Siirry pääsisältöön
  • Tee tilauksia nopeasti ja helposti
  • Tarkastele tilauksia ja seuraa lähetyksen tilaa
  • Luo tuoteluettelo ja käytä sitä
  • Hallitse Dell EMC-sivustoja, tuotteita ja tuote-tason yhteystietoja yrityksen hallinnan avulla.

Dell-kannettavan LCD-näytön sisäisen toimintatestin tekeminen

Yhteenveto: Tässä artikkelissa on tietoja Dell-kannettavan LCD-näytön sisäänrakennetun itsetestin (BIST) diagnostiikan suorittamisesta. LCD built-in self test (BIST) -diagnostiikka auttaa analysoimaan ja tunnistamaan, johtuuko Dell-kannettavan näytön poikkeavuus LCD-näytöstä. ...

Tämä artikkeli on saatettu kääntää automaattisesti. Jos sinulla on palautetta sen laadusta, ilmoita siitä meille käyttämällä tämän sivun alareunassa olevaa lomaketta.

Artikkelin sisältö


Ohjeet

Run the LCD BIST to See if the Video Distortion Issue is Present

Kesto: 00:21
Jos tekstityksen kieliasetukset ovat käytettävissä, ne voidaan valita tämän videosoittimen Asetukset- tai CC-kuvakkeella.


Jos Dell-kannettavan LCD-näytössä ilmenee jokin seuraavista oireista, diagnostiikkatesti voi auttaa selvittämään, johtuuko näyttöongelma LCD-näytöstä.

  • vilkkuminen
  • Epäselvä, sumea tai vääristynyt kuva
  • vaaka- tai pystyviivat
  • Geometrinen vääristymä tai vino kuva
  • Vääristyneet tai haalistuvat värit
  • kirkkaat tai sammuneet kuvapisteet.
  • Kevyt vuoto
  • Kuvan palaminen, kirkas tai musta laikku
  • Kuplat tai ilmataskut

Jos näyttöongelma liittyy Dell-näyttöön, katso lisätietoja Dellin tietämyskannan artikkelista Dell-näytön diagnostiikkatestin suorittaminen.

Näyttö- tai kuvaongelmat voivat johtua vanhentuneista näytönohjaimista, laitteistoviasta (LCD-näyttö) tai tietokoneen virheellisistä videoasetuksista.

LCD-näytön diagnostiikkatestin suorittaminen auttaa tunnistamaan, johtuuko ongelma LCD-näytön laitteisto-ongelmasta.

LCD-näytön sisäinen toimintatesti (BIST)

Dell-kannettavien sisäisellä diagnostiikkatyökalulla voit tarkistaa, johtuuko näytön poikkeavuus itse Dell-kannettavan LCD-näytöstä, näytönohjaimesta vai tietokoneen näyttöasetuksista. Jos havaitset näytössä välkkymistä, vääristymiä, selkeysongelmia, sumeita tai epätarkkoja kuvia, vaaka- tai pystysuoria viivoja, värin haalistumista tai kuplia, tarkista diagnostiikkatesti LCD-näytöstä. Näytön sisäinen itsetesti voidaan käynnistää kahdella tavalla:

Tapa 1

  1. Katkaise tietokoneesta virta.
  2. Irrota tietokoneeseen liitetyt laitteet.
  3. Liitä verkkolaite tietokoneeseen.
  4. Varmista, että LCD-näyttö on puhdas (näytön pinnalla ei ole pölyä).
  5. Pidä D-näppäintä painettuna ja käynnistä tietokone siirtyäaksei näytön sisäänrakennetun itsetestin (BIST) tilaan. Pidä D-näppäintä painettuna, kunnes näet LCD-näytöllä väripalkkeja.
  6. Näytöllä näkyy useita väripalkkeja, joiden väri muuttuu mustaksi, valkoiseksi, punaiseksi, vihreäksi ja siniseksi.
  7. Tutki näyttö tarkasti poikkeavuuksien varalta.
  8. Poistu painamalla Esc-näppäintä .
  9. Jos näytön vikaa ei esiinny sisäisessä itsetestitilassa, katso lisätietoja Dellin tietämyskannan artikkelista Dell-kannettavan näyttö- tai kuvaongelmien vianmääritys.
  10. Jos näytössä ilmenee poikkeavuuksia, kysy Dellin teknisestä tuesta lisätietoja sijainnissasi saatavilla olevista korjausvaihtoehdoista.

