Ga naar hoofdinhoud
  • Snel en eenvoudig bestellen
  • Bestellingen en de verzendstatus bekijken
  • Een lijst met producten maken en openen
  • Beheer uw Dell EMC locaties, producten en contactpersonen op productniveau met Company Administration.

Opstartpagina voor 12e en 13e generatie Dell PowerEdge servers (R620, R630)

Samenvatting: Initiële configuratie van server en iDRAC voor 12G en 13G Dell Servers.

Dit artikel is mogelijk automatisch vertaald. Als u feedback hebt over de kwaliteit, laat het ons dan weten via het formulier onderaan deze pagina.

Article content


Symptomen

Dit artikel bevat out-of-the-box installatie-informatie voor Dell PowerEdge servers van de 12e en 13e generatie, inclusief de initiële configuratie-instellingen van de integrated Remote Access Controller (iDRAC), een beschrijving van lifecycle controller-eigenschappen en koppelingen naar geavanceerde technische kennisbronnen.

Opmerking: Als u niet zeker weet tot welke generatie uw server behoort, raadpleegt u het artikel Hoe kunt u bepalen tot welke generatie uw Dell PowerEdge server behoort. Op 12G en 13G is het tweede cijfer van het model een twee of drie, bijvoorbeeld R220 is een 12G-server en R230 is een 13G-server.

 

Inhoudsopgave

  1. iDRAC installeren en beheren
  2. Vergelijking van iDRAC versies en functies
  3. Uw Lifecycle Controller begrijpen
  4. Rackinstallatie en planning energieverbruik
  5. Updates, installatie van besturingssystemen en systeembeheer

     

iDRAC installeren en beheren

Opmerking:  IDRAC7 en IDRAC8 delen dezelfde firmware sinds versie 2.10.10.10. De grafische gebruikersinterface (UI) en de eigenschappen zijn nu gelijk.
 

De Integrated Dell Remote Access Controller (iDRAC) is ontworpen om serverbeheerders productiever te maken en de algehele beschikbaarheid van Dell servers te verbeteren. iDRAC waarschuwt beheerders voor serverproblemen, helpt hen bij het uitvoeren van extern serverbeheer en vermindert de behoefte aan fysieke toegang tot de server.

iDRAC met Lifecycle Controller-technologie maakt deel uit van een grotere datacenteroplossing die helpt om bedrijfskritieke applicaties en workloads altijd beschikbaar te houden. Met deze technologie kunnen beheerders Dell servers vanaf elke locatie en zonder het gebruik van agents implementeren, bewaken, beheren, configureren, bijwerken, problemen oplossen en herstellen. Dit kan ongeacht het besturingssysteem, de aanwezigheid van een hypervisor of status.

 

Dit zijn de fabrieksinstellingen van de integrated Dell Remote Access Controller (iDRAC):

IP-adres: 192.168.0.120
Username: Root
Password: calvin


De YouTube-video Eerste installatie van de Dell iDRAC (6:31 minuten, alleen in het Engels) bevat een gedetailleerde, stapsgewijze configuratie. De video toont de configuratie van een iDRAC7, maar de stappen zijn vergelijkbaar voor de iDRAC8.

Raadpleeg voor meer informatie over het gebruik van de iDRAC-functie de iDRAC7 gebruikershandleiding of de iDRAC8 gebruikershandleiding die overeenkomt met de geïnstalleerde firmwarerelease. Als de nieuwste versie van de gebruikershandleiding nog niet beschikbaar is, raadpleegt u de volgende eerdere release.  


 


Vergelijking van iDRAC versies en functies

Met de Integrated Dell Remote Access Controller (iDRAC) met Lifecycle Controller-technologie kunnen beheerders Dell servers vanaf elke locatie bewaken, beheren, bijwerken, problemen oplossen en herstellen, zonder het gebruik van agents. En dit doet het ongeacht de aanwezigheid of status van het besturingssysteem of de hypervisor.
We hebben ons iDRAC-aanbod op maat gemaakt; en we bieden deze opties nu aan.

  • iDRAC Enterprise
  • iDRAC Express for Blades
  • iDRAC Express
  • Eenvoudig beheer met IPMI
     

Server en iDRAC configuratie-opties

De iDRAC7 Express wordt aangeboden als een upgrade voor de servers uit de 200-500 serie en wordt standaard geleverd bij servers uit de 600-900 serie. Express for Blades is een optie op alle blades. Enterprise is een upgradeoptie voor alle servers uit de 200 serie en hoger. Bij aankoop op het verkooppunt kan Enterprise kiezen voor een vFlash-kaart van 8 GB of 16 GB.
 
