadpleegt u de snelstartgids Dell Digital Digital Locker.

Audio

De categorie Audio bevat drivers voor de geluidskaart in de Dell computer. Audiodrivers activeren of verbeteren de functionaliteit door te zorgen dat de luidspreker- of microfoonpoorten geluid kunnen verzenden of opnemen. Door de audiodrivers te installeren, kunnen problemen met het afspelen en opnemen van audio of geluid meestal worden opgelost.


BIOS

In de categorie BIOS staan flash-hulpprogramma's waarmee u de BIOS-systeemfirmware van uw Dell computer kunt updaten. Het BIOS is een firmware die de meeste hardwareonderdelen van een computer bestuurt en activeert. De belangrijkste functie van het BIOS van een computer is alle hardwareonderdelen te herkennen en te initiëren om ze beschikbaar voor gebruik te maken. De uitdrukking het BIOS 'flashen' betekent updaten van het BIOS naar de nieuwste versie.

BIOS-updates bieden functie-updates en probleemoplossing. Wanneer uw computer wordt opgestart, activeert het BIOS alle hardwarecomponenten die de computer nodig heeft om op te starten naar het besturingssysteem, zoals:

 • Chipset
 • Processor
 • Systeemgeheugen (RAM)
 • Harde schijf
 • Grafische kaart
 • Toetsenbord en muis

Raadpleeg het Dell Knowledge Base-artikel Dell BIOS updates voor meer informatie over BIOS.


Chipset

In de categorie Chipset staan de chipsetdrivers die benodigd zijn voor de Dell computer. Het is essentieel om de chipsetdrivers te installeren vóór de installatie van andere drivers.

Een chipset is een verzameling geïntegreerde circuits die een of meer gerelateerde functies op de systeemkaart (het moederbord) uitvoert. Chipsetdrivers zijn verantwoordelijk voor het regelen van communicatie tussen verschillende onderdelen in de computer: de processor (CPU), videokaart (GPU), harde schijven, systeemgeheugen (RAM), USB-controllers en andere. Basischipsetdrivers maken doorgaans deel uit van het besturingssysteem. Specifieke chipsetdrivers zorgen echter voor optimale prestaties van de systeemkaart. Het bijwerken van de chipsetdrivers is belangrijk, vooral als u trage computerprestaties ondervindt. De chipsetcategorie op de pagina Dell Drivers en downloads bevat mogelijk meerdere drivers die nodig zijn voor uw Dell computer. Hiertoe behoren de chipsetdriver, controllerdrivers, kaartlezerdrivers, USB 3.0-controllerdriver, de Intel Dynamic Platform en Thermal Framework driver, Intel Management Engine Components driver, enz. Het is belangrijk dat u alle drivers in de chipsetcategorie installeert.

OPMERKING: Als u tijdens het installeren van de chipsetdrivers een foutmelding krijgt waarin staat dat de driver niet compatibel, niet verplicht of al bijgewerkt is met de nieuwste versie, negeert u de foutmelding en gaat u door met het installeren van de resterende drivers onder de chipsetcategorie.

Modem/Communicatie

De categorie Modem/communicatie bevat drivers en hulpprogramma's voor interne of externe 56k-inbelmodems, mobiele breedbandkaarten, en in zeldzame gevallen drivers voor Bluetooth-kaarten.


Muis, toetsenbord en invoerapparaten

De categorie muis, toetsenbord en invoerapparaten bevat drivers voor het touchpad, de geïntegreerde webcam, de muis en het toetsenbord.

OPMERKING: Cd-station, dvd-station, Blu-ray-station, muizen en toetsenborddrivers zijn vooraf geïnstalleerd met het besturingssysteem. De drivers voor het touchscreen en de webcam zijn vooraf geïnstalleerd in de Microsoft Windows 10 en Windows 8 (8.1) besturingssystemen.

Netwerk

De categorie Netwerk bevat drivers voor Ethernet (bekabeld), Wi-Fi (draadloos) en Bluetooth-kaarten. Om deze apparaten te kunnen herkennen en optimaal te laten presteren is het voor het besturingssysteem noodzakelijk dat de netwerkdrivers worden geïnstalleerd.

OPMERKING: Voordat u de drivers installeert, moet u bepalen welke Ethernet-, Wi-Fi- of Bluetooth-kaart is geconfigureerd met uw Dell computer. Zie het gedeelte Hoe kunt u vaststellen welke onderdelen in uw computer zijn geïnstalleerd? van dit artikel.

Besturingssysteem

De besturingssysteemcategorie bevat een koppeling naar de pagina Dell OS Recovery Tool. Op de pagina Dell OS Recovery Tool kunnen gebruikers een herstelimage van het besturingssysteem downloaden voor zowel Microsoft Windows als Linux die vooraf op de Dell computer was geïnstalleerd. De Dell OS Recovery Tool kan worden gebruikt om de herstelimage van het besturingssysteem te downloaden en een opstartbaar USB-station te maken op een Windows-computer.

OPMERKING: De herstelimage van het besturingssysteem is beschikbaar voor bepaalde Dell computers. Om te controleren of de herstelimage van het besturingssysteem beschikbaar is voor uw Dell computer, gaat u naar de pagina Dell OS Recovery Tool .

