• Tee tilauksia nopeasti ja helposti
  • Tarkastele tilauksia ja seuraa lähetyksen tilaa
  • Luo tuoteluettelo ja käytä sitä
  • Hallitse Dell EMC-sivustoja, tuotteita ja tuote-tason yhteystietoja yrityksen hallinnan avulla.

Intel-pohjaisen RAID-järjestelmän määrittäminen Dell-tietokoneessa

Yhteenveto: Tämä artikkeli on opas Dell-tietokoneen RAID-järjestelmän määrittämiseen Intel Matrix Storage -ohjelmistolla.

Tämä artikkeli on saatettu kääntää automaattisesti. Jos sinulla on palautetta sen laadusta, ilmoita siitä meille käyttämällä tämän sivun alareunassa olevaa lomaketta.

Artikkelin sisältö

Oireet

Syy

RAID-kokoonpanon määrittäminen oikein on tärkeää sen varmistamiseksi, että tietokone tunnistaa RAID-varannon kiintolevyt ja käynnistää sen käyttöjärjestelmään.

RAID-kokoonpanoon liittyviä ongelmia voi ilmetä, jos tietokone ei tue RAID-ominaisuutta, virheellinen RAID-kokoonpano ja kiintolevyvika.

Tarkkuus

Haluatko määrittää RAID-järjestelmän Dell-tietokoneeseen?

Näiden ohjeiden avulla voit tarkistaa, onko tietokoneessa mahdollista käyttää RAID (Redundant Array of Independent Disks) -ratkaisua. Näiden ohjeiden avulla voit määrittää RAID-järjestelmän, jos tietokone tukee sitä.

HUOMAUTUS: Muista, että tässä artikkelissa mainittu RAID ei säily, kun CMOS-paristo irrotetaan tai vaihdetaan.

Toimi seuraavasti.

Alkuun

Tukeeko tietokone RAID-kokoonpanoa?

Useimmat pöytäkoneet ja jotkin kannettavat tukevat RAID-kokoonpanoa.

Optimaalinen käyttö edellyttää, että tietokoneeseen on asennettu kaksi samankokoista ja saman kapasiteetin kiintolevyä.

Tähän RAID-tyyppiin ei liity laitteiston RAID-korttia. Vanhemmissa tietokoneissa käytetään sen sijaan BIOSia sekä Intel-piirisarjaa ja matriisitallennusohjelmistoa. Uudemmissa malleissamme käytetään Intel Rapid Storage Technology -tekniikkaa. Se luo ohjelmisto-ohjatun RAID-järjestelmän. Tällainen RAID-kokoonpano tukee vain RAID 0- ja RAID 1 -kokoonpanoja.

Kiintolevyjen peilaus ja lomitus
  1. Pystyykö tietokoneeseen asentamaan yli 1 kiintolevyn?

1. Ei, mutta tietokoneen RAID-kokoonpanoa ei voi käyttää.

2. Kyllä, siirry seuraavaan vaiheeseen.

2. Onko RAID BIOSissa vaihtoehto SATA Operation Mode -tilassa?

Voit avata BIOSin Dell-tietokoneessa napauttamalla F2-näppäintä Dell-aloitusnäytössä.

1. Ei, mutta raid-kokoonpanoa ei voi käyttää tietokoneessa ilman lisälaitteiston ostamista.

2. Kyllä, siirry seuraavaan vaiheeseen.

3. Siirry Dellin tukisivustoon ja anna palvelutunniste. Siirry tietokoneen Ohjaimet ja ladattavat tiedostot -kohtaan. (Vanhemmissa tietokoneissa Intel Matrix Storage -ohjelmisto on Piirisarja-luokassa . Uudemmissa tietokoneissa Intel Rapid Storage Technology -ohjelmisto näkyy luettelossa Serial ATA - tai Storage-luokassa .)

