Gå til hovedindhold
 • Afgiv ordrer hurtigt og nemt
 • Se ordrer og spor status for din forsendelse
 • Opret og få adgang til en liste med dine produkter
 • Administrer dine Dell EMC-websteder, -produkter og -kontaktpersoner på produktniveau ved hjælp af Company Administration (Virksomhedsadministration).

Vejledning til Dell Power Manager

Oversigt: Denne artikel indeholder oplysninger om funktioner i Dell Power Manager, instruktioner til, hvordan du downloader og installerer Dell Power Manager-appen. Find oplysninger om, hvordan du administrerer batteriet på en bærbar pc ved hjælp af Dell Power Manager. ...

Denne artikel er muligvis automatisk blevet oversat. Hvis du gerne vil give feedback om dens kvalitet, så giv os besked ved hjælp af formularen nederst på denne side.

Artikelindhold


Instruktioner

Dell Power Manager-programmet hjælper dig med at maksimere batteriets levetid på den bærbare computer ved at konfigurere, hvordan batteriet skal vedligeholdes baseret på dine personlige præferencer. Dell Power Manager understøttes på bærbare Dell Inspiron-, Vostro- og XPS-pc'er, der kører eksklusivt på Windows 10, og kræver, at Microsoft .NET Framework 4.6.1 er installeret på computeren.

Afhængigt af hardwarekonfigurationen på din bærbare Dell-pc understøtter Dell Power Manager også advarselsmeddelelser, der er relateret til inkompatibilitet mellem strømadapter, batteri, docking og USB-C-enhed eller -protokol.

Vigtige funktioner i Dell Power Manager

 • Batterioplysninger – Viser tilstandsoplysninger for op til seks installerede batterier afhængigt af systemfunktionerne og giver mulighed for at redigere batteriindstillinger eller oprette en brugerdefineret batteriindstilling.
 • Avanceret opladning – Styring af batteriopladning for at forlænge batteriets levetid.
 • Spidsbelastning - Reducer strømforbruget ved automatisk at skifte computeren til batteristrøm på visse tidspunkter af dagen, selv når computeren er sluttet til en direkte strømkilde.
 • Termisk styring – Styr indstillinger for processor og køleblæser for at administrere ydeevne, computerens overfladetemperatur og blæserstøj.
 • Batteriudvidelse – Spar på batteriopladningen ved at påvirke CPU-strømniveauet, skærmens lysstyrke og tastaturets belysningsniveauer og ved at slå lyden fra.
 • Advarselsindstillinger – Giver dig mulighed for at gendanne standardindstillingerne for advarsler.

Klik på nedenstående funktioner for at få detaljerede oplysninger.

Dell Power Manager giver detaljerede oplysninger om batteriet til din bærbare pc fra Dell, herunder:

 • Uanset om din computer er tilsluttet strøm eller bruger batteristrøm
 • Procentdel af computerens samlede batteristrøm
 • Skift ved spidsbelastning og status for batteriudvidelsen, hvis det er relevant
 • Batteristatus
 • Batteriopladningsstatus
 • Batteriindstillinger
 • Batteritype (standard, udvidet garanti eller udvidet)
 • Forbindelse (primær, batteridel eller modulbås)
 • Producent
 • Dell-batteri (ja eller nej)
 • Serienummer
 • PPID (enhedsdelens ID)
  BEMÆRK: Batteriets PPID vises muligvis ikke altid i Dell Power Manager-appen.

Batterioplysninger i Dell Power Manager
Figur 1: Batterioplysninger i Dell Power Manager-appen (billedet findes kun på engelsk).


Batteritilstand

Batteristatus angiver den mængde opladning, der er tilgængelig for en computer. Generelt reduceres batteriets tilstand over tid med en hastighed, der afhænger af, hvor ofte batteriet bruges, og under hvilke omstændigheder det anvendes.

Batteriets tilstand er angivet med et hjerteikon efterfulgt af et sæt med fire cirkelikoner. Antallet af cirkelikoner, der er udfyldt, angiver batteriets tilstand.

Infografik om batteritilstandsindikator i Dell Power Manager
Figur 2: Indikator for batteritilstand (billedet er på engelsk).

