|

Windows 11

Windows 11

Windows 11 tuo sinut lähemmäs asioita, joita arvostat

Uusi näkökulmaHanki uusi näkökulma
Innostava uusi ilme ja tuntuma tekevät käyttökokemuksesta rauhallisemman.

Vähemmän melua, sotkua tai kaaosta. Microsoft on visioinut uudelleen, miten tietokoneen pitäisi toimia tukenasi. Windows 11 määrittää tuottavuuden uudelleen.

Elämä on parempaa yhdessä

Soita puheluita, chattaile ja tee suunnitelmista todellisuutta Windows 11:n Teams-sovelluksella.*

Ota yhteys keneen tahansa suoraan tietokoneeltasi riippumatta siitä, mitä tietokonetta, puhelinta tai tablettia hän käyttää.*
Elämä on parempaa yhdessä
Tasapainoa työpöydällesi
Tasapainoa työpöydällesi

Järjestele ikkunoita, optimoi näyttötilaa ja maksimoi tuottavuutesi helpoilla toiminnoilla.

Keskity työnkulkuihisi hyödyntämällä ikkunoiden kohdistusta ja vaihda välittömästi eri kohdistusryhmien ja työpöytien välillä.


Sinulle räätälöity. Kaikki yhdellä silmäyksellä – aina pyyhkäisyn päässä.

Suosikkikuvasi. Maailman uutiset. Päivän tehtävälista ja huomisen sää. Widgetit auttavat löytämään sinulle tärkeää sisältöä.
Sinulle räätälöity. Kaikki yhdellä silmäyksellä – aina pyyhkäisyn päässä.
Inspiroidu omalla tavallasi
Inspiroidu omalla tavallasi

Hyödynnä äänellä kirjoittamista ja litterointia.* Luonnostele digitaalisella kynällä.* Napauta ja pyyhkäise näyttöä sen sijaan, että napsauttaisit ja vetäisit. * Windows 11 tarjoaa lisää tapoja mukautua siihen, kuinka oikeasti ajattelet.


Peliaikaa. Milloin tahansa.

Pelaa uusimpia pelejä grafiikalla, jotka kilpailevat todellisuuden kanssa.
DirectX 12 mahdollistaa henkeäsalpaavan, immersiivisen grafiikan suurilla kuvataajuuksilla.*
Peliaikaa. Milloin tahansa.

Tutustu XPS-laitteisiinTutustu PC-tietokoneisiin
Windows 11 Pro – suunniteltu hybridityöhönWindows 11 Pro – suunniteltu hybridityöhön

Tehokas työntekijöille. Yhdenmukainen IT-osastolle. Tietoturvallinen kaikille.


Entistä parempi tuottavuus

Vähennä työntekijöiden kognitiivista kuormitusta yksinkertaistetulla ja sujuvoitetulla käyttöliittymällä, joka on helposti järjestettävissä ikkuna-asetteluilla ja asetteluryhmillä.
Entistä parempi tuottavuus
Saumaton yhteistyö
Saumaton yhteistyö

Microsoft Teams* -integraatio tarjoaa fiksumman tavan tehdä yhteistyötä. Järjestä tehokkaampia kokouksia jakamalla sisältöä suoraan tehtäväpalkista sekä käyttämällä välitöntä mykistystoimintoa ja mykistyksen poistoa, jotta kaikki saavat äänensä kuuluville.


Taattua tietoturvaa

Työskentele paikasta riippumatta Windows 11:n sisäisen tietoturvan ja alan turvallisimpien kaupallisten tietokoneiden avulla.*
Taattua tietoturvaa
Yhdenmukainen IT-osastolle

Yhdenmukainen IT-osastolle

Suorita siirtymä luottavaisin mielin käyttämällä tuttuja IT-työkaluja, joiden sovellusyhteensopivuuden takaa App Assure. *

Tutustu PC-tietokoneisiinTutustu Latitude-kannettaviin

Windows 11 opetuskäyttöön


Windows 11 edustaa uutta digitaalisen oppimisen aikakautta. Se auttaa vapauttamaan opiskelijan koko potentiaalin tehokkailla työkaluilla oppimiseen, yhteistyöhön ja luovaan työhön – tietoturvallisessa ja luotetussa ympäristössä. Lue lisää opetusalan ratkaisuista.