1. Ei, mutta raid-kokoonpanoa ei voi käyttää tietokoneessa ilman lisälaitteiston ostamista.

2. Kyllä. Siirry sitten määritysprosessin seuraavaan vaiheeseen.

Alkuun

Järjestelmän RAID-määritys

Tarvitset kaksi saman kokoista ja saman kapasiteetin kiintolevyä. Sinun on määritettävä, haluatko käyttää RAID 0- vai RAID 1 -kokoonpanoa. Suosittelemme RAID 1 -kokoonpanoa.

RAID 0
Raitasarjoitettu levyjärjestelmä , jossa ei ole vikasietoisuutta – tarjoaa tietojen lomituksen, joka jakaa kunkin tiedoston lohkoja useille levyille, mutta ei vikasietoisuutta. Tämä parantaa suorituskykyä, mutta vaarantaa kaikki tiedot, jos levyn vika ilmenee. Menetelmän huono puoli on, että jos yksi levy vioittuu, kaikki järjestelmän tiedot menetetään . Menetelmän ainoa etu on, että se nopeuttaa tallennusta asemaan. Tämä nopeuttaa tietokoneen pyörimistä ja säilyttää levyjen koko koon.
RAID 1

Peilattu levyjärjestelmä : tarjoaa vikasietoisuuden siltä varalta, että toinen levyistä vioittuu. Näin kaikki tiedot voidaan kopioida, mutta järjestelmä ei ole yhtä nopea kuin RAID 0. Jos levy vioittuu, tiedot voidaan palauttaa toiselta levyltä. Huono puoli on kokonaiskapasiteetin puolituma, tallennus on hitaampaa ja se tehdään molemmille asemille. Etuna on, että jos toinen levy vioittuu, kaikki tiedot ovat edelleen tallella ja voit käyttää niitä ehjältä levyltä.

RAID 0 (lomitus) RAID 1 (tietojen peilaaminen)
Kuvaus: Parempi suorituskyky kuin yhden kiintolevyn kokoonpanossa. Sopii erityisesti käyttäjille, jotka käsittelevät suuria tiedostoja tai tarvitsevat tietoja nopeasti. Tarjoaa täydellisen varmuuskopioinnin säilyttämällä samat tiedot kahdessa asemassa. Jos toiseen asemaan tulee vika, tiedot ovat yhä ehjinä toisessa asemassa. Tämä ominaisuus on erityisen hyödyllinen käyttötarkoituksiin, joissa tietojen yhtenäisyys on ensiarvoisen tärkeää. Molemmissa asemissa on samat tiedot. Tämä tarkoittaa, että koko järjestelmän tallennuskapasiteetti vastaa järjestelmän pienimmän levyn kokoa.
Järjestelmä: SLN155274_en_US__2RAID0 SLN155274_en_US__3RAID1
Tietokoneen
tiedot:
2 x 320 Gt = 640 Gt 320 Gt
Ominaisuudet: RAID-ohjain jakaa tiedot lohkoihin ja jakaa osat kumpaankin asemaan samanaikaisesti. RAID-ohjain tallentaa samat tiedot molempiin asemiin.
Edut asiakkaille
:
RAID 0 tarjoaa paremman suorituskyvyn kuin yhden kiintolevyn kokoonpano. Tämä paketti on ihanteellinen ensimmäisille käyttöönottajille ja tehokäyttäjille, jotka käsittelevät suuria tiedostoja tai tarvitsevat tietoja nopeasti. RAID 1 tarjoaa tietojen eheyden säilyttämällä samat tiedot kahdessa asemassa. Jos toiseen asemaan tulee vika, tiedot ovat yhä ehjinä toisessa asemassa. Tämä paketti sopii erinomaisesti käyttötarkoituksiin, joissa tietojen eheys on äärimmäisen tärkeää. Tätä ei kuitenkaan tule pitää tietojen varmuuskopiointina.
Hyödyt:
  • Erinomainen suorituskyky ja kapasiteetti runsaasti tallennustilaa vaativille sovelluksille:
  • Digitaalinen videokuva ja ääni
  • Photoshop- ja valokuvanmuokkaussovellukset
  • Julkaisu ja grafiikka
  • Pelisovellukset
  • Moniajo
  • Hyödyntää tietokoneen suorituskykyä tehokkaimmin.
  • Tärkeiden tietojen turvallinen tallennus:
  • Turvatut tiedot
  • Helppo tietokoneen palautus
  • Kaikki sovellukset, joissa tiedot ovat tärkeitä ja joissa on tallennusjärjestelmä, voivat vioittua.
  • Tietojen suojaus
  • Turvaa tärkeät tiedot, kuten rahoitustiedot, pienyritystiedot tai lääketieteelliset tiedostot.
  • Tarjoaa helpoimman tietojen vikasietoisuuden.
  1. Avaa BIOS napauttamalla F2-näppäintä Dell-aloitusnäytössä.