Opmerking: De iDRAC Express biedt geen ondersteuning voor grafische console-omleiding (dat is Virtual Console). Virtual Console is alleen beschikbaar bij iDRAC Enterprise. De enige uitzondering is Express for Blades, waarmee een virtuele console met één gebruiker op afstand kan worden gestart.

Na de aanschaf — upgradeopties

Vanaf de 12e generatie servers van Dell kunt u upgrades van Dell evalueren en kopen, direct vanuit uw iDRAC-webinterface. Afhankelijk van de serverserie moet u mogelijk hardware installeren om volledige functionaliteit te krijgen.
 

Voor de 200-500 serie:

Als u Enterprise evalueert, zijn bepaalde functies niet beschikbaar, omdat die voor activering een hardware-onderdeel vereisen, zoals een speciale NIC en vFlash voor partities. Alle andere functies kunnen worden ingeschakeld met een softwarelicentiesleutel. Opnieuw opstarten van de server is niet vereist; U hoeft alleen maar uit te loggen bij iDRAC en u weer aan te melden om de wijzigingen van kracht te laten worden. Voor klanten die een upgrade kopen, zijn er verschillende opties beschikbaar, afhankelijk van de vraag of u de functies nodig hebt waarvoor de hardwarekaart vereist is. Als u dat doet, kunt u de kaart bestellen zonder de vFlash, of bestellen met de versie van 8 GB of 16 GB. Opmerking: Als u de iDRAC-poortenkaart installeert, moet u de server uitschakelen.
 

Voor de reeks 600 en hoger:

U kunt alleen de softwarelicentie bestellen, of u kunt de licentie met een SD-kaart van beide groottes bestellen. Zowel de speciale NIC-poort als het SD-slot voor de vFlash zijn aanwezig op het systeem, maar beide zijn niet actief totdat de licentiesleutel is geactiveerd. U kunt ter plaatse een SD-kaart aanschaffen van elke capaciteit, bijvoorbeeld 16, 32 of hoger. U kunt meerdere partities maken op de SD-kaart, maar de afzonderlijke partitiegrootte is beperkt tot 4 GB.
 

Beschrijving van de iDRAC-opties en licenties:

iDRAC7/8 Enterprise
"Ik wil de server beheren alsof ik er was."
  • Virtuele Console en Media met samenwerking
  • Speciale NIC 1Gbps
  • PK-authenticatie en authenticatie met twee factoren
  • Ondersteuning voor adreslijstservices
  • Onderdeelvervanging
  • Crash-video afspelen
  • Opstarten vastleggen
  • Milliseconde energiebegrenzingen bewaking van platformenergieverbruik
  • 8 GB en 16 GB vFlash-kaart
  • Virtuele flashpartities
  • Alle functies van Express en Basic Management

iDRAC7/8 Express for Blades
"Ik wil de functies van Express met virtuele consoletoegang tot mijn blades."
  • Virtuele Console met extern starten voor één gebruiker
  • Virtuele media
  • Alle functies van Express en Basic Management

iDRAC7/8 Express
"Ik wil geïntegreerde tools, console-integratie, vereenvoudigde externe toegang."
  • Webinterface en opdrachtregeltoegang
  • Bewaking van het energieverbruik (inclusief budgettering)
  • Diagnostische functies zoals crash-schermafdruk
  • Lokale en externe configuratie en updates
  • Scripts schrijven met extern Racadm
  • Installatie van extern besturingssysteem
  • Alle functies van Basic Management

Basisbeheer (IPMI) / iDRAC8 Basic
"Ik wil eenvoudig, voordelig serverbeheer"
  • Basishardwarebeheer door IPMI 2.0
  • Tekstgebaseerde console-omleiding
  • Geïntegreerde diagnostics
  • Ingebouwde installatietools voor besturingssystemen

Lees voor meer informatie het whitepaper van IDRAC Comparison .
 