Suunniteltu opetuskäyttöön
Suunniteltu opetuskäyttöön

Windows 11 tarjoaa laadukkaat oppimistyökalut kaikentasoisille oppilaille laitteilla, jotka ovat tietoturvallisia sekä helposti käyttöönotettavia ja hallittavia.
Windows 11 SE
Windows 11 SE

Uusi pilvipohjainen Windows 11 SE* – opetuskäyttöön erikoissuunniteltu käyttöjärjestelmä. Edullinen ja yksinkertainen tapa tehdä oppimisesta saavutettavaa kaikkien kannalta.
Microsoft 365 Education
Microsoft 365 Education

Vapauta luovuutesi, edistä tiimityötä sekä tarjoa yksinkertainen, turvallinen kokemus – yhdessä edullisessa ratkaisussa, joka on suunniteltu opetuskäyttöön.
Microsoft Teams
Microsoft Teams

Anna opiskelijoille, opettajille ja hallintohenkilöstölle valmiudet järjestää kokouksia, tehdä yhteistyötä, luoda sisältöä ja jakaa resursseja hyödyntämällä Teamsin saavutettavia ja yksinkertaisia ominaisuuksia.

Kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää Windows 11:n ostamisesta ja maksuttomasta päivittämisestä


Päivitysajankohta voi olla laitekohtainen. Ominaisuuksien ja sovellusten saatavuus saattaa vaihdella alueittain.
Jotkin ominaisuudet edellyttävät tiettyä laitteistoa. Lue lisää.

Tarkista, voiko tietokoneesi päivittää
Tarkista, voiko tietokoneesi päivittää

Selvitä, täyttääkö nykyinen tietokoneesi Windows 11:n käyttövaatimukset.
Osta uusi tietokone
Osta uusi tietokone

Katso, kuinka mikään ei pysäytä meitä, jotta mikään ei ole esteenäsi.
Tietokoneesi varmuuskopiointi
Tietokoneesi varmuuskopiointi

Siirtyminen uuteen tietokoneeseen on paljon helpompaa, kun varmuuskopioit tiedostot ja valokuvat nykyisestä tietokoneestasi OneDriveen.

Usein kysytyt kysymykset

 • Miten Windows 10 ja Windows 11 eroavat toisistaan?
  Windows 11 sisältää kaikki Windows 10 -käyttöjärjestelmän tehokkaat toiminnot ja tietoturvaominaisuudet ja tarjoaa lisäksi uudistetun ulkoasun. Se sisältää myös uusia työkaluja, ääniä ja sovelluksia. Kaikki yksityiskohdat on otettu huomioon. Yhdessä ne tuottavat entistä paremman tietokoneen käyttökokemuksen.

 • Milloin voin ostaa tietokoneen, jossa on esiasennettuna Windows 11?
  Tietokoneita, joihin on esiasennettu Windows 11, on saatavilla 5.10.2021 alkaen.

 • Haluan ostaa Windows 10 -tietokoneen nyt. Voinko asentaa Windows 11 -käyttöjärjestelmän myöhemmin?
  Kaikki Dell-tietokoneet, joissa on Windows 10 ja joita myydään tällä hetkellä dell.com-sivustolla, voidaan päivittää
  Windows 11:een. Jotta tietokoneen voi päivittää Windows 11:een, sen on täytettävä laitteiston vähimmäisvaatimukset, ja joitakin ominaisuuksia varten tarvitaan erityisiä laitteita. Päivitysten julkaisua viimeistellään vielä, mutta niiden on tarkoitus alkaa vuoden 2021 loppupuolella ja jatkua vuoteen 2022. Tarkka aika vaihtelee laitteen mukaan.
  Windows 10 Pro (sisältää Windows 11 -käyttöoikeuden) on saatavilla: järjestelmääsi on esiasennettu Windows 10 Pro (ja sen myötä Windows 11 Pro -käyttöoikeus). Näin ollen voit siirtyä Windows 11 Pro -käyttöjärjestelmään, kun päivitys on saatavilla.