2. Siirry luokkaan, joka sisältää SATA Operation mode -tilan.

3. Valitse SATA Operation Mode.

4. Vaihda tilaksi RAID On , jos sitä ei ole jo määritetty, ja ota käyttöön tai valitse Kyllä.

Jos asetus on vaihdettu asetuksesta RAID Autodetect/ACHI tai RAID Autodetect/ATA asetukseen RAID On. Jos se ei ollut, jätä se ennalle.

SLN155274_en_US__41372949617120.sata_operation

5. Avaa POISTUMINEN BIOS-näytöstä painamalla Esc.

6. Poistu BIOSista ja jatka käynnistystä valitsemalla Save and Exit.

7. Kun BIOSin SATA Operation -kentässä on RAID On -asetus , tietokone näyttää RAID BIOS -ilmoituksen. Ilmoitus näkyy, kun Dell-aloitusnäyttö näkyy POST-testin aikana , mutta ennen kuin Windows käynnistyy. Jos RAID-taltiota ei ole luotu, näkyviin tulee seuraava ilmoitus.

Intel(R) Matrix Storage Manager option ROM v5.0.0.1032 ICHx
Copyright(C) 2003-05 Intel Corporation. All Rights Reserved.

RAID Volumes:
None defined.

Physical Disks:
Port    Drive Model         Serial #     Size        Type/Status(Vol ID)
0       TOSHIBA MK5061GS    80JDT04XT    465.7 GB    Non-RAID Disk
1       TOSHIBA MK5061GS    80JDT04WT    465.7 GB    Non-RAID Disk

Press CTRL + I to enter the Configuration Utility
  1. Avaa BIOS napauttamalla F2-näppäintä Dell-aloitusnäytössä.

2. Siirry System Configuration (Järjestelmän kokoonpano) -kohtaan.

3. Valitse SATA Operation Mode.

4. Vaihda tilaksi RAID On , jos sitä ei ole jo määritetty ja sitä ei ole otettu käyttöön.

SLN155274_en_US__5RAID_BIOS_BK_01

5. Poistu bios-asetuksista ja jatka käynnistystä valitsemalla Exit.

6. Kun BIOSin SATA Operation -kentässä on RAID On -asetus , tietokone näyttää RAID BIOS -ilmoituksen. Tämä ilmoitus näkyy, kun Dell-aloitusnäyttö näkyy POST-testin aikana , mutta ennen kuin Windows käynnistyy. Jos RAID-taltiota ei ole luotu, näkyviin tulee seuraava ilmoitus.

Intel(R) Rapid Storage Technology - option ROM - 10.5.0.1034
Copyright(C) 2003-11 Intel Corporation. All Rights Reserved.

RAID Volumes:
None defined.

