• Snel en eenvoudig bestellen
  • Bestellingen en de verzendstatus bekijken
  • Een lijst met producten maken en openen
  • Beheer uw Dell EMC locaties, producten en contactpersonen op productniveau met Company Administration.

Webcam werkt niet in Windows

Met webcams kunt u (virtueel) face-to-face communiceren, zelfs wanneer u zich niet in dezelfde ruimte bevindt. Dit kan o.a. via Microsoft Teams, Skype, Zoom en meer. Wanneer uw camera niet werkt in Windows, ontbreken er mogelijk drivers na een recente update, verhindert een antivirus- of privacy-instellingen het gebruik van de camera of er is een probleem met de app die u wilt gebruiken.

Webcams zijn meestal ingebouwd op laptops, all-in-ones en bepaalde Dell monitoren. Externe webcams worden gebruikt op desktopcomputers en laptops met een USB-kabel.

Als u een van de volgende problemen ondervindt, kunt u met de onderstaande stappen de webcam testen.

• Andere gebruikers kunnen me niet zien tijdens een videogesprek.
  • Het scherm van de webcam is zwart, leeg of donker.
  • De video van mijn camera is donker, korrelig of wazig.
  • Ik kan geen videogesprek voeren met Microsoft Teams, Skype of Zoom.

Volg de volgende snelle stappen om problemen met de webcam op te lossen

Oplossing 1: De computer opnieuw opstarten

Een eenvoudige herstart kan veel problemen vrijwel onmiddellijk oplossen. Als u de computer opnieuw opstart, wordt het geheugen (RAM) gewist en worden eventuele foutieve processen en services uitgeschakeld.

Als u de computer opnieuw opstart, worden alle uitvoerende applicaties en software op de computer afgesloten. Ook de applicaties die worden uitgevoerd op de taakbalk en services die op de achtergrond worden uitgevoerd.

WAARSCHUWING: Voordat u de computer opnieuw opstart, moet u geopende webpagina’s toevoegen aan bladwijzers en geopende documenten, spreadsheets of ander niet-opgeslagen werk opslaan.

Oplossing 2: De camera-instellingen controleren

In Windows 11 of Windows 10 kunnen privacy-instellingen voorkomen dat apps de webcam gebruiken. Zorg ervoor dat uw apps toestemming hebben om de webcam te gebruiken.

OPMERKING: Zorg ervoor dat u zich in een goed verlichte ruimte bevindt. Een donkere ruimte zal ervoor zorgen dat het beeld van de webcam donker of korrelig is.

OPMERKING: Indien aanwezig, schuift u het ingebouwd privacy schuifklepje in de camera open om ervoor te zorgen dat het zicht van de camera niet wordt belemmerd.

OPMERKING: Sommige laptops hebben een schakelaar of knop op het toetsenbord waarmee de camera kan worden in- of uitgeschakeld. Als deze is uitgeschakeld, herkent uw laptop niet dat er een camera is geïnstalleerd of wordt er een camera met een schuine streep erdoorheen op het scherm weergegeven. Raadpleeg de gebruikershandleiding van uw Dell laptop voor meer informatie over de toetsenbordindeling en sneltoetsen.

1. Klik op Start en open Instellingen in Windows.
  2. Klik in de Instellingen op Privacy en beveiliging (Windows 11) of Privacy (Windows 10).
  3. Klik bij App-machtigingen op Camera en zorg ervoor dat Apps toegang geven tot uw camera is ingeschakeld. In Windows 10, schakelt u bij Toegang tot de camera op dit apparaat toestaan Cameratoegang voor dit apparaat in.

Privacy-instellingen microfoon in Windows 11
    Privacy-instellingen webcam om apps toegang te geven tot uw camera in Windows 11
  4. Selecteer welke apps toegang hebben tot de camera. In Windows 10, schakel Desktop-apps toestaan om toegang te krijgen tot uw microfoon in. U kunt ook selecteren welke apps toegang hebben tot de microfoon.