Verwisselbare storage

Dit gedeelte bevat firmware-upgrades voor cd-, dvd- of Blu-ray-stations. Nieuwe firmware voor cd-, dvd- of Blu-ray-stations verbetert of vergroot de lees- en opnamefunctionaliteit met verschillende soorten optische media. Met een firmware-upgrade kunnen opname- of leesproblemen met optische stations vaak worden opgelost.

OPMERKING: De drivers voor het cd-, dvd of Blu-ray-station zijn inbegrepen in het besturingssysteem; u hoeft dus geen specifieke driver te installeren. Dit gedeelte bevat alleen de firmware-upgrades voor de optische stations (indien beschikbaar).

Beveiliging

Deze categorie bevat drivers en hulpprogramma's die nodig zijn voor sommige Dell Latitude laptops. Afhankelijk van de computerconfiguratie hoeft u deze drivers mogelijk niet te installeren.


Seriële ATA

Deze categorie bevat schijfhulpprogramma's voor storagebeheer.


Hulpprogramma's voor systemen

Dell System Software is een hulpprogramma dat essentiële updates en patches voor het besturingssysteem installeert.

OPMERKING: Dell System Software is niet beschikbaar voor alle Dell computers. Als Dell System Software beschikbaar is, moet u eerst deze driver installeren, daarna de chipsetdrivers en dan pas de andere drivers. Zo niet, ga dan naar het downloaden en installeren van de andere drivers.

Video

Deze categorie bevat drivers en hulpprogramma's voor de video- of grafische kaart (GPU) die op de Dell computer is geïnstalleerd. Een grafische driver is een programma dat regelt hoe de video- of grafische kaart werkt met de rest van de computer, zoals applicaties, monitoren, enz. Dell raadt u aan om de videodriver of grafische (GPU) driver te downloaden van de Dell website Drivers en downloads en deze vervolgens te installeren.

Raadpleeg het gedeelte Informatievideo's in dit Knowledge Base-artikel voor een videohandleiding over het downloaden en installeren van drivers via de Dell website Drivers en downloads.

Terug naar boven

SupportAssist is een applicatie die met uw toestemming op een Windows-computer of tablet wordt uitgevoerd en interactie heeft met de Dell.com/support website, zodat we een betere en meer gepersonaliseerde supportervaring kunnen bieden.

Er zijn drie belangrijke activiteiten die u kunt uitvoeren op de Dell.com/Support website met Dell SupportAssist:

 1. Product detecteren - Het identificeren van de servicetag of expresservicecode van uw Dell product.
 2. Drivers detecteren - Het scannen van de aanwezige drivers en een lijst tonen met beschikbare driverupdates.
 3. Diagnoses uitvoeren - Het uitvoeren van een diagnostische test met behulp van Dell SupportAssist.

Raadpleeg voor meer informatie het Dell Knowledge Base-artikel Dell SupportAssist (voorheen Dell System Detect): Overzicht en veelgestelde vragen.

Terug naar boven

Dell Update of Dell Update Package (DUP) automatiseert het downloaden en installeren van updates voor drivers en applicaties die specifiek zijn voor uw Dell computer. Dell Update software wordt ondersteund op Dell Inspiron, Vostro, XPS en Alienware computers met Microsoft Windows 10, Windows 8 (8.1) en Windows 7. Deze applicatie is nodig om driver- en applicatie-updates automatisch te ontvangen. Updates van drivers en applicaties kunnen op de volgende punten van nut zijn:

 • Prestatieverbeteringen
 • Bredere compatibiliteit
 • Oplossing van kleine problemen
OPMERKING: Gebruikers moeten zich aanmelden met een account met administratorbevoegdheden om updates toe te passen met behulp van Dell Update.

Raadpleeg voor meer informatie het Dell Knowledge Base-artikel Dell Update - Overzicht en veelgestelde vragen.

Terug naar boven

Dell Command | Update wordt geïnstalleerd als een zelfstandige applicatie op een zakelijk clientplatform om een Windows-update te bieden, zoals ervaring voor computerssoftware die door Dell is uitgebracht. Deze applicatie wordt lokaal op de doelcomputers geïnstalleerd en vereenvoudigt de bios-, firmware-, drivers- en applicatie-update-ervaring op Dell clienthardware. Deze applicatie kan worden gebruikt om drivers te installeren nadat het besturingssysteem en de netwerkdrivers zijn geïnstalleerd op basis van de computeridentiteit.

Dell Command | Update is ontworpen om gebruikers in staat te stellen om hun updatevoorkeuren op te geven en updates toe te passen op basis van de prioriteit. U kunt ook de planningsoptie gebruiken om uw Dell computers up-to-date te houden met de nieuwste software van Dell.

Ondersteunde Dell computers:

 • Dell OptiPlex desktops
 • Dell Latitude laptops
 • Dell Precision desktop en mobiele workstations
 • Dell XPS desktops en laptops
OPMERKING: Gebruikers moeten zich aanmelden met een account met administratorbevoegdheden voor het downloaden en installeren van de updates met behulp van Dell Command | Update.

Raadpleeg voor meer informatie het Dell Knowledge Base-artikel Dell Command | Update gebruiken voor het bijwerken van alle drivers, het BIOS en de firmware voor uw systeem, en het oplossen van problemen daarmee.

Terug naar boven

SupportAssist is een configuratiescherm voor computertools en -diagnoses. Het bevat uitgebreide helpsecties voor online tools, garantie-informatie, koppelingen naar technische support van Dell en Dell Customer Support-kanalen. Toegang tot alle computerbedieningen zoals Apparaatbeheer, netwerkverbindingen en meer vanaf één locatie.

