Toimitus

Toimitus – usein kysytyt kysymykset


Missä voin tarkastaa tilaukseni tilan?

Voit tarkastaa tilauksesi tilan Tilauksen tila -verkkotyökalulla. Siirry etusivulle napsauttamalla tätä.

Takaisin ylös


Mitkä ovat Tilauksen tila -verkkotyökalun hyödyt?

Verkkosovelluksessa voit tarkastella tilausten tilaa ajantasaisesti. Voit tarkistaa tilauksesi edistymisen milloin tahansa. Voit seurata verkossa ja muilla tavoin tehtyjä tilauksia.


Takaisin ylös 


Miten voin seurata tilaukseni edistymistä?

Jos haluat tarkistaa tilauksesi etenemisen, kirjaudu Tilauksen tila -verkkotyökaluun. Tilauksen tila näkyy Tilauksen tiedot -sivun tilarivillä.
 

Kun tilauksesi on lähetetty, seurantalinkki ei tule välittömästi näkyviin. Nämä tiedot tulevat näkyviin heti, kun kuljetusliike toimittavat tiedot. Tarkasta uudelleen myöhemmin. 

Tärkeää:

Sinua pyydetään antamaan kaksi erityyppistä vahvistustietoa yksityisyytesi suojaamista varten. Helpointa on hakea tilausnumerolla ja vahvistaa haku asiakasnumerolla. Löydät nämä tiedot sähköpostitse lähetettävästä tilausvahvistuksesta.

Takaisin ylös 


Mitä Tilauksen tila -verkkosivulla on?

 • Sivulla on tilarivi, josta tiedot ovat nähtävissä yhdellä silmäyksellä.
 • Toimitustiedot (näytettävät tiedot riippuvat tilauksen tilasta)
 • tilauksen tila
 • arvioitu toimituspäivä
 • Aiheeseen liittyvät asiakkaan tiedot, kuten asiakasnumero ja tilausnumero.
 • Seurantalinkki, seurantanumero (jos kuljettaja on tiedossa, siirryt kuljetusliikkeen verkkosivuston tilausseurantaan)
 • kuljetusliike
 • lähetyspäivämäärä
 • toimitustapa
 • tilauspäivämäärä
 • pakkausluettelon linkki toimituksen lähettämisen jälkeen
 • laskun linkki tilauksen lähettämisen jälkeen.

    Takaisin ylös


Mikä on arvioitu toimituspäivä miten se määräytyy?

Arvioitu toimituspäivä määräytyy kolmen tekijän perusteella:
 
 • Tuotanto-/pakkausaika: näin kauan kestää kerätä ja/tai pakata tilauksesi lähettämistä varten. Pituuteen vaikuttavat tuotannon valmistusaika sekä tuotteen saatavuus.
 • Maksutapa: maksu varmentamiseen kuluva aika riippuu siitä, mitä maksutapaa käytetään (esim. luottokortti, PayPal tai Dellin etuasiakastili).
 • Ostohetkellä valittu toimitustapa: lähetyshetkestä laskettu aika, joka kuluu tilauksesi saapumiseen antamaasi osoitteeseen.

  
  
   Voit tarkastella uusinta arvioitua toimitusaikaa Tilauksen tila -työkalussa.

Takaisin ylös


 Miksi tilaukseni on myöhässä?

Tilauksesi käsittelyyn saattaa kulua tavallista pidempi aika, jos olet tilannut suositun Dell-tuotteen. Tilaus saattaa myöhästyä myös, jos tilauksessasi on osa, joka ei ole saatavilla tilaushetkellä.

Takaisin ylös


Mitä toimitustapoja ja kuljetusliikkeitä voin valita?

Valitsit toimitustavan (seuraava työpäivä, 3-5 arkipäivää jne.) tilauksentekohetkellä. Dell tekee yhteistyötä johtavien kuljetusliikkeiden kanssa. Valitsemme tilauksellesi parhaiten sopivan kuljetusliikkeen. Huomaa, että toimitustapa tarkoittaa aikaa, joka kuluu tilauksen toimittamiseen sen lähetyshetkestä, eikä tähän lasketa valmistukseen kuluvaa aikaa tai tilauksen käsittelyaikaa. Lisätietoja on kohdassa Mikä on arvioitu toimituspäivä ja miten se määräytyy?   

Takaisin ylös


Pitääkö toimitus allekirjoittaa?

Tilaukset sisältävät usein arvokkaita tuotteita, joten kuljetusliikkeiden on pyydettävä allekirjoitus tilauksen toimituksen yhteydessä. Jos et pysty ottamaan tilausta vastaan, yritä saada toinen täysikäinen henkilö hyväksymään toimitus. Edellytyksenä on, että allekirjoitus tapahtuu toimitusosoitteessa.

 

Takaisin ylös


Miten useiden tuotteiden toimitus tapahtuu?

Tilauksesi saatetaan tapauksesta riippuen toimittaa useassa laatikossa. Tilaamasi osat saattavat saada eri tilausnumeron, ja ne saatetaan toimittaa eri päivinä. Voit tarkastella kaikkia tilauksiasi Dell-ostotunnuksen avulla. Anna ostotunnus Tilauksen tila -työkalun Hakuperuste-kenttään.
Tämä numero näkyy sähköpostitse lähetetyssä tilausvahvistuksessa. Voit myös tarkastella tilauksiasi kirjautumalla omaan tiliisi.

Takaisin ylös


Voinko muuttaa toimitusosoitetta?

Tilausosoite varmistetaan välittömästi tilauksen tekemisen jälkeen.

Väärinkäytösten ehkäisemiseksi tilausosoitetta ei voi muuttaa tilauksen tekemisen ja tilausosoitteen varmistamisen jälkeen. Jos et pysty ottamaan tilausta vastaan, yritä saada toinen täysikäinen henkilö hyväksymään toimitus. Edellytyksenä on, että allekirjoitus tapahtuu toimitusosoitteessa.

Takaisin ylös


Tarvitsetko lisäapua?

Ota yhteys Dellin asiakastuen asiantuntijoihin.

Takaisin ylös