• Tee tilauksia nopeasti ja helposti
  • Tarkastele tilauksia ja seuraa lähetyksen tilaa
  • Luo tuoteluettelo ja käytä sitä
  • Hallitse Dell EMC-sivustoja, tuotteita ja tuote-tason yhteystietoja yrityksen hallinnan avulla.

Bluetooth

bluetooth

Bluetooth on lyhyen toimintasäteen langaton tekniikkastandardi, jota käytetään monissa laitteissa, kuten Bluetooth-näppäimistöissä, -hiirissä, -kaiuttimissa ja -kuulokemikrofoneissa. Jos havaitset jonkin seuraavista ongelmista, ehdotetuista pikatoimista voi olla apua.

• Bluetooth-laitteiden pariliitos tai yhdistäminen ei onnistu
  • Bluetooth-laitteiden ajoittaiset yhteysongelmat
  • Bluetooth-laitteiden yhteys katkeaa

Voit ratkaista Bluetooth-ongelmia näiden pikaohjeiden avulla.

Kokeile jokaista vaihetta ja tarkista, onko Bluetooth-ongelma ratkennut. Jos ongelma ei ratkea, jatka seuraavaan vaiheeseen.

Korjaus 1: Varmista, että Bluetooth-yhteys on käytössä. Poista lentokonetila käytöstä.

Napsauta tehtäväpalkin oikeassa alakulmassa olevaa Internet-tilakuvaketta ja varmista, että Bluetooth-ruutu on sininen ja lentokonetilan ruutu valkoinen.
Bluetooth käytössä -merkkivalo

Korjaus 2: Varmista, että ulkoiseen Bluetooth-laitteeseen on asennettu uudet paristot.

Korjaus 3: Varmista, että pariliitettävä Bluetooth-laite on enintään 10 metrin päässä tietokoneesta.

Korjaus 4: Varmista, että tietokoneen Bluetooth-sovittimen uusin ajuri on asennettu. Lisätietoja on Dellin tietokanta-artikkelissa Uusimman langattoman Bluetooth-ajurin lataaminen ja asentaminen.

Korjaus 5: Optimoi Dell-tietokoneesi SupportAssist-sovelluksella.

SupportAssist-sovellus pitää tietokoneesi parhaassa toimintakunnossa.
  1. Pidä Windows-näppäintä painettuna ja paina Q-näppäintä.
  2. Kirjoita hakukenttään SupportAssist.
  3. Valitse tuloksista SupportAssist (sovellus) (jos SupportAssist ei ole käytettävissä tietokoneessa, jatka korjaukseen 6).
     SupportAssist-hakutulokset
  4. Optimoi Dell-tietokone valitsemalla Käynnistä nyt. SupportAssist-sovellus näyttää tulokset ja muut mahdollisesti tarvittavat toimenpiteet.
    SupportAssistin päänäyttö

Korjaus 6: Varmista, että tietokone ja ulkoinen Bluetooth-laite on pariliitetty tai yhdistetty.

1. Pidä Windows-näppäintä painettuna ja paina Q-näppäintä.
  2. Kirjoita hakukenttään Bluetooth.
    a. Valitse tuloksista Bluetooth- ja muiden laitteiden asetukset (järjestelmäasetukset).
    Bluetooth-hakutulokset
  3. Tarkista, onko ulkoinen Bluetooth-laite syöttö-, ääni- tai muut laitteet -luettelossa.
    (Jos ulkoinen Bluetooth-laite näkyy luettelossa, mutta se ei vieläkään toimi, valitse laite, poista laite ja pariliitä laite uudelleen.)
  4. Valitse Lisää laite.
  5. Valitse vaihtoehdoista Bluetooth.
  6. Varmista, että ulkoinen Bluetooth-laite on löydettävissä.
    (Katso löydettävään tilaan asettamisen ohjeet Bluetooth-laitteen käyttöoppaasta.)
  7. Valitse ulkoinen Bluetooth-laite, jonka haluat pariliittää. Kun pariliitos on valmis, valitse Valmis.
    Bluetooth-hakutulokset

Korjaus 7: Varmista laitteistotestillä (englanniksi), että Bluetooth-sovitin toimii oikein.

Videot (englanniksi)

Muut resurssit

Bluetooth-laitteistotesti (englanniksi)
Dell suosittelee Bluetooth-sovittimen vianmääritystä, jotta sen oikea toiminta voidaan varmistaa. Bluetooth-laitteistotesti (englanniksi)
Dellin Bluetooth-laitteiden pariliitos Windows 11:ssä ja Windows 10:ssä
Katso, miten voit pariliittää Dellin Bluetooth-yhteensopivan tietokoneen Dellin ulkoiseen Bluetooth-laitteeseen ja ratkaista yleisimpiä ongelmia. Dellin Bluetooth-laitteiden pariliitos Windows 11:ssä ja Windows 10:ssä
Dellin Bluetooth-näppäimistöjen ja -hiirten pariliittäminen ja vianmääritys
Katso, miten voit pariliittää Dellin Bluetooth-näppäimistöt ja -hiiret synkronointipainikkeen avulla. Dellin Bluetooth-näppäimistöjen ja -hiirten pariliittäminen ja vianmääritys
elokuva clapper play
Tukivideot
Lisää käyttötukivideoita on Dellin videokirjastossa. Tukivideot
Bluetooth-laitteen pariliitos Windowsissa
Tässä Microsoftin artikkelissa on tietoja Bluetooth-laitteiden pariliittämisestä Windows 11:ssä, 10:ssä, 8.1:ssä ja 7:ssä Bluetooth-laitteen pariliitos Windowsissa
Bluetoothin vianmääritys ja käyttöopas
Katso, miten voit pariliittää (yhdistää) Dellin Bluetooth-tietokoneet Dellin Bluetooth-lisävarusteisiin ja ratkaista ongelmia. Bluetoothin vianmääritys ja käyttöopas