SupportAssist controleert proactief de status van de hardware en software van uw Dell computer. Wanneer een probleem wordt gedetecteerd, wordt de benodigde informatie over de computerstatus naar Dell verzonden om te beginnen met de probleemoplossing. Dell neemt contact met u op om het probleem op te lossen, om te voorkomen dat problemen dure problemen worden. Raadpleeg voor meer informatie de Dell SupportAssist gebruikershandleiding en de Dell SupportAssist voor pc's website.

OPMERKING: De proactieve functies van Dell SupportAssist zijn gebaseerd op het Dell serviceabonnement (ProSupport, Consumer Premium Support of ProSupport Plus) van het Dell product.

Functies:

 • Diagnostische tests voor pc's, die worden aangedreven door PC Doctor
 • Back-up and herstel: Uw back-upherstelimage maken
 • Eigenaarshandleiding (online)
 • Online bronnen voor probleemoplossing
 • Online tips voor het oplossen van computerproblemen
 • Veelgestelde vragen over de computerspecifologie
 • Informatie over de garantie van het systeem
 • Contact opnemen met Dell Technische Support
 • Contact opnemen met Dell Customer Support

Terug naar boven

Ontvang e-mailmeldingen via supportberichten wanneer er nieuwe of bijgewerkte drivers voor Dell producten zijn die u interesseren. Met supportberichten hebt u snel en eenvoudig toegang tot updates over supportservices voor uw Dell producten. U kunt zich abonneren op het ontvangen van meldingen via e-mail en/of tekstberichten (SMS) voor Service Request updates, updates van Knowledge Base-artikelen en driverupdates. Voor het maken en beheren van abonnementen voor uw Dell producten gaat u naar de pagina Supportberichten.

Zie voor meer informatie over supportberichten het Dell Knowledge Base-artikel Supportberichten: Overzicht en veelgestelde vragen.

Terug naar boven

Apparaatbeheer is een applet voor het Configuratiescherm in Microsoft Windows. In Apparaatbeheer kunnen gebruikers de status van de hardware die is verbonden met de computer bekijken en controleren. Apparaatbeheer is een belangrijke tool waarmee u driverproblemen van hardwareapparaten kunt oplossen. Het toont alle hardwareapparaten die op de computer zijn geïnstalleerd en hiermee kunt u de drivers beheren, apparaten weergeven die niet correct functioneren en specifieke apparaten uitschakelen (indien nodig).

In Apparaatbeheer kunt u voor elk apparaat:

 • De driver installeren.
 • Het hardwareapparaat in- of uitschakelen.
 • Controleren of het hardwareapparaat goed werkt.
 • De technische eigenschappen van het hardwareapparaat weergeven.

Standaard geeft Apparaatbeheer een lijst van geïnstalleerde hardwareapparaten weer, gesorteerd op categorie. U kunt deze categorieën uitvouwen om te zien welke specifieke hardwarecomponent op de computer is geïnstalleerd.

OPMERKING: Standaard worden sommige hardwareapparaten mogelijk niet in deze lijst weergegeven. Voor een overzicht van alle apparaten die in uw computer zijn geïnstalleerd, opent u Windows Apparaatbeheer, klikt u op het menu Beeld en selecteert u vervolgens Verborgen apparaten weergeven.
Drivers beheren

Het eigenschappenvenster van een apparaat bevat informatie en instellingen die specifiek zijn voor dat type hardware. De instellingen die het meest van belang zijn voor het oplossen van problemen zijn de driverinstellingen. Nadat u met de rechtermuisknop op een apparaat hebt geklikt, selecteert u Eigenschappen en klikt u op het tabblad Stuurprogramma. U vindt informatie over de momenteel geïnstalleerde driver, zoals:

 • Details van stuurprogramma: Bekijk details over de exacte locatie van de driverbestanden die worden gebruikt door het apparaat op uw computer.
 • Stuurprogramma bijwerken: Met Microsoft Windows kunt u online naar een bijgewerkte driver zoeken of handmatig een driver kiezen die naar uw computer is gedownload. Zoeken naar een bijgewerkte driver kan helpen als de driver verouderd is. Als u handmatig een aangepaste, gedownloade driver wilt kiezen voor een apparaat, kan dat hier.
 • Vorig stuurprogramma: Hiermee herstelt u de driver die eerder door het apparaat werd gebruikt. Als u de driver hebt bijgewerkt naar een nieuwe versie en de hardware niet naar behoren functioneert, moet u overwegen de driver te downgraden naar de vorige versie. Met deze knop kunt u snel de driver downgraden naar de vorige versie. Als deze knop niet beschikbaar is, is de driver niet bijgewerkt en is er dus geen vorige driver om naar terug te keren.
 • Uitschakelen: Schakel het apparaat uit. Hierdoor kan het pas weer worden gebruikt in Windows wanneer u het opnieuw inschakelt.
 • Verwijderen: Verwijder de drivers die aan het apparaat zijn gekoppeld van uw computer. Mogelijk worden zo niet alle driverbestanden verwijderd; verwijder daarom de drivers uit Programma's en onderdelen (voorheen bekend als Programma's toevoegen/verwijderen) in het Configuratiescherm van Windows. Nadat de driver is verwijderd, start u de computer opnieuw op.