BEMÆRK: Oplysninger om batteritilstand er kun tilgængelige, hvis der er tilsluttet et Dell-batteri til din computer.
Tabel 1: Indikatorkoder for batteritilstand
Kode Beskrivelse
Fire grønne prikker i indikatoren for batteritilstand Fremragende – Batteriet fungerer med maksimal kapacitet.
Tre grønne prikker i indikatoren for batteritilstand God – Batteriet kan oplades normalt. Du kan dog opleve reduceret driftstid, fordi batteriets langtidslevetid falder.
To gule prikker i indikatoren for batteritilstand Fair - Batteriet kan oplades normalt; den er imidlertid tæt på slutningen af dens brugbare levetid. Det anbefales, at du snart køber et nyt batteri.
En rød prik i indikatoren for batteritilstand Dårlig – Batteriet giver ikke længere tilstrækkelig strøm. Det anbefales, at du udskifter batteriet.
Fire tomme prikker i indikatoren for batteritilstand Batteriet fungerer ikke længere, eller batteristatus kan ikke bestemmes. Det anbefales, at du udskifter batteriet.

Batteriopladningsstatus

Du kan hurtigt få vist et batteris opladningsstatus ved at se indikatorkoden for batteriopladningsstatus, der vises ved siden af batterinummeret på skærmen Batterioplysninger.

BEMÆRK: Oplysninger om batteriopladningsstatus er kun tilgængelige, hvis der er tilsluttet et Dell-batteri til din computer.
Tabel 2: Indikator for batteriopladningsstatus
Kode Strøm tilbage
Fire grønne prikker i indikatoren for batteritilstand 80-100 procent
Tre grønne prikker i indikatoren for batteritilstand 60-79 procent
To gule prikker i indikatoren for batteritilstand 40-59 procent
En rød prik i indikatoren for batteritilstand 20-39 procent
Fire tomme prikker i indikatoren for batteritilstand 0-19 procent

Batteriindstillinger

Dell Power Manager giver dig mulighed for at vælge en batteriindstilling, der er optimeret til specifikke computerbrugsmønstre. Nogle indstillinger fokuserer f.eks. på at forlænge batteriets levetid, mens andre giver hurtige opladningstider. De tilgængelige indstillinger kan være begrænset afhængigt af batteriet. Mulige batteriindstillinger omfatter:

 • Standard – Oplader batteriet helt med moderat hastighed. Denne indstilling giver en afbalanceret indfaldsvinkel til at forlænge batteriets levetid, samtidig med at den stadig giver rimelig hurtig opladningstid. Anbefales til brugere, der ofte skifter mellem batteri og eksterne strømkilder.
 • ExpressCharge ™™ – Oplader hurtigt batteriet ved hjælp af Dells hurtigopladningsteknologi. Anbefales til brugere, der har brug for at oplade batteriet hurtigt. Hvis computeren er slukket, oplades batteriet typisk til 80 procent inden for 1 time og 100 procent i løbet af to timer. Opladningstiden kan være længere, hvis computeren er tændt.
 • Brug primært AC-strøm – Forlænger batterilevetiden ved at sænke grænseværdierne for opladning, så batteriet aldrig oplader til 100 procent af kapaciteten. Anbefales til brugere, der primært anvender computeren, mens den er tilsluttet en ekstern strømkilde.
 • Tilpasset – Optimerer automatisk batteriindstillingerne baseret på brugerens typiske brugsmønstre. Anbefales til brugere, som ønsker at "indstille og glemme".
 • Brugerdefineret – Brugeren vælger, hvornår batteriet skal starte og stoppe opladningen. Anbefales til erfarne brugere.

Batteriindstillinger i Dell Power Manager
Figur 3: Indstillinger for batteriopladning i Dell Power Manager-appen (billedet er på engelsk).

Avanceret opladning er en valgfri funktion, der forlænger den brugbare levetid for en computers batterier ved kun at oplade dem til fuld kapacitet én gang om dagen før den start på dagen, du angiver, når du aktiverer avanceret opladning. Resten af dagen holder Avanceret opladning batterierne i en lavere opladningstilstand, der er bedre til opbevaring, selv når computeren er tilsluttet en direkte strømkilde.

BEMÆRK: Hvis de timer, der er tildelt Spidsbelastning og Avanceret opladning, overlapper hinanden, prioriteres Spidsbelastning. Batterier oplades ikke under Spidsbelastning.

Aktivering af Avanceret opladning

Avanceret opladning er som standard ikke aktiveret. Når Avanceret opladning er aktiveret, gælder funktionen for alle batterier i computeren, og individuel batterikonfiguration er deaktiveret.