Aanvullende informatie

Zie voor meer informatie over de iDRAC-producten van Dell het volgende:

Uw Lifecycle Controller begrijpen

Met de introductie van de Dell PowerEdge 12e generatie servers op 27 februari 2012 heeft Dell ons geïntegreerde beheer verbeterd zonder dat een softwarematige agent binnen het hostbesturingssysteem hoeft te worden geïnstalleerd. De kern van het geïntegreerde beheer is de iDRAC met Lifecycle Controller-technologie, die gebruikers in staat stelt om nuttige taken zoals het configureren van het BIOS en hardware-instellingen, het implementeren van besturingssystemen, het updaten van drivers, het wijzigen RAID-instellingen en het opslaan van hardwareprofielen uit te voeren. Samen bieden ze een robuuste set beheerfuncties die gedurende de hele levenscyclus van de server kunnen worden gebruikt.
 

Sneller, efficiënter, veiliger en lokale en externe implementatie, configuratie en updates

Dell Lifecycle Controller vereenvoudigt het levenscyclusbeheer van servers, van provisioning, implementatie en updates tot onderhoud en gebruikersaanpassing, voor servers die zowel lokaal als op afstand zijn gevestigd. Het product is beschikbaar als onderdeel van de Dell Remote Access Controller of iDRAC (Express, Enterprise en vFlash) vanaf Dell PowerEdge 11G servers. Op 12G- en 13G-servers is de vFlash-functie opgenomen in de iDRAC7 Enterprise-licentie, dus vanaf Lifecycle Controller 2 is voor vFlash geen afzonderlijke licentie meer vereist. De 12G- en 13G-servers van Dell werken alleen met Express- en Enterprise-licenties. Lifecycle Controller omvat beheerde en permanente storage die functies voor systeembeheer en apparaatdrivers van het besturingssysteem rechtstreeks op de server integreert, waardoor de mediagebaseerde tools en hulpprogramma's voor systeembeheer die van oudsher nodig zijn voor systeembeheer, worden geëlimineerd.
Lifecycle Controller vermindert de tijd en het aantal stappen dat is ondernomen om taken uit te voeren, vermindert de kans op fouten, verbetert de uptime en beveiliging van servers en applicaties en resulteert in efficiënter IT-beheer. Lifecycle Controller is ontwikkeld op het UEFI-platform (de industriestandaard Unified Extensible Firmware Interface) en WSMan-interfaces (Web Services voor Management) en biedt een open omgeving voor console-integratie die ook het schrijven van aangepaste scripts voor Lifecycle Controller ondersteunt. Toonaangevende systeembeheerconsoles (bijvoorbeeld Microsoft System Center Configuration Manager, BMC Software BladeLogic® Operations Manager, Symantec Deployment Solution, Dell Management Console) hebben dell Lifecycle Controller geïntegreerd, waardoor de functies en mogelijkheden ervan worden aangeboden aan bestaande infrastructuren waarop deze consoles zijn geïnstalleerd.
 

Waarom heeft Dell een Lifecycle Controller ontwikkeld?

Toen Dell veelvoorkomende beheertaken en de daarmee gepaard gaande inefficiënties onderzocht, ontdekten we iets interessants. Het waren niet de tools die ervoor zorgden dat beheertaken zo lang duurden, maar hoe ze werden geleverd. De meest voorkomende activiteiten zoals configuratie, implementatie en updates vereisen meerdere tools, meerdere soorten media en speuren op internet naar de nieuwste tools, inclusief drivers en firmware. Dit traditionele leveringsmodel leidt tot inefficiënt gebruik van tijd, is een bron van fouten en potentiële veiligheidsrisico's. De volgende video's geven u een echt inzicht in de kracht van de "Lifecycle Controller".

Geïntegreerd beheer

Lifecycle Controller - lokale gebruikersinterface:
Lifecycle Controller ondersteunt lokale één-op-één systeembeheertaken door een UI (UI) op de KVM-servers voor installatie, updates, configuratie en voor het uitvoeren van diagnoses op enkele, lokale servers. Dit elimineert de noodzaak voor rom's met meerdere opties voor hardwareconfiguratie.

Lifecycle Controller - Web Services API:
Remote Services zijn op standaarden gebaseerde interfaces waarmee consoles bijvoorbeeld bare-metal provisioning en een-op-veel implementaties van besturingssystemen kunnen integreren voor servers op afstand. De Lifecycle Controller van Dell maakt gebruik van de mogelijkheden van zowel USC als Remote Services om een aanzienlijke verbetering en vereenvoudiging van serverimplementatie te bieden.
Lifecycle Controller Serviceability is erop gericht om het herprovisionen van servers te vereenvoudigen en defecte onderdelen te vervangen en zo downtime voor onderhoud te verminderen.