Terug naar boven


Procedures

WAARSCHUWING: Het downloaden en installeren van door Dell ontwikkelde drivers of software van derden of onbekende bronnen kan ertoe leiden dat de computer of het apparaat niet meer naar behoren functioneert, waardoor uw computer kan vastlopen of het besturingssysteem niet meer kan opstarten, of zelfs dat in sommige zeldzame gevallen de computer besmet raakt met virussen, Trojaanse paarden of andere schadelijke software.
 1. Ga naar de Dell website Drivers en downloads.
 2. Zoek naar uw Dell product.
  • Klik op Download & Install SupportAssist om uw Dell product automatisch te detecteren. Volg de aanwijzingen op het scherm om Dell SupportAssist te installeren. Raadpleeg voor meer informatie het Dell Knowledge Base-artikel Dell SupportAssist app (voorheen Dell System Detect): Veelgestelde vragen.
  • Of voer de servicetag, de express-servicecode of het serienummer van het Dell product in en klik op Zoeken.
  • Of klik op Alle producten bekijken en selecteer het Dell product in de catalogus.
 3. Klik op Controleren op updates om Dell toe te staan automatisch driverupdates voor u te vinden.
 4. U kunt de drivers ook handmatig vinden en downloaden via:
  • Het zoekvak: Voer een trefwoord in van de gewenste driver, bijvoorbeeld BIOS, chipset, audio, video, enz.
  • De filters voor besturingssystemen en categorieën: Selecteer het besturingssysteem dat op uw Dell computer is geïnstalleerd en kies een categorie voor de driver.
  OPMERKING: Als u drivers voor uw specifieke Dell computer wilt bekijken, schakelt u de wisselknop "Show downloads for only THIS PC" in.
 5. Klik op de knop Downloaden naast de gewenste driver en sla het bestand op. Klik op Alles weergeven om de resterende drivers weer te geven.
 6. Blader met Verkenner (ook wel Windows Verkenner genoemd) naar de locatie waar u het gedownloade bestand hebt opgeslagen.
 7. Dubbelklik op het .exe-installatiebestand van de driver en volg de instructies op het scherm om de installatie te voltooien.
 8. Herhaal de stappen 5 tot en met 7 voor andere drivers (indien nodig).
 9. Nadat de installatie van de driver is voltooid, start u de computer opnieuw op.

Raadpleeg het gedeelte Informatievideo's in dit Knowledge Base-artikel voor een videohandleiding over het downloaden en installeren van drivers via de Dell website Drivers en downloads .

Terug naar boven

 1. Ga naar de Dell website Drivers en downloads.
 2. Zoek naar uw Dell product.
  • Klik op Download & Install SupportAssist om uw Dell product automatisch te detecteren. Volg de aanwijzingen op het scherm om Dell SupportAssist te installeren. Raadpleeg voor meer informatie het Dell Knowledge Base-artikel Dell SupportAssist app (voorheen Dell System Detect): Veelgestelde vragen.
  • Of voer de servicetag, de express-servicecode of het serienummer van het Dell product in en klik op Zoeken.
  • Of klik op Alle producten bekijken en selecteer het Dell product in de catalogus.
 3. Klik op Controleren op updates om Dell toe te staan automatisch driverupdates voor u te vinden.
 4. U kunt de drivers ook handmatig vinden en downloaden via:
  • Het zoekvak: Voer een trefwoord in van de gewenste driver, bijvoorbeeld BIOS, chipset, audio, video, enz.
  • De filters voor besturingssystemen en categorieën: Selecteer het besturingssysteem dat op uw Dell computer is geïnstalleerd en kies een categorie voor de driver.
  OPMERKING: Als u drivers voor uw specifieke Dell computer wilt bekijken, schakelt u de wisselknop "Show downloads for only THIS PC" in.
 5. Vink het selectievakje naast de gewenste driver aan. Klik op Alles weergeven om de resterende drivers weer te geven.
 6. Herhaal stap 5 totdat u alle benodigde drivers hebt geselecteerd.
 7. Klik op de knop Alle items downloaden. Als u de lijst met geselecteerde drivers wilt weergeven, klikt u op het pictogram van de vervolgkeuzelijst.
 8. Klik op Alleen downloaden om het downloadproces te starten.
  OPMERKING: Als de browser u vraagt om een bevestiging om meerdere downloads toe te staan, klikt u op Toestaan om de bestanden te downloaden.
 9. Blader met Verkenner (ook wel Windows Verkenner genoemd) naar de locatie waar u het gedownloade bestand hebt opgeslagen.
 10. Dubbelklik op het .exe-installatiebestand van de driver en volg de instructies op het scherm om de installatie te voltooien.
 11. Nadat de installatie van de driver is voltooid, start u de computer opnieuw op.
Raadpleeg het gedeelte Informatievideo's in dit Knowledge Base-artikel voor een videohandleiding over het downloaden en installeren van drivers via de Dell website Drivers en downloads .

Terug naar boven

U kunt elke werkende computer of elk mobiel apparaat gebruiken voor het downloaden van de drivers via de Dell website Drivers en downloads. Zodra de noodzakelijke drivers zijn gedownload, kunt u de gedownloade bestanden opslaan op een externe USB-schijf of de bestanden zelfs kopiëren naar een cd/dvd.

Raadpleeg het gedeelte Informatievideo's in dit Knowledge Base-artikel voor een videohandleiding over het downloaden en installeren van drivers via de Dell website Drivers en downloads .

