• Legg inn bestillinger raskt og enkelt
  • Vis bestillinger og spor forsendelsesstatus
  • Opprett og få tilgang til en liste over produktene dine
  • Administrer Dell EMC-områder, produkter og kontakter for produktnivå ved hjelp av virksomhetsadministrering.

Finn service-ID-en til en av Dells stasjonære PC-er eller alt-i-ett-datamaskin

Dell bruker produktidentifikatorer, som for eksempel service-ID, ekspresservicekode eller serienummer for å få tilgang til produktinformasjon, som tekniske spesifikasjoner, dokumentasjon og service. Få tilpassede støttealternativer ved å identifisere Dell-produktet ved hjelp av service-ID-en, ekspresservicekoden eller serienummeret.

• Service-ID-en er en alfanumerisk kode med sju tegn.
  • Ekspresservicekoden er en numerisk versjon av service-ID med 10 til 11 tall.

MERK: Dell-tilbehør og -enheter som tastatur, mus, hodetelefoner og ekstern harddisk har ingen service-ID eller ekspresservicekode. Identifiser disse enhetene ved hjelp av modellnummeret på Dell.com/support for å få tilgang til produktdokumentasjon. Teknisk støtte fra Dell kan identifisere slike produkter ved hjelp av Dell-bestillingsnummeret. Finn ut hvordan du finner Service-ID for en Dell-skjerm eller service-ID for en Dell-dokkingstasjon.

Metode 1: Ved hjelp service-ID-etiketten

Du finner etiketten med service-ID-en eller ekspresservicekoden på Dells stasjonære PC-er eller alt-i-ett-datamaskiner på toppanelet, sidepanelet eller bakpanelet.

Eksempel på en etikett med service-ID eller ekspresservicekode

Metode 2: Ved hjelp av SupportAssist-appen

På Windows-enheter bruker du SupportAssist-appen for å skanne Dell-datamaskinen automatisk og identifisere service-ID-en.

1. Klikk på Start.
  2. Søk etter og åpne SupportAssist-appen.
  3. Service-ID-en er plassert øverst til høyre i SupportAssist-appen.

Service-ID for stasjonær datamaskin i SupportAssist-appen

Metode 3: Ved hjelp av BIOS-grensesnittet

Service-ID-en er tilgjengelig i BIOS eller UEFI på Dell-datamaskiner.

1. Slå på datamaskinen eller start den på nytt.
  2. Når skjermbildet med Dell-logoen vises, trykker du flere ganger på F2-tasten for å få tilgang til BIOS- eller UEFI-grensesnittet.
  3. Service-ID-en er tilgjengelig under delen Systeminformasjon eller Oversikt.
    MERK: BIOS- eller UEFI-grensesnittet kan variere på Dells stasjonære PC-er. Hvis du vil finne ut hvordan du navigerer i BIOS, kan du se brukerhåndboken for Dells stasjonære PC-er.

Metode 4: Bruke kommandolinjen

Service-ID-en kan identifiseres ved å kjøre en enkel kommandolinjeinstruksjon på stasjonære datamaskiner som kjører Windows-operativsystemet.

Finne service-ID-en ved hjelp av Windows-ledetekst

1. Klikk på Start, og søk deretter etter ledetekst eller cmd.
  2. Åpne Ledetekst-appen.
  3. Hvis du vil hente service-ID-en, skriver du inn wmic bios get serialnumber og trykker på Enter.

Service-ID på den stasjonære datamaskinen ved hjelp av Windows-ledetekst

Finne service-ID-en ved hjelp av Linux-terminalen

1. Åpne terminalen ved hjelp av hurtigtasten CTRL+ALT+T.
  2. Hvis du vil hente service-ID-en, skriver du inn sudo dmidecode -s system-serial-number og trykker på Enter.
    MERK: Hvis du vil kjøre en sudo-kommando, må du logge på som superbruker eller administrator. Når du blir bedt om det, skriver du inn administratorpassordet.
Et bilde av terminalvinduet i Ubuntu

Videoressurser

How To Locate Your Service Tag

This video provides instructions on how to find the service tag on a laptop or desktop computer. For laptops, the tag is located underneath the system, while for desktops, it is located on the back of the chassis. Alternatively, the "Command Prompt" can be used to find the tag. The reader is asked to provide their service tag to receive further assistance.

For more information, take a look at: Find your Service Tag or Serial Number

Andre ressurser

Bruker
Min konto
Logg på Dell-kontoen din for å legge inn bestillinger, spore forsendelsesstatus, få belønninger kun for medlemmer, opprette og få tilgang til en liste over Dell-produktene dine.
Merknader om utklippstavlen
Dell-produktregistrering
Registrer Dell-produktet ditt for å få rask og effektiv støtte, kritiske produktoppdateringer, rask diagnostikk med mer.
Service
Overføring av service og eierskap
Flyttet produktet til et nytt sted eller må du oppdatere eierskapet til Dell-produktet ditt?
Skrivebord for enhet
Mine produkter og tjenester
Mine produkter og tjenester hjelper deg med å administrere alle Dell-produkter og -støttetjenester på ett sted.