• Tee tilauksia nopeasti ja helposti
  • Tarkastele tilauksia ja seuraa lähetyksen tilaa
  • Luo tuoteluettelo ja käytä sitä
  • Hallitse Dell EMC-sivustoja, tuotteita ja tuote-tason yhteystietoja yrityksen hallinnan avulla.

M.2-korttien erojen erottaminen

Yhteenveto: M.2-ympäristö on monipuolinen ja tukee useita erilaisia M.2-kortteja. M.2-kortteihin voi määrittää erilaisia laitteita ja toimintoja M.2-ympäristössä. (Esimerkki: Tietokoneen yksilöllisten tarpeiden täyttämiseksi ja määritysvaihtoehtojen tarjoamiseksi käyttäjälle.) Kortit on helpointa erottaa toisistaan fyysisen koon perusteella. M.2-standardissa käytetään numeerista nimeämistapaa kortin erityisten ominaisuuksien ja toimintojen tunnistamiseen. ...

Tämä artikkeli on saatettu kääntää automaattisesti. Jos sinulla on palautetta sen laadusta, ilmoita siitä meille käyttämällä tämän sivun alareunassa olevaa lomaketta.

Artikkelin sisältö

Ohjeet

Sisällysluettelo:

1. Korttien kuvaus
  2. Emolevyn M.2-paikka
  3. Kaksi M.2 SSD -tyyppiä (SATA ja PCI-E)
  4. Miten M.2 SSD -asemat eroavat suorituskyvystä?
  5. M.2:n ja avainliitinten yhteensopivuuden vahvistaminen

Korttien kuvaus

M.2-ympäristö on monipuolinen ja tukee useita erilaisia M.2-kortteja. M.2-kortteihin voi määrittää erilaisia laitteita ja toimintoja M.2-ympäristössä. (esimerkiksi: Tietokoneen yksilöllisten tarpeiden täyttämiseksi ja määritysvaihtoehtojen tarjoamiseksi käyttäjälle.) Kortit on helpointa erottaa toisistaan fyysisen koon perusteella. M.2-standardissa käytetään numeerista nimeämistapaa kortin erityisten ominaisuuksien ja toimintojen tunnistamiseen.

M.2-korteissa voi olla esimerkiksi:

• Wi-Fi- ja Bluetooth-korttien yhdistelmä
  • SATA-väylää käyttävä SanDisk SSD
  • PCIe-väylää käyttävä Intel SSD
  • Samsungin SSD-levy, joka voi käyttää enintään neljää PCIe-kaistaa (x4)

Kortin koko ja toiminnot määritetään numeerisella nimeämiskäytännöllä (kuva 1 [englanninkielinen]):

• Kaksi ensimmäistä numeroa määrittävät leveyden (millimetreinä).
  • Seuraavat kaksi (tai kolme) numeroa määrittävät pituuden (millimetreinä).
  • Viimeinen kirjain määrittää avaimen, liitännän ja väylän (kaksipaikkainen kortti käyttää kahta kirjainta)
numeerinen nimeämiskäytäntö
Kuva 1: Numeerisessa nimeämiskäytännössä
on sattumanvaraisia esimerkkejä erikokoisista M.2-korteista ja niiden avainmäärityksestä (kuva 2 [englanninkielinen]):
erikokoiset M.2-kortit ja niiden avainmääritykset:
 Kuva 2: M.2-korttien eri koot ja niiden avainmääritykset
Yllä olevassa kuvassa neljä ensimmäistä numeroa on määritetty seuraavasti:
  • Wi-Fi-moduuli (a) on 16 mm leveä ja 30 mm pitkä, joten se merkitään merkinnällä 1630
  • SSD (b) on 22 mm leveä ja 42 mm pitkä, joten sen merkintä on 2242
  • Kaksi suurempaa SSD-levyä (C ja D) ovat 22 mm leveitä ja 80 mm pitkiä, joten ne merkitään 2280-merkinnällä

