• Lägg beställningar snabbt och enkelt
  • Visa beställningar och kontrollera leveransstatus
  • Skapa och kom åt en lista över dina produkter
  • Hantera dina webbplatser, produkter och kontakter på produktnivå från Dell EMC med hjälp av företagsadministration.

Så här kommer du åt, navigerar i eller uppdaterar BIOS eller UEFI

BIOS (Basic Input or Output System) eller Unified Extensible Firmware Interface (UEFI) är fast mjukvara som är inbäddad på datorns systemkort eller moderkort. Moderna Dell-datorer levereras med Unified Extensible Firmware Interface (UEFI). BIOS eller UEFI fungerar som ett gränssnitt mellan datorns hårdvara och operativsystemet.

Så här uppdaterar du BIOS

Titta på den här videon för att ta reda på hur du uppdaterar BIOS eller UEFI på en Dell-dator (på engelska).

Så här öppnar du BIOS eller UEFI

1. Starta datorn.
  2. När skärmbilden med Dell-logotypen visas trycker du på F2 flera gånger tills BIOS eller systeminställningarna öppnas.

Skärm med Dell-logotypen under start.
  3. Du kan också trycka på F12-tangenten flera gånger tills One Time Boot Menu (menyn för engångsstart) visas och sedan välja BIOS Setup (BIOS-inställningar) eller System Setup (Systeminställningar) på menyn.

4. Alternativet för BIOS-inställning på menyn för engångsstart.

Så här navigerar du i BIOS eller UEFI

BIOS- eller UEFI-gränssnittet kan se annorlunda ut på din Dell-dator. Besök Dell.com/support/manuals, identifiera din Dell-dator och läs användarhandboken om du vill veta hur du navigerar i BIOS eller UEFI.

BIOS- eller UEFI-gränssnitt på en OptiPlex 7050.
Exempel på BIOS- eller UEFI-gränssnitt på en OptiPlex 7050.

BIOS- eller UEFI-gränssnitt på en mobil Precision 5550 workstation-dator.
Exempel på BIOS- eller UEFI-gränssnitt på en mobil Precision 5550 workstation-dator.

Så här uppdaterar du BIOS eller UEFI

När du uppdaterar BIOS eller UEFI, även kallat att ”flasha BIOS”, ersätts den fasta mjukvaran i BIOS eller UEFI med den senaste versionen. När uppdateringen är klar kan BIOS- eller UEFI-uppdateringen åtgärda eller förbättra datorns prestanda eller stöd för nyinstallerad hårdvara.

Dell tillhandahåller en användarvänlig körbar fil (.exe) för att uppdatera BIOS eller UEFI till den senaste versionen. Se Dell BIOS-uppdateringar för mer information och stegvisa instruktioner för hur du laddar ner och installerar den senaste BIOS- eller UEFI-versionen, eller titta på den här videon för att uppdatera BIOS eller UEFI (på engelska).

Videor (på engelska)

Load BIOS to defaults

To reset BIOS to its default settings on a Dell computer, restart the computer and press the "F2" key repeatedly at the Dell logo screen to enter BIOS. Then, click on "Restore Settings", select "OK", and follow the on-screen instructions.
Access UEFI (BIOS) System Setup from Windows

Having trouble accessing the UEFI BIOS on your computer? In just a few clicks, Windows will restart and boot directly to the BIOS.

Andra resurser

BIOS-lösenord
Återställa eller rensa BIOS-lösenord
Lär dig hur du återställer eller rensar lösenorden i din Dell-dators BIOS eller UEFI.
Återställa BIOS
Återställa BIOS på en dator eller surfplatta från Dell
Lär dig att använda BIOS-återställning på datorer eller surfplattor från Dell som stöds.
supportvideor
Supportvideor (på engelska)
Besök vårt videobibliotek för att hitta användbara videor.
Supportbibliotek
Få tillgång till alla våra kunskapsbasartiklar