Siirry pääsisältöön
 • Tee tilauksia nopeasti ja helposti
 • Tarkastele tilauksia ja seuraa lähetyksen tilaa
 • Luo tuoteluettelo ja käytä sitä
 • Hallitse Dell EMC-sivustoja, tuotteita ja tuote-tason yhteystietoja yrityksen hallinnan avulla.

USB Type-C -opas

Yhteenveto: Lue lisätietoja USB Type-C -liitännästä ja sen ominaisuuksista sekä usein kysyttyjä USB Type-C -liitäntää koskevia kysymyksiä.

Tämä artikkeli on saatettu kääntää automaattisesti. Jos sinulla on palautetta sen laadusta, ilmoita siitä meille käyttämällä tämän sivun alareunassa olevaa lomaketta.

Artikkelin sisältö


Ohjeet

Sisällysluettelo:

 1. Mikä USB Type-C on?
 2. USB Type-C -liitännän tärkeimmät ominaisuudet
 3. Eri USB-liittimien vertailu
 4. USB Type-C -sovittimet tai -muuntimet
 5. Usein kysyttyjä kysymyksiä

Mikä USB Type-C on?

USB Type-C on uusi liitäntätyyppi. Samalla kaapelityypillä voi siirtää virtaa, kuvaa ja dataa usealla laitteella, kunhan laitteet tukevat USB Type-C -liitäntää ja USB Type-C :n tarjoamia toimintoja. Sen tiedonsiirtonopeus on uskomaton, sillä sillä voi ladata muita laitteita, käyttää mobiililaitteita ja jopa tukea kuvansiirtoa yhdellä kaapelilla. Monet laitevalmistajat tukevat jo USB Type-C -liitäntää.

HUOMAUTUS: Laitteen oppaissa on lisätietoja ominaisuuksista, joita voidaan käyttää USB Type-C -liitännän kautta laitteessa.

Nopeutunut tiedonsiirto

USB Type-C -liitännän kaapeleita ja liitäntöjä on parannettu, mikä mahdollistaa tiedonsiirron jopa nopeudella 10 Gbit/s^.

HUOMAUTUS: Tiedonsiirtonopeus saattaa vaihdella laitteen mukaan.

USB-virransiirto

USB Type-C -kaapeli tukee enintään 130 watin* virransiirtoa samalla kaapelilla yhteensopivissa laitteissa, kun sitä verrataan sen edeltäjien, USB 2.0:n tai USB 3.0:n 2,5 watin virransiirtoon. Tällä tavoin laitteet, kuten matkapuhelimet ja tabletit, saavat virtaa, ja lataavat myös yhteensopivia kannettavia tai Ultrabook-tietokoneita.

HUOMAUTUS: Joidenkin laitteiden tehokapasiteetti voi olla suurempi. Dell Dock tukee enintään 130 watin virransiirtoa USB Type-C -liitännän kautta tuettuihin Dell-kannettaviin.

Alternate Mode

USB Type-C käyttää 24-nastaista kaksipuolista liitintä, jonka ansiosta laitevalmistajat voivat ottaa käyttöön Alternate Mode -tilan, mikä mahdollistaa laitteiden ja isännän suoran siirtämisen käyttämällä vaihtoehtoisia tietoprotokollia. Tällä tavoin yhdestä USB Type-C -portista voi siirtää VGA-, HDMI-, DisplayPort-, Thunderbolt- tai Ethernet-liitäntätyyppejä tai muita liitäntätyyppejä yhteensopivien sovittimien avulla.

Kaksipuolinen liitin

USB Type-C on uusi kaksipuolinen liitin, jonka avulla kaapelin voi liittää laitteeseen millä tahansa tavalla edeltäjistään poiketen.

Alkuun


USB Type-C -liitännän tärkeimmät ominaisuudet

 • Kestävä liitin sopii kannettaviin, tabletteihin ja suurempiinkin ympäristöihin.
 • Kaksipuolinen pistokkeen ja kaapelin suunta.
 • Tukee skaalautuvaa virtakapasiteettia ja suorituskykyä, mikä varmistaa ratkaisun toimivuuden myös tulevaisuudessa.
 • Ohutta koteloa voi käyttää kannettavissa, Ultrabook-kannettavissa ja mobiililaitteissa.
HUOMAUTUS:
 • USB Type-C ei ole sama kuin USB 3.1 . USB Type-C on liittimen ja kaapelin liitäntä- ja kaapelimääritys, jonka avulla tietoja tai virransiirtoon voidaan käyttää USB 2.0-, USB 3.0- tai USB 3.1 -yhteyskäytäntöjä.
 • USB Type-C ei ole sama kuin USB-virransiirto – USB-virransiirto on protokolla- tai laiteratkaisu, joka nostaa USB-virtakapasiteetin jopa 130 wattiin tuetuissa ympäristöissä. Vaikka tuotteessa olisi USB Type-C, se ei välttämättä tue USB-virransiirtoa tai USB 3.1 -protokollaa.

Alkuun


Eri USB-liittimien vertailu

Tämä on eri USB-liittimien vertailu.

USB-tyyppi Kuva
USB Type-A USB Type-A
USB Type-B USB Type-B
Mini USB Mini USB
Micro USB Micro USB
USB Type-A 3.0 USB Type-A
USB Type-C USB Type-C

Alkuun


USB Type-C -sovittimet tai -muuntimet

USB Type-C -sovittimet laajentavat yhteydet yhdestä USB Type-C -portista useisiin näyttölaitteisiin sekä Gigabit Ethernet- ja USB-A 3.0 -liitäntöihin.

