P2314T- ja P2714T-näyttöjen vianmääritys

Tämä artikkeli sisältää tietoja P2314T- ja P2714T-näytöistä.

Käyttöoppaista näet ohjeissa mainitut painikkeet.

Näytön toimintatestin käyttäminen

Näytön toimintatestillä voit tarkistaa, toimiiko näyttö oikein. Jos näyttö on liitetty tietokoneeseen oikein, mutta näyttö jää tummaksi, tee näytön toimintatesti.

1. Katkaise virta sekä tietokoneesta että näytöstä.
  2. Irrota kaikki videokaapelit näytön takaa.
  3. Käynnistä näyttö. Irrallinen valintaikkuna tulee näyttöön, jos näyttö ei havaitse videosignaalia, mutta toimii oikein.
  4. Tämä valintaikkuna näkyy myös järjestelmän normaalin toiminnan aikana, jos videokaapeli irtoaa tai vioittuu.

Jos näyttö on edelleen tyhjä, kun olet nähnyt, että toimintatesti toimii, vika saattaa olla videokaapelissa/videosovittimessa tai itse tietokoneessa.
Kysy lisätietoja teknisestä tuesta.

Sisäisen diagnostiikan käyttäminen

Näyttöjen sisäisellä diagnostiikkatyökalulla voit määrittää, johtuuko ongelma näytöstä/videokaapelista vai tietokoneesta.

• Käyttöönotto:
    • Irrota videokaapelit tietokoneesta tai näytöstä. Näyttö siirtyy toimintatestitilaan.
    • Paina etupaneelin painiketta 1 ja 4 samanaikaisesti 2 sekunnin ajan.
    • Paina painiketta 4, jolloin väri muuttuu harmaan, punaisen, vihreän, sinisen, mustan ja valkoisen kautta tekstinäytöksi.
  • Poistaminen käytöstä:
    • Testi on valmis, kun tekstinäyttö avautuu. Sulje painamalla painiketta 4 uudelleen.
    • Ohjelma palaa normaaliin näyttöön, kun mitään toimia ei tehdä 5 minuuttiin.

Jos haluat tehdä näytön toiminnan kannalta välttämättömien sisäisten toimintojen diagnostiikkatestin, käynnistä Dell PC Diagnostics. Valitse Hardware (Laitteisto) ja Video Card (Näytönohjain) tai Video Card Stress (Näytönohjaimen kuormitus).
Voit myös kysyä lisätietoja teknisestä tuesta.

Kosketusnäytön ongelmat

1. Näyttö ei vastaa kosketukseen.
    1. Varmista, että näyttöön liitetty USB-kaapeli on Dellin toimittama.
    2. Tietokoneen pitäisi tukea USB 2.0- tai USB 3.0 -standardia.
    3. Jos tietokone ei tunnista USB-laitetta, sammuta/käynnistä näyttö tai liitä/irrota USB-kaapeli.
  2. Kohdistin ei seuraa sormea tarkasti, kun kosketat näyttöä (Win 8)
    1. Käynnistä tietokone ja näyttö uudelleen
    2. Avaa Ohjauspaneeli ja valitse Tablet PC -asetukset
    3. Valitse Näyttö ja Kalibroi
    4. Kalibroi näyttö siinä näkyvien tekstiohjeiden mukaan.
    5. Tallenna tai hylkää kalibrointitiedot.
  3. Kohdistin liikkuu väärin
    1. Varmista, että esimerkiksi suojakalvo ei estä kosketusnäytön optiikan toimintaa.
    2. Puhdista näytön pinta liasta, pölystä, öljystä ja sormenjäljistä
    3. Siirrä metalliesineet ja sähköä johtavat esineet pois näytön läheltä.

Jos huomaat edellä mainittuja oireita, ota yhteys tekniseen tukeen.

HDMI/DP-Ei ääntä -ongelma

Varmista ongelman ratkaisemiseksi, että

1. kaikki kaapelit on liitetty (DP- tai HDMI-kaapeli)
  2. tietokoneen ääniä ei ole mykistetty
  3. tietokoneen ääniasetus on sama kuin näytön ääniasetus

Jos ongelma toistuu, ota yhteys tekniseen tukeen.

USB-liitäntä ei toimi

• Varmista, että näyttöön on kytketty virta
  • Liitä näytön ja tietokoneen välinen latauskaapeli
  • Liitä latausliittimet uudelleen näyttöön ja oheislaitteeseen.
  • Käynnistä tietokone ja näyttö uudelleen.
  • Liitä oheislaitteet ja tarkista tarkkuus. Jos ongelma toistuu, ota yhteys tekniseen tukeen.

Artikkelin tunnus: SLN268364

Muokattu viimeksi: 11/06/2015 09:45