Siirry pääsisältöön
 • Tee tilauksia nopeasti ja helposti
 • Tarkastele tilauksia ja seuraa lähetyksen tilaa
 • Luo tuoteluettelo ja käytä sitä
 • Hallitse Dell EMC-sivustoja, tuotteita ja tuote-tason yhteystietoja yrityksen hallinnan avulla.

Ram-muistin vaikutus tietokoneen suorituskykyyn

Yhteenveto: Tässä artikkelissa on tietoja siitä, miten järjestelmän muisti eli RAM-muisti vaikuttaa tietokoneen suorituskykyyn ja mitä enemmän RAM-muistia tapahtuu.

Tämä artikkeli on saatettu kääntää automaattisesti. Jos sinulla on palautetta sen laadusta, ilmoita siitä meille käyttämällä tämän sivun alareunassa olevaa lomaketta.

Artikkelin sisältö


Ohjeet

Tietokoneen järjestelmämuisti koostuu fyysisestä muistista eli järjestelmämuistista tai RAM-muistista ja näennäismuistista. Järjestelmämuisti ei ole pysyvä tallennustila, kuten kiintolevy, joka tallentaa sisällön, kun sammutat tietokoneen.

Kun ohjelma käynnistetään, suoritin antaa komennon ohjelman hakemiseksi kiintolevyltä. Kun tiedostot on haettu, tietokone tarvitsee työtilan tietojen käsittelyä ja sen käyttöä varten. Tämä digitaalinen työtaso on RAM-muisti. Tietokone sijoittaa ohjelmat RAM-muistiin tai digitaaliseen työasemaan tilapäisesti niiden käsittelyn aikana, jotta suoritin voi käyttää näitä tietoja entistä nopeammin ja helpommin.

RAM-muistin ymmär

Mitä enemmän RAM-muistia tietokoneessa on, sitä enemmän digitaalista työasemaa on käytössä ja sitä nopeammin ohjelmat toimivat. Jos tietokone toimii hitaasti RAM-muistin puutteen vuoksi, näennäismuistin lisääminen saattaa olla houkuttelevaa, koska se on edullisempaa. RAM-muistin lisääminen on kuitenkin parempi ratkaisu, koska suoritin pystyy lukemaan TIETOJA RAM-muistista nopeammin kuin kiintolevyltä.

RAM-muistilla on kaksi pääominaisuutta, jotka vaikuttavat tietokoneen suorituskykyyn: muistikapasiteetti ja muistin nopeus.


Käyttöjärjestelmän rajoitukset

Nykyisin useimmissa tietokoneissa on 64-bittinen käyttöjärjestelmä. Joissakin tietokoneissa on vanhat mallit, ja niissä on 32-bittinen (X86) käyttöjärjestelmä. Varmista ennen RAM-muistin päivittämistä, että käyttöjärjestelmä tukee muistin uutta määrää. Seuraavassa Microsoftin artikkelissa on erinomainen luettelo Windows-versioista ja tuetun RAM-muistin määrästä: Windows- ja Windows Server -versioiden muistirajoituksetTämä hyperlinkki vie sinut Dell Technologiesin ulkopuoliseen sivustoon..

Muistikapasiteetti: Mitä enemmän Muistimoduulissa on Gt: sitä enemmän ohjelmia on auki kerralla.

 • 2–4 Gt: Tämä oli RAM-muistin vakiokapasiteetti, ja se toimitettiin Windows Vista- tai XP-tietokoneiden kanssa. Tämä muistimäärä voi käsitellä yksittäisiä sovelluksia. Jos tietokoneessa on alle 4 Gt RAM-muistia, RAM-muistin lisääminen parantaa sen suorituskykyä merkittävästi.

 • 4–6 Gt: Tämä RAM-muistin vakiokapasiteetti helpottaa tavallisen käyttäjän tehtäviä, kuten internetin selaamista, Word-asiakirjojen käsittelemistä ja sähköpostiviestien käyttöä.

 • 6-8 Gt: Suurempi RAM-muistikapasiteetti sopii erinomaisesti pelaajille ja multimedian peruskäyttäjille. Se voi käsitellä useita avoimia ohjelmia kerralla ja uutta tekniikkaa, jotta käyttäjien ei tarvitse päivittää tarvittaessa.
 • Yli 8 Gt: Tämä tehokas RAM-muistikapasiteetti sopii täydellisesti pelaajille ja huippuluokan multimediakäyttäjille ja luojille. Nämä käyttäjät haluavat kokeilla markkinoiden uusinta tekniikkaa ilman RAM-muistin päivittämistä.

Muistin nopeus: Aika, jonka RAM-muistilta kuluu pyynnön vastaanottamiseen suorittimesta, ja tietojen lukemiseen tai kirjoittamiseen. Tavallisesti käsittelynopeus on sitä nopeampi, mitä nopeampi RAM-muisti on.