Physical Disks:
Port    Drive Model         Serial #          Size        Type/Status(Vol ID)
2       WDC WD1600AAJS-7    WD-WMAP9D045721   149.0 GB    Non-RAID Disk
3       WDC WD1600AAJS-7    WD-WMAP9D046479   149.0 GB    Non-RAID Disk

Press CTRL + I to enter the Configuration Utility

Alkuun

Käytä tätä tapaa, kun asennat käyttöjärjestelmän uudelleen

1. Avaa Intel RAID Option ROM -apuohjelma painamalla käynnistyksen yhteydessä näppäinyhdistelmää Ctrl + I.

SLN155274_en_US__61372949718012.raid1_rom

HUOMAUTUS: Kaikenkokoisia asemia voidaan käyttää RAID-kokoonpanon luomiseen Intel RAID Option ROM -apuohjelmalla. Asemien pitäisi ihanteellisesti olla samankokoisia. Voit laskea kokoonpanon koon RAID 0 :ssa. Kokoonpanon koko on pienimmän aseman koko, joka kerrotaan kokoonpanossa käytettyjen asemien määrällä. (vain 2 mahdollinen tässä.) RAID 1 -kokoonpanon koko rajoittuu käytetyn kahden levyn pienempiin kokoihin.

RAID 0- tai RAID 1 -kokoonpanon luominen

HUOMAUTUS: Kummankin kiintolevyn kaikki tiedot menetetään, kun RAID-kokoonpano luodaan seuraavalla tavalla. Varmuuskopioi kaikki tiedot toiseen tallennusvälineeseen, ennen kuin jatkat.
    HUOMAUTUS: Toimi seuraavasti vain, jos asennat käyttöjärjestelmän uudelleen. Älä käytä seuraavaa menetelmää olemassa olevan tallennuskokoonpanon siirtämiseksi RAID 0 -kokoonpanoon.
  2. Valitse Create RAID Volume ja paina ENTER-näppäintä.

3. Anna RAID-taltion nimi tai hyväksy oletusnimi ja paina ENTER-näppäintä.

4. Jos määrität RAID 0 -kokoonpanoa, valitse RAID 0 (lomitus) ja paina ENTER-näppäintä tai valitse RAID 1 -kohdassa RAID 1 (peilaus) ja paina ENTER-näppäintä.

5. Valitse kaksi RAID-kokoonpanon muodostavia levyjä ja paina ENTER-näppäintä.

1. Jos määrität RAID 0 -kokoonpanoa, muuta lomituksen koko ja paina ENTER-näppäintä.

2. Jos määrität RAID 1 -kokoonpanoa, ohita tämä vaihe.

HUOMAUTUS: Valitse RAID 0 -kokoonpanolle lomituksen koko, joka on lähinnä RAID-taltioon tallennettavan keskimääräisen tiedoston kokoa. Jos se ei ole tiedossa, valitse lomituksen oletuskooksi 128 kt.
  6. Valitse haluamasi tallennustila ja paina ENTER-näppäintä.

Tavallisesti käytössä on oletuskoko suurin käytettävissä oleva koko.

7. Luo taltio painamalla ENTER-näppäintä.

8. Vahvista RAID-taltion luominen painamallaY-näppäintä .

9. Tarkista, että Intel RAID Option ROM -apuohjelman pääikkunassa on näkyvissä oikea taltion kokoonpano.

10. Valitse Exit ja paina ENTER-näppäintä.

11. Asenna käyttöjärjestelmä.

VAROITUS: Kummankin kiintolevyn kaikki tiedot menetetään, kun RAID-kokoonpano luodaan seuraavalla tavalla. Varmuuskopioi kaikki tiedot toiseen tallennusvälineeseen, ennen kuin jatkat.
HUOMAUTUS: Toimi seuraavasti vain, jos asennat käyttöjärjestelmän uudelleen. Älä käytä seuraavaa menetelmää olemassa olevan tallennuskokoonpanon siirtämiseksi RAID 0 -kokoonpanoon.
  1. Käynnistä tietokone ja avaa käynnistysvalikko painamalla Dell-logonäytössä F12-näppäintä toistuvasti

2. Valitse nuolinäppäimillä Device Configuration (katso kuvaa 1).

SLN155274_en_US__12bootmenu

Kuva 1: Käynnistysvalikko

3. Valitse Intel RAID -valikosta Create RAID (katso kuvaa 2).

SLN155274_en_US__13raid valikko

Kuva 2: Intel RAID -valikko

4. Valitse RAID-taltiolle Nimi. Valitse seuraava kohta nuolinäppäimillä (katso kuvaa 3).

SLN155274_en_US__14create-RAID

Kuva 3: Luo RAID-valikko.

