• Afgiv ordrer hurtigt og nemt
  • Se ordrer og spor status for din forsendelse
  • Opret og få adgang til en liste med dine produkter

Blæser og varmestyring

Blæserne i en computer hjælper med at cirkulere luft for at opretholde en optimal temperatur i de interne komponenter. Din Dell-computer kan overophede, hvis luftstrømmen omkring de interne komponenter ikke er tilstrækkelig på grund af støv eller snavs, som blokerer ventilationshullerne, udluftningsportene eller blæseren, hvilket forårsager problemer med ydeevnen. Se de anbefalede lyntrin nedenfor, hvis du oplever nogen af de følgende symptomer.

• Blæserne inden i computeren støjer mere, når de begynder at rotere hurtigere for at fjerne overskydende varme
  • Computeren lukker ned eller genstarter måske med mellemrum.
  • Systemets ydeevne reduceres på uventet vis.
  • Computeren kan holde op med at reagere, eller ydeevnen reduceres, mens du spiller.
  • Startfejlmeddelelse som f.eks. "Advarsel! Lufttemperatursensor ikke registreret" eller andre fejlmeddelelser relateret til blæser, kølelegeme eller lufttemperatur.

Følg disse lyntrin for at løse et problem med blæsere eller termisk varme.

Løsning 1: Optimer din Dell-computer ved hjælp af SupportAssist-programmet.

Dette program sikrer, at din computer har de nyeste Dell-driveropdateringer og BIOS-opdateringer, og kontrollerer indstillinger for at holde din computer effektiv og pålidelig.

1. Tryk på og hold Windows-tasten (Windows-knappen) nede, og tryk derefter på Q-tasten.
  2. Indtast SupportAssist i søgefeltet.
  3. Vælg SupportAssist (App) på resultatlisten i figur 1.
    BEMÆRK: Hvis SupportAssist ikke vises i søgeresultaterne, skal du gå til siden SupportAssist for Home PCs for at downloade og installere SupportAssist.
    SupportAssist-søgeresultater
    Figur 1: SupportAssist-søgeresultater

4. Klik på Start nu for at køre testene, figur 2.
    BEMÆRK: Du kan trykke eller klikke på pil ned og derefter køre en individuel test. Dell anbefaler, at du kører en komplet computertest.
    SupportAssist-hovedskærm
    Figur 2: SupportAssist-hovedskærm

5. SupportAssist kører testene én efter én og leverer resultaterne samt forslag til handlinger.

Løsning 2: Efterse og rens ventilationshullerne og blæserne.

Blokerede ventilationshuller kan forårsage alvorlige problemer med ydeevnen ved at begrænse luftgennemstrømningen. Dette kan medføre, at processoren, systemhukommelsen (RAM) og anden hardware overopheder, hvilket kan føre til hardwaresvigt. For høj varme kan også medføre et markant fald i ydeevnen, da de fleste processorer automatisk reducerer processorhastigheden for at kompensere for varmerelaterede problemer. Hvis du bemærker, at computerens blæser kører konstant og afgiver en unormal eller kraftig støj, kan det være tegn på, at computeren ikke kører så effektivt som muligt, og/eller at der er tilstoppede ventilationshuller.

Det er vigtigt at undgå ophobning af støv i computeren og sørge for tilstrækkelig ventilation for at mindske varmen. Ophobning af fnug og støv forhindrer luften i at strømme rundt om kølefinnerne og tvinger blæseren til at arbejde hårdere.

En Dell-computer kan indeholde flere blæsere, der afkøler de interne komponenter:

• Stationære computere har mere end én blæser – til processor (CPU), dedikeret grafikkort (GPU), strømforsyning (PSU) og til et eller flere kabinetter.
  • Bærbare computere kan også have mere end én blæser, hvilket varierer alt efter model.

FORSIGTIG: Sluk computeren, og tag strømkablet eller AC-adapteren ud, før du bruger trykluft til rengøring af computeren. Følg vejledningen på siden af trykluftdåsen. Forkert brug af trykluft kan beskadige computeren.

