Start a Conversation

Solved!

Go to Solution

Closed

2 Posts

20433

June 28th, 2022 12:00

Fail Support Assists PCI Bus - Functional Tests - D0701

Hi Everyone, 

My Alienware R12 desktop gave a few beeps this morning so ran a Support Assist hardware scan. The following failure was detected: 

Screenshot 2022-06-28 202746.jpg

Is this a major issue? Everything seems to be working ok otherwise. The machine is only 6 months old and is running latest BIOS supplied by support assist.

Thanks for you help

Community Manager

 • 

54.6K Posts

July 12th, 2022 08:00

That D0701 error is simply a SupportAssist analytical notation. This is not a hardware fault. In future, Dell will remove these SupportAssist analytical notations from the diagnostic results.

If you think that you may have an actual hardware fault, run the Dell ePSA diagnostics. Then click the "Get help now" on the right to provide the results to our agents.

Moderator

 • 

16.9K Posts

August 1st, 2022 05:00

Issue Resolved by uninstalling and reinstalling drivers,

June 28th, 2022 15:00

I've just done all the updates on my new Precision 7760 this morning and also have the same error when running the scan. I've only just installed SupportAssist, so don't know if the same issue was there before the updates.

2 Posts

June 28th, 2022 17:00

Thanks for letting me know, I was wondering if it was some kind of false positive as the Device Manager says everything is working normally. 

1 Message

June 30th, 2022 10:00

The same thing happened to me today, after installing the latest BIOS update, my device is dell g15 5511 and its 3 months old. This is not the first time things start breaking after a BIOS update, the last time the laptop was literally radiating heat in sleep mode. 

1 Message

July 1st, 2022 04:00

 

Captura de tela 2022-07-01 085355.jpg

I'm having exactly the same problem. I've updated everything and it still has this error. Any solution?

2 Posts

July 1st, 2022 15:00

I haven't had any problems and all of a sudden this issue is happening.  For me, the computer freezes for a few seconds and the fans blow hard.  Then it resumes normal operation until the cycle repeats.  Maybe it happens every 10-15 minutes for me.

6 Posts

July 4th, 2022 02:00

i have the same problem on my alienware r12.

messaged support, they had me run a preboot diagonistic by pushing f12 on boot.

ran the diagonits for like 5 hours and it came back with no errors.

i have sent the info along with a link to this page hope they will figure out whats wrong with it.

13 Posts

July 4th, 2022 14:00

I have the same issue on my R12. It only started happening after I updated SupportAssist. I tried system restore and deleted SA and reinstalled. Still having the same error. It's got to be some kind of SA error. Hoping Dell figures it out as I hate to think something is wrong with my machine just after a year of minimal usage. 

6 Posts

July 4th, 2022 20:00

Dell tech support just told me to ignore it. They had me run the pre boot diagnostic and everything came out fine. He said “According to the onboard hardware tests, there is nothing wrong with your computer. Should be a bug from the online test. You can just ignore it if your computer is running properly. Have a good day.”

13 Posts

July 5th, 2022 11:00

Awesome. Good to know. Thank You

Community Manager

 • 

2.3K Posts

July 6th, 2022 07:00

Please run the ePSA diagnostics on the system, this video is for a notebook, but the steps are the same:

 

As per the video, this test can be run by pressing the F12 key (at the initial boot screen logo) and selecting diagnostics. If asked, please skip the extended memory test. If the system has no errors after the tests are run, then this is an error that can be ignored. 

This is identical to what Bentl78 already stated, but just wanted to post that Dell was aware of this. 

4 Posts

July 6th, 2022 07:00

I have exactly the same problem and it is recent. And i can't just ignore the problem, since everything freezes for 2 sec and one fan blows, then again freeze for two seconds and another fan blows. Can't ignore it, since it happens during video creation and you can imagine the result, when everything freezes during video rendering.

2 Posts

July 6th, 2022 08:00

Thank you, hope they get it fixed for us.

Community Manager

 • 

2.3K Posts

July 6th, 2022 09:00

Does the system fail ePSA diagnostics? And if not, are you getting this error from SupportAssist? 

No Events found!

Top