5. Valitse luotava RAID-taso (katso kuvaa 4).

SLN155274_en_US__15raid-taso

Kuva 4: Valitse RAID-taso.

6. Voit valita levyn RAID-taltiolle korostamalla sen, painamalla välinäppäintä tai Enter-näppäintä ja valitsemalla X (katso kuvaa 5)

SLN155274_en_US__16raid-levy

Kuva 5: Valitse RAID-jäsenlevyt

7. Valitse taltion ja lomituksen koko ja valitse lopuksi Create Volume (Luo taltio). RAID-taltio näkyy nyt päänäytössä. (Katso kuvaa 6)

HUOMAUTUS: Valitse RAID 0 -kokoonpanolle lomituksen koko, joka on lähinnä RAID-taltioon tallennettavan keskimääräisen tiedoston kokoa. Jos se ei ole tiedossa, valitse lomituksen oletuskooksi 128 kt.

SLN155274_en_US__18raid luotu

Kuva 6: RAID-taltio luotu

8. Nyt voit asentaa käyttöjärjestelmän

Alkuun

Menetelmä nykyisen käyttöjärjestelmän siirtämiseen

Intel Matrix Storage Manager

Tietokoneessa on jo yksi kiintolevy, johon on asennettu käyttöjärjestelmä, ja haluat asentaa siihen toisen kiintolevyn. Haluat määrittää ne raid-kokoonpanoiksi menettämättä olemassa olevia tietoja. Voit käyttää käyttöjärjestelmän Intel Matrix Storage Managerinsiirtovaihtoehtoa.

1. Käynnistä Intel Storage Console valitsemalla Käynnistä-painike ja valitsemalla All Programs\Intel Matrix Storage Manager\Intel Matrix Storage Console .

2. Käynnistä Ohjattu siirtotoiminto valitsemalla Actions-valikosta Create RAID Volume From Existing Hard Drive .

HUOMAUTUS: Jos Actions-valikkovaihtoehto ei näy, tietokonetta ei ole määritetty RAID-kokoonpanoa tukevaan tilaan.
  3. Valitse Migration Wizard -näytössä Next .

4. Anna RAID-taltion nimi tai hyväksy oletusnimi .

5. Valitse seuraavista vaihtoehdoista:

1. Jos määrität RAID 0 -kokoonpanoa, valitse avattavasta valikosta RAID-tasoksi RAID 0, valitse avattavasta valikosta sopiva lomituksen koko ja valitse Seuraava.

2. Jos määrität RAID 1 -kokoonpanoa, valitse avattavasta valikosta RAID-tasoksi RAID1 ja jatka seuraavaan vaiheeseen.

6. Kaksoisnapsauta Select Source Hard Drive (Valitse lähde kiintolevy) -näytössä kiintolevyä, josta haluat siirtää tiedot, ja valitse Next (Seuraava).

HUOMAUTUS: Valitse lähdeasemana käytettävä kiintolevy. (Levyn on oltava kiintolevy, joka sisältää tiedot tai käyttöjärjestelmätiedostot, jotka haluat siirtää RAID-osioon.)
  7. Valitse Select Member Hard Drive (Valitse jäsenkiintolevy) -näytössä kiintolevyjä kaksoisnapsauttamalla sitä ja valitse Next ( Seuraava).

1. Jos määrität RAID 0 -kokoonpanoa, valitse Specify Volume Size (Määritä taltion koko ) -näytössä haluamasi taltion koko ja valitse Next (Seuraava).