Kaaviossa kuvataan avainliitännät, koska ne liittyvät M.2-korttien fyysiseen kokoon ja yleisiin käyttötarkoituksiin (taulukko 1 [englanninkielinen]):
Taulukko 1: Tärkeimmät liitännät M.2-korttien fyysiseen kokoon liittyen.
Tunnus Käytettävissä olevat koot Käyttöliittymät Yleiset käyttötarkoitukset
A 1630, 2230, 3030 PCIE x2/USB 2.0/I2C/DisplayPort (DP) x4 Wi-Fi/Bluetooth/WWAN
B 2230, 2242, 2260, 2280, 3042, 22110 PCIe x2/USB 2.0/USB 3.0 / Ääni/PCM/IUM/SSIC/I2C SATA/PCIe x2/SSD
E 1630, 2230, 3030 PCIe x2/USB 2.0/I2C/SDIO/UART/PCM Wi-Fi/Bluetooth/WWAN
M 2230, 2242, 2260, 2280, 22110 PCIe x4/SATA PCIe x4/SSD

Tässä kuvassa on vertailun vuoksi erikokoisia ja -sarjan M.2 SSD -levyjä. Sarjan nimi vastaa neljää ensimmäistä numeroa, jotka määrittävät M.2-kortin koon (kuva 3 [englanninkielinen]):
M.2 SSD -aseman koot ja sarja
Kuva 3: M.2 SSD -aseman koot ja sarja

Alkuun

Emolevyn M.2-paikka

Kaikki emolevyn M.2-paikat ovat 22 mm leveitä, jopa 30 mm leveitä kortteja tukevat paikat (kuva 4 [englanninkielinen]).
emolevyn M.2-paikat
Kuva 4: Emolevyn M.2-paikat

Alkuun

Kaksi M.2 SSD -tyyppiä (SATA ja PCI-E)

1. SATA-väylää käyttävissä SSD-levyissä käytetään yleensä B-avaimia.
  2. PCIe x2 -väylää käyttävissä SSD-levyissä voi käyttää sekä B- että M-avaimia (yhteensopivuuden maksimoimiseksi)
Huomautus: PCIe x4 -väylää käyttävissä SSD-levyissä (nopeat SSD-asemat) käytetään M-avaimia, koska se on ainoa, joka tukee PCIe x4 -kaistoja.

Esimerkkejä Dellin sivustosta:

1. Erikseen ostettu M.2 2280 SATA SSD (kuva 5 [englanninkielinen]):
    M.2 2280 SATA SSD -asema ostettu erikseen
    Kuva 5: M.2 2280 SATA SSD -asema ostettu erikseen
  2. Saatavilla olevat M.2 NVMe (M-key) -vaihtoehdot Precision 5510 -kokoonpanoon (kuva 6 [englanninkielinen]):
    M.2 NVMe (M-key) -vaihtoehdot Precision 5510 -kokoonpanoa varten
    Kuva 6: M.2 NVMe (M-key) -vaihtoehdot Precision 5510 -kokoonpanoa varten

Alkuun

Miten M.2 SSD -asemat eroavat suorituskyvystä?

Yleisesti:

• SATA-väylää käyttävät M.2 SSD -asemat toimivat samalla tavalla kuin SATA-liitintä käyttävät SSD-asemat, mutta ne ovat pienempiä
  • PCIe-väylää käyttävät M.2 SSD -asemat ovat nopeampia kuin SATA-väylää käyttävät M.2 SSD -asemat.
  • PCIe-väylää käyttävät M.2 M-avaimen SSD-asemat ovat nopeampia kuin PCIe-väylää käyttävät M.2 B -avaimen SSD-asemat.

Yhteenveto: SATA-väylää käyttävät SSD-asemat toimivat SATA-nopeuksilla koosta riippumatta. PCIe-väylä on nopeampi kuin SATA-väylä ja M-avaimen SSD on nopeampi kuin B-avaimen SSD.

Huomautus: Kaikki suorituskykyilmaisimet määräytyvät väylä- ja väyläliitännän mukaan. Myös muut tekijät, joita ei ole käsitelty tässä, vaikuttavat yksittäisen SSD-aseman suorituskykyyn.

Alkuun

M.2:n ja avainliitinten yhteensopivuuden vahvistaminen

• Vertaa M.2-kortin ja emolevyn teknisiä tietoja ja varmista, että parametrit vastaavat toisiaan (jotta emolevy tukee haluttuja M.2-kortin toimintoja).
  • Tärkeimmät huomioitavat parametrit ovat:
    • tyyppi (SATA tai PCI-e)
    • fyysinen pituus
    • Malli
    • avainliitäntä.

Alkuun

Lisätietoja

Tuote, johon asia vaikuttaa

Dell Portable Backup Hard Drive

Edellinen julkaisupäivä

03 marrask. 2023

Artikkelin tyyppi

How To