Slik oppgraderer du til Windows 10 ved hjelp av medieopprettingsverktøyet for Microsoft Windows 10 (på engelsk)

Slik oppgraderer du til Windows 10 ved hjelp av medieopprettingsverktøyet for Microsoft Windows 10 (på engelsk)

Denne artikkelen gir informasjon om «Slik oppgraderer du til Windows 10 ved hjelp av medieopprettingsverktøyet for Microsoft Windows 10 (på engelsk)»

Windows 10-oppgradering via Windows Update mislykkes.

MERK: Ordningen med kostnadsfri oppgradering til Microsoft Windows 10 er avsluttet. Systemer som ikke ble oppgradert i løpet av den kostnadsfrie oppgraderingsperiode må kjøpe en Windows 10-lisens fra Microsoft i løpet av oppgraderingen.

MERK:Hvis du velger å kjøpe en Windows 10-oppgradering fra Microsoft, kreves det allikevel at du fullfører en Windows 10-oppgradering fra enten Windows 7 SP1 eller Windows 8.1 på et system, før du forsøker en ren installasjon av Windows 10.

Så snart et system har blitt oppgradert til Windows 10 og registrert, kan systemet gjennomføre en ren installasjon av Windows 10, uten å følge oppdateringsprosessen.

Windows 10 ved hjelp av medieproduksjonsverktøyet.

Medieproduksjonsverktøyet kan brukes til å oppgradere datamaskinen til Windows 10 eller å lage en USB eller DVD og installerer Windows 10 på en annen datamaskin. Microsoft har en trinnvis prosess slik at du kan oppgradere til Windows 10 ved hjelp av medieproduksjonsverktøyet.

Klikk på koblingen nedenfor for å laste ned og installere verktøyet:

Bruk Windows 10 medieproduksjonsverktøyet til å lage installasjonsmedier eller oppgradere datamaskinen

Når du har åpnet koblingen, klikker du på VIS ALLE-koblingen å se alle instruksjonene for å oppgradere på systemet du er på eller hvordan du lager en DVD eller en USB-nøkkel for å kjøre oppgraderingen på et annet system.

MERK:Når du skal starte til DVD-en eller USB-nøkkelen, må du likevel kjøre OPPGRADERINGEN til Windows 10 hvis systemet ikke tidligere har blitt registrert med versjonen av Windows 10 som du installerer.

Ren Windows 10-installasjonstrinnene.

Fullfør disse trinnene for å utføre en ren installasjon av Windows 10 på Dell-systemet ditt.

1. Start opp til systemoppsettet (F2) og påse at systemet er konfigurert for Legacy mode (hvis systemet opprinnelig hadde Windows 7, er oppsettet vanligvis i Legacy mode).
  2. Start systemet på nytt og trykk F12 og velg deretter DVD- eller USB-oppstartsalternativet avhengig av Windows 10-mediet du bruker.

MERK: Ikke blir overrasket hvis denne prosessen tar opp til fem minutter mens filene klargjøres for installasjon.
  3. Når du blir bedt om det, velger du språket ditt (engelsk er standard)
  4. Velg området ditt (USA er standard)
  5. Velg alternativet Feilsøking
  6. Velg Advanced option (Avansert alternativ)
  7. Velg Ledetekst, dette vil åpne et Ledetekst-vindu
  8. Skriv inn diskpart (diskpartisjon), og trykk deretter på Enter for å lukke Diskpartisjon-verktøyet
  9. Skriv: Listedisk og trykk deretter på Enter-tasten for å vise alle harddisk/Solid State-disker som ses av verktøyet

MERK: I de fleste konfigurasjoner vil du ha én enhet til å installere Windows på, for systemer med én stasjon, er stasjonen oppført som Disk 0 (stasjonnummereringen begynner på null (0), deretter 1, 2, 3 osv.)
  10. Skriv: select disk 0 (Velg disk 0) og trykk deretter på Enter-tasten (Disk 0 er harddisken der Windows vanligvis er installert hvis du har flere harddisker)
  11. Skriv: Clean (Rydd), og trykk deretter på Enter-tasten
  12. Skriv: Convert GPT (konverter GPT), og trykk på Enter-tasten
  13. Skriv: Exit (Avslutt), og trykk deretter på Enter for å lukke Diskpart (Diskpartisjon)-verktøyet
  14. Skriv: Exit (Avslutt), og trykk deretter på Enter for å lukke vinduet Command Prompt (Ledetekst)-vinduet
  15. Trykk på og hold nede power (strøm)-knappen til systemet slår seg av (10 til 15 sekunder maksimum)
  16. Trykk på power (strøm)-knappen og start deretter Systemoppsettet (F2 på Dell-skjermbildet) og påse at systemet er konfigurert for Unified Extensible Firmware Interface (UEFI-) modus.
  17. Start systemet på nytt, ved Dell-velkomstbilde trykk F12, og velg deretter UEFI DVD (eller USB UEFI-oppstartsenhet) oppstartsalternativet

MERK: Det kan også ta litt tid å starte opp mens filene lastes inn.
  18. Velg området ditt (USA er standard)
  19. Velg alternativet Feilsøking
  20. Velg Recover from a drive (Gjenopprett fra stasjon)-alternativet
  21. Velg enten Just remove my files (Bare fjern filene mine) eller Fully clean drive (Tøm stasjonen fullstendig)
  22. Et Dell-skjermbildet dukker opp recovering this PC XX% (gjenoppretter denne datamaskinen XX %) (Økende fra 0 til 100 %)

MERK: Det kan være tilfeller (hvis du bruker en CD- eller DVD-media) hvor den står fast ved 92 % og en feilmelding om «ingen disk i stasjonen..» og et vindu med knappene «Avbryt», «prøv på nytt» og «fortsett» dukker opp. Trykk og hold nede Alt-tasten og trykk deretter på Tab-tasten for å velge vinduet med tre alternativer. Deretter velger du Continue (Fortsett)-knappen ved å trykke på piltastene for å velge den og Enter for å velge den. 92 % skal fortsette til 100 % og fortsette direkte til det første oppsettet.

23. Når oppdateringen er fullført, starter systemet på nytt, og systemet starter opp til Windows 10 Out of Box Experience (OOBE) fra systemets harddisk eller Solid State-stasjon.

REFERANSER:

Videolenke:Get Windows 10 Using Microsoft Media Creation Tool (Official Dell Tech Support) (Skaff deg Windows 10 ved hjelp av Microsoft Media Creation-verktøyet for å lage (Offisiell Dell kundestøtte)) (på engelsk)

Alternativer for DVD-avspilling for Windows

Artikkel-ID: SLN298917

Dato sist endret: 11/07/2018 12:46 PM