• Afgiv ordrer hurtigt og nemt
  • Se ordrer og spor status for din forsendelse
  • Opret og få adgang til en liste med dine produkter
  • Administrer dine Dell EMC-websteder, -produkter og -kontaktpersoner på produktniveau ved hjælp af Company Administration (Virksomhedsadministration).

Sådan seriekobler du skærme med henblik på et system med flere skærme

Seriekobling handler om tilslutning af flere skærme i en serie, hvor man kobler et videokabel fra én skærm til en anden frem for at slutte hver skærm direkte til computeren. Med seriekobling via DisplayPort eller Thunderbolt kan du få glæde af fleksibiliteten ved at have flere skærme, samtidig med at du slipper for kabelrod. Du kan duplikere eller udvide billedområdet med skærme, der er dedikeret til en anden opgave eller et andet program.

To Dell-skærme, der er sluttet til en bærbar Dell-pc via seriekobling

Sådan seriekobler du to eller flere skærme til computeren

Der findes to typer porte, der giver dig mulighed for at seriekoble skærme – DisplayPort med Multi-Stream Transport (MST) og Thunderbolt Multi-Stream Transport (MST).

BEMÆRK: Seriekobling understøttes ikke over HDMI eller almindelige USB-C-porte, der ikke understøtter Thunderbolt 3 eller nyere.

Hvad skal jeg bruge for at seriekoble flere Dell-skærme?

• En pc med DisplayPort (version 1.2 eller nyere) eller Thunderbolt (version 3 eller nyere).
  • Dell-skærme med DisplayPort (version 1.2 eller nyere med Multi-Stream Transport) eller Thunderbolt (version 3 eller nyere).
    BEMÆRK: DisplayPort 1.2 MST understøttes på udvalgte Dell-skærme. Se dokumentationen til din Dell-skærm for at finde ud af, om din skærm understøtter DisplayPort 1.2 MST eller Thunderbolt version 3 eller nyere.
  • Installer de nyeste grafikkortdrivere (GPU) på din computer.

Hvordan seriekobler man skærme ved hjælp af DisplayPort Multi-Stream Transport (MST)?

Ved seriekoblingsforbindelser via DisplayPort skal alle dine enheder understøtte DisplayPort 1.2 eller nyere og Multi-Stream Transport (MST). Sørg for, at DisplayPort-kablerne understøtter Multi-Stream Transport.

1. Slut computeren til DisplayPort-indgangsporten på skærm 1.
  2. Slut DisplayPort-udgangsporten på skærm 1 til DisplayPort-indgangsporten på skærm 2.
  3. Gentag trin 3 for eventuelle andre skærme.
  4. Deaktiver DisplayPort 1.2-tilstanden på den sidste skærm i serien.

BEMÆRK: Seriekobling understøttes via USB-C-port med alternativ DP-tilstand. Slut et USB-C-kabel fra computeren til skærm 1, og tilslut derefter de efterfølgende skærme i serien ved hjælp af DisplayPort-kabler.

BEMÆRK: På nogle ældre Dell-skærme skal du aktivere MST-funktionen for at konfigurere skærmen i en seriekobling. Se dokumentationen til din Dell-skærm for at få mere at vide.

To Dell-skærme, der er tilsluttet hinanden via seriekobling ved hjælp af et DisplayPort-kabel. Skærmene er tilsluttet en bærbar pc via USB-C

Hvordan seriekobler man skærme ved hjælp af Thunderbolt Multi-Stream Transport (MST)?

For at seriekoble skærme med Thunderbolt MST skal Thunderbolt-porten på alle dine enheder være version 3 eller nyere, og alle tilslutninger skal foretages med Thunderbolt 3- eller Thunderbolt 4-certificerede kabler.

1. Slut Thunderbolt-udgangsporten på computeren til Thunderbolt-indgangsporten på skærm 1.
  2. Slut Thunderbolt-udgangsporten på skærm 1 til Thunderbolt-indgangsporten på skærm 2.

BEMÆRK: Dell-skærme som f.eks. UP2720Q og UP3221Q understøtter maksimalt to seriekoblede skærme ved hjælp af Thunderbolt MST.

To seriekoblede Dell-skærme, der er tilsluttet hinanden via et Thunderbolt-kabel. Skærmene er tilsluttet en bærbar pc via Thunderbolt

Ofte stillede spørgsmål

Lad os hjælpe dig med nogle af de oftest stillede spørgsmål om seriekobling af Dell-skærme.

