Hopp til hovedinnhold
  • Legg inn bestillinger raskt og enkelt
  • Vis bestillinger og spor forsendelsesstatus
  • Opprett og få tilgang til en liste over produktene dine
  • Administrer Dell EMC-områder, produkter og kontakter for produktnivå ved hjelp av virksomhetsadministrering.

Slik feilsøker og løser du problemer med kablede nettverkskort på en Dell Latitude-datamaskin

Sammendrag: Denne artikkelen er en veiledning for å identifisere og løse problemer med Ethernet-tilkoblingen på en bærbar Dell-PC.

Det kan hende at denne artikkelen er oversatt automatisk. Hvis du har tilbakemeldinger angående kvaliteten, kan du gi oss beskjed ved hjelp av skjemaet nederst på denne siden.

Artikkelinnhold


Symptomer

Innholdsfortegnelse:

  1. Løse et problem med det integrerte nettverkskortet
  2. Feilsøke maskinvare
  3. Feilsøke programvare

Løse et problem med det integrerte nettverkskortet

Denne veiledningen tar deg gjennom noen generelle feilsøkingstrinn for å identifisere og løse eventuelle problemer med kablet nettverk på den bærbare PC-en.

Vanlige kablede nettverksfeil deles inn i tre forskjellige kategorier.

  • Ingen tilkobling
  • Uregelmessig tilkobling
  • Treg tilkobling

Noen feilsøkingstrinn gjelder imidlertid vanligvis for alle feil. 

Årsak

Det kan oppstå nettverksproblemer på grunn av ødelagt nettverksdriver, defekt nettverkskort eller nettverkskabel, feil nettverksinnstillinger på datamaskinen og så videre.

Oppløsning

Feilsøke maskinvare

Ethernet-port

  1. Bekreft at det ikke er noen skade på porten til nettverkskortet (NIC) eller kabelen:
    • Hvis det er skade, må du kontakte Dells kundestøtte. Hvis servicen din ikke inkluderer dekning for skader ved uhell, kan du bli belastet for eventuelle reparasjoner.
    • Hvis det ikke er noen skade, går du til neste trinn i denne veiledningen.
  2. Kontroller at nettverkskabelen er ordentlig tilkoblet både på den bærbare PC-en og på ruteren eller nettverkstilkoblingspunktet:
    • Hvis dette løser problemet, er en løs fysisk tilkobling årsaken.
    • Hvis dette ikke løser problemet, fortsetter du med veiledningen.
  3. Hvis du har en dokkingstasjon, må du dokke den bærbare PC-en og bruke NIC-porten på dokkingstasjonen:
    • Hvis dette løser problemet, kan du kontakte Dells kundestøtte for å feilsøke og rapportere et problem med NIC-porten på den bærbare PC-en.
    • Hvis dette ikke løser problemet, eller hvis du ikke har en dokkingstasjon tilgjengelig, fortsetter du med veiledningen.
  4. Start den bærbare PC-en i BIOS (trykk på F2-tasten når den bærbare PC-en starter opp), og se på NIC-porten på den bærbare PC-en for å finne ut om LED-lampene for Ethernet-portene er på, av eller blinker:
    • Hvis LED-lampene lyser eller blinker, henter den bærbare PC-en opp nettverket, og en tilkobling er på plass. Gå til trinn 6.
    • Hvis LED-lampene ikke lyser, oppdager den ikke nettverket, og ingen tilkobling er på plass. Bekreft at NIC er aktivert i BIOS.
      1. Hvis NIC allerede er aktivert, går du til trinn 5.
      2. Hvis NIC er deaktivert, kan du prøve å aktivere det. Dette løser problemet, eller så må du kontakte Dells kundestøtte for å feilsøke videre.
  5. Koble den ene enden av en fungerende nettverkskabel til den bærbare PC-en og den andre enden til en annen enhet som kan kobles til nettverket (for eksempel en annen bærbar PC). Finn ut om feilen forblir på den bærbare PC-en, eller følg kabelen til den andre enheten:

    • Hvis den andre enheten har tilkoblingsproblemer, er feilen med ruteren eller nettverkstilkoblingspunktet.
    • Hvis den andre enheten kobler seg til nettverket, bør du kontakte Dells kundestøtte for å rapportere om en maskinvarefeil.
  6. Utelukk en løs NIC-port ved å riste NIC-kabelen mens den fortsatt er koblet til i begge ender. Finn ut om LED-lampene på den bærbare PC-en endres når du flytter kabelen.
    • Hvis de gjør det, og du vet at kabelen fungerer fint på en annen bærbar PC, må du kontakte Dells kundestøtte for å rapportere om et maskinvareproblem.
    • Hvis de ikke gjør det, går du til neste del.

Feilsøke programvare

  1. Det neste trinnet er å utelukke at operativsystemet er ute av problemet. Du kan gjøre dette ved å bytte ut harddisken på samme måte som vi gjorde med kabelen tidligere, og se om feilen følger stasjonen eller holder seg til enheten. Du kan også starte opp fra en Ubuntu Live-CDDenne hyperkoblingen tar deg til et nettsted utenfor Dell Technologies. og se om det samme problemet oppstår.

