• Tee tilauksia nopeasti ja helposti
  • Tarkastele tilauksia ja seuraa lähetyksen tilaa
  • Luo tuoteluettelo ja käytä sitä
  • Hallitse Dell EMC-sivustoja, tuotteita ja tuote-tason yhteystietoja yrityksen hallinnan avulla.

Kosketuslevy

Banneri, kosketuslevy

Kannettavien tietokoneiden kosketuslevy on osoitinlaite, jossa on kosketusanturi. Sen avulla käyttäjä voi liikuttaa kohdistinta tai hiiren osoitinta esimerkiksi tekstin, kuvakkeiden, tiedostojen ja muun tekstin valitsemiseksi. Jos havaitset jonkin seuraavista ongelmista, ehdotetuista pikatoimista voi olla apua.

• Kohdistin liikkuu hitaasti tai väärin.
  • Kohdistin ei liiku tai vastaa, kun napsautat hiiren painikkeita.
  • Kohdistin katoaa.

Voit ratkaista kosketuslevyn ongelmia näiden pikaohjeiden avulla.

Kokeile jokaista vaihetta ja tarkista, onko kosketuslevyn ongelma ratkennut. Jos ongelma ei ratkea, jatka seuraavaan vaiheeseen.

Korjaus 1: Varmista, että kosketuslevy on päällä.

Joskus kosketuslevy on sammutettu tietokoneen asetusten vuoksi, esimerkiksi ulkoista hiirtä käytettäessä.
  1. Pidä Windows-näppäintä painettuna ja paina sitten Q-näppäintä.
  2. Kirjoita hakukenttään Kosketuslevy.
  3. Valitse Kosketuslevyn asetukset (järjestelmäasetukset).
  4. Etsi kosketuslevyn päälle/pois-kytkin.
  5. Ota kosketuslevy käyttöön tai poista se käytöstä kytkimestä.
    HUOMAUTUS: Edelliset vaiheet koskevat Windows 11- ja 10-käyttöjärjestelmää. Muita käyttöjärjestelmiä koskevat ohjeet ovat Dellin tietokanta-artikkelissa Dell-kannettavan kosketuslevyn poistaminen käytöstä ja ottaminen käyttöön.

Korjaus 2: Varmista, että kosketuslevy on puhdas

Jos kosketuslevyllä on likaa, rasvaa, nestettä tai ruuantähteitä, kosketuslevy ei välttämättä tunnista sormeasi (kosketuslevy toimii oikein vain, jos sen ja sormiesi välillä on hyvä yhteys).

Lisätietoja on Dellin tietokanta-artikkelissa Dell Technologies -tuotteiden puhdistusohjeet.

Korjaus 3: Tallenna tiedot, sulje avoinna olevat ohjelmat ja käynnistä tietokone uudelleen

Tietokoneen uudelleenkäynnistäminen tyhjentää tietokoneen muistin sekä nollaa tietokoneen ja kosketuslevyn välisen yhteyden.

1. Tallenna avattujen asiakirjojen muutokset.
  2. Sulje avoimet ohjelmat tai sovellukset.
  3. Valitse Käynnistä-kuvake.
  4. Valitse Virta-kuvake.
  5. Valitse Käynnistä uudelleen.
Varmista, että kosketuslevy toimii oikein, kun tietokone on käynnistynyt kokonaan.

Korjaus 4: Optimoi Dell-tietokoneesi SupportAssist-sovelluksen avulla.

Sovellus varmistaa, että tietokoneeseen on asennettu uusimmat Dell-ajuripäivitykset. Lisäksi se tarkistaa asetukset ja varmistaa näin tietokoneen suorituskyvyn ja luotettavuuden.

1. Pidä Windows-näppäintä painettuna ja paina sitten Q-näppäintä.
  2. Kirjoita hakukenttään SupportAssist.
  3. Valitse hakutuloksista SupportAssist (sovellus) Kuvan 3 luettelossa.
    HUOMAUTUS: Jos SupportAssist ei näy hakutuloksissa, mene SupportAssist for Home PCs -sivulle ja lataa ja asenna SupportAssist. Kuva 3: SupportAssist-haun tulokset
  4. Suorita testit valitsemalla Käynnistä nyt, Kuva 4.
    HUOMAUTUS: Voit koskettaa tai napsauttaa alanuolta ja suorittaa sitten yksittäisen testin. Dell suosittelee tietokoneen täydellisen testin suorittamista. Kuva 4: SupportAssistin päänäyttö
  5. SupportAssist suorittaa testit yksi kerrallaan ja näyttää tulokset ja ehdotetut toimenpiteet.

Korjaus 5: Lataa ja asenna uusimmat Windows-käyttöjärjestelmäpäivitykset

Windows-tietokoneeseen on asennettu uusimmat käyttöjärjestelmäpäivitykset, jotka pitävät sen tehokkaana ja luotettavana.

Katso Microsoftin tietokanta-artikkelista Uusimman Windows-päivityksen lataaminen ohjeet tietokoneen uusimpien Windows-päivitysten lataamiseen.

Korjaus 6: Suorita kosketuslevyn diagnostiikka

Kosketuslevyn diagnostiikka varmistaa, että kosketuslevy ja sitä tukeva laitteisto toimivat oikein.

Siirry SupportAssistin kosketuslevylaitteistotesti -sivulle diagnostiikan suorittamiseksi (testi käynnistyy automaattisesti).

Jos testi epäonnistuu, ota yhteys Dellin tekniseen tukeen.

Jos nämä pikatoimet eivät ratkaisseet ongelmaa, Lisäresursseissa on lisätietoja. Voit myös hakea ongelmaan liittyvää sisältöä tämän sivun yläreunan hakupalkista.

Videoresurssit

Muut resurssit

Kannettavan Windows-tietokoneen kosketuslevyn korjaaminen
Kannettavan tietokoneen kosketuslevyn korjaaminen
Opi käyttämään Dell-näppäimistöä, yhdistämään se ja ratkaisemaan siihen liittyviä ongelmia. Kannettavan tietokoneen kosketuslevyn korjaaminen
Kosketuslevyn ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä Dell-kannettavassa
Kosketuslevyn poistaminen käytöstä ja ottaminen käyttöön
Dell-kannettavan kosketuslevyn käyttö- ja vianmääritysohjeet Kosketuslevyn poistaminen käytöstä ja ottaminen käyttöön
Windowsin kosketuseleet
Windowsin kosketuseleet
Kokeile näitä eleitä Windows 11 -kannettavan kosketuslevyllä. Windowsin kosketuseleet
Tarkan kosketuslevyn ominaisuuksien käyttöohjeet Windowsissa
Tarkan kosketuslevyn ominaisuudet
Katso, miten voit pariliittää (yhdistää) Dellin Bluetooth-tietokoneet Dellin Bluetooth-lisävarusteisiin ja selvittää mahdollisesti ilmeneviä Bluetooth-ongelmia. Tarkan kosketuslevyn ominaisuudet