• Afgiv ordrer hurtigt og nemt
  • Se ordrer og spor status for din forsendelse
  • Opret og få adgang til en liste med dine produkter
  • Administrer dine Dell EMC-websteder, -produkter og -kontaktpersoner på produktniveau ved hjælp af Company Administration (Virksomhedsadministration).

Batteri

Litium-ion- eller li-ion-batterier er de mest almindelige batterier i bærbare pc'er og andre enheder. Batterier til bærbare pc'er fra Dell er specifikt designet til de enkelte bærbare Dell-pc'er. Se de anbefalede lyntrin nedenfor, hvis du oplever nogen af de følgende symptomer.

FORSIGTIG: Dell anbefaler, at der anvendes et kompatibelt batteri, der er købt hos Dell, og som er udviklet til at fungere sammen med din bærbare pc fra Dell. Brug af et batteri fra en tredjepart, dvs. et batteri, som ikke er fra Dell, eller et inkompatibelt batteri, kan øge risikoen for brand eller eksplosion. Brug ikke batterier fra andre computere sammen med din pc.

BEMÆRK: Hvis du bemærker, at batteripakken er opsvulmet, anbefaler Dell, at du afbryder brugen af batteriet og udskifter det med et batteri, der er godkendt af Dell. Få mere at vide i artiklen Oplysninger og vejledning om opsvulmet batteri.

• Batteriet i den bærbare pc oplades ikke eller mister hurtigt sin opladning.
  • AC-adapteren er tilsluttet, men batteriet oplades ikke.
  • Batteriet registreres ikke af den bærbare computer.
  • Batteriet aflades hurtigt eller holder ikke.
  • Batteriopladningen rykker sig ikke videre end en bestemt procentdel.
  • LED-indikatoren for batteriet lyser ikke, blinker i et bestemt mønster eller blinker permanent.

Følg disse lyntrin for at løse dit problem med batteriet.

Løsning 1: Efterse AC-adapteren og strømporten på den bærbare pc for skader.

Hvis der er skader på AC-strømadapterens ledning, kan det medføre en kortslutning, som kan beskadige din computer eller forårsage driftsafbrydelse, så du ikke længere har mulighed for at oplade batteriet. Se efter flossede kabler (figur 1), blotlagte ledninger (figur 2), en revne i kablet (figur 3) eller et bøjet eller knækket stikben (figur 4).

Du kan finde flere oplysninger i Dells vidensartikel om, hvordan du identificerer skader på AC-adapteren på Dell-systemer.

flosset kabel

Figur 1: Eksempel på et flosset kabel på en AC-adapter

blotlagt kablet

Figur 2: Eksempel på et blotlagt kabel på AC-adapterstikket

revne i kablet

Figur 3: Eksempel på en revne i kablet

bøjet eller knækket stikben

Figur 4: Eksempel på et stikben, der er bøjet eller knækket, i AC-adapterstikket

Løsning 2: Kontrollér, at AC-adapteren fungerer korrekt.

Dells AC-strømadaptere har en LED-indikator, der angiver, om AC-adapteren tilføres strøm og er tændt. LED-indikatoren kan være placeret enten på AC-adapterblokken eller adapterstikket (DC).

Hvis LED-indikatoren ikke lyser, skal du udføre følgende trin for at løse problemet.

1. Tag AC-adapteren ud af stikkontakten eller overspændingsbeskytteren.
  2. Tag DC-netledningen ud af computeren.
  3. Tag netledningen ud af AC-adapterblokken, og vent i to minutter.
  4. Sæt netledningen tilbage i AC-adapterblokken (sørg for, at den er sat helt ind).
  5. Sæt netledningen i en stikkontakt, som du ved fungerer (med henblik på denne test skal den ikke sættes i en overspændingsbeskytter).
  6. Kontrollér, om LED-indikatoren tænder.

Du kan få flere oplysninger på vores websted Hjælp og support til AC-strømadapter.

Løsning 3: Sørg for at bruge den korrekte AC-adapter fra Dell til din computer.

AC-adapteren, der blev leveret sammen med computeren, giver den korrekte spænding og strømstyrke, der er nødvendig for korrekt drift. Sørg for at bruge den AC-adapter, der blev leveret sammen med computeren, eller en anden af samme model.

Dell fraråder brug af inkompatible AC-adaptere eller AC-adaptere fra tredjeparter sammen med bærbare pc'er fra Dell.

Løsning 4: Test med en anden stikkontakt.

Når det tilsyneladende tager længere tid end normalt at oplade batteriet i computeren, kan det skyldes en dårlig forbindelse.

Udfør følgende trin for at løse problemet.

1. Tag AC-adapteren ud af stikkontakten eller overspændingsbeskytteren.
  2. Sæt netledningen i en anden stikkontakt, som du ved fungerer (med henblik på denne test skal den ikke sættes i en overspændingsbeskytter).

BEMÆRK: Hvis opladningen foregår anderledes, kan det skyldes overspændingsbeskytteren, eller at noget andet forhindrer en god forbindelse til stikkontakten.