Hvor mange skærme kan jeg tilslutte via seriekobling ved hjælp af DisplayPort MST?

• Skærmteknologier som DisplayPort, Thunderbolt og USB-C med alternativ DP-tilstand understøtter hver især forskellige videobåndbredder. Antallet af skærme, der understøttes i serien, kan variere afhængigt af de forskellige typer tilslutninger.
  • Computerens grafikkort eller GPU kan kun udsende et vist antal pixel. Antallet af skærme, du kan koble sammen via seriekobling, er begrænset. Grænsen afhænger af billedopløsningen, timingen og opdateringshastighed for de tilsluttede skærme. Se nogle grundlæggende konfigurationsmuligheder ved brug af DisplayPort MST i tabellen nedenfor.

SkærmopløsningAntal understøttede skærme i serien
    4096 x 2160 (4K x 2K)1
    3840 x 2160 (Ultra HD, 4K)1
    2560 x 16002
    1920 x 10804
    1680 x 10505

Hvordan konfigurerer jeg skærmene i udvidet tilstand?

Skal den sidste skærm i serien understøtte DisplayPort 1.2 Multi-Stream Transport (MST)?

• Nej, den sidste skærm i serien behøver ikke at understøtte DisplayPort 1.2 Multi-Stream Transport (MST).

Kan du seriekoble to eller flere skærme med HDMI?

• Nej, seriekobling understøttes ikke over HDMI.
  • Seriekobling understøttes over DisplayPort (version 1.2 eller nyere med Multi-Stream Transport) eller Thunderbolt (version 3 eller nyere).

Kan du seriekoble to skærme med USB-C?

• Seriekobling understøttes kun, hvis USB-C-porten på din computer understøtter alternativ tilstand med DisplayPort (DP).
  • Sådan konfigureres skærmene i en seriekobling ved hjælp af USB-C:
    1. Tilslut et USB-C-kabel fra computeren til skærm 1.
    2. Slut DisplayPort-udgangsporten på skærm 1 til DisplayPort-indgangsporten på skærm 2.

Kan jeg seriekoble flere skærme til min bærbare pc?

• Ja, du kan slutte flere skærme til din bærbare pc ved hjælp af seriekobling.
  • Sørg for, at din bærbare pc har en DisplayPort-udgangsport (version 1.2 eller nyere) eller en Thunderbolt-udgangsport (version 3 eller nyere).

Kan jeg seriekoble flere skærme til min stationære pc?

• Ja, du kan slutte flere skærme til din stationære pc ved hjælp af seriekobling.
  • Sørg for, at din stationære pc har en DisplayPort-udgangsport (version 1.2 eller nyere) eller en Thunderbolt-udgangsport (version 3 eller nyere).

Kan jeg slutte en MacBook til Dell-skærme ved hjælp af seriekobling?

• MacBook-computere understøtter kun seriekobling over Thunderbolt. Seriekobling understøttes ikke over HDMI.
  • Du kan kun slutte en enkelt ekstern skærm til en Mac-enhed med M1- eller M2-chip. Gå til Apples website for at få flere oplysninger om, hvordan du slutter forskellige modeller af Mac-enheder til eksterne skærme.

Kan skærmene strømforsynes via seriekobling?

• Nej, DisplayPort kan ikke levere strøm. Du skal sørge for, at hver skærm har et separat strømkabel.

Hvorfor fungerer min seriekobling ikke?

• Her er et par ting, du skal kontrollere først.
    • Sørg for, at dine skærme understøtter Multi-Stream Transport (MST). Ældre skærme understøtter ikke altid MST, og din skærm er muligvis ikke kompatibel med seriekobling.
    • Sørg for, at du bruger kabler af høj kvalitet. Seriekobling understøttes kun via DisplayPort (version 1.2 eller nyere med MST) eller Thunderbolt (version 3 eller nyere). HDMI understøtter ikke seriekobling.
    • Opdater skærmkort- eller grafikdriverne på din pc. Forældede eller beskadigede skærmkortdrivere kan forårsage skærmproblemer.
    • Hvis der bruges for mange skærme i serien, kan det forårsage skærmproblemer. Nogle pc'er understøtter kun op til to eller tre skærme. Hvis du bruger den bærbare pc's skærm og to ekstra skærme, kan tilslutning af en tredje skærm i serien muligvis medføre, at grænsen overskrides. Frakobl en af skærmene, eller deaktiver den bærbare pc's skærm for at få den tredje skærm til at fungere korrekt.