Privacy-instellingen webcam om desktop-apps toegang te geven tot uw camera in Windows 11

Oplossing 3: De webcam inschakelen in het BIOS of UEFI

Op sommige Dell laptops is er in het BIOS of UEFI een optie om de webcam uit te schakelen. Als de webcam is uitgeschakeld in het BIOS of UEFI, kan Windows of een ander besturingssysteem de webcam niet detecteren. Deze optie stelt systeembeheerders in staat om de webcamtoegang uit te schakelen voor beveiligingsdoeleinden.

Het BIOS of UEFI terugzetten naar de fabrieksinstellingen kan problemen met het BIOS of UEFI die ervoor zorgen dat uw camera niet functioneert oplossen. Bekijk deze video voor meer informatie over het BIOS of UEFI terugzetten naar de fabrieksinstellingen.

OPMERKING: De BIOS-interface op uw Dell computer kan verschillen. Raadpleeg de gebruikershandleiding van uw Dell computer voor productspecifieke informatie.

1. Schakel de computer in of start deze opnieuw op.
  2. Druk als u het scherm met het Dell logo ziet meerdere keren op F2 totdat het BIOS of system setup wordt geopend. U kunt ook meerdere keren op F12 drukken totdat u het Eenmalige opstartmenu ziet en vervolgens BIOS Setup of System Setup selecteren in het menu en op Enter drukken.
  3. Zoek de optie om de webcam in of uit te schakelen in het BIOS of UEFI en zorg ervoor dat deze is ingeschakeld.

OPMERKING: De BIOS-interface op uw Dell computer kan verschillen. Raadpleeg de gebruikershandleiding van uw Dell computer voor productspecifieke informatie.

Oplossing 4: Optimaliseer de computer met behulp van SupportAssist

De SupportAssist applicatie biedt een snelle en eenvoudige manier om uw computer te optimaliseren (inclusief het installeren van de nieuwste Dell drivers en het uitvoeren van een hardwaretest). SupportAssist voert ook een hardwaretest uit en levert de resultaten en voorgestelde handelingen.

1. Houd de Windows-toets (Windows-knop) ingedrukt en druk vervolgens op de Q.
  2. Typ SupportAssist in het zoekvak.
  3. Selecteer SupportAssist (app) in de lijst met resultaten.

OPMERKING: Als SupportAssist niet wordt weergegeven in de zoekresultaten, gaat u naar de pagina SupportAssist voor thuis-pc's om SupportAssist te downloaden en te installeren.
  4. Klik op Nu starten om SupportAssist toe te staan uw Dell computer te scannen en te optimaliseren.

Optimaliseer de computer met behulp van de SupportAssist app-video
    Bekijk deze video voor meer informatie over het optimaliseren van uw Dell computer met behulp van SupportAssist.

Oplossing 5: De webcamdrivers controleren

Probeer een andere USB-poort

Als u gebruik maakt van een externe USB-camera, sluit u deze aan op een andere USB-poort op uw computer. Als het probleem hiermee niet is opgelost of als u een ingebouwde camera heeft, probeer dan de volgende stappen:

OPMERKING: Drivers voor de ingebouwde camera van Dell laptops worden automatisch geïnstalleerd in Windows 11, Windows 10 of Windows 8 (8.1).

1. Klik op Start en typ apparaatbeheer. Selecteer in de zoekresultaten Apparaatbeheer.
  2. Vind uw camera onder Camera's, beeldapparaten of Geluids-, video- en gamecontrollers.
  3. Als de camera niet wordt gedetecteerd, klikt u bovenaan op het Actie menu en selecteert u Scannen op hardwarewijzigingen.
  4. Wacht tot Windows bijgewerkte drivers scant en opnieuw installeert.
  5. Start de computer opnieuw op en open de Camera-app om de webcam te testen.
  6. Als dit het probleem met de webcam niet oplost, probeer dan de volgende stappen.
Deïnstalleer uw cameradriver en scan op hardwarewijzigingen
  1. Klik op Start en typ apparaatbeheer. Selecteer in de zoekresultaten Apparaatbeheer.
  2. Vind uw camera onder Camera's, beeldapparaten of Geluids-, video- en gamecontrollers.
  3. Klik met de rechtermuisknop op uw camera en selecteer Eigenschappen.
  4. Ga naar het tabblad Driver en selecteer Apparaat deïnstalleren.
  5. Selecteer het selectievakje Driver voor dit apparaat verwijderen en klik vervolgens op OK.
  6. Klik in Apparaatbeheer bovenaan op het Actie menu en selecteer vervolgens Scannen op hardwarewijzigingen.
  7. Wacht tot Windows bijgewerkte drivers scant en opnieuw installeert.
  8. Start de computer opnieuw op en open de Camera-app om de webcam te testen.