Terug naar boven

Als u liever naar een afzonderlijke driver zoekt in plaats van ze automatisch door Dell te laten bijwerken, moet u controleren welke filters u hebt geselecteerd. Er kunnen drivers of applicaties voor uw productmodel beschikbaar zijn die niet overeenkomen met de oorspronkelijke configuratie van uw Dell computer. Als u zoekt met behulp van de servicetag, ziet u alleen de drivers voor de onderdelen die in de fabriek op de Dell computer zijn geïnstalleerd. Als u alle drivers voor uw Dell product wilt zien, schakelt u "Drivers voor servicetag weergeven" uit met de schakeloptie.

Terug naar boven

U moet overwegen de nieuwste drivers te downloaden en te installeren wanneer u een nieuw hardwareapparaat installeert en dit niet automatisch werkt of nadat u Microsoft Windows op de computer hebt geïnstalleerd of bijgewerkt.

Het bijwerken van drivers is ook een goede stap voor het oplossen van problemen wanneer het apparaat niet goed functioneert of een foutmelding geeft, bijvoorbeeld een foutcode in Apparaatbeheer. In sommige gevallen kan een bijgewerkte driver ook nieuwe hardwarefunctionaliteit toevoegen als de fabrikant dit heeft mogelijk gemaakt.

Drivers kunnen worden bijgewerkt door het downloaden en installeren van de nieuwste drivers via:

 • Windows Update - Sommige drivers worden bijgewerkt via Windows Update.
 • De Dell website Drivers en downloads - Voor alle producten van het merk Dell.
 • De website van de fabrikant van het apparaat - Voor alle producten van derden of niet-Dell producten.
OPMERKING: Voor apparaten die vooraf zijn geïnstalleerd in uw Dell computer wordt aangeraden de drivers te downloaden via de Dell website Drivers en downloads.

Raadpleeg het gedeelte Informatievideo's in dit Knowledge Base-artikel voor een videohandleiding over het identificeren van de driverversie en het downloaden en installeren van drivers via de Dell website Drivers en downloads.

Terug naar boven

Het downloaden en installeren van de nieuwste drivers is cruciaal wanneer u Microsoft Windows opnieuw installeert op de Dell computer. Om uw computer goed te laten functioneren, is het van groot belang dat u de drivers in de juiste volgorde installeert. In sommige gevallen moet u de driver opnieuw installeren of bijwerken als u problemen ondervindt met een specifiek apparaat. Raadpleeg voor meer informatie het Dell Knowledge Base-artikel Dell drivers in de juiste volgorde installeren.

Terug naar boven

De dell website Drivers & Downloads kan uw Dell computer scannen en een lijst weergeven waarnaar kan worden verwezen om u te helpen bepalen welke onderdelen zijn geïnstalleerd in de oorspronkelijke configuratie of de huidige computerconfiguratie.

 1. Ga naar de Dell website Drivers en downloads.
 2. Zoek naar uw Dell product.
  • Klik op Download & Install SupportAssist om uw Dell product automatisch te detecteren. Volg de aanwijzingen op het scherm om Dell SupportAssist te installeren. Raadpleeg voor meer informatie het Dell Knowledge Base-artikel Dell SupportAssist app (voorheen Dell System Detect): Veelgestelde vragen.
  • Of voer de servicetag, de express-servicecode of het serienummer van het Dell product in en klik op Zoeken.
  • Of klik op Alle producten bekijken en selecteer het Dell product in de catalogus.
 3. Ga naar het tabblad Overzicht.
 4. Klik in het rechterdeelvenster onder Snelkoppelingen op Productspecificaties weergeven.
 5. Klik op het tabblad Oorspronkelijke configuratie of Uw huidige configuratie.
  OPMERKING: Dell SupportAssist is vereist om de servicetag of express-servicecode van de Dell computer te identificeren en de lijst met onderdelen te identificeren. Dell SupportAssist wordt mogelijk automatisch geïnstalleerd tijdens het proces.

Terug naar boven

U controleert als volgt welke versie van Microsoft Windows 10 of Windows 8 (8.1) is geïnstalleerd:

 1. Druk op de Windows + X op het toetsenbord.
 2. Klik op Systeem.

U controleert als volgt welke versie van Microsoft Windows 7 is geïnstalleerd:

 1. Druk op de Windows + R-toets op het toetsenbord.
 2. Typ in het dialoogvenster Uitvoeren sysdm.cpl en druk op de Enter-toets .
 3. Klik op het tabblad Algemeen.

Terug naar boven

OPMERKING: Sommige apparaten werken met systeemeigen drivers die samen met het 32-bits besturingssysteem vooraf zijn geïnstalleerd. Het is echter mogelijk dat 32-bits drivers niet voor alle Dell computers beschikbaar zijn. Als een 64-bits versie van Windows vooraf was geïnstalleerd op de Dell computer en u geen 32-bits drivers kunt vinden, raden wij u aan om de 64-bits versie van Windows opnieuw te installeren.