 • Mistä tiedän, täyttääkö harkitsemani uusi Windows-tietokone vähimmäisvaatimukset?
  Kaikki Dellin Windows-tietokoneet, joita myydään tällä hetkellä dell.com-sivustolla, täyttävät Windows 11:n vaatimukset.

 • Milloin voin päivittää Windows 10 -laitteeni Windows 11:een?
  Jos nykyisessä Windows 10 -tietokoneessasi on Windows 10 20H1 tai uudempi ja se täyttää laitteiston vähimmäisvaatimukset, se voidaan päivittää Windows 11:een. Päivitysten julkaisua viimeistellään vielä, mutta useimpiin jo käytössä oleviin laitteisiin päivityksen arvioidaan olevan saatavilla vuoden 2022 alussa. Kaikkiin Windows 10 -tietokoneisiin, jotka ovat oikeutettuja päivitykseen, ei tarjota päivitystä samanaikaisesti. Tietokoneen päivityskelpoisuus selviää testattujen järjestelmien tietämyskannastamme. Kun päivitysten julkaisu on aloitettu, voit tarkistaa niiden saatavuuden laitteellesi siirtymällä kohtaan Asetukset / Windows Update. Samaan tapaan kuin loppukäyttäjille ilmoitetaan Windows 10:n päivityksistä, oikeassa alakulmassa tehtäväpalkin ilmoitusalueella näkyy, että Windows 11 -päivitys on saatavilla. Lisätietoa siitä, miten tämä esitetään, on saatavilla myöhemmin. Työpöydän muita ilmoitusvaihtoehtoja voidaan myös lisätä myöhemmin.

 • Pystyvätkö asiakkaat lataamaan päivityksen tarveperusteisesti? Onko olemassa tapoja, joilla asiakkaat löytävät päivityksen ennen sen vaiheistettua käyttöönottoa?
  Microsoft aikoo tarjota Windows 10:n päivitysavustajaan ja tietovälineen luontityökaluun verrattavissa olevia vaihtoehtoja. Suosittelemme asiakkaita kuitenkin odottamaan Windows Update -palvelun kautta saapuvaa ilmoitusta siitä, että päivitys on valmiina heidän laitettaan varten. Huomaa, että joissakin tapauksissa tilapäiset esteet voivat estää päivityksen suorittamisen loppuun.

 • Mitkä ovat Windows 11:n vähimmäislaitteistovaatimukset?
  Laitteiston vähimmäisvaatimukset löydät täältä.

 • Mistä tiedän, täyttääkö nykyinen Windows 10 -tietokoneeni Windows 11:n laitteistovaatimukset?
  Jos haluat tietää, täyttääkö nykyinen tietokoneesi vähimmäisvaatimukset, voit tutustua tietämyskannastamme löytyvään testattujen järjestelmien luetteloon.

 • Mitä jos tietokoneeni ei täytä laitteiston vähimmäisvaatimuksia? Voinko pysyä Windows 10:ssä?
  Kyllä! Windows 10 on edelleen erinomainen Windows-versio. Microsoft on sitoutunut tukemaan Windows 10 -käyttöjärjestelmää 14.10.2025 asti.

 • Mistä tiedän, milloin Windows 10 -tietokoneeni päivitys on saatavilla?
  Windows 11 -päivitykset alkavat vuoden 2021 loppupuolella ja jatkuvat vuonna 2022. Tänä aikana testaamme ja validoimme kulissien takana omaa tietokonemalliasi. Windows Update ilmoittaa, milloin päivitys on saatavilla tietokoneeseesi. Voit tarkistaa asian siirtymällä kohtaan Asetukset / Windows Update. Samaan tapaan kuin loppukäyttäjille ilmoitetaan Windows 10:n päivityksistä, oikeassa alakulmassa tehtäväpalkin ilmoitusalueella näkyy, että Windows 11 -päivitys on saatavilla. Lisätietoa siitä, miten tämä esitetään, on saatavilla myöhemmin. Työpöydän muita ilmoitusvaihtoehtoja voidaan myös lisätä myöhemmin.

