Hopp til hovedinnhold
  • Legg inn bestillinger raskt og enkelt
  • Vis bestillinger og spor forsendelsesstatus
  • Opprett og få tilgang til en liste over produktene dine
  • Administrer Dell EMC-områder, produkter og kontakter for produktnivå ved hjelp av virksomhetsadministrering.

Slik diagnostiserer og løser du vanlige minneproblemer på en bærbar Dell-PC

Sammendrag: Følgende artikkel inneholder informasjon om hvilke minneproblemer som kan oppstå, og hvordan du feilsøker dem på en bærbar Dell-PC.

Det kan hende at denne artikkelen er oversatt automatisk. Hvis du har tilbakemeldinger angående kvaliteten, kan du gi oss beskjed ved hjelp av skjemaet nederst på denne siden.

Artikkelinnhold


Symptomer

Årsak

Årsakinformasjon er ikke tilgjengelig.

Oppløsning

Feilsøking av minne på bærbar PC

Denne artikkelen inneholder informasjon om minneproblemer i bærbare Dell-PC-er og hvordan du feilsøker og løser minneproblemer. Feilsøking av minne er vanligvis inndelt i tre deler.

  • Diagnostikk
  • Maskinvare
  • Programvare

De vanligste typene minneproblemer du kan oppstå, er.

  • Oppstartsproblemer med minnefeilkoder
  • Systemet starter ikke opp på grunn av minnefeil
  • Systemet kjører sakte på grunn av minneproblem

SLN284387_en_US__11381136142451.1366966165505.D2

(Fig.1.1 Statuslamper)

SLN284387_en_US__21381136167296.1372679222.led

(Fig.1.2 Statuslamper)

  • Systemet er tregt, slutter å svare eller reagerer ikke, for eksempel blåskjermfeil

SLN284387_en_US__31381136186047.20090530213015

(Fig. 2 Blåskjerm, NMI-paritetsfeil)

  • Feilmelding på skjermen om minnestopp, overskridelser, størrelse eller leseproblemer

SLN284387_en_US__41381136321989.svchost-application-error

(Fig. 3.1 Applikasjonsfeil)

SLN284387_en_US__51381136342647.out_of_memory

(Fig. 3.2 intern feil)

SLN284387_en_US__61381136362710.VMemory_error

(Fig. 3.3 applet-feil)

  • Problemer med installering av programvare eller operativsystemer (operativsystem)

Det meste av denne feilsøkingen utføres som en del av en spesifikk feilsøkingsveiledning for en bestemt feil. Denne artikkelen er en generell oversikt som kan være mer detaljert enn det du vanligvis ser.

Tilbake til toppen


Diagnostikk

Disse artiklene veileder deg gjennom diagnostikklampene og -kodene for de ulike modellene.

  1. Det første du må gjøre er å sjekke at Pre-Boot System Assessment-diagnostikken (PSA) kan kjøre.

    Når datamaskinen er slått av, holder du nede Fn-tasten og strømknappen samtidig. Du kan også trykke raskt på F12-tasten mens datamaskinen starter opp, og velge Diagnostikk fra minnet som vises. Meldingen Diagnostic Boot Selected (Diagnostikkoppstart valgt) skal vises øverst til høyre på skjermen.

    MERKNADER:
    • Når du kan koble til Internett, kan du kjøre minnespesifikk diagnostikk. Gå til siden for nettbasert minnediagnostikk.
      MERKNADER:
      • Testen starter automatisk.
      • Du kan bli bedt om å installere eller oppdatere SupportAssist-programmet. I så fall følger du instruksjonene.
      • Testen kan ta 10–15 minutter, avhengig av maskinvaren i datamaskinen din.
    • Du kan også kjøre diagnostikk fra nettstedet vårt for kundestøtte.
      • "Hurtigtest" – Denne maskinvaretesten kan ta 10–15 minutter, avhengig av maskinvaren på datamaskinen.
      • "Full test" – Dette er en dyptgående test. Dette kan ta 40 minutter eller mer, avhengig av maskinvaren på datamaskinen.
      • Tilpasset komponenttest – Velg én eller flere spesifikke maskinvaretester du vil kjøre.

        Utfør følgende trinn for å kjøre en bestemt test.