U kunt als volgt de 32-bits drivers voor uw Dell computer downloaden (indien beschikbaar):

 1. Ga naar de Dell website Drivers en downloads.
 2. Zoek naar uw Dell product.
  • Klik op Download & Install SupportAssist om uw Dell product automatisch te detecteren. Volg de aanwijzingen op het scherm om Dell SupportAssist te installeren. Raadpleeg voor meer informatie het Dell Knowledge Base-artikel Dell SupportAssist app (voorheen Dell System Detect): Veelgestelde vragen.
  • Of voer de servicetag, de express-servicecode of het serienummer van het Dell product in en klik op Zoeken.
  • Of klik op Alle producten bekijken en selecteer het Dell product in de catalogus.
 3. Wijzig het filter Besturingssysteem en categorie in Windows 32-bits (indien beschikbaar).
  OPMERKING: Als u drivers voor uw specifieke Dell computer wilt bekijken, schakelt u het selectievakje "Drivers voor servicetag weergeven" in.
 4. Klik op Downloaden naast de gewenste driver en sla het bestand op.
 5. Blader met Verkenner (ook wel Windows Verkenner genoemd) naar de locatie waar u het gedownloade bestand hebt opgeslagen.
 6. Dubbelklik op het .exe-installatiebestand van de driver en volg de instructies op het scherm om de installatie te voltooien.
 7. Nadat de installatie van de driver is voltooid, start u de computer opnieuw op.

Terug naar boven

Apparaatbeheer openen in Microsoft Windows:

 1. Druk op de Windows + R-toets toets op het toetsenbord.
 2. Typ devmgmt.msc in het dialoogvenster Uitvoeren.
 3. Druk op de Enter-toets .

Terug naar boven

Wanneer u een driver volledig moet verwijderen, moet u het verwijderingsprogramma van het apparaat gebruiken. Indien een verwijderprogramma beschikbaar is, vindt u dat onder Programma's en onderdelen (voorheen bekend als Programma's toevoegen/verwijderen) in het Configuratiescherm van Windows.

Sommige apparaten hebben geen verwijderprogramma of mogelijk staat het niet in de lijst van Programma's en onderdelen (voorheen bekend als Programma's toevoegen/verwijderen). In die gevallen kunt u Apparaatbeheer gebruiken om de driver volledig te verwijderen.

Een driver verwijderen vanuit Windows Configuratiescherm
 1. Druk op de Windows + R-toets toets op het toetsenbord.
 2. Typ in het dialoogvenster Uitvoeren appwiz.cpl en druk op de Enter-toets .
 3. Zoek de driver in de lijst van Programma's en onderdelen (voorheen bekend als Programma's toevoegen/verwijderen).
 4. Dubbelklik op het item om de installatie ongedaan te maken.
 5. Start de computer opnieuw op.
Een driver verwijderen vanuit Apparaatbeheer
 1. Druk op de Windows + R-toets toets op het toetsenbord.
 2. Typ in het dialoogvenster Uitvoeren devmgmt.msc en druk op de Enter-toets .
 3. Zoek in Apparaatbeheer het apparaat dat u wilt verwijderen.
  OPMERKING: Navigeer door de hardwarecategorieën door te klikken op het > of + teken, afhankelijk van de versie van Windows.
 4. Klik met de rechtermuisknop op het apparaat en klik op Apparaat verwijderen.
 5. In het venster Verwijderen van apparaat bevestigen schakelt u het selectievakje De stuurprogramma's voor dit apparaat verwijderen (indien beschikbaar) in.
 6. Klik op ‘Installatie ongedaan maken’ om te bevestigen en door te gaan met verwijderen.
 7. Nadat het verwijderen is voltooid, start u de computer opnieuw op.

Terug naar boven

De functie voor het terugkeren naar de vorige driverversie in Windows Apparaatbeheer wordt gebruikt om de installatie van de huidige driver ongedaan te maken en automatisch de vorige driverversie te herstellen. De meest voorkomende reden om deze functie te gebruiken, is om een driverupdate die problemen met de functionaliteit van een hardwareapparaat heeft veroorzaakt ongedaan te maken.

De vorige versie van een driver herstellen in Microsoft Windows:

 1. Druk op de Windows + R-toets toets op het toetsenbord.
 2. Typ in het dialoogvenster Uitvoeren devmgmt.msc en druk op de Enter-toets .
 3. Zoek in Apparaatbeheer het apparaat waarvoor u de vorige driverversie wilt herstellen.
  OPMERKING: Navigeer door de hardwarecategorieën door te klikken op het > of + teken, afhankelijk van uw versie van Windows.
 4. Klik met de rechtermuisknop op de naam of het pictogram van het apparaat en selecteer Eigenschappen.
 5. Klik in het venster Eigenschappen op het tabblad Stuurprogramma.
 6. Klik op de knop Vorig stuurprogramma om de vorige versie van de driver te herstellen.
  OPMERKING: Als de knop Vorig stuurprogramma is uitgeschakeld, heeft Windows geen eerdere versie van de driver die kan worden hersteld. Met deze optie kunt u slechts één keer de vorige versie van een driver herstellen. De functie is niet beschikbaar voor printerdrivers.
 7. Klik op Ja om te bevestigen en verder te gaan met driverherstel.
 8. Klik op Close.
 9. Klik op Ja in het dialoogvenster Systeeminstellingen wijzigen om de computer opnieuw op te starten.