    • Hvis feilen forekommer ved oppstart fra Live-CD-en eller fra en kjent fungerende harddisk, kan du kontakte kundestøtten for å ta dette videre.

    • Feilen oppstår ikke på den aktive CD-en eller fungerer fint med en fungerende harddisk installert. Fortsett med veiledningen.

Merk: Jeg anbefaler at du ser i brukerhåndboken for den bærbare PC-typen din for instruksjoner om hvordan du fjerner og monterer deler. Hvis du ikke har en Ubuntu Live-CD, kan du laste ned en ISO fra koblingen nedenfor. Velg riktig alternativ fra menyen Boot Once (Start én gang) for å starte opp fra en CD, og trykk raskt på F12-tasten> når den <starter opp.

dell Boot Once-meny

  1. Hvis feilen er begrenset til et programvare- eller konfigurasjonsproblem, er det første spørsmålet å stille om det er raskere å installere på nytt eller opprette nytt image av den bærbare PC-en enn å feilsøke videre. Du vet fra den forrige feilsøkingen at en ny installasjon definitivt løser problemet, men det kan være mye arbeid avhengig av hvilken programvare og hvilke data som er på den bærbare PC-en, og hvordan du har sikkerhetskopiert:

    • Hvis det er raskere for deg, installerer eller reimagerer du datamaskinen på nytt for å løse problemet.

    • Hvis ikke fortsetter du med veiledningen.

  2. Det enkleste første feilsøkingstrinnet på en bærbar PC som kjører Windows, er å kjøre feilsøkingsverktøyet for nettverk fra innstillingsvinduet. Feilsøkingsverktøyet løser problemet, eller du må gå videre til neste trinn.

  3. Avinstaller NIC-stasjonen fra Enhetsbehandling, og installer den nyeste driveren fra nettstedet for kundestøtte for den bærbare PC-en. Dette løser problemet, eller så må du gå videre til neste trinn. Gå til Kjør-boksen, og skriv inn mmc devmgmt.msc. Åpne nettverkskontrollerne i boksen som vises, og høyreklikk på det integrerte nettverkskortet, og velg Avinstaller.

  4. Sammenlign konfigurasjonen med en fungerende datamaskin, og se om det er noen forskjeller. Hvis det er tilfelle, endrer du innstillingene for å gjenspeile dem på den fungerende datamaskinen. Du kan få opp en ledetekst, og det finnes flere kommandoer du kan prøve. Gå til Kjør-boksen, og skriv inn cmd. Et svart vindu åpnes med en ledetekst.

    Ipconfig /all

    Denne kommandoen viser alle tilkoblingene på den bærbare PC-en.

    Ipconfig /release

    Denne kommandoen frigir IP-adressen din hos Internett-leverandøren (ISP).

    Ipconfig /renew

    Denne kommandoen henter opp en ny IP-adresse.

    Tracert *ip or tracert web URL*M

    Denne kommandoen viser deg hvor mange hopp og hvor lang tid det tar for DNS-enheten å løse en adresse og få deg til en bestemt side eller et bestemt nettsted. Jo flere hopp, og jo lenger tid det tar, jo mer sannsynlig er det at det er et DNS-problem. Tilbakestill DNS-en for å løse problemet.

    Ping *ip or ping web URL*

    Dette kontrollerer tilkoblingen til et område uten å hente nettstedet opp eller bruke noe som kan være skadet eller deaktivert i operativsystemet. Det er en grunnleggende kontroll.

  5. Hvis dette ikke fungerte, kan du tilbakestille TCP/IP-stabelen. Hvis dette ikke løser problemet, går du videre til neste trinn.

  6. Du kan ha blitt infisert med skadelig programvare som hindrer NIC i å koble til for å hindre deg i å diagnostisere og laste ned programvaren for fjerning. Det anbefales å kjøre en skanning med en tredjepartsapplikasjon. Det finnes ulike kostnadsfrie applikasjoner tilgjengelig, for eksempel Malwarebytes. Hvis et av disse programmene ikke løser noen problemer, er det siste trinnet å installere imaget eller operativsystemet på den bærbare PC-en på nytt for å løse dette.

Hvis du må logge et anrop eller gå gjennom ytterligere feilsøking? Du kan kontakte oss på Internett via chat, Twitter eller e-post. Alternativt kan du ringe til den lokale støttelinjen. Hvis du går til nettstedet for kundestøtte, må du sørge for at det er angitt til ditt land eller område, og deretter klikke på koblingen kontakt oss . Den gir deg den nyeste informasjonen om hvordan du tar kontakt.

Tilleggsinformasjon

Artikkelegenskaper


Berørt produkt

Laptops, Inspiron, Latitude, Vostro, XPS

Dato for siste publisering

26 feb. 2024

Versjon

13

Artikkeltype

Solution