        1. Gå til Dell Support-nettstedet.
        2. Du får tre alternativer for å identifisere datamaskinen.

          Gjør ett av følgende:

          • Klikk på oppføringen for datamaskinen din under DENNE PC-EN.
            MERK: Når det ikke er noen oppføring for datamaskinen din under DENNE PC-en, kan du trykke eller klikke på Last ned og installer SupportAssist. Den identifiserer automatisk datamaskinen for deg. Følg instruksjonene for å laste ned og installere SupportAssist.
          • Skriv inn service-ID-en, Dell-produkt-ID-en eller -modellen, og trykk eller klikk på søkeknappen og velg datamaskinen din fra listen.
          • Rør eller klikk på Bla gjennom alle produkter: Du må velge hvilken type enhet du har, merkevarenavn og produktmodell.
            MERK: Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se følgende artikkel i Dells kunnskapsbase Slik finner du produktmodellen til Dell-datamaskinen din.
        3. Klikk på fanen DIAGNOSTICS (Diagnostikk).
        4. Klikk på Select individual components (Velg individuelle komponenter) under Custom Component Test (Egendefinert komponenttest).
        5. Merk av i boksen ved siden av én eller flere komponenter du vil teste.
        6. Klikk på Run Your Test (Kjør testen), og følg instruksjonene.
  2. Datamaskinen går gjennom omtrent 15-20 minutter med selvkontroll av maskinvare. Når disse er fullført, spør den om du vil kjøre ytterligere minnetester, noe som kan ta ytterligere 30 minutter +. Hvis PSA-diagnostikken blir bestått, kjører du ytterligere minnetester.

    1. Hvis alle tester bestås, vil du gå til feilsøking av programvaren.

    2. Hvis de mislykkes, noterer du feilkoden og går videre til neste trinn.

  3. Hvis du har en feilkode, vil du sjekke veiledningen nedenfor. Den forteller deg om du kan kjøre den nyere, avanserte diagnostikken på datamaskinen. Disse diagnostikkkomponentene identifiserer feilen på en minne-DIMM eller et DIMM-spor på datamaskinen.

    1. Hvis diagnostikk er mulig og du har oppdatert til dem på datamaskinen. Kontakt din support med resultatene av diagnostikken for å ta dette videre.

    2. Hvis diagnostikken ikke er mulig for datamaskinen din, eller hvis du ikke kan oppdatere til dem. Du ønsker å gå til feilsøking av maskinvare.

    MERK: Du kan sende inn Service-ID, ePSA-feil og valideringskode på siden SupportAssist systemytelsessjekk før oppstart (på engelsk) for å finne ut hva du skal gjøre videre.
Merk: Eier du en bærbar Dell-PC? Send inn den bærbare PC-en til reparasjon i garantien, så diagnostiserer og løser vi oppstartsproblemet. Denne tjenesten er tilgjengelig i Canada, Frankrike, Italia, Nederland, Polen, Storbritannia og USA.

Tilbake til toppen


Feilsøke maskinvare

Konseptet bak feilsøking av maskinvareminne er enkelt. Det dreier seg om utskifting av deler og tilgang til deler som du vet fungerer.

Alle bærbare datamaskiner med flyttbart minne har tilgang til minnet gjennom bunnen av enheten. Enten løsner bunnpanelet, eller så er det et avtagbart lukedeksel. Du finner de spesifikke metodene for datamaskinen i servicehåndbøkene og brukerveiledningene for Dell-systemet.

  1. Hvis det oppstår en situasjon med ingen POST, må du først fjerne minnet fullstendig fra datamaskinen. Endres feilen?

    1. Hvis ja, går du til trinn 2.

    2. Hvis den ikke gjør det, vil du følge No Post Guide nedenfor.

  2. Har du en fungerende, lignende datamaskin eller et fungerende minne du kan sette inn i denne datamaskinen?

    1. Hvis svaret er ja, kan du bytte ut minnet fra denne enheten med det fungerende minnet og se hvor feilen går. Kontakt din supportrepresentant og ta dette videre med dem.

    2. Hvis svaret er nei, går du videre til neste trinn.

  3. De fleste bærbare datamaskiner leveres for tiden med en eller to minnemoduler. Vanligvis er det to fordi det meste minnet er designet for å fungere bedre i matchede par. Det neste trinnet er det samme uavhengig av hvor mange moduler du har. Ta en DIMM og test den i en av minnekontaktene. Noter resultatet, og gjør det samme med den andre DIMM-en hvis du har en. Endres problemet avhengig av hvilken DIMM eller kontakt som brukes?

    1. Ja. Hvis feilen følger en DIMM, eller hvis den holder seg i et bestemt spor på hovedkortet, har du identifisert feilen. Den gode nyheten er at du kan kjøre maskinen med redusert minne til du har tatt kontakt med din support for å rapportere feilen.

    2. Nei. Er feilen den samme, uavhengig av hvilken DIMM eller hvilket spor minnet er montert på? Da er feilen enten ikke med minnet, eller både minnet og sporene er defekte. Derfor foreslår vi at du utfører trinn 2. Jeg anbefaler at du kontakter kundestøtte for å ta saken videre.

