• Afgiv ordrer hurtigt og nemt
  • Se ordrer og spor status for din forsendelse
  • Opret og få adgang til en liste med dine produkter
  • Administrer dine Dell EMC-websteder, -produkter og -kontaktpersoner på produktniveau ved hjælp af Company Administration (Virksomhedsadministration).

Sådan gendanner du computeren efter opstartsrelaterede problemer

Tænder din Dell-computer, men kan ikke starte op i operativsystemet? Der er mange potentielle årsager til dette problem, forkerte startindstillinger i BIOS, beskadigede systemfiler, ødelagt startindlæsningsprogram eller en defekt harddisk.

• Computeren tænder, men viser en fejlmeddelelse, f.eks. "der blev ikke fundet nogen startenhed", "operativsystemet blev ikke fundet" eller andre fejl under opstart.
  • Computeren tænder, men viser en blank skærm med musemarkøren eller en blinkende markør.
  • Computeren kan ikke starte op i Windows pga. en STOP-fejl, også kaldet en fejl med blå skærm i Windows.

no-boot-video-thumbnail

Se denne video for at finde ud af, om din Dell-computer har et opstartsproblem (på engelsk).

Følg disse hurtige trin for at gendanne din Dell-computer fra et startrelateret problem.

Løsning 1: Start med så få enheder som muligt

Defekte hardwareenheder kan forårsage, at computeren får opstartsrelaterede problemer. Tænd computeren med den hardware, der kræves som minimum for at starte Windows, for at finde ud af, hvilken enhed der er årsag til problemet.

1. Sluk computeren.
  2. Frakobl alle enheder, f.eks. USB-drev, printere, webkameraer og mediekort (SD/xD), undtagen tastatur og mus.
  3. Tænd computeren.

Løsning 2: Udfør en total nulstilling.

En total nulstilling hjælper med at dræne statisk elektricitet, som kan forårsage opstartsrelaterede problemer. Følg disse trin for at udføre en total nulstilling.

1. Sluk computeren
  2. Tag strømkablet (for stationære computere) ud, eller frakobl AC-adapteren, og fjern batteriet (for bærbare Dell-pc'er med udtageligt batteri).
    BEMÆRK: Se, hvordan du nulstiller realtidsuret (RTC) med henblik på at gendanne din bærbare Dell-pc for bærbare Dell-pc'er med ikke-udtageligt batteri. Hvis du har en bærbar Dell-pc med udtageligt batteri, skal du se brugervejledningen til din bærbare Dell-pc for at få en trinvis vejledning til sikker fjernelse af batteriet.
    BEMÆRK: Se, hvordan du ved hjælp af tvungen ePSA kan gendanne efter en POST- eller opstartsfejl på udvalgte bærbare Dell Latitude-pc'er.
  3. Frakobl alle enheder, f.eks. USB-drev, printere, webkameraer og mediekort (SD/xD), undtagen tastatur og mus.
  4. Tryk på tænd/sluk-knappen, og hold den nede i 15-20 sekunder for at fjerne eventuel reststrøm.

5. Tryk på tænd/sluk-knappen

6. Tilslut strømkablet (for stationære computere) eller AC-adapteren og batteriet (for bærbare pc'er).
  7. Tænd computeren.
    1. Hvis computeren starter op i Windows efter en total nulstilling, skal du tilslutte enhederne én ad gangen for at afgøre, hvilken enhed der forårsager problemet.
    2. Hvis computeren ikke kan starte, skal du gå til næste trin for at nulstille BIOS til fabriksindstillingerne.

Løsning 3: Nulstil BIOS eller UEFI til fabriksindstillingerne.

Forkerte startindstillinger i computerens BIOS eller UEFI kan forårsage opstartsrelaterede problemer. Nulstilling af BIOS- eller UEFI-indstillingerne til fabriksindstillingerne kan hjælpe med at løse mange opstartsrelaterede problemer.

Se denne video for at få mere at vide om, hvordan du nulstiller BIOS eller UEFI til fabriksindstillingerne (på engelsk).

BEMÆRK: BIOS-grænsefladen på din Dell-computer kan afvige fra det angivne. Se brugervejledningen til din Dell-computer for at få oplysninger, der er specifikke for netop dit produkt.

Løsning 4: Kør en diagnosticeringstest før start

En potentiel hardwarefejl i systemhukommelsen (RAM) eller bundkortet (motherboardet) kan forårsage et POST-problem. Kørsel af en diagnosticering før opstart hjælper med at identificere potentielle hardwareproblemer, der kan være årsag til opstartsproblemet.