Oplossing 6: Windows bijwerken

Zorg ervoor dat Windows bijgewerkt is. Het downloaden van de nieuwste updates kan het probleem met de camera oplossen.

1. Klik op Start en open Instellingen. U kunt ook op het Windows-logo + I drukken om Instellingen snel te openen.
  2. Klik in Instellingen op Windows update (Windows 11). In Windows 10, ga naar Bijwerken en beveiliging en selecteer vervolgens Windows update op de linkerpagina.
  3. Klik op Controleren op updates op de rechterpagina. Download en installeer de updates als deze beschikbaar zijn.
  4. Nadat de updates zijn geïnstalleerd, start u de computer opnieuw op en test u de webcam met behulp van de Camera-app.

Oplossing 7: Uw antivirussoftware controleren

Sommige antivirus- en beveiligingssoftware van derden worden geleverd met privacy-instellingen die kunnen voorkomen dat apps toegang krijgen tot de webcam.

Zoek in de instellingen van uw antivirus- of beveiligingssoftware naar instellingen die toegang tot uw camera of toestemming voor het gebruik van uw camera blokkeren. Ga voor meer informatie naar de website van uw antivirussoftware.

Wat als de webcam nog steeds niet werkt?

De bovenstaande stappen voor probleemoplossing behandelen de meest voorkomende problemen met de webcam. Als het probleem zich blijft voordoen, probeer dan deze extra stappen om problemen met de webcam op te lossen.

Videobronnen

How to Troubleshoot Webcam Issue

To troubleshoot webcam issues, run SupportAssist diagnostics by selecting "SupportAssist" in Windows Search, navigating to the "Troubleshooting" tab, and choosing "Camera Devices". If an issue is detected, contact support. To give apps access to the camera, go to "Settings" and enable "Allow apps to access your camera". If the webcam is not working, try using it on a different application or enable it within BIOS by pressing F2 during startup and navigating to "Miscellaneous Devices". If the issue persists, update the system BIOS through SupportAssist. Contact support if further assistance is needed.
How To Unbox and Set Up your Dell UltraSharp Webcam

This video describes about how to Unbox and Set Up Dell UltraSharp Webcam.
How to Use Dell Drivers and Downloads Website

To download Dell drivers, go to Dell Support Drivers and select your Dell computer or enter the Service Tag. Click "Check for Updates" and then "Show drivers" to review the list. Click "Download And Install" and restart the computer. Dell drivers are only available for tested operating systems. You can also manually download drivers by selecting the operating system, driver category, and clicking "Download". Follow the onscreen instructions to install.

Andere bronnen

Microfoon aan
Ondersteuning voor microfoon of headset
Ontvang hulp bij het oplossen van problemen met het opnemen van audio of geluid via geïntegreerde of externe microfoons of headsets.
boek open
Bluetooth-ondersteuning
Ontvang ondersteuning voor problemen met Bluetooth bij het gebruik van luidsprekers of hoofdtelefoons met Bluetooth.
Ondersteuning voor drivers
Ondersteuning voor drivers
Meer informatie over verschillende methoden om Dell drivers voor uw Dell producten te downloaden en te installeren.
SupportAssist voor pc's voor thuisgebruik
SupportAssist voor pc's voor thuisgebruik
Meer informatie over het downloaden, installeren en gebruiken van SupportAssist op uw Dell computer om hardware te scannen, drivers bij te werken en meer.