 • Kuinka paljon Windows 10:n päivittäminen Windows 11:een maksaa?
  Se on maksutonta. Jos nykyisessä Windows 10 -tietokoneessasi on Windows 10 20H1 tai uudempi ja se täyttää laitteiston vähimmäisvaatimukset, päivitys voidaan suorittaa. Voit tarkistaa kohdassa Asetukset/Windows Update, onko sinulla Windows 10:n uusimmat päivitykset.

 • Kauanko maksuton päivitystarjous kestää?
  Maksuttomalla päivitystarjouksella ei ole tarkkaa päättymispäivää hyväksytyille järjestelmille. Windows pidättää kuitenkin oikeuden lopettaa maksuttoman päivitystarjouksen jossain vaiheessa. Tämä päättymispäivä on aikaisintaan vuoden kuluttua yleisestä saatavuudesta.

 • Miten tavallinen päivitys ja käyttöjärjestelmäversion päivitys eroavat toisistaan?
  Tavallinen päivitys voi koostua Windows-version virhe- ja tietoturvakorjauksista sekä uusista ominaisuuksista. Niitä yleensä julkaistaan jatkuvasti. Käyttöjärjestelmäversion päivitys tarkoittaa täysin uuteen versioon siirtymistä, esimerkiksi siirtymistä Windows 10:stä Windows 11:een. Kyse voi olla myös esimerkiksi Windows Homen vaihtamisesta Windows Pro -käyttöjärjestelmään.

 • Voinko jatkaa Windows 10 -käyttöä?
  Kyllä. Sinun ei tarvitse päivittää Windows 11:een. Microsoft on tukee Windows 10 -käyttöjärjestelmää 14.10.2025 asti.

 • Viekö Windows 11 tietokoneellani enemmän tilaa kuin Windows 10?
  Ei. Windows 10 ja Windows 11 vaativat suunnilleen saman verran levytilaa. Päivitysprosessin aikana lisätilaa kuitenkin tarvitaan. Windows puhdistaa tämän ylimääräisen levytilan noin kymmenen päivää päivityksen jälkeen.

 • Onko Windows 11 Windows 10:n korvaaja?
  Windows 11 on Windowsin uusin versio. Windows 10 -tuki kuitenkin jatkuu lokakuuhun 2025 saakka.

 • Jos päivitän Windows 11:een, mitä tapahtuu tiedostoilleni?
  Kaikki tiedostot ja tiedot siirretään oletusarvoisesti. Suosittelemme kuitenkin varmuuskopioimaan tiedostosi ennen asennusta. Lisätietoja OneDrive-varmuuskopioinnista on täällä

 • Voinko palata Windows 10:een päivityksen jälkeen, jos en pidä Windows 11:stä?
  Kun olet asentanut Windows 11 -päivityksen, voit palata Windows 10:een kymmenen päivän ajan ja säilyttää kaikki siirretyt tiedostot ja tiedot. 10 päivän kuluttua sinun on varmuuskopioitava tietosi ja tehtävä "puhdas asennus", jotta voit palata Windows 10:een.
  Uusissa tietokoneissa, joissa Windows 11 on esiasennettuna, ei ole mahdollista käyttää palautustoimintoa.

 • Kuinka kauan Windows 11 -päivityksen asentaminen kestää?
  Windows 11:n lataaminen ja asentaminen kestää todennäköisesti kauemmin kuin tavallinen Windows 10 -ominaisuuspäivitys. Voit käyttää tietokonettasi latauksen aikana ja ajoittaa varsinaisen asennuksen tapahtuvaksi ajankohtana, jolloin et aio käyttää tietokonettasi.