Nopeammalla RAM-muistilla lisätään nopeutta, jolla muisti siirtää tietoja muihin osiin. Nopealla suorittimella on siis nyt yhtä nopea tapa keskustella muiden osien kanssa, mikä tehostaa tietokoneen toimintaa merkittävästi.

RAM-muistin nopeutta mitataan megahertseinä (MHz), miljoonia sykliä sekunnissa, jotta sitä voidaan verrata suorittimen kellotaajuuteen. Dellin pöytätietokoneissa ja kannettavissa muistin nopeus voi vaihdella 1 333 MHz:n vakionopeudesta 2133 MHz:n nopeuteen saakka. Suorittimen nopeus ja tietokoneen emolevyn väylänopeus rajoittavat tietokoneeseen asennetun RAM-muistin nopeutta. Tietokoneen ominaisuudet ja RAM-muistin lisäämiseen käytettävissä olevat laajennuspaikat rajoittavat RAM-muistin päivittämistä. RAM-muistia päivitetään usein korvaamalla nykyiset RAM-moduulit suuremmilla moduuleilla, joita tietokoneen ominaisuudet rajoittavat uudelleen.

Monissa tableteissa ja joissakin aloitustason kannettavissa ei ole muokattavaa RAM-muistia. Etsi tietokone Dellin tukisivustosta ja tarkista tietokoneen tekniset tiedot, ennen kuin ostat ram-laajennusmuistia.


RAM-muistin päivittäminen

Jos harkitset RAM-muistin päivittämistä tietokoneen suorituskyvyn parantamiseksi, määritä ensin tietokoneen RAM-muistin määrä ja se, käyttääkö suoritin 32-bittistä (X86) vai 64-bittistä rekisteriä.

Windows 11:een ja Windows 10:een asennetun järjestelmämuistin (RAM) määrän tarkistaminen

 1. Napsauta Käynnistä-valikkoa hiiren kakkospainikkeella ja valitse Järjestelmä.
 2. Tietokoneen RAM-muistin määrä näkyy Järjestelmä-osan KOHDASSA Asennettu muisti (RAM).
 3. Voit tarkastella tietokoneen käyttämää rekisteriä Järjestelmä-osanSystem type -kohdassa.
  SLN179266_en_US__1System1

Windows 8:aan asennetun järjestelmämuistin (RAM) määrän tarkistaminen

 1. Siirry käynnistä-näytössätyöpöytään napsauttamalla työpöytäsovellusta .
 2. Keskeytä hiiriosoitin työpöydän vasemmassa alakulmassa ja avaa asetusluettelo napsauttamalla hiiren kakkospainiketta.
 3. Valitse asetusluettelosta Järjestelmä.
 4. Tietokoneen RAM-muistin määrä näkyy Järjestelmä-osan KOHDASSA Asennettu muisti (RAM).
 5. Voit tarkastella tietokoneen käyttämää rekisteriä Järjestelmä-osanSystem type -kohdassa.

Windows 7:ään asennetun järjestelmämuistin (RAM) määrän tarkistaminen

 1. Avaa Järjestelmä-valikko napsauttamalla Käynnistä-painiketta , napsauttamalla Tietokone-kohtaa hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla asetusluettelosta Ominaisuudet .
 2. Tietokoneen RAM-muistin määrä näkyy Järjestelmä-osanKOHDASSA Asennettu muisti (RAM).
 3. Voit tarkastella tietokoneen käyttämää rekisteriä Järjestelmä-osanSystem type -kohdassa.

Muista, että on tärkeää suunnitella, miten haluat käyttää Dell-tietokonettasi sekä nyt että tulevaisuudessa. Kun olet valmis päivitykseen, siirry Dellin tukisivustoon ja varmista, että muistimoduuli on yhteensopiva tietokoneen kanssa.

Lisätietoja

Suositellut artikkelit

Seuraavassa on joitakin aiheeseen liittyviä suositeltuja artikkeleita, jotka saattavat kiinnostavat sinua.


Tuki takuun päätyttyä Takuu päättynyt? Ei hätää. Siirry Dell.com/support-sivustoon , anna Dell-palvelutunniste ja katso tarjouksemme.

HUOMAUTUS: Tarjoukset ovat käytettävissä ainoastaan Yhdysvalloissa, Kanadassa, Yhdistyneessä kuningaskunnassa, Ranskassa, Saksassa, Kiinassa ja Japanissa (tietokoneasiakkaat). Ei koske palvelin- ja tallennustuotteita.

Artikkelin ominaisuudet


Tuote, johon asia vaikuttaa

Chromebox, Alienware, Inspiron, Legacy Desktop Models, OptiPlex, Vostro, XPS, G Series, Chromebook, G Series, Alienware, Inspiron, Latitude, Vostro, XPS, Legacy Laptop Models, Fixed Workstations, Mobile Workstations

Edellinen julkaisupäivä

21 marrask. 2023

Versio

9

Artikkelin tyyppi

How To