Tapa 2

  1. Katkaise tietokoneesta virta.
  2. Irrota tietokoneeseen liitetyt laitteet.
  3. Liitä verkkolaite tietokoneeseen.
  4. Varmista, että LCD-näyttö on puhdas (näytön pinnalla ei ole pölyä).
  5. Pidä Fn-näppäintä painettuna ja käynnistä tietokone siirtyäksesi käynnistystä edeltävään diagnostiikkatilaan. Pidä Fn-näppäintä painettuna, kunnes näet käynnistystä edeltävän diagnostiikkanäytön.
    HUOMAUTUS: SupportAssist Pre-boot System Assessment tai Enhanced Pre-Boot System Assessment (ePSA) -diagnostiikkatesti tarkistaa laitteiston ja ilmoittaa mahdollisista laitteistovirheistä. Merkitse virhekoodit tai virhesanomat muistiin sekä vahvistuskoodi ja kysy Dellin teknisestä tuesta lisätietoja sijainnissasi saatavilla olevista korjausvaihtoehdoista.
  6. Kun näet viestin Do you see the color bars? Kyllä/Ei", siirry näytön sisäiseen itsetestitilaan painamalla N-näppäintä .
    HUOMAUTUS: Jos et vastaa 30 sekuntiin, diagnostiikkatesti olettaa vastaukseksi Ei ja siirtyy näytön sisäänrakennettuun itsetestiin (BIST).
  7. Näytöllä näkyy useita väripalkkeja, joiden väri muuttuu mustaksi, valkoiseksi, punaiseksi, vihreäksi ja siniseksi.
  8. Tutki näyttö tarkasti poikkeavuuksien varalta.
  9. Tietokone käynnistyy uudelleen, kun jäljellä olevat testit ovat valmiita.
  10. Jos näytön vikaa ei esiinny sisäisessä itsetestitilassa, katso lisätietoja Dellin tietämyskannan artikkelista Dell-kannettavan näyttö- tai kuvaongelmien vianmääritys.
  11. Jos näytössä ilmenee poikkeavuuksia, kysy Dellin teknisestä tuesta lisätietoja sijainnissasi saatavilla olevista korjausvaihtoehdoista.
Huomautus: Onko sinulla Dellin kannettava tietokone? Kun lähetät kannettavan tietokoneen takuun piiriin kuuluviin korjauksiin, diagnosoimme ja ratkaisemme näyttöön tai kuvaan liittyvän ongelman. Palvelu on tällä hetkellä saatavana Kanadassa, Ranskassa, Saksassa, Italiassa, Alankomaissa, Puolassa, Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja Yhdysvalloissa.

Alkuun

Lisätietoja

Näytön huolto-ohjeet

Katso lisätietoja Dellin kannettavien tietokoneiden käsittelyn ja käytön parhaista käytännöistä Dellin tietämyskannan artikkelista Dellin kannettavien tuotteiden käytön ja käsittelyn parhaat käytännöt.

Lisätietoja yleisistä huolto-ohjeista on Dellin tietämyskannan artikkelissa Dell-tietokoneen yleiset huolto-ohjeet.

Alkuun


Turvallisuusohjeet

Jos näytössä on kiiltävä kehys, harkitse näytön sijoituspaikka tarkasti, koska ympäristöstä ja kirkkaista pinnoista tuleva valo voi aiheuttaa häiritseviä heijastuksia.

VAROITUS: Muiden kuin käyttöoppaassa mainittujen hallintalaitteiden, säätöjen tai menetelmien käyttö voi johtaa sähköiskuun, sähkövaaratilanteeseen ja/tai mekaaniseen vaaratilanteeseen.

Katso turvaohjeet Dellin tietämyskannan artikkelista Turvatoimet sähkö- ja elektroniikkalaitteita käsiteltäessä.

Lisätietoja FCC-ilmoituksista (vain Yhdysvallat) ja muista säädöksistä on säädöstenmukaisuussivustossa osoitteessa www.dell.com/regulatory_compliance.

Alkuun


Usein kysyttyjä kysymyksiä

Katso lisätietoja laajentamalla osa napsauttamalla. Voit myös näyttää tai piilottaa kaikkien osioiden tiedot samalla kertaa asianmukaisilla painikkeilla.

  1. Siirry Dellin opassivustoon.
  2. Tunnista Dell-näyttösi:
    1. Anna näytön mallinumero tai palvelutunniste ja valitse Haku.
    2. Voit myös valita Selaa kaikkia tuotteita, Elektroniikka ja oheislaitteet, Monitors & Accessories ja valita Dell-näyttösi luettelosta.
  3. Siirry Dokumentaatio-välilehdessä Oppaat ja asiakirjat -kohtaan ja valitse näytön käyttöoppaan kohdalla Näytä PDF.
  4. Siirry käyttöoppaan Vianmääritys-osion Sisäinen diagnostiikka -sivulle.
  5. Suorita Dell-näytön sisäinen itsetesti ohjeiden mukaisesti.
  6. Jos näytön vikaa ei esiinny sisäisessä itsetestitilassa, katso lisätietoja Dellin tietämyskannan artikkelista Dell-näytön näyttö- tai kuvaongelmien vianmääritys.
  7. Jos näytössä ilmenee vikaa sisäisessä itsetestitilassa, kysy Dellin teknisestä tuesta lisätietoja korjausvaihtoehdoista.

Kannettavan LCD-näytön sisäisen itsetestin (BIST) vianmääritystestin suorittaminen on kätevä tapa eristää LCD-näytön ongelmat.

Jos LCD built-in self test (BIST) -diagnostiikkatesti läpäistiin, kannettavan LCD-näyttö toimii oikein. Näyttöongelma voi johtua vanhentuneesta näytönohjaimesta tai virheellisistä videoasetuksista. Noudata Dellin tietämyskannan artikkelin Dell-kannettavan näyttö- tai kuvaongelmien vianmääritysohjeita.

Jos LCD-näytön sisäänrakennetun itsetestin (BIST) diagnostiikkatesti epäonnistui, kysy Dellin teknisestä tuesta lisätietoja sijainnissasi saatavilla olevista korjausvaihtoehdoista.

Alkuun


Suositellut artikkelit

Seuraavassa on joitakin aiheeseen liittyviä artikkeleita, jotka saattavat kiinnostaa sinua.


Dell-kannettavan LCD-näytön sisäisen itsetestin suorittaminen

Kesto: 00:24
Jos tekstityksen kieliasetukset ovat käytettävissä, ne voidaan valita tämän videosoittimen Asetukset- tai CC-kuvakkeella.

Artikkelin ominaisuudet


Tuote, johon asia vaikuttaa

Chromebook, G Series, Alienware, Inspiron, Latitude, Vostro, XPS, Legacy Laptop Models

Edellinen julkaisupäivä

01 huhtik. 2024

Versio

14

Artikkelin tyyppi

How To