 • Voinko päivittää Windows 10 -tietokoneeni Windows 11:een, jos käytän S-tilaa?
  Jos tietokone on laitteiston vähimmäisvaatimusten mukainen, S-tilassa käytettävä Windows 10 Home Edition voidaan päivittää S-tilassa käytettävään Windows 11 Home -versioon. Jos Windows 10 Pro -tietokoneesi on S-tilassa, sinun on vaihdettava pois S-tilasta päivittääksesi Windows 11 Pro -versioon. Windows 11 Pro -versio ei ole käytettävissä S-tilassa.

 • Voiko todella vanhassa tietokoneessa käyttää Windows 11:tä?
  Tietämyskannastamme löytyy luettelo testatuista järjestelmistä. Siitä voit tarkistaa, onko laitteeseesi saatavilla Windows 11 -päivitys. Monet alle neljä vuotta vanhat tietokoneet voidaan päivittää Windows 11:een. Windows 10 -version on oltava 20H1 tai uudempi, ja tietokoneiden on täytettävä laitteiston vähimmäisvaatimukset, jotta ne voivat saada Windows 11 -päivityksen.


Windows 11 opetuskäytössä – usein kysytyt kysymykset

 • Mikä on Windows 11 SE?
  Windows 11 SE on uusi pilvipalvelulähtöinen käyttöjärjestelmä, joka tarjoaa Windows 11:n tehon ja luotettavuuden ja yhdistää ne yksinkertaisempaan suunnitteluun ja nykyaikaisiin hallintatyökaluihin. Tämä käyttöjärjestelmä on optimoitu etenkin perusasteen opetusympäristöjen edullisiin laitteisiin. Windows 11 SE:n vähimmäisvaatimukset ovat täsmälleen samat kuin Windows 11:llä.

 • Milloin Windows 11 SE -laitteita voi ostaa?
  Latitude 3120 ja Latitude 3120 2-in-1, joihin on esiasennettu Windows 11 SE, ovat saatavilla tammikuun 2022 lopussa.

 • Minkälaisia ovat Windows 11 SE:n ihanteelliset kohderyhmät?
  Vaikka emme rajoita sitä, kuka voi ostaa Windows 11 SE -laitteita, niiden yksinkertaistetut perusominaisuudet ja käyttökokemukset on pääasiassa suunnattu peruskouluun.

 • Mitkä sovellukset toimivat Windows 11 SE:ssä? ​
  Windows 11 SE tukee useimpia sovelluksia, joita oppilaat ja opettajat tarvitsevat. Näitä ovat sekä Win32-sovellukset että modernit sovellukset, kuten UWP (Universal Windows Platform)- ja PWA (Progressive Web Apps) -sovellukset. Esimerkkejä ovat Microsoft Teams, Zoom, Chrome, Class Policy, Light Speed ja Screen Beam sekä tutut työkalut, kuten Microsoft Word, Excel, PowerPoint ja OneNote. ​

 • Miksi Windows 11 SE:ssä ei ole sovelluskauppaa? Miksi asetuksia ei voi muuttaa? Miksi en voi asentaa sovellusta? Tästä laitteesta puuttuu ominaisuus. ​
  Windows 11 SE:hen asennettavia sovelluksia ja loppukäyttäjän hallittavissa olevia asetuksia on rajattu. Tämä perustuu opettajien palautteeseen. He haluavat yksinkertaisen ja häiriöttömän ympäristön koululaisille. IT-järjestelmänvalvojat puolestaan haluavat, että laitteet ovat helposti hallittavissa ja toimivat tehokkaasti koko vuoden. Tämän Windows 11:n erikoisversion sovellusten asennusta, lisäominaisuuksia ja asetusmuutoksia hallitsevat IT-järjestelmänvalvojat loppukäyttäjien sijaan.

