Desktops General - Read Only

2 Bronze

What is this messages mean ?

hi DELL Team :emotion-51:

i have some message present to me when i open my

DELL OptiPlex 755

 The first message is

initializing Intel (R) Boot Agent GE V1.2.50
PXE 2.1 Build 000 (WFM 2.0)

i don't understand it but it is something about boot

it came and go without do anything

"my first boot is HDD" :emotion-55:



 The second message is


something about cover alert

I don't know where i should plug in this cable ????!!!



What is this messages mean ?

Thanks

:emotion-30:

Solutions (2)

Accepted Solutions
7 Thorium

Change your integrated NIC from On w/PXE to On and it will remove the error message

Dr Philip Yip
Tech Enthusiast and Author of the Unofficial Dell Windows Reinstallation Guide

Windows FAQs and OEM Downloads


#IDoNotWorkFor Dell

View solution in original post

Community Accepted Solution
Moderator
Moderator

Hi MIMOBOY ,

Apologies for the delayed reply. Please check this article which would be helpful in resolving this issue:

http://dell.to/1aHPbtZ

Keep us posted with the results so we can advise you further.

Thanks and Regards
Sandeep P
#iworkfordell

To know more about Dell Product Support, Drivers & Downloads, Order & Dispatch status -> choose your region US Customers; UK Customers; India Customers. For Dell support videos click Here.

View solution in original post

Community Accepted Solution
Replies (18)
Moderator
Moderator

Hi ,

I understand you are getting this message once the system boots. This message comes when system tries to boot from the network. Please post a screenshot of your Boot Sequence in BIOS as if harddrive is set to boot first you should not be getting this message.

Also, let us know the complete error message that you receive on the system regarding the cover so we can check the same advise you further.

Keep us posted with the results so we can advise you further.

Thanks and Regards
Sandeep P
#iworkfordell

To know more about Dell Product Support, Drivers & Downloads, Order & Dispatch status -> choose your region US Customers; UK Customers; India Customers. For Dell support videos click Here.

2 Bronze

Hi Sandeep P

I understand you are getting this message once the system boots. This message comes when system tries to boot from the network. Please post a screenshot of your Boot Sequence in BIOS as if hard drive is set to boot first you should not be getting this message.

I am sure that my hard drive is set to boot first

(when i buy the PC the boot was from network and i change it to hard drive)

Also, let us know the complete error message that you receive on the system regarding the cover so we can check the same advise you further.

this is the message that i got :emotion-8:

and another message for the cover alert but i can't shot it (is so fast)

initializing Intel (R) Boot Agent GE V1.2.50
PXE 2.1 Build 000 (WFM 2.0)

Keep us posted with the results so we can advise you further.

Thanks Sandeep P for helping me :emotion-51:

this is my boot Sequence

 _

Moderator
Moderator

Hi MIMOBOY,

Thanks for providing us this information.  Its quite strange to see that system is attempting to boot from the network even when harddrive is selected as first boot device. Please update the BIOS of the system from the link below:

BIOS

If you have recently added any hardware on the system then let us know. Keep us posted with the results so we can advise you further.

Thanks and Regards
Sandeep P
#iworkfordell

To know more about Dell Product Support, Drivers & Downloads, Order & Dispatch status -> choose your region US Customers; UK Customers; India Customers. For Dell support videos click Here.

2 Bronze

Hi Sandeep P,

First

I should thank DELL Team for make our life easier

To be honest I was afraid from Updating my BIOS :emotion-40:

This is easier BIOS update i have ever seen :emotion-51: :emotion-51: :emotion-51: :emotion-51: :emotion-51:

Second

The Problem is still (and the update didn't solve it)  :emotion-40: :emotion-9:

Information From my PC after Update


And video From my PC BIOS sys  


Tanks For Helping me again

Sandeep P :emotion-51:
 

Moderator
Moderator

Hi MIMOBOY,

I appreciate the time and effort that you took to troubleshoot the issue. I understand that even after updating the BIOS as well you are still getting the same message.

Please let me know if there is a network cable plugged into the system. Kindly disconnect the same and let us know if it helps. Also, if the similar issue persists then kindly disable the network/ethernet card in the BIOS and check again to boot the system.

You are most welcome and we appreciate your efforts in the same.

Keep us posted with the results so we can advise you further.

Thanks and Regards
Sandeep P
#iworkfordell

To know more about Dell Product Support, Drivers & Downloads, Order & Dispatch status -> choose your region US Customers; UK Customers; India Customers. For Dell support videos click Here.

7 Thorium

Change your integrated NIC from On w/PXE to On and it will remove the error message

Dr Philip Yip
Tech Enthusiast and Author of the Unofficial Dell Windows Reinstallation Guide

Windows FAQs and OEM Downloads


#IDoNotWorkFor Dell

View solution in original post

Community Accepted Solution
2 Bronze

Hi Sandeep P,

The way that it get internet service is in that way


yes i have "network cable plugged into the system"

i Kindly disconnect the the network cable and still have the message

"but that is not solve it"

and i don't know if i disable the network/ethernet card in the BIOS

how i can get in to the internet ??

I just make like "natakuc4" said and the message didn't appear again 

Thanks a lot to

Sandeep P  & natakuc4

Still have the cover alert only now

(I don't know where i should plug in this cable ????!!!)


7 Thorium

Looks like a spare power cable, its not an uncommon sight in Dell desktop computers.

You can use it if you get a second hard drive for instance.

Dr Philip Yip
Tech Enthusiast and Author of the Unofficial Dell Windows Reinstallation Guide

Windows FAQs and OEM Downloads


#IDoNotWorkFor Dell
2 Bronze

hi natakuc4,

my friend this cable isn't spare power .

this cable(and the button) tell the BIOS System that the cover of the case is locked

(that is what i know)  :emotion-42:


but i got it not plugged in


So the question is

Where i should plug in this cable ????!!!

:emotion-9:

Top Contributor
Latest Solutions