1. Tænd din computer.
  2. Når Dell-logoet vises, skal du trykke på F12-tasten flere gange, indtil engangsstartmenuen vises.
  3. På skærmen med opstartsmenuen skal du vælge Diagnosticering og trykke på Enter.
    På skærmen med opstartsmenuen skal du vælge Diagnosticering og trykke på Enter
  4. Diagnosticeringstesten begynder.
    Diagnosticeringstesten begynder

5. BEMÆRK: Den diagnostiske grænseflade før opstart kan variere på din Dell-computer. Se brugervejledningen til din Dell-computer for at få produktspecifikke oplysninger.

BEMÆRK: Musen er ikke aktiv under testen.

BEMÆRK: På bærbare Dell-pc'er er der behov for brugersvar under LCD-testen.
  6. Fejlkoder vises, hvis der er problemer. Notér fejlkoden, valideringskoden og servicekoden, og slå derefter fejlkoden op.

Løsning 5: Reparer de manglende eller beskadigede Windows-systemfiler

Systemfilkontrol og Deployment Image Servicing and Management (DISM.exe) er kommandolinjeværktøjer til at scanne Windows og reparere de manglende eller beskadigede systemfiler.

1. Genstart computeren, og start op i Windows. Hvis computeren ikke kan starte op i Windows, skal du prøve at starte op i fejlsikret tilstand med netværk.
  2. Klik på Start, og søg efter kommandoprompt eller cmd.
  3. Højreklik på Kommandoprompt, og vælg Kør som administrator.
  4. Ved kommandoprompten skal du indtaste sfc /scannow og trykke på Enter. Se denne video for at finde ud af, hvordan du kører Windows Startreparation (på engelsk).
  5. Systemfilkontrol scanner og kontrollerer operativsystemfilerne. Luk ikke kommandopromptvinduet, før verificeringen er 100 % fuldført.
  6. Genstart computeren, og kontrollér, om problemet er løst.
  7. Hvis problemet ikke er løst, skal du gentage trin 1 og 2.
  8. Ved kommandoprompten skal du indtaste DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth og trykke på Enter.
    BEMÆRK: DISM-værktøjet kræver en aktiv internetforbindelse. Tilslut et Ethernet (RJ45)-kabel direkte fra routeren til computeren. Fejlsikret tilstand med netværk understøtter ikke trådløs internetforbindelse (Wi-Fi).
  9. Værktøjet DISM (Deployment Image Servicing and Management) opretter forbindelse til Windows Update online for at downloade og erstatte manglende eller beskadigede Windows-systemfiler (hvis relevant).
  10. Når reparationsprocessen er fuldført, skal du genstarte computeren.

Løsning 6: Reparer eller nulstil computeren ved hjælp af SupportAssist OS Recovery

Når computerenen selv efter gentagne forsøg ikke kan starte til operativsystemet, starter SupportAssist OS Recovery automatisk på understøttede Dell-computere. Dette genoprettelsesmiljø giver dig mulighed for at diagnosticere hardwareproblemer, reparere din computer, sikkerhedskopiere dine filer eller gendanne din computer til fabriksindstillingerne.

Læs mere om, hvordan du gendanner din Dell-computer ved hjælp af SupportAssist OS Recovery.

Se denne video for at få mere at vide om, hvordan du bruger SupportAssist OS Recovery på understøttede Dell-computere (på engelsk).

Hvis det opstartsrelaterede problem fortsætter, kan du prøve yderligere trin til fejlfinding, hvis din Dell-computer ikke starter op i Windows.

Videoer (på engelsk)

Videoressourcer

Andre ressourcer

Fejlfinding
Løsning af blå skærm- eller STOP-fejl
Se, hvordan du identificerer, fejlfinder og løser blå skærm- eller STOP-fejl på din Dell-computer. Løsning af blå skærm- eller STOP-fejl
gendannelse af disk
Anvendelse af SupportAssist OS Recovery
Se, hvordan du bruger SupportAssist OS Recovery til at nulstille eller gendanne operativsystemet på din Dell-computer. Anvendelse af SupportAssist OS Recovery
Download
Download billede til gendannelse af operativsystemet
Se, hvordan du bruger Dell OS Recovery Tool til at downloade billedet til gendannelse af operativsystemet til din Dell-computer. Download billede til gendannelse af operativsystemet
Ydeevne
Fejlfinding af problemer med systemydeevne
Se, hvordan du løser problemer med ydeevnen på en Dell-computer. Fejlfinding af problemer med systemydeevne