Terug naar boven


Probleemoplossing

Symbool Beschrijving
Info-pictogram in Apparaatbeheer Een blauwe "i" in een wit veld voor een apparaatbron in computereigenschappen geeft aan dat de functie Automatische instellingen gebruiken niet is geselecteerd voor het apparaat en dat de bron handmatig werd geselecteerd. Dit duidt niet op een probleem of uitgeschakelde status.
Pictogram voor uitgeschakeld in Apparaatbeheer Een zwarte pijl omlaag in een wit veld voor een apparaatbron in Apparaatbeheer geeft aan dat het apparaat is uitgeschakeld. Dit duidt niet op een probleem met het apparaat. Klik met de rechtermuisknop op het apparaat en klik op Inschakelen.
Waarschuwingspictogram in Apparaatbeheer Een zwart uitroepteken (!) in een geel veld geeft aan dat het apparaat een probleem heeft. Een apparaat met een probleem werkt mogelijk nog wel.
Foutpictogram in Apparaatbeheer Een rode "X" duidt op een uitgeschakeld apparaat. Een uitgeschakeld apparaat is een apparaat dat fysiek aanwezig is in de computer en bronnen gebruikt, maar waarvoor geen driver in beveiligde modus is geladen.
Pictogrammen voor overige apparaten in Apparaatbeheer Een apparaat met een geel "?" met een uitroepteken (!) onder Overige apparaten of soms ook vermeld als "Onbekend apparaat" geeft aan dat het apparaat of de drivers niet beschikbaar zijn of niet zijn geïnstalleerd.

Terug naar boven

Volg deze stappen om een foutcode voor een apparaat in Windows Apparaatbeheer te vinden:

 1. Druk op de Windows + R-toets op het toetsenbord.
 2. Typ devmgmt.msc in het dialoogvenster Uitvoeren en druk op de Enter-toets .
 3. Klik met de rechtermuisknop op het apparaat met het probleem en klik op Eigenschappen.
 4. In het dialoogvenster Eigenschappen wordt de foutcode vermeld onder Apparaatstatus.

Raadpleeg het Microsoft Knowledge Base-artikel Foutcodes in Apparaatbeheer in Windows Externe koppeling voor meer informatie.

Terug naar boven

Heel soms werkt een apparaat niet zoals verwacht na een update. Dit kan gebeuren als er een probleem is met de update of als er een conflict is tussen een andere driver en de zojuist bijgewerkte driver. Dit probleem kan verholpen worden door de driver weer terug te zetten naar de vorige versie.

Meer informatie vindt u in het gedeelte Hoe zet ik een driver terug naar een vorige versie? in dit Dell Knowledge Base-artikel.

Terug naar boven

Sommige hardwareapparaten worden mogelijk aangeduid als ‘Onbekend apparaat’ in Windows Apparaatbeheer als de driver niet beschikbaar is of niet is geïnstalleerd op de computer.

 • Windows Update - Voer Windows Update uit op uw Dell computer. Windows Update scant uw computer en detecteert automatisch de driver. Installeer alle aanbevolen drivers.
 • Dell Drivers en downloads - Voor hardwareapparaten die vooraf op de Dell computer zijn geïnstalleerd, downloadt u de drivers van de Dell website Drivers en downloads.
 • De website van de fabrikant van het apparaat - Als "Onbekend apparaat" werd weergegeven nadat u op de Dell computer een apparaat van een andere fabrikant hebt aangesloten, gebruikt u de cd/dvd of het USB-flash-station dat bij het apparaat is meegeleverd om de driver te installeren. U kunt ook naar de website van de fabrikant van het apparaat gaan om de nieuwste driver te downloaden en te installeren.

Raadpleeg het gedeelte Informatievideo's in dit Knowledge Base-artikel voor een videohandleiding over het downloaden en installeren van de nieuwste drivers via de Dell website Drivers en downloads.

Terug naar boven

Een geel uitroepteken in Apparaatbeheer geeft aan dat Windows een probleem met het apparaat heeft gedetecteerd. De meeste fouten in Apparaatbeheer kunnen worden opgelost door de nieuwste driverversie te verwijderen en/of te installeren.

 1. Druk op de Windows + R-toets toets op het toetsenbord.
 2. Typ in het dialoogvenster Uitvoeren devmgmt.msc en druk op de Enter-toets .
 3. Zoek in Apparaatbeheer het apparaat met een geel uitroepteken.
 4. Klik met de rechtermuisknop op het apparaat en klik op Apparaat verwijderen.
 5. In het venster Verwijderen van apparaat bevestigen schakelt u het selectievakje De stuurprogramma's voor dit apparaat verwijderen (indien beschikbaar) in.
 6. Klik op ‘Installatie ongedaan maken’ om te bevestigen en door te gaan met verwijderen.
 7. Nadat het verwijderen is voltooid, start u de computer opnieuw op.

Nadat de computer opnieuw is opgestart, zal Microsoft Windows automatisch de driver detecteren en opnieuw proberen te installeren. Als het rode kruisje nog steeds aanwezig is nadat de computer opnieuw is opgestart, downloadt en installeert u de driver via de Dell website Drivers en downloads of de website van de fabrikant van het apparaat.

Raadpleeg het gedeelte Informatievideo's in dit Knowledge Base-artikel voor een videohandleiding over het downloaden en installeren van de nieuwste drivers via de Dell website Drivers en downloads.

