• Afgiv ordrer hurtigt og nemt
  • Se ordrer og spor status for din forsendelse
  • Opret og få adgang til en liste med dine produkter
  • Administrer dine Dell EMC-websteder, -produkter og -kontaktpersoner på produktniveau ved hjælp af Company Administration (Virksomhedsadministration).

Sådan gendanner du computeren efter problemer med blå skærm.

Går din Dell-computer ned med blå skærm under brug? Der er mange potentielle årsager til dette problem – forældede drivere eller forældet software, beskadigede systemfiler eller defekt hardware for blot at nævne nogle få.

Figur 1: Illustration af en blå skærm- eller STOP-fejl i Windows.Figur 1: Illustration af en blå skærm- eller STOP-fejl i Windows.

Følg disse hurtige trin for at gendanne din Dell-computer efter et problem med blå skærm.

Løsning 1: Opdater drivere og BIOS

Dell anbefaler, at du opdaterer enhedsdrivere og BIOS som normal vedligeholdelse af din enhed. Disse opdateringer indeholder forbedringer eller ændringer, der holder enheden opdateret og kompatibel med din hardware og software, og kan øge stabiliteten.

Få mere at vide om, hvordan du downloader og installerer den nyeste BIOS-opdatering på din Dell-computer.

Få mere at vide om, hvordan du downloader og installerer Dell-drivere.

Løsning 2: Start med så få enheder som muligt

Defekte hardwareenheder kan forårsage, at computeren går ned med blå skærm. For at udelukke eksterne enheder skal du starte computeren ved kun at bruge den nødvendige hardware, der kræves for at starte op i Windows.

1. Sluk computeren.
    2. Frakobl alle enheder, f.eks. USB-drev, printere, webkameraer og mediekort (SD/xD), undtagen tastatur og mus.
    3. Tænd for computeren, og se, om problemet fortsætter.

Løsning 3: Udfør en total nulstilling

En total nulstilling hjælper med at fjerne statisk elektricitet, som kan forårsage problemer med blå skærm. Følg disse trin for at udføre en total nulstilling.

1. Sluk computeren. Tryk på tænd/sluk-knappen, og hold den nede i 10 sekunder.
    2. Frakobl strømkablet (for stationære computere), eller frakobl AC-adapteren, og fjern batteriet (for bærbare Dell-pc'er med udtageligt batteri).
      BEMÆRK: Lær, hvordan du nulstiller realtidsuret (RTC) på bærbare Dell-pc'er med ikke-udtageligt batteri med henblik på at gendanne din bærbare Dell-pc. Hvis du har en bærbar Dell-pc med udtageligt batteri, skal du se brugervejledningen til din bærbare Dell-pc for at få en trinvis vejledning til sikker fjernelse af batteriet.
      BEMÆRK: Lær, hvordan du ved hjælp af tvungen ePSA kan gendanne efter en POST- eller opstartsfejl på udvalgte bærbare Dell Latitude-pc'er.
    3. Frakobl alle enheder, f.eks. USB-drev, printere, webkameraer og mediekort (SD/xD), undtagen tastatur og mus.
    4. Tryk på tænd/sluk-knappen, og hold den nede i 15-20 sekunder for at fjerne eventuel reststrøm.
      Figur 2: Illustration af tænd/sluk-knappen på en Dell-computerFigur 2: Illustration af tænd/sluk-knappen på en Dell-computer
    5. Tilslut strømkablet (for stationære computere) eller AC-adapteren og batteriet (for bærbare computere).
    6. Tænd computeren.

Løsning 4: Kør en hardwarediagnosticering med henblik på at identificere et potentielt hardwareproblem

En potentiel hardwarefejl i systemhukommelsen (RAM) eller på bundkortet (motherboardet) kan forårsage et POST-problem. Kørsel af en diagnosticering før opstart hjælper med at identificere potentielle hardwareproblemer, der kan være årsag til opstartsproblemet.
    1. Tænd din computer.
    2. Når Dell-logoet vises, skal du trykke på F12-tasten flere gange, indtil engangsstartmenuen vises.
    3. På skærmen med opstartsmenuen skal du vælge Diagnosticering og trykke på Enter.
      Løsning 4: Kør en hardwarediagnosticering med henblik på at identificere et potentielt hardwareproblemFigur 3: UEFI-startmenu
    4. Diagnosticeringstesten begynder.
      Diagnosticeringstesten begynder.Figur 4: Dell ePSA-diagnosticering
      BEMÆRK: Den diagnostiske grænseflade før opstart kan være anderledes på din Dell-computer. Se brugervejledningen til din Dell-computer for at få produktspecifikke oplysninger.
      BEMÆRK: Musen er ikke aktiv under testen.
      BEMÆRK: På bærbare Dell-pc'er er der behov for brugersvar under LCD-testen.
    5. Fejlkoder vises, hvis der er problemer. Notér fejlkoden, valideringskoden og servicekoden, og slå derefter fejlkoden op.

Løsning 5: Reparer manglende eller beskadigede Windows-systemfiler

Systemfilkontrol og Deployment Image Servicing and Management (DISM.exe) er kommandolinjeværktøjer til at scanne Windows og reparere manglende eller beskadigede systemfiler.

1. Genstart computeren, og start op i Windows. Hvis computeren ikke kan starte op i Windows, skal du prøve at starte op i fejlsikret tilstand med netværk.
    2. Klik på Start, og søg efter kommandoprompt eller cmd.
    3. Højreklik på Kommandoprompt, og vælg Kør som administrator.
    4. Ved kommandoprompten skal du indtaste sfc /scannow og trykke på Enter. Se denne video for at finde ud af, hvordan du kører Windows Startreparation (på engelsk).
    5. Systemfilkontrol scanner og kontrollerer operativsystemfilerne. Luk ikke kommandopromptvinduet, før verificeringen er 100 % fuldført.
    6. Genstart computeren, og kontrollér, om problemet er løst.
    7. Hvis problemet ikke er løst, skal du gentage trin 1 og 2.
    8. Ved kommandoprompten skal du indtaste DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth og trykke på Enter.
      BEMÆRK: DISM-værktøjet kræver en aktiv internetforbindelse. Tilslut et Ethernet-kabel (RJ45) direkte fra routeren til computeren. Fejlsikret tilstand med netværk understøtter ikke trådløs internetforbindelse (Wi-Fi).
    9. Værktøjet DISM (Deployment Image Servicing and Management) opretter forbindelse til Windows Update online for at downloade og erstatte manglende eller beskadigede Windows-systemfiler (hvis relevant).
    10. Når reparationsprocessen er fuldført, skal du genstarte computeren.

Løsning 6: Reparer eller nulstil computeren ved hjælp af SupportAssist OS Recovery

Når computeren ikke kan starte til operativsystemet, selv efter gentagne forsøg, starter SupportAssist OS Recovery automatisk på understøttede Dell-computere. Dette genoprettelsesmiljø giver dig mulighed for at diagnosticere hardwareproblemer, reparere din computer, sikkerhedskopiere dine filer eller gendanne din computer til fabriksindstillingerne.

Læs mere om, hvordan du gendanner din Dell-computer ved hjælp af SupportAssist OS Recovery.

Se denne video for at få mere at vide om, hvordan du bruger SupportAssist OS Recovery på understøttede Dell-computere (på engelsk).

Hvis problemet med blå skærm fortsætter, kan du prøve yderligere fejlfindingstrin, hvis din Dell-computer ikke starter op i Windows

Videoressourcer (på engelsk)