Gå til hovedindhold
 • Afgiv ordrer hurtigt og nemt
 • Se ordrer og spor status for din forsendelse
 • Opret og få adgang til en liste med dine produkter
 • Administrer dine Dell EMC-websteder, -produkter og -kontaktpersoner på produktniveau ved hjælp af Company Administration (Virksomhedsadministration).

Batterisystem viser "tilsluttet, oplader ikke", når du placerer markøren over batteriikonet

Oversigt: Denne artikel indeholder oplysninger om, hvordan du løser meddelelsen "tilsluttet, oplader ikke", når du placerer markøren over batteriikonet.

Denne artikel er muligvis automatisk blevet oversat. Hvis du gerne vil give feedback om dens kvalitet, så giv os besked ved hjælp af formularen nederst på denne side.

Artikelindhold


Symptomer

Den bærbare Dell-pc viser pop op-meddelelsen tilsluttet, oplader ikke når du holder markøren over batteriikonet (Figur 1). Batteriet oplader imidlertid uden for operativsystemet (f.eks. BIOS eller engangsstartmenuen).

plug-in not charging popup error message (tilsluttet, oplader ikke pop op-fejlmeddelelse)
Figur 1: Meddelelse om, at enheden er tilsluttet, oplader ikke.

BEMÆRK: Kontrollér, om der er en genvej til at deaktivere batteriet. Nogle bærbare pc'er fra Dell har en valgfri genvejstast på tastaturet, der deaktiverer opladning. F.eks. Fn+F2. Hvis din computer har denne funktion, kan du bruge den til at aktivere opladning. Du kan få mere at vide om genvejstaster, der er specifikke for din bærbare Dell-pc, i dokumentationen til din bærbare Dell-pc.
 

Årsag

Batterirelaterede problemer kan skyldes et forældet batteri, batteriet er ved at være udtjent, AC-adapteren fungerer ikke korrekt osv.

Løsning

Udvid de nedenstående afsnit for at finde mere detaljerede anvisninger i hvert fejlfindingstrin. Før du udskriver dokumentet, skal du sørge for at udvide alle de påkrævede afsnit.

For at sikre, at Dell-batteriet oplades korrekt, skal AC-adapteren fungere korrekt. Kontrollér, at den bærbare computer kan genkende vekselstrømsadapteren.

BEMÆRK: Dell Technologies anbefaler, at du bruger den oprindelige AC-adapter, der fulgte med den bærbare pc.
BEMÆRK: Sørg for, at vekselstrømsadapteren, der er tilsluttet computeren, opfylder den minimale effekt, der kræves, for at computeren kan oplade batteriet. Mange avancerede computere kræver AC-adaptere med højere kapacitet som f.eks. 150 W, 180 W, 210 W AC-adaptere.
BEMÆRK: Bærbare pc'er fra Dell, der er docket i E-Port-serien, eller andre dockingstationer, skal bruge den AC-adapter, der fulgte med dockingstationen. Disse AC-adaptere har en højere kapacitet baseret på dockingstationens ekstra strømkrav.

Sådan kontrollerer du, om den bærbare computer genkender vekselstrømsadapteren korrekt:

 1. Genstart computeren.
 2. Når Dell-logoet vises, skal du trykke på F2-tasten flere gange, indtil meddelelsen Entering Setup (Aktivering af opsætning) vises.
 3. Kontrollér vekselstrømsadapterens type i BIOS-indstillingerne.
  • Hvis vekselstrømsadapterens type er Ingen – Kontrollér, at AC-adapteren er tilsluttet den bærbare pc og stikkontakten. Dette skyldes ofte, at AC-adapteren ikke fungerer, eller hvis den bærbare computer ikke kan registrere AC-adapteren.
  • Hvis vekselstrømsadapterens type er ukendt – se artiklen i Dell Knowledge Base , Sådan foretager du fejlfinding af problemer med AC-adapteren på en bærbar pc fra Dell. Dette skyldes ofte, at der er tilsluttet en forkert eller defekt AC-adapter til den bærbare computer.
  • Hvis vekselstrømsadapterens type genkendes korrekt, kan du gå videre til næste trin.

Der er flere indstillinger i operativsystemet, f.eks. strømstyringsindstillinger og enhedsdrivere, der kan påvirke batteriets ydeevne. Opladning af batteriet i en bærbar pc uden for operativsystemet (når den bærbare computer er slukket) hjælper med at isolere hardwarerelaterede problemer.