USB Type-C -portit voivat tukea useita eri protokollia vaihtoehtoisilla tileilla. Tämän ansiosta voit käyttää sovittimia, jotka pystyvät näyttämään yhdestä USB-portista HDMI-, VGA-, DisplayPort- tai muuntyyppisiä liitäntöjä. Dellin USB Type-C–HDMI-, USB Type-C–DisplayPort- ja USB Type-C–VGA-sovittimien avulla VGA-, DisplayPort- ja HDMI-liitännät voidaan virtaviivaistaa yhteen porttityyppiin.

USB Type-C -sovittimen tärkeimmät ominaisuudet:

 • USB Type-C–VGA- ja USB Type-C–HDMI-sovittimien avulla voidaan kytkeä kannettavat tai tabletit, joissa on USB Type-C -liitäntä, erilaisiin näyttöihin,projektoreihin/televisioihin VGA- ja HDMI-liitännällä.
 • USB Type-C–Gigabit Ethernet -sovittimien avulla voidaan kytkeä kannettavat tai tabletit, joissa on USB Type-C -liitäntä, verkkoon RJ45-portin kautta.
 • USB Type-C–USB-A 3.0 -sovittimien avulla voidaan kytkeä kannettavat ja tabletit, joissa on USB Type-C -liitäntä, vanhoihin laitteisiin (kuten hiireen tai tulostimeen).

Alkuun

Lisätietoja

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Seuraavassa on usein kysyttyjä USB Type-C -liitäntää koskevia kysymyksiä.

Kysymys: Tukeeko USB Type-C taaksepäin yhteensopivaa?
Vastaus: ITSE USB Type-C -liitin ei ole taaksepäin yhteensopiva aiempien USB-tyyppien kanssa, ja laitteiden kytkemiseen voi tarvita sopivaa sovitinta. Jotkin vanhat laitteet, joissa ei ole omavirtaa, eivät ehkä ole yhteensopivia virtavaatimusten vuoksi. Tiedonsiirtonopeudet rajoittuvat vanhempiin.


Kysymys: Miten USB Type-A ja USB Type-C eroavat toisistaan?
Vastaus: USB Type-A on liitintyyppi, jota käytetään useimmissa USB-laitteissa. USB Type-C on uusi liitintyyppi. Koska liittimet ovat erimuotoisia, ne eivät ole keskenään yhteensopivia. Tarvitset tätä varten asianmukaisen sovittimen tai muuntajan.
USB Type-C -liittimessä on kaksipuolinen liitäntä, ja saman kaapelin kautta voi siirtää tietoa, kuvaa ja virtaa. Katso lisätietoja kohdasta Mikä USB Type-C on?


Kysymys: Minkä tyyppiset laitteet käyttävät USB Type-C -liitäntää?
Vastaus: Kaikki vakiolaitteet, kuten tabletit, mobiililaitteet, lisävarusteet, ääni- ja videosovittimet, ulkoiset kiintolevyasemat ja näytöt.


Kysymys: Miten USB Type-C -liitäntää verrataan aiempiin USB-, Serial-ATA- tai Thunderbolt-versioihin?
Vastaus: USB Type-C on uusi liitintyyppi. Laitetyypistä ja käyttöön otetuista protokollista riippuen tiedonsiirto nopeutuu.

HUOMAUTUS: Tiedonsiirtonopeus saattaa vaihdella eri laitteiden välillä käytössä olevien protokollien mukaan.

Kysymys: Mitkä ovat USB Type-C -liitännän tärkeimmät ominaisuudet ja edut?
Vastaus: Kaksipuolinen liitin ja mahdollisuus käyttää yhtä kaapelia tiedonsiirtoon, kuvan toimittamiseen näyttöön ja virransiirtoon ovat USB Type-C -liitännän tärkeimmät ominaisuudet.


Kysymys: Tarvitseeko minun ostaa kaikki uudet kaapelit?
Vastaus: USB Type-C on taaksepäin yhteensopiva USB 2.0- ja USB 3.0 -protokollien kanssa. Koska USB Type-C -liitin tai -portti on suunniteltu kuitenkin eri tavalla, on ehkä ostettava yhteensopivia sovittimia, joiden avulla vanhat laitteet voi liittää USB Type-C -porttiin.


Kysymys: Voiko kannettavaa ladata USB-virtalähteellä USB Type-C -portin kautta?
Vastaus: Tietokoneesta riippuen tietokone voidaan ladata USB-varavirtalähteellä USB Type-C -portin kautta. Tiedot ovat tietokoneen määritysoppaassa ja teknisissä tiedoissa.

HUOMAUTUS: Lisätietoja tietokoneen määritysoppaan hankkimisesta on Dellin tietämyskannan artikkelissa Dell-tuotteen oppaat ja ohjeet.

Alkuun


Suositellut artikkelit

Seuraavassa on joitakin aiheeseen liittyviä suositeltuja artikkeleita, jotka saattavat kiinnostavat sinua.

Artikkelin ominaisuudet


Tuote, johon asia vaikuttaa

Dell Dock WD15, Dell Thunderbolt Dock TB15, Dell Thunderbolt Dock TB16, Dell Precision Dual USB-C Thunderbolt Dock - TB18DC, Dell Universal Dock D6000

Edellinen julkaisupäivä

03 tammik. 2024

Versio

7

Artikkelin tyyppi

How To