Løsning 5: Sæt DC-netledningen direkte i den bærbare pc.

Forklaringen på en dårlig forbindelse kan også være din dockingstation, hvis du bruger en sådan.

Sæt DC-netledningen direkte i den bærbare pc uden at bruge dockingstationen for at se, om batteriet oplades hurtigere, og om computeren kører bedre.

Løsning 6: Prøv at oplade batteriet, mens den bærbare pc er slukket.

Flere indstillinger i operativsystemet, f.eks. strømstyringsindstillinger og drivere, kan påvirke batteriets ydeevne.

Løsning 7: Kontrollér batteriets tilstand.

En kontrol af batteriets tilstand vil fortælle dig, om batteriet fungerer korrekt, og hjælpe med at identificere, om et forældet batteri kræver udskiftning.

Se Dells vidensartikel Sådan kontrolleres status for batteritilstanden på bærbare Dell-pc'er for at få en trinvis vejledning.

Hvis du vil forbedre batteriets ydeevne, kan du se Dells vidensartikel Sådan forbedres ydeevnen for et batteri i en bærbar pc fra Dell.

Løsning 8: Optimer din Dell-computer ved hjælp af SupportAssist-programmet.

Dette program sikrer, at din computer har de nyeste Dell-driveropdateringer og BIOS-opdateringer, og kontrollerer indstillinger for at holde din computer effektiv og pålidelig.

1. Tryk på tasten Windows (Windows-knappen), og hold den nede, og tryk derefter på tasten Q.
  2. Indtast SupportAssist i søgefeltet.
  3. Vælg SupportAssist (App) på resultatlisten i figur 5.
  4. BEMÆRK: Hvis SupportAssist ikke vises i søgeresultaterne, skal du gå til siden Dell SupportAssist for Home PCs for at downloade og installere SupportAssist.

SupportAssist-søgeresultater

Figur 5: SupportAssist-søgeresultater

5. Klik på Start nu for at køre testene, figur 6.
  6. BEMÆRK: Du kan trykke eller klikke på pil ned og derefter køre en individuel test. Dell anbefaler, at du kører en komplet computertest.

SupportAssist-hovedskærm

Figur 6: SupportAssist-hovedskærm

7. SupportAssist kører testene én efter én og tilvejebringer resultaterne samt forslag til handlinger.

Løsning 9: Kør diagnosticering af batteriet.

Du kan køre diagnosticering af batteriet for at sikre, at batteriet og den understøttende hardware fungerer korrekt.

For at køre diagnosticeringen skal du gå til siden SupportAssist-test af batteriets hardware (testen starter automatisk).

Hvis testen mislykkes, skal du kontakte Dells tekniske support.

Hvis disse lyntrin ikke løste dit problem, kan du finde mere detaljerede oplysninger i afsnittet Yderligere ressourcer. Du kan også søge efter indhold, der er relateret til problemet, ved hjælp af søgelinjen øverst på denne side.

Videoressourcer

Check Your Laptop Battery Health

The article explains how to tell if your laptop battery needs to be replaced. Symptoms include a shorter battery life, sudden shutdowns, and abrupt drops in charge level. To check battery health, enter the BIOS or use diagnostic tools. If the battery is swollen, stop using the laptop and allow it to drain fully before attempting to remove the battery. For more information, visit Dell Support If you believe your battery needs to be replaced, contact technical support.
How to Utilize power saving features to extend battery life

This video provides tips to extend battery life, including using power-saving features, selecting the balanced power plan, lowering screen brightness, turning off keyboard backlight, cleaning system air vents and fans, removing USB devices, and closing programs when not in use.
How to maximize battery life

To maximize your laptop's battery life, reduce the screen brightness, turn off Wi-Fi and Bluetooth, close unused applications, and use the Windows Power Troubleshooter to find and fix problems. Also, turn off keyboard back-lighting to save power.

Andre ressourcer

Sådan foretager du fejlfinding af problemer med batteriet på din bærbare pc fra Dell
Sådan foretager du fejlfinding af og løser problemer med batteriet på en bærbar pc fra Dell. Find oplysninger om, hvordan du anvender, vedligeholder og foretager fejlfinding af et batterirelateret problem på en bærbar pc fra Dell.
Sådan kontrolleres status for batteritilstanden på bærbare pc’er fra Dell
Sådan kontrollerer du batteritilstanden på en bærbar pc fra Dell Find oplysninger om brug af forskellige metoder til at kontrollere batteriets tilstand på din bærbare pc fra Dell.
Oplysninger og vejledning om opsvulmet batteri
Litium-ion-polymer-batterier er placeret i en fleksibel flerlagslomme, som nogle gange kan svulme op af forskellige årsager.
Batteri til bærbar pc fra Dell – ofte stillede spørgsmål
Find oplysninger om installation, vedligeholdelse og forlængelse af batterikapaciteten. Hvad du bør gøre og ikke gøre med et batteri til en bærbar pc fra Dell.