Tilbake til toppen


Feilsøke programvare

Feilsøking av minneproblemer i programvare er en kort prosess og dreier seg for det meste om virtuelt minne i stedet for fysisk minne.

  1. Du kan kjøre ytterligere minnediagnose i Windows. Du kan velge mellom flere velkjente tester, for eksempel Memtest. Vi vil sannsynligvis ta utgangspunkt i resultatene som allerede er kjørt i PSA-diagnostikken. Spesielt siden PSA-diagnostikken bruker Memtest-diagnostikk i testene sine. Hvis du får en feilmelding fra tredjepartsdiagnostikk, kontrollerer vi at de er kompatible. Vi trenger også nøkkelen til tredjeparts feilkoder. Du bør hoppe over dette trinnet og gå videre til neste trinn.

  2. Hvis du vil utelukke feil med det virtuelle minnet, anbefaler jeg at du sjekker et par ting på PC-en. Først må du kontrollere at Windows håndterer det virtuelle minnet. Gå til kontrollpanelet og ytelse i maskinvarevinduet og kontroller innstillingene dine. Tilbakestill dem om nødvendig. Bekreft hvilken partisjon det virtuelle minnet er allokert fra. Datamaskinen tildeler plass på harddisken for å bytte minne fra det fysiske minnet. Informasjonen er på samme sted som du bekrefter at PC-en håndterer minnet. Kontroller partisjonen og sørg for at den har minst 6–10 GB ledig. De fleste sidevekslingsfiler er bare på 2–4 GB, men hvis PC-en håndterer dette, kan den endre størrelsen ved behov. Når du har angitt dette, tester du datamaskinen for å se om feilen kommer tilbake. Hvis den gjør det, går du til neste trinn.

    Virtuelt minne

    Hvis datamaskinen mangler RAM (Random Access Memory) som kreves for å kjøre et program eller en operasjon, bruker Windows virtuelt minne til å kompensere.

    Det virtuelle minnet kombinerer fysisk RAM med midlertidig plass på harddisken. Når det er lite RAM, flytter det virtuelle minnet data fra RAM til et område som kalles en sidevekslingsfil. Når data flyttes til og fra sidevekslingsfilen, får RAM nok kapasitet til å fullføre arbeidet.

    Jo mer RAM datamaskinen har, desto raskere kjører programmene. Hvis mangelen på RAM reduserer hastigheten til datamaskinen, kan du bli fristet til å kompensere ved å øke det virtuelle minnet. Datamaskinen din kan imidlertid lese data fra RAM raskere enn fra en harddisk, så det er en bedre løsning å legge til RAM.

  3. Du kan overvåke bruken av minne via Oppgavebehandling og hendelsesloggunntak. Dette gjør det mulig å spore eventuelle programmer, prosesser eller enheter som sammenfaller med feilene. Er minnebruken høy? Hvis du kommer deg inn i Windows-miljøet for å overvåke disse, reduserer dette antallet problemer du må undersøke. Nedenfor finner du en kobling til en startside med veiledninger til disse metodene for hvert av de ulike operativsystemene.

    1. Hvis Oppgavebehandling viser høy minnebruk, kan det hende du trenger mer minne, da det ikke er nok installert for å gjøre alt arbeidet du vil gjøre på datamaskinen. Dette betyr at du må bytte ut det opprinnelige minnet med større DIMM-moduler som du har kjøpt.

    2. Hvis Oppgavebehandling viser at problemet er med operativsystemet, et program eller med en prosess. Du kan bruke en gratis tredjeparts malware-kontroll som Malware bytes. Hvis problemet vedvarer, kan du gjenopprette eller installere versjonen av operativsystemet på nytt for å løse problemet. 

Tilbake til toppen

Tilleggsinformasjon

Anbefalte artikler

Her er noen anbefalte artikler relatert til dette emnet som kan være av interesse for deg.


Støtte ved utløpt service Utløpt service? Ikke bekymre deg. Gå gjennom Dell.com/support-nettstedet , skriv inn Dell-service-ID-en din og se tilbudene våre.

MERK: Tilbudene er bare tilgjengelige for PC-kunder i USA, Canada, Storbritannia, Frankrike, Tyskland og Kina. Server og lagring er ikke aktuelt.

Artikkelegenskaper


Berørt produkt

Chromebook, G Series, Alienware, Inspiron, Latitude, Vostro, XPS, Legacy Laptop Models, Mobile Workstations

Dato for siste publisering

25 mar. 2024

Versjon

17

Artikkeltype

Solution