 • Tukeeko Windows 11 SE Chrome-selainta? ​
  Kyllä, ehdottomasti. Windows 11 SE tukee keskeisiä kolmansien osapuolien sovelluksia, jotka edistävät oppimistuloksia. ​

 • Tukeeko Windows 11 SE Zoomia? ​
  Kyllä. Zoom voidaan asentaa Intune-sovelluksella. ​

 • Voiko oppilas asentaa omia sovelluksiaan, kuten YouTuben, Spotifyn tai iTunesin? ​
  Oppilaat eivät voi asentaa kolmansien puolien natiivisovelluksia (Win32-sovelluksia tai Microsoft Storesta saatavilla olevia sovelluksia).
  Oppilaat voivat kuitenkin käyttää webin kautta mitä tahansa PWA (Progressive Web Apps) -sovelluksia, mukaan lukien Outlook, Whiteboard ja Flipgrid.

 • Voinko vaihtaa Windows 11 SE -laitteen käyttöjärjestelmäksi Windows 11:n tai Windows 10:n? ​
  Ei. Windows 11 SE:tä ei voi vaihtaa muihin Windows-versioihin. Muista Windows-versioista (kuten Windows 10:stä tai
  Windows 11:stä) ei myöskään voi vaihtaa Windows 11 SE:hen. ​

 • Miten Windows 11 SE vaikuttaa nykyiseen Windows 10 -käyttöönottooni? Windows 11? ​
  Windows 11 SE, Windows 11 ja Windows 10 voidaan ottaa käyttöön ja niitä voidaan hallita ja huoltaa samalla tavalla, koska kaikki kolme Windows-versiota soveltavat samoja käyttöönotto-, hallinta- ja huoltotyökaluja. Käyttöönottojen puolesta Windows 11 SE, Windows 11 ja Windows 10 ovat ymmärrettävissä saman käyttöjärjestelmän eri julkaisuversioiksi. ​

 • Miten Windows 11 SE vaikuttaa etäoppilaiden kykyyn jatkaa oppimista? Onko VPN-yhteyksissä, etähallinnassa, päivitysvaatimusten noudattamisessa tai tietoturvatyökaluissa tapahtunut muutoksia? Minkälainen on etäoppilaiden aktivointi- ja provisiointiprosessi?
  Etäoppilaita varten ei tarvitse muuttaa mitään. Windows 11 SE sisältää samat hallintatyökalut, joihin IT-tiimisi on jo ennestään tottunut, mukaan lukien etänä tapahtuvat määritys- ja hallintavaihtoehdot. Etäoppilaiden aktivointi ja provisiointi tapahtuu Windows 11 SE:ssä samaan tapaan kuin Windows 10:ssä.

 • Toimivatko olemassa olevat identiteettiratkaisut samalla tavalla kuin Windows 10:ssä? Mukaan lukien AAD, Hybrid, MSA jne.? ​
  AAD- ja MSA-identiteettejä tuetaan. Toisten ratkaisujen osalta tämä riippuu infrastruktuurimäärityksistäsi. Windows 11 SE ei mahdollista paikallisjärjestelmään perustuvaa tukea. ​

 • Voinko hallita Windows 11 SE:tä Chromen hallintakonsolilla? ​
  Ei. Windows 11 SE -laitteita ei voi hallita Chromen hallintakonsolilla.

 • Miten Windows 11 ja Windows 11 SE eroavat toisistaan?
  Windows 11 SE on Windows 11:n versio, ja sen käyttökokemukseen, tietoturvaan ja etäoppimiseen liittyvät uudistukset ovat samat kaikissa Windows 11 -versioissa. Windows 11 SE on optimoitu tarjoamaan koulutuskokemuksia edullisilla laitteilla sekä poistamaan häiriötekijöitä, mikä auttaa oppilaita keskittymään. Lisäksi se yksinkertaistaa käyttöönottoa ja hallintaa IT-ammattilaisten näkökulmasta. Windows 11 SE:tä voi käyttää vain pilvipohjaisten identiteettien avulla, ja sitä hallitaan etäyhteyden kautta pilvipalveluilla. Windows SE:hen asennettavia sovelluksia ja loppukäyttäjän hallittavissa olevia asetuksia on rajattu.