 1. Klik på fanen Avanceret opladning i venstre rude.
 2. For at aktivere Avanceret opladning skal du klikke på til/fra-knappen øverst på siden.
  Avancerede indstillinger i Dell Power Manager
  Figur 4: Aktivér avanceret opladning i Dell Power Manager-appen. (Billedet er på engelsk)
 3. Klik for at skifte for hver dag i ugen for at aktivere eller deaktivere Avanceret opladning for hver dag.
 4. Klik på Indstillinger for at indstille klokkeslættet, hvor Avanceret opladning er aktiv og inaktiv.
 5. Klik på en ugedag på skærmen Med tidsindstillinger . I sidens hoveddel kan du bruge enten den cirkulære skyder eller rullemenuerne til at indstille klokkeslættet.
  Planlægning af avancerede opladningsindstillinger i Dell Power Manager
  Figur 5: Avanceret opladningsplanlægning i Dell Power Manager-appen (billedet er på engelsk)
 6. Marker afkrydsningsfeltet "Kopier de samme indstillinger til flere dage". I venstre rude skal du vælge de dage, hvor indstillingerne skal være gældende.
 7. Klik på OK for at gemme indstillingerne, eller klik på Annuller for at kassere dem.

Spidsbelastning er en valgfri funktion til reduktion af strømforbruget ved automatisk at skifte computeren til batteristrøm på visse tider af dagen, selvom computeren er sluttet til en direkte strømkilde. Når Spidsbelastning begynder, kører computeren på batteristrøm, indtil det kombinerede opladningsniveau for alle batterier når en minimumsgrænse. Se aktivering af Spidsbelastning for at få oplysninger om, hvordan du ændrer disse indstillinger. Hvis computeren er tilsluttet strøm, strømforsynes den derefter af den direkte strømkilde. Batteriet oplades dog ikke, før Spidsbelastning slutter.

BEMÆRK: Hvis de timer, der er tildelt Spidsbelastning og Avanceret opladning, overlapper hinanden, prioriteres Spidsbelastning. Batterier oplades ikke under Spidsbelastning.

Aktivering af Spidsbelastning

 1. Klik på fanen Spidsbelastning i venstre rude.
 2. For at aktivere Skift ved spidsbelastning skal du klikke på til/fra-knappen øverst på siden.
 3. Flyt skyderen for at vælge den procentdel, hvor computeren skal genoprette vekselstrøm, hvis den tilgængelige computeropladning falder under værdien. Hvis du f.eks. vælger 15 procent, skifter computeren fra batteri til AC-strøm under Spidsbelastning, hvis den resterende effekt falder til under 15 procent.
 4. Hvis du vil aktivere eller deaktivere Spidsbelastning for en bestemt dag, skal du klikke på til/fra-knappen ud for hver dag i ugen.
 5. Klik på Indstillinger for at indstille klokkeslættet, når Spidsbelastning er aktiv.
 6. Klik på en ugedag på skærmen Med tidsindstillinger . Brug enten den cirkulære skyder eller rullemenuerne:
  1. Klik på OK for at gemme ændringerne, eller klik på Annuller for at kassere dem.
  2. Indstil et tidspunkt, hvor computeren kun begynder at køre på AC-strøm uden at oplade batteriet: Marker afkrydsningsfeltet Brug AC-strøm uden opladning af batteri, og vælg derefter, hvor længe computeren skal starte til AC-strøm uden at oplade batteriet.
  3. Afslut Spidsbelastning: Vælg det tidspunkt, hvor Spidsbelastning skal slutte.
 7. Vælg "Kopier de samme indstillinger til flere dage". I venstre rude skal du derefter vælge de dage, hvor indstillingerne skal være gældende.
 8. Klik på OK for at gemme ændringerne, eller klik på Annuller for at kassere dem.

Dell Power Manager giver dig mulighed for at administrere computerens indstillinger for processor- og køleblæser, så du kan administrere ydeevne, computerens overfladetemperatur og blæserstøj. Hver indstilling repræsenterer en forskellig saldo for disse tre elementer. Vælg den konfiguration, der passer bedst til den måde, du bruger computeren på.

FORSIGTIG: Hvis nogen af blæserne i computeren svigter, er den termiske styringsfunktion deaktiveret.
BEMÆRK: Hvis din computer ikke understøtter termiske indstillinger, er den termiske styringsfunktion ikke tilgængelig.
Tabel 3: Termiske indstillinger i Dell Power Manager-appen
Indstilling Beskrivelse
Optimeret Afbalancerer ydeevne, støj og temperatur.
Køling Køleblæserens hastighed øges for at opretholde en køligere computeroverfladetemperatur. Din computer kan give mere støj og opleve reduceret ydeevne.
Støjsvag Køleblæseren og processorhastighederne sænkes for at reducere blæserstøj. Denne konfiguration kan også reducere computerens ydeevne og hæve computerens overfladetemperatur.
Ultra-ydeevne Både processorens og blæserens hastighed øges for at give computeren højere ydeevne. Denne konfiguration kan også give mere støj og højere computerens overfladetemperatur.