2. Jos määrität RAID 1 -kokoonpanoa, jatka seuraavaan vaiheeseen.

HUOMAUTUS: Seuraavassa vaiheessa kaikki jäsenasemassa olevat tiedot menetetään.
  8. Aloita siirtäminen valitsemalla Valmis tai tee muutoksia valitsemalla Back .

Tietokonetta voidaan käyttää normaalisti siirron aikana.

Jos tässä ilmenee ongelmia, ota yhteys tekniseen tukeen. Jos RAID on jo määritetty, katso ohjeet Dell-tietokoneen RAID-kiintolevyongelman vianmääritykseen.

Intel Rapid Storage -tekniikka

Tietokoneessa on jo yksi kiintolevy, johon on jo asennettu käyttöjärjestelmä, ja haluat asentaa siihen toisen kiintolevyn. Haluat määrittää ne raid-kokoonpanoiksi menettämättä olemassa olevia tietoja. Käytä käyttöjärjestelmän Intel Rapid Storage Technology -tekniikkaa.

1. Käynnistä Intel Rapid Storage Console valitsemalla Käynnistä-painike ja valitsemalla All Programs\Intel Rapid Storage Technology\Intel Rapid Storage Console .

2. Valitse ylävalikosta Create (Luo ) -painike.

3. Napsauta Select (Valitse) -painiketta, valitse jokin seuraavista vaihtoehdoista ja valitse sitten Next (Seuraava):

1. Valitse RAID 1 -kokoonpanolle Reaaliaikainen tietojen suojaus (RAID 1).

2. Valitse RAID 0 -kokoonpanolle Optimoitu levyn suorituskyky (RAID 0).

4. Valitse Configure ja:

1. kirjoita taltion nimi.

2. Valitse levyasema, johon RAID luodaan.

3. Valitse asema, josta haluat siirtää käyttöjärjestelmän.

4. Valitse Next (Seuraava).

HUOMAUTUS: Lähdeasemana käytetään kiintolevyä, jossa on merkintä (järjestelmä). (Tämä tarkoittaa kiintolevyä, joka sisältää tiedot tai käyttöjärjestelmätiedostot, jotka haluat siirtää RAID-taltioon.)
  5. Valitse Confirm (Vahvista ). Jos kaikki tiedot ovat oikein, valitse Create Volume (Luo taltio).

HUOMAUTUS: Siinä kerrotaan, että tämä saattaa kestää jonkin aikaa, ja voit jatkaa työskentelyä, kun tämä toimii taustalla. On suositeltavaa odottaa, että toiminto on valmis.
  6. Näyttöön tulee ilmoitus taltion luomisesta. Jatka valitsemalla OK.

7. Tilanäytössä näkyy uuden taltion tila.

Jos tässä ilmenee ongelmia, ota yhteys tekniseen tukeen. Jos RAID on jo määritetty, katso ohjeet Dell-tietokoneen RAID-kiintolevyongelman vianmääritykseen.

Alkuun

Lisätietoja

Suositellut artikkelit

Seuraavassa on joitakin aiheeseen liittyviä suositeltuja artikkeleita, jotka saattavat kiinnostavat sinua.

Tuki takuun päätyttyä Takuu päättynyt? Ei hätää. Siirry osoitteeseen Dell.com/support, anna Dell-palvelutunnisteesi ja katso tarjouksemme.

HUOMAUTUS: Tarjoukset ovat käytettävissä vain Yhdysvalloissa, Kanadassa, Isossa-Britanniassa, Ranskassa, Saksassa ja Kiinassa sijaitseville tietokoneasiakkaille. Ei koske palvelin- ja tallennustuotteita.

Artikkelin ominaisuudet

Tuote, johon asia vaikuttaa

Chromebox, Alienware, Inspiron, Legacy Desktop Models, OptiPlex, Vostro, XPS, G Series, Fixed Workstations

Edellinen julkaisupäivä

08 elok. 2023