FORSIGTIG: Prøv ikke at blæse støv væk ved at puste på det. Fugt kan forårsage uoprettelig skade på elektroniske og elektriske komponenter inden i computeren.

ADVARSEL: Strømforsyningsenheder (PSU) til stationære pc'er er også udstyret med en blæser. Prøv ikke at åbne strømforsyningen for at rengøre blæserne. Sørg for at slukke computeren, og tag derefter strømkablerne ud, og brug en trykluftsdåse til at fjerne støv og snavs.

Udfør følgende trin for at rengøre ventilationshullerne på din Dell-computer.

1. Sluk computeren.
  2. Kontrollér, om der er støv eller snavs i computerens ventilationshuller. Ventilationshullerne kan være placeret forskellige steder afhængigt af computermodellen. Du kan få flere oplysninger i brugervejledningen til din Dell-computer.
  3. Brug en dåse med trykluft til at fjerne støv og snavs fra ventilationshuller, støvfiltre (hvis der er nogen) og kølefinner.

FORSIGTIG:
    Det anbefales kun at bruge en dåse med trykluft. Brug ikke en støvsuger eller ventilator. Støvsugere og ventilatorer medfører statisk elektricitet og kan beskadige elektroniske og elektriske komponenter inden i computeren.

4. For at undgå problemer med overophedning skal computeren placeres i opretstående position og på et hårdt og robust underlag med tilstrækkelig plads omkring ventilationshullerne.

Løsning 3: Download og installer de nyeste opdateringer til Windows-operativsystemet.

Med installation af de nyeste opdateringer til operativsystemet på din Windows-computer sikrer du, at computeren forbliver effektiv og pålidelig.

Se Microsofts vidensartikel Hent den nyeste Windows-opdatering for at få oplysninger om, hvordan du får de nyeste Windows-opdateringer på din computer.

Løsning 4: Brug Dell Power Manager til at administrere termisk ydeevne.

Du kan bruge Dell Power Manager (gælder udvalgte bærbare pc'er fra Dell) til at styre indstillingerne for processoren og blæseren til at administrere ydeevne, computerens overfladetemperatur og blæserstøj.

Se Dells vidensartikel med en vejledning til Dell Power Manager for at få flere oplysninger.

Løsning 5: Kør SupportAssist-quick-testen til diagnosticering på computeren.

Quick-testen (hurtig test) identificerer de mest almindelige problemer og fortæller dig, hvordan du løser dem. Diagnosticeringen omfatter test af processoren og blæserne.

For at køre diagnosticeringen skal du gå til siden SupportAssist-quick-test af hardware (testen starter automatisk).

Hvis testen mislykkes, skal du kontakte Dells tekniske support.

Hvis disse lyntrin ikke løste dit problem, kan du finde mere detaljerede oplysninger i afsnittet Yderligere ressourcer. Du kan også søge efter indhold, der er relateret til problemet, ved hjælp af søgelinjen øverst på denne side.

Videoressourcer

Andre ressourcer

Sådan foretages fejlfinding af problemer med langsom ydeevne
Sådan foretager du fejlfinding af overophedning, nedlukning eller varmefejl på en Dell-computer
Få mere at vide om, hvordan du foretager fejlfinding og løser problemer med overophedning, varme, periodisk nedlukning og andre varmerelaterede problemer på en Dell-computer. Sådan foretager du fejlfinding af overophedning, nedlukning eller varmefejl på en Dell-computer
Sådan foretages fejlfinding af problemer med langsom ydeevne
Sådan foretages fejlfinding af problemer med langsom ydeevne
Find ud af, hvordan du foretager fejlfinding af og løser problemer med ydeevnen på din Dell-computer. Sådan foretages fejlfinding af problemer med langsom ydeevne
Sådan foretages fejlfinding af problemer med langsom ydeevne
Sådan foretager du fejlfinding af problemer med blæsere.
Få mere at vide om, hvordan du foretager fejlfinding og løser problemer med blæserstøj, overophedning og andre blæserrelaterede problemer på en Dell-computer. Sådan foretager du fejlfinding af problemer med blæsere.