Ændring af indstillinger for termisk styring

For at ændre indstillingen for den termiske styring:

 1. Klik på fanen Termisk styring i venstre rude.
 2. Klik på alternativknappen ved siden af den indstilling for termisk styring, du vil vælge.

Termiske indstillinger i Dell Power Manager
Figur 6: Indstillinger for termisk styring i Dell Power Manager-appen (billedet er på engelsk).

Funktionen til batteriudvidelse i Dell Power Manager giver dig mulighed for at spare på batteriopladningen.

 • Reduktion af CPU-strømniveauet
 • Skærmens lysstyrkeniveau
 • Tastaturets belysningsniveau
 • Slå lyd fra
BEMÆRK: Hvis din computer ikke understøtter reduktion af CPU-strøm (støjsvag termisk indstilling), er funktionen til batteriudvidelse ikke tilgængelig.
BEMÆRK: Batteriudvidelse rapporterer kun ændringer i indstillinger, som du foretager i funktionen Batteriudvidelse. Ændringer, du foretager i BIOS-indstillingerne og operativsystemets indstillinger, som påvirker batteriets forbrug, afspejles ikke i Batteriudvidelse.
BEMÆRK: Batteriudvidelsen kan ikke tændes, når du har sluttet computeren til en stikkontakt.

Udvidet batteriopladning

Funktionen til batteriudvidelse i Dell Power Manager giver dig mulighed for at ændre indstillingerne for nogle computerfunktioner, der påvirker computerens batteriforbrug. Sådan får du adgang til Batteriudvidelse:

 1. Klik på fanen Batteriudvidelse i venstre rude.
 2. Klik på knappen Indstillinger .
 3. Klik i feltet ved siden af den funktion, som du vil påvirke, og skub skyderen, eller indtast et procenttal for at tilpasse det ændringsniveau, du vil anvende.
 4. Klik på OK for at anvende dine ændringer, eller klik på Annuller for at kassere dine ændringer.
 5. Klik på til/fra-knappen til positionen Til.

Klik på Gendan standardindstillinger for at gendanne de indstillinger, du har ændret vha. Batteriudvidelse.

Funktionen Advarselsindstillinger i Dell Power Manager giver dig mulighed for at gendanne standardindstillingerne for advarsler. Dell Power Manager understøtter følgende typer advarsler:

 • Adapteradvarsler
 • Batteriadvarsler
 • Advarsler for dockingstation
 • Andre advarsler
 • Termiske advarsler

Gendannelse af advarselsindstillinger

 1. Klik på fanen Alarmindstillinger i venstre rude.
 2. Klik på knappen Gendan advarselsindstillinger. Denne funktion gendanner visningen af en advarsel, hvis du tidligere har klikket på Vis ikke denne meddelelse igen.

  Indstillinger for advarselsmeddelelser i Dell Power Manager
  Figur 7: Gendan advarselsindstillinger i Dell Power Manager-appen. (Billedet er på engelsk)

 3. Der vises et bekræftelsesdialogvindue med meddelelsen Er du sikker på, at du vil gendanne alle advarselsindstillinger?
 4. Klik på Ja for at fortsætte eller På Annuller for at annullere.

  Bekræftelsesskærmbillede for gendannelse af advarselsindstillinger i Dell Power Manager
  Figur 8: Bekræft gendannelse af advarselsindstillinger i Dell Power Manager-appen. (Billedet er på engelsk)

Flere oplysninger

Ofte stillede spørgsmål

Dell Power Manager er fabriksinstalleret på understøttede Dell-computere. Hvis du vil downloade Dell Power Manager Service fra Dells websted Drivere og downloads, skal du følge disse trin:

 1. Gå til siden for download af drivere til Dell Power Manager Service.
 2. Klik på Download fil , og gem installationsfilen.
 3. Find den gemte placering, og dobbeltklik på den downloadede installationsfil.
 4. Følg anvisningerne på skærmen for at gennemføre installationen.

Sådan afinstalleres Dell Power Manager-applikationen:

 1. Højreklik på Start, og vælg Programmer og funktioner.
 2. Der vises en liste over programmer og funktioner, der er installeret på din computer.
 3. På listen skal du vælge Dell Power Manager og klikke på Afinstaller.

Anbefalede artikler

Her er nogle anbefalede artikler relateret til dette emne, der kan have din interesse.

Egenskaber for artikel


Berørt produkt

G Series, Inspiron, Vostro, XPS, Dell Command | Power Manager, Dell Power Manager

Sidste udgivelsesdato

03 jan. 2024

Version

15

Artikeltype

How To