 


Rackinstallatie en planning energieverbruik

Gebruik de Dell Enterprise Infrastructure Planning Tool om op configuratie gebaseerde schattingen te krijgen voor voeding, koeling, luchtstroom en gewicht en andere nuttige informatie over Dell Enterprise producten.

 

Instructies voor rackinstallatie - Instructies voor het installeren van schuifrails
in racks — Statische rails


Dell OpenManage Power Center
Verbeter uw vermogen om het energieverbruik en energieverbruik in uw gehele datacenter te bewaken en beheren met Dell OpenManage Power Center, Integrated Dell Remote Access Controller (iDRAC) Enterprise en Intel Node Manager.

 


Updates, installatie van besturingssystemen en systeembeheer

Firmware- en driverupdates

Algemene regels voor het updaten van drivers en firmware:
  • Vergelijk de driver- en firmwarerevisies die op uw server zijn geïnstalleerd met de nieuwste versie op https://www.dell.com/support een grote sprong in revisies is mogelijk niet mogelijk zonder enkele tussenliggende updates te doorlopen (controleer de README).
  • Sommige updates kunnen veel tijd in beslag nemen.
  • Meestal kan firmware worden teruggedraaid.
  • Updates mislukken zelden. Er worden verschillende controles uitgevoerd voordat een nieuwe firmware-image naar een onderdeel wordt geschreven.
  • Als u niet zeker weet welke onderdelen bij uw systeem zijn meegeleverd en u "OpenManage Server Administrator" niet hebt geïnstalleerd, kunt u eenvoudig de oorspronkelijke configuratie bepalen door naar https://www.dell.com/support te gaan. Voer uw servicetag in het veld Product zoeken in.
    Op het tabblad Systeemconfiguratie ziet u een lijst met onderdelen die bij uw server zijn geleverd.
  • Op het tabblad Drivers and Downloads (Drivers en downloads) staat een volledige lijst met firmware en drivers en hun prioriteit.
  • Als u problemen hebt met het openen van het gedeelte Drivers en downloads, kunt u als alternatief proberen downloads.dell.com te gebruiken.

Besturingssysteem installeren

Met de Lifecycle Controller kunt u op een eenvoudige wijze een ondersteund besturingssysteem op uw PowerEdge server installeren.

Meer informatie vindt u in het speciale Knowledge Base-artikel Het besturingssysteem installeren op Dell PowerEdge servers.

 

Systeembeheer

Dell OpenManage is een verzameling van software ontwikkeld door Dell waarmee u de Dell server leert kennen, controleert, beheert, repareert en erop implementeert (OpenManage kan ook netwerken en storagesystemen controleren). OpenManage is handig voor beheerders die meerdere servers moeten beheren, omdat ze hiermee eenvoudig de status van al hun servers kunnen bekijken en ze vanaf één workstation kunnen beheren.

Meer informatie vindt u in het speciale Knowledge Base-artikel Over het installeren en configureren van de opties voor lokaal en extern systeembeheer.

Oorzaak

-

Oplossing

-

Artikeleigenschappen


Getroffen product
PowerEdge, PowerEdge M420, PowerEdge M520, PowerEdge M520 (for PE VRTX), PowerEdge M620, PowerEdge M620 (for PE VRTX), PowerEdge M630, PowerEdge M630 (for PE VRTX), PowerEdge M820, PowerEdge M820 (for PE VRTX), PowerEdge M830 , PowerEdge M830 (for PE VRTX), PowerEdge R220, PowerEdge R230, PowerEdge R320, PowerEdge R330, PowerEdge R420, PowerEdge R420XR, PowerEdge R430, PowerEdge R520, PowerEdge R530, PowerEdge R530xd, PowerEdge R620, PowerEdge R630, PowerEdge R720, PowerEdge R720XD, PowerEdge R730, PowerEdge R730xd, PowerEdge R820, PowerEdge R920, PowerEdge R930, PowerEdge T130, PowerEdge T320, PowerEdge T330, PowerEdge T420, PowerEdge T430, PowerEdge T620, PowerEdge T630 ...
Datum laatst gepubliceerd

04 jan. 2024

Versie

7

Artikeltype

Solution