 1. Sluk for computeren.
 2. Prøv en af følgende kombinationer:
  • Oplad batteriet i et stykke tid, når den bærbare computer er slukket.
  • Eller genstart den bærbare pc, og tryk på F2-tasten for at åbne BIOS eller Systemopsætning. Lad batteriet oplade.
 3. Kontrollér, om batteriets opladningsprocent er øget.
 4. Genstart computeren, og gå til næste trin for at køre en hardwarediagnosticeringstest.

Hvis du kører en hardwarediagnosticeringstest, hjælper det dig med at identificere, hvad årsagen kan være, og giver dig fejlsøgningstrin til at hjælpe med at løse problemet. Dell tilbyder både indbygget diagnosticering og onlinediagnosticering. Det er vigtigt at køre en hardwaretest på den bærbare computer eller batteriet for at finde ud af, hvilken enhed der er årsag til problemet.

For at køre en online hardwaretest på batteriet ved hjælp af Dell SupportAssist, skal du gå til siden med batteridiagnosticering.

BEMÆRK: For at kunne køre en online hardwarediagnosticeringstest på den bærbare computer skal du downloade og installere programmet Dell SupportAssist.

Sådan kører du testen Dell Pre-Boot System Assessment:

 1. Tænd computeren.
 2. På Skærmen med Dell-logoet skal du trykke flere gange på F12-tasten , indtil engangsstartmenuen vises.
 3. Brug piletasterne på tastaturet til at vælge Diagnostics (Diagnosticering), og tryk på Enter-tasten .
 4. Følg anvisningerne på skærmen, og besvar dem korrekt for at udføre diagnosticeringen.
  1. Hvis testen lykkes, skal du fortsætte til næste trin.
  2. Hvis testen mislykkes, skal du notere fejlkoden og valideringskoden og kontakte Dells tekniske support.

En kontrol af batteriets tilstandsstatus hjælper med at afgøre, om batteriet fungerer korrekt, eller om det skal udskiftes. Batteriets tilstandsstatus kan kontrolleres både inden for og uden for operativsystemet. Se Dell Knowledge Base-artiklen Sådan kontrolleres batteriets tilstandsstatus på en bærbar pc fra Dell.

BEMÆRK:
 • Antallet af opladnings- og afladningscyklusser bestemmer batteriets levetid. Dette skyldes også forbrugskomponenterne inden i et batteri.
 • Batteriets kapacitet er det tidsrum, den bærbare computer kan køre på et fuldt opladet batteri. Det er normalt for alle typer batterier at miste noget af batterikapaciteten over tid. Hver gang et batteri oplades eller aflades; mister batteriet en lille mængde batterikapacitet. Denne adfærd anses for at være normal karakteristik af et genopladeligt batteri, og garantien dækker ikke dette.
 • Se flere oplysninger i Dell Knowledge Base-artiklen Dell-batteri til bærbar computer – Ofte Stillede Spørgsmål. Se afsnittet Hvad er retningslinjerne for håndtering af udtjente og opsvulmede batterier, og hvordan udskiftes batteriet på en Dell bærbar computer?.
 • Du kan få flere oplysninger om opsvulmede batterier i vidensbaseartiklen Oplysninger og vejledning i forbindelse med opsvulmede batterier.

Hvis batteriets tilstandsstatus er normal, skal du gå til næste trin.

BIOS er firmware, der er integreret i computerens systemkort (bundkort). Opdatering af BIOS til den nyeste version hjælper computeren med at genkende vekselstrømsadapteren korrekt. Opdatering af BIOS til den nyeste version kræver, at AC-adapteren og batteriet forsyner computeren.

ADVARSEL: Bærbare pc'er fra Dell skal have deres batteri installeret og tilsluttet AC-adapteren, før du begynder at opdatere BIOS. Nogle bærbare computere fra Dell skal have mindst 10 % strøm tilbage på batteriet, før du starter BIOS-opdateringen.

Hvis du vil opdatere BIOS til den nyeste version, skal du se Dell Knowledge Base-artiklen Opdateringer til Dell BIOS.

Hvis computeren ikke genkender AC-adaptertypen, skal du se Dell Knowledge Base-artiklen Forcing a BIOS Update without the AC adapter that is attached on a Dell Laptop (Gennemtving en BIOS-opdatering uden AC-adapteren, der er tilsluttet en bærbar Dell-pc). Før du forsøger at gennemtvinge BIOS-opdateringen, skal du læse ansvarsfraskrivelsen herunder.