Terug naar boven

Een rode X naast een apparaat in Windows Apparaatbeheer geeft aan dat ofwel het apparaat is uitgeschakeld ofwel Microsoft Windows niet kan communiceren met het apparaat als gevolg van een beschadigd of verwijderd driverbestand. Om dit probleem op te lossen:

 1. Druk op de Windows + R-toets toets op het toetsenbord.
 2. Typ devmgmt.msc in het dialoogvenster Uitvoeren en druk op de Enter-toets .
 3. Klik met de rechtermuisknop op het apparaat met het probleem en klik vervolgens op Eigenschappen.
 4. Klik op de keuzelijst Apparaatgebruik en selecteer Dit apparaat gebruiken (inschakelen). Als deze optie al is geselecteerd, ga dan naar de volgende stap.
 5. Klik in het venster Eigenschappen op het tabblad Stuurprogramma en klik vervolgens op Apparaat verwijderen.
 6. In het venster Verwijderen van apparaat bevestigen schakelt u het selectievakje De stuurprogramma's voor dit apparaat verwijderen (indien beschikbaar) in.
 7. Klik op ‘Installatie ongedaan maken’ om te bevestigen en door te gaan met verwijderen.
 8. Nadat het verwijderen is voltooid, start u de computer opnieuw op.

Zodra de computer opnieuw is opgestart, detecteert en installeert Microsoft Windows automatisch de driver. Als het rode kruisje nog steeds aanwezig is nadat de computer opnieuw is opgestart, downloadt en installeert u de driver via de Dell website Drivers en downloads of de website van de fabrikant van het apparaat.

Raadpleeg het gedeelte Informatievideo's in dit Knowledge Base-artikel voor een videohandleiding over het downloaden en installeren van de nieuwste drivers via de Dell website Drivers en downloads.

Terug naar boven

Deze foutmelding komt meestal voor tijdens het installeren van de Intel Graphics driver op uw Dell computer. De fout kan worden veroorzaakt door:

 • Onjuiste videodriver
 • Driver- en besturingssysteemversies komen niet overeen. Bijvoorbeeld een 64-bits driver installeren op een 32-bits besturingssysteem of vice versa.

Zie voor meer informatie het Dell Knowledge Base-artikel Oplossing bij de foutmelding "Deze computer voldoet niet aan de minimumvereisten voor het installeren van de software".

Terug naar boven

Deze foutmelding komt meestal voor tijdens het installeren van Intel drivers op uw Dell computer. De fout kan worden veroorzaakt door:

 • Onjuiste driverversie
 • Driver- en besturingssysteemversies komen niet overeen. Bijvoorbeeld een 64-bits driver installeren op een 32-bits besturingssysteem of vice versa.
 • Als het buildnummer van uw Windows-versie niet overeenkomt met het opgegeven BuildNumber dat deel uitmaakt van het driverpakket.
Oplossing:
 1. Start de computer opnieuw op.
 2. Probeert de driver opnieuw te downloaden en installeren.
 3. Voer Microsoft Windows Update uit.

Raadpleeg voor meer informatie het Microsoft Knowledge Base-artikel Windows Update: veelgestelde vragen Externe koppeling.

Terug naar boven

Extra informatie

Nuttige bronnen


Nuttige video's

Apparaatdrivers zoeken voor uw Dell

Duur: 02:23
Ondertiteling: Video is in het Engels. Vertaalde ondertiteling is beschikbaar voor sommige talen.


Support buiten de garantie Buiten de garantie? Geen probleem. Ga naar de website Dell.com/support, voer uw Dell servicetag in en bekijk onze aanbiedingen.

OPMERKING: Aanbiedingen zijn alleen beschikbaar voor pc-klanten uit de VS, Canada, het VK, Frankrijk, Duitsland, China en Japan. Server en storage zijn niet van toepassing.

Video's

Dell Driver Installation

Duration: 01:56
Closed captions: English only

How to check the driver version and download the latest device driver

Duration: 02:06
Closed captions: English only

Artikeleigenschappen


Getroffen product

Chromebox, Alienware, Inspiron, Retired Models, OptiPlex, Vostro, XPS, G Series, Alienware and Dell Gaming Monitors, C Series, D Series, E Series, Legacy Monitors, P Series, S Series, SE Series, UltraSharp Premier (UP) Series, UltraSharp (U) SeriesChromebox, Alienware, Inspiron, Retired Models, OptiPlex, Vostro, XPS, G Series, Alienware and Dell Gaming Monitors, C Series, D Series, E Series, Legacy Monitors, P Series, S Series, SE Series, UltraSharp Premier (UP) Series, UltraSharp (U) Series, Printers & Accessories, Projectors & Accessories, Chromebook, G Series, Alienware, Inspiron, Latitude, Vostro, XPS, Retired Models, Fixed Workstations, Mobile Workstations, Dell Dock WD15, Dell Dual Video USB3.0 Docking Station D1000, Dell SuperSpeed USB 3.0 Docking Station, Dell Thunderbolt Dock TB15, Dell Thunderbolt Dock TB16, Dell Precision Dual USB-C Thunderbolt Dock - TB18DC, Dell Universal Dock D6000, Dell USB3.0 dock D3100, Dell Dock WD19, Dell Performance Dock - WD19DC, Dell Performance Dock – WD19DCS, Dell Dock – WD19S, Dell Thunderbolt Dock - WD19TB, Dell Thunderbolt Dock – WD19TBS, Dell Wireless Dock, Dell Wireless Docking Station WLD15Meer informatie

Product

Retired Models, OptiPlex, Vostro, XPS, Vostro, XPS, Retired Models, Mobile Workstations

Datum laatst gepubliceerd

05 jan. 2022

Versie

13

Artikeltype

Solution

Dit artikel beoordelen


Nauwkeurig
Nuttig
Eenvoudig te begrijpen
Was dit artikel nuttig?

0/3000 tekens