FORSIGTIG: Hvis batteriniveauet er mindre end 10 %, kan du måske gennemtvinge opdatering af BIOS fra et DOS-miljø. En fejl under denne proces kan beskadige computerens systemkort. Brugerne fortsætter herfra på egen risiko. Dell kan ikke drages til ansvar for tab, herunder, men ikke begrænset til, tab af data, tab af fortjeneste eller indtægtstab, som kunder pådrager sig ved at følge procedurer eller råd, der fremgår i denne artikel.

Dell Quickset

Dell Quickset er en serie af softwareapplikationer, som giver forbedret funktionalitet på din Dell-computer. Dell Quickset-hjælpeprogrammet giver adgang til at konfigurere indstillinger for strømstyring, batteritilstandsmåleren og andre funktioner på de fleste bærbare Dell-computere. Den giver adgang til flere funktioner, der kræver flere trin. Nogle af de funktioner, som du kan få adgang til med Dell Quickset, omfatter:

 • Deaktivér eller aktivér batteriopladning.
 • Skift funktionstasteadfærd (Fn).
 • Konfigurer trådløs genvejstast.

Installation eller opdatering af Dell Quickset-applikationen kan hjælpe med at løse problemer med batteriopladning. Download og installer Dell Quickset-applikationen fra Dell-webstedet Drivere og Downloads. Dell Quickset-applikationen kan findes under kategorien Applikation.

BEMÆRK: Dell Quickset-applikationen er tilgængelig og understøttes af udvalgte bærbare Dell-computere. Hvis Dell Quickset ikke er tilgængelig til din bærbare computer fra Dell, skal du gå videre til det næste trin.

Du kan køre det fejlfindingsværktøj for hardware og enheder, som er indbygget i Microsoft Windows. Fejlfindingsværktøjet for hardware og enheder findes i Microsoft Windows 10, Windows 8 eller 8.1 og Windows 7.

Sådan kører du fejlfinding for hardware og enheder:

 1. Tryk på Windows-tasten + R-tasten .
 2. I dialogboksen Kør skal du skrive Control og trykke på Enter-tasten .
 3. I øverste højre hjørne, i feltet Søg i Kontrolpanel, skal du skrive Fejlfindingsværktøj og derefter klikke på Fejlfinding.
 4. Under System og sikkerhed skal du klikke på Strømstyring.
BEMÆRK: Du skal logge på Windows med en konto med administratorrettigheder. Hvis der fremkommer meddelelser fra Styring af brugerkonto, når du kører fejlfindingsværktøjet for hardware og enheder, skal du klikke på Ja.

Hvis brugen af Windows-fejlfindingsværktøjet ikke løser problemet, skal du gå videre til næste trin

 1. Tryk på Windows-tasten + R-tasten .
 2. I dialogboksen Kør skal du skrive devmgmt.msc og trykke på Enter-tasten .
 3. I Enhedshåndtering skal du klikke på > eller tegnet + ud for Batterier.
 4. Højreklik på Microsoft ACPI-kompatibelt Control Method-batteri, og klik på Fjern.
 5. Klik på OK for at bekræfte fjernelsen af driveren.
 6. Genstart computeren.

Flere oplysninger

Anbefalede artikler

Her er nogle anbefalede artikler relateret til dette emne, der kan have din interesse.


Nyttige videoer

Kontrollér tilstanden for batteriet på din bærbare pc

Varighed: 02:34
Når de tilgængelige indstillinger for undertekster (undertekster) er tilgængelige, kan du vælge indstillinger for sprog ved hjælp af ikonet Indstillinger eller CC på denne videoafspiller.

Maksimer batteriets driftstid på din bærbare computer

Varighed: 01:25
Hvis de er tilgængelige, kan der vælges indstillinger for undertekster (undertekster) ved hjælp af ikonet Indstillinger eller CC på denne videoafspiller.


Batteri Strøm Gå til webstedet Batteri og strøm for at få flere ressourcer og oplysninger.
 

Egenskaber for artikel


Berørt produkt

G Series, Alienware, Inspiron, Latitude, Vostro, XPS, Legacy Laptop Models

Sidste udgivelsesdato

28 jul. 